sevglm

prensesim_1234

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2014
46
1
13
Niğde
Sevgilim evlenibce kapanmami istiyor ailesi kapamaliymis filan dugun oldugunda kadinlar erkekler ayri oluyormus nikah dusmeyen kadin ve erkek ayni masada yemek yiyemiyormus dogulu insanlarda bole mi

Sevgilim evlenibce kapanmami istiyor ailesi kapamaliymis filan dugun oldugunda kadinlar erkekler ayri oluyormus nikah dusmeyen kadin ve erkek ayni masada yemek yiyemiyormus dogulu insanlarda bole mi

%90ında böyle evet..
ama sevgili yapmayı da biliyo..kültür müslümanı..
el neder korkusuyla seni sindirmeye çalışıyo işte..

%90ında böyle evet..
ama sevgili yapmayı da biliyo..kültür müslümanı..
el neder korkusuyla seni sindirmeye çalışıyo işte..
Kültür müslümanı çok yerinde bir tanımlama olmuş
Evet sözde değerler; kendi bile inanmadadan elalem ne der kaygısında biriyse, bu baskıların sonu gelmez.

dogusu batısı yok bu adet orta anadoluda aynı...aileden gelen kapanmak inançtan ötürü değil...senin seçimin bu kapanmak yada açık kapandığında kendine rahat hissedeceksen ve gerçekten sevdiğine inanıyorsan evliliği yürütebileceksen senin kararın ...

Cnm bunun dogulu olmakla alakasi yok yobazlikla alakasi var bnce.hayir snradan kapan demek nedr ya boyle gormussn boyle begenmissn

Arkadaşımın sevgilisi de sizin ki gibi evlenince kapanacaksın düğünde oynamali olmayacak ortaya perde çekerim kadınlar bir tarafta erkekler bir tarafta oturur falan arkadaşım aglamaktan helak oluyor ve bunu yapan çocuk Karadenizli Doğulu değil. Arkadaşım çok sevdiği için vazgeçmiyor ama bana kalırsa ilerde daha çok ağlayacak ve uzulecek

Ben de doğuluyum ve çevremde kimsede böyle birşey görmedim duymadım. Arkadaşlara katılıyorum doğu batıyla ilgisi yok tamamen yobazlıkla ilgisi var karadenizli olup da bu şekilde yaşayanları da biliyorum sevgiliniz sizi ikna etmek için doğuluyum bizde böyle diyor olabilir:) Ama istemediğiniz birşeyi sırf o istiyor diye yapmayın çok pişman olursunuz ilerde. Güzelce konuşsanız anlamıyor mu? Sizi bu halinizle sevmedimi?

Doğuda oturuyorum böyle bi genelleme yok bunun doğusu batisi yok o insanin yetistirilme tarzi ve ailesiyle aldiği kültürle alakali sevgiliniz biraz yobazmis hatta baya

Kültür müslümanı çok yerinde bir tanımlama olmuş
Evet sözde değerler; kendi bile inanmadadan elalem ne der kaygısında biriyse, bu baskıların sonu gelmez.

yani şimdi genelleme yapmamı bi çok kişi yadırgamıştır ama eşim de dahil genel gözlemim doğu malesef böyle..
görüntüde çok dindarlar vs vs. ama malesef asıl kaygı el ne der korkusu..
mesela eşim normalde kıyafetime karışmaz istediğimi giyerim, ama köylerine giderken neleri giyeceğimin listesini yapar, uyuz olurum..onun bu tavrına çıkışınca da "köyde burda giydiğin gibi giymeyi nası teklif ediyosun" der....tuhaf....
adamın yüzünden tüm doğu erkeklerine antipati oluştu..kadınları tenzih ediyorum bu arada..gerçi onlarda da çok tuhaf bulduğum taraflar var ama konuyla ilgisiz olduğu için uzatmıyorum...

kayın pederim birgün bana kızım eğer kapanırsan sanırım seni daha çok seveceğim dedi.bende dedim ki eğer ben kapanırsam allah rızası için mi yoksa sırf siz beni biraz daha sevin diyemi kapanayım hangisini tercih edersiniz diye sordum. oda haklısın dedi bir daha konuyu acmadi. çünkü sülale de bir açık benim. açık derken sadece saçım

o da doğu karadenizdir kesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…