- Konu Sahibi prensesim_1234
Ailesi filan hep kapaliymis bana nderlermis filan
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ailesi filan hep kapaliymis bana nderlermis filan
Açıkçası ben de yadırgadım. %90 çok büyük bir oran. Doğunun %20si zaten ya gayrimüslim ya da alevidir. Çevrenize göre, sadece tanıdığınız insanlara göre genellemeyin lütfen insanları. Öyle yaparsak çünkü bana göre de doğulular çok açıkgörüşlü insanlar ama iç anadolulular yobaz. Hoş oldu mu? Bence olmadı. Sizinki de hoş değil.yani şimdi genelleme yapmamı bi çok kişi yadırgamıştır ama eşim de dahil genel gözlemim doğu malesef böyle..
görüntüde çok dindarlar vs vs. ama malesef asıl kaygı el ne der korkusu..
mesela eşim normalde kıyafetime karışmaz istediğimi giyerim, ama köylerine giderken neleri giyeceğimin listesini yapar, uyuz olurum..onun bu tavrına çıkışınca da "köyde burda giydiğin gibi giymeyi nası teklif ediyosun" der....tuhaf....
adamın yüzünden tüm doğu erkeklerine antipati oluştu..kadınları tenzih ediyorum bu arada..gerçi onlarda da çok tuhaf bulduğum taraflar var ama konuyla ilgisiz olduğu için uzatmıyorum...
o da doğu karadenizdir kesin..![]()
Ailesi ole istedigi icin kendisi ole degil onn icn istiyo
Açıkçası ben de yadırgadım. %90 çok büyük bir oran. Doğunun %20si zaten ya gayrimüslim ya da alevidir. Çevrenize göre, sadece tanıdığınız insanlara göre genellemeyin lütfen insanları. Öyle yaparsak çünkü bana göre de doğulular çok açıkgörüşlü insanlar ama iç anadolulular yobaz. Hoş oldu mu? Bence olmadı. Sizinki de hoş değil.
Kendinizi, giyiminizi kuşamınızı hele hele ki dini inançla alakalı bir durumu sırf ailesine karşı gelmemek için mi yapacaksınız. Allah için kapanmayacaksınız ama bir erkek ve ailesi için... Ben bunu düşündüğüm için bile Allah'tan utanırdım.Ailesini karsisna almak istemiyo
Alakası yok bu söylediğinin Doğu'yla Batı'yla, tamamen yaşam şekliyle alakalı, onun istemesi önemli değil, kendin istiyorsan yapmalısın, o istedi diye yaparsan mutsuz olursun. Seni olduğun gibi kabullenmiyorsa, zorlama fikri değişmez, istediği gibi biriyle evlensin.Sevgilim evlenibce kapanmami istiyor ailesi kapamaliymis filan dugun oldugunda kadinlar erkekler ayri oluyormus nikah dusmeyen kadin ve erkek ayni masada yemek yiyemiyormus dogulu insanlarda bole mi
Doğulu biriyle sorun yaşamışsınız bu kısmı anladım da. 1 kişiyle sorun yaşayıp, oranı %90 olarak belirlerken hangi hesaplamayı kullandınız?sevgili doğulu arkadaşlarım lütfen bana kızmayın..
benimki kuyruk acısı, ondan böyle doğuya olan antipatik tavrım..
yani doğulu bir erkek, benim mantığımca, eğer kendi kültüründen evlenmiyosa evleneceği kişinin yaşam tarzına saygı duymalı..çünkü doğuda olmazsa olmaz denilen bi çok şeyin batıda bi geçerliliği yok..
kendini başta farklı gösterip düğün arefesinde asıl yüzünü pörtletmemeli..ve karşısındakini zora sokacak şeyler beklememeli..
"bunun doğuyla ne ilgisi var, herkes için geçerli" dediğinizi duyar gibiyim..
ama malumunuz konu sahibi kendisine uzak kültürden bi doğuluyla evlenme niyetinde ve aynı yoldan geçmiş biri olarak empatinin dibine vurmuş durumdayım..doğal olarak kendi yaşadıklarımı kendi penceremden değerlendirerek tavsiyede bulunuyorum..
çünkü kültürel farklılık olan çiftlerin çok büyük çoğunluğu evlilikte sorun yaşıyo (benim tespitim bu değil sadece, uzman görüşü)
iki taraftan birinin ciddi yıpranmasıyla devam ediyo evlilik..
oyüzden sevgili konu sahibine tavsiyem: bunun dışında herşey içine siniyosa bişey diyemem, ama her konuda böyle farklılıklar ve zorluklarla karşılaşıyosan önlemini al derim...
Allah yardımcın olsun..
Doğulu biriyle sorun yaşamışsınız bu kısmı anladım da. 1 kişiyle sorun yaşayıp, oranı %90 olarak belirlerken hangi hesaplamayı kullandınız?
Mesela ben dar pantolon giydgide ck dar kalcan ortaya ckms erkkler bakyo kalcani kaptacak seylwr gy filan dyo