Doğululuğu, batılılığı bilmem , yobazlıktır, görenektir onu da bilmem.
Tesettür hatta sadece tesettür değil, dini olan herşey Allah ile aranızda.
"Ben bu yaşam tarzına uygun yaşayacağım, içimden böyle geliyor "diyorsanız, buyurun kapanın.
"Sevgilim beni açık halimle sevdi ancak evlenirsek kapanmam konusunda ısrarcı. Kafam karışık ben boyle olsun isteniyorum ama mecburum."diyorsanız yine buyurun kapanın.
Yalnız ikisi arasındaki fark şu : İlk seçenek size Tanrı tarafından verilmiş özgür iradenizi kullanma fırsatı verirken, ikinci seçenekte zorlamayla kapanmış oluyorsunuz. Ne kadar samimi, ne kadar ulvi olur, siz bundan ne kadar mutlu olursunuz bu kısmı tartışılır.
Aşkından ölüyor musunuz? Memlekette adam mı kalmadı? O nasıl "ya kapanırsın, ya evlenmeyiz" gibi bir dayatmayla karşınıza geliyorsa, siz de "beni beğenen böyle beğensin" deyip kestirip atın o zaman? Mutlaka "o" olmak zorunda mı?
Başınızı kapatabilirsiniz , düşünceler ne olacak? Herşey fiziki değil ki hayatta.
Mesela tesettürü yaşam biçimi olarak benimseyen bayanlara, denize girerken haşema giymek garip gelmez. Ama bana deseler haşema giyeceksin bu bana inanılmaz abes gelir ve kabul etmem. Yaşam tarzımla bağdaşmıyor, beni mutlu etmiyor. O halde neden yapayım ki?
Madem ailesinin düşünce yapısı bu , o zaman ya onların tarzına uygun biriyle evlenecek ya da ailesine sizi olduğunuz gibi kabul etmelerini söyleyecek.
Hayatta hiçkimse için kendinizden ödün vermeye değmez, benzer konulara çok yazdım ama buraya da yazıyorum;
Sizi seven, olduğunuz gibi kabul etsin.