- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi prensesim_1234
siz doğulu olduğunuz için sorun yaşamıyosunuz zaten..
yani benim de birsürü doğulu arkadaşım var, hatta en yakın arkadaşlarım doğulu ve çok seviyorum..
ancak doğulu bir erkek en iyi kendi kültüründen biriyle anlaşır bana göre..
çünkü doğu kadını itaatkardır, mülayimdir..ve doğu erkekleri tüm kadınları kendi anneleri kız kardeşleri gibi sanıyolar..
ben çok rahat bi ailede yetiştim..babam bile giydiğime, gittiğim yere bişey demezdi..
eşim bu noktalarda beni rahat görünce sen nasıl kadınsın diyo mesela..
ya da kendisine cevap verince "karşında kocan var,susmayı bilcen"diyo..neden? çünkü annesinde, görümcemde ve tüm çevresinde o tarz kadınlar görmüş beni yadırgıyo oyüzden...
Az önce de konuştuk sizinle ama hala genelleme yapıyorsunuz. Sizin yaşanmışlıklarınız öyle olabilir, karşınıza size uymayan insanlar çıkmış olabilir ama bunu genellemeyin lütfen. Doğulu kadın itaatkardır ne demek yahu? Ben doğuluyum neden itaatkar değilim o zaman? Annem de itaatkar değil nedense. Ama babam çok mülayim bir insandır mesela. Baba evinde açık giyinirdim, koca evinde de açık giyiniyorum, eşim ağzını açıp tek kelime etmedi bu konuda şimdiye dek. Bütün sülalemde erkekler eşlerini başlarının üstünde taşır. Benim bildiğim doğu kültüründe kadının yeri çok önemlidir mesela. Bu arkadaşın bahsettiği şeyleri ne kendi sülalemde gördüm, ne eşiminkinde. Ya siz doğuyu ve doğu kültürünü yanlış biliyorsunuz ya biz.
Eşinizin ailesinden yola çıkarak genellemeyin tekrar rica ediyorum.