• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevglm

Doğulu olmasyla değil ailesinin ve kendisinin yaşam tarzı düşüncesiyle alakalı olan bişey ...
Kapanma konusu herkesin kendi düşüncesiyle olan bişeydir. eşinin isteği üzerine kapanma sana sevap diye yazılmaz sonuçta din Allah ile kul arasında olandır.

Mesela ben dar pantolon giydgide ck dar kalcan ortaya ckms erkkler bakyo kalcani kaptacak seylwr gy filan dyo

Sen beni böyle tanımadın mı neden değiştrmek istyosun ben değişmek istesem kendim değişirm de ..
Ben kapalıyım sevgilim beni böyle tanıdı şimdi bana açıl dese sen beni böyle tanıdın demeye hakkım var çünkü en başta kapalılığım senin için sorun mu dedim ve beni böyle kabul edip başladık

Doğululuğu, batılılığı bilmem , yobazlıktır, görenektir onu da bilmem.
Tesettür hatta sadece tesettür değil, dini olan herşey Allah ile aranızda.
"Ben bu yaşam tarzına uygun yaşayacağım, içimden böyle geliyor "diyorsanız, buyurun kapanın.
"Sevgilim beni açık halimle sevdi ancak evlenirsek kapanmam konusunda ısrarcı. Kafam karışık ben boyle olsun isteniyorum ama mecburum."diyorsanız yine buyurun kapanın.
Yalnız ikisi arasındaki fark şu : İlk seçenek size Tanrı tarafından verilmiş özgür iradenizi kullanma fırsatı verirken, ikinci seçenekte zorlamayla kapanmış oluyorsunuz. Ne kadar samimi, ne kadar ulvi olur, siz bundan ne kadar mutlu olursunuz bu kısmı tartışılır.
Aşkından ölüyor musunuz? Memlekette adam mı kalmadı? O nasıl "ya kapanırsın, ya evlenmeyiz" gibi bir dayatmayla karşınıza geliyorsa, siz de "beni beğenen böyle beğensin" deyip kestirip atın o zaman? Mutlaka "o" olmak zorunda mı?
Başınızı kapatabilirsiniz , düşünceler ne olacak? Herşey fiziki değil ki hayatta.
Mesela tesettürü yaşam biçimi olarak benimseyen bayanlara, denize girerken haşema giymek garip gelmez. Ama bana deseler haşema giyeceksin bu bana inanılmaz abes gelir ve kabul etmem. Yaşam tarzımla bağdaşmıyor, beni mutlu etmiyor. O halde neden yapayım ki?
Madem ailesinin düşünce yapısı bu , o zaman ya onların tarzına uygun biriyle evlenecek ya da ailesine sizi olduğunuz gibi kabul etmelerini söyleyecek.
Hayatta hiçkimse için kendinizden ödün vermeye değmez, benzer konulara çok yazdım ama buraya da yazıyorum;
Sizi seven, olduğunuz gibi kabul etsin.

Yobazlikla falan alakasi yok. Yobazlik diyip de insanlari yaftalamayin lutfen. Muhafazakar ailelerde bu boyledir.
Kabul edersin etmezsin sana kalmış bir olay.

Bir insanın sevgilisine kapan demesi yobazlıktır. Açıl demesi de yobazlıktır. Ona kalmış bir şey olsa dile bile getirilmezdi sevgilisi tarafından zaten.

Konu sahibi, siz de ailenizi karşınıza almış olmuyor musunuz?

Ne yapmanız gerektiğini sormuşsunuz kendiniz olun bence sizi kabul ederse böyle kabul etsinler.
Bu ne ya evlenmeden önce başınızı onlar için kapatırsanız,yarın onlar izin vermediği için evden de çıkamazsınız söyleyeyim.

Bir insanın sevgilisine kapan demesi yobazlıktır. Açıl demesi de yobazlıktır. Ona kalmış bir şey olsa dile bile getirilmezdi sevgilisi tarafından zaten.

Konu sahibi, siz de ailenizi karşınıza almış olmuyor musunuz?

Ben kapan deyip dememesine yorum yapmadim. Dugunle ilgili yorum yaptim.
Ayrica beni alakadar etmez. Ben acik olsaydim eşim bana kapan diyemezdi. Bilinçli olmak var olmamak var. Konu sahibi de sevgilisi de bana göre bilincsiz.
Insan kendi hayatina ters olan şeyleri basta kabul etmeyecek. Bu konuda ben netim.

Keşke tanışsaymışız o zaman, aklınızda doğulular bu kadar kötü kalmamış olurdu :)

malesef onun yüzünden sanki tüm doğulular
-ailesine yaranmak için eşini ihmal eden,
-neredeyse herşeyi el neder düşüncesiyle yapan,
-kendine sürekli hizmet bekleyip karısının haklarından habersiz,
-dindarlıkları görüntüden ibaret olan insanlarmış gibi geliyo artık..

genelleme yapmayı hiç istemezdim ama öyle soğumuşum ki anlatamam..

Doğusu batısı yok bu işin. İnançla alakalı bir durum. Bahsettiğin gibi yaşayan insanlara son derece saygım var benim. Muhafazakar yaşamanın yadırganmadığı bir çevrede yaşamak da isterdim.

Benim tecrübemle sabit ki; aile yapılarınızın zıt olduğu bir insanla mutlu olamıyorsunuz. Ben çocukluğumdan beri kimsenin aşılamasına gerek kalmadan ibadet etmeye vs ilgili oldum her zaman. Din konusunda hassasımdır yani. Bu yüzden de dindar bir eş istedim hep. Çünkü rahatlıkla uyum sağlayabilirim, kendimi iyi de hissedebilirim öyle bir ortamda. Ama heyhat, ailem her ne kadar inançlı namazlı abdestli insanlar olsalar da karşılarına damat diye getirdiğim insanın yaşayış şekli onlara çok ters geldi. Tamam ben uyum sağlardım, şikayetçi de değildim ama aileler muhakkak karşılaşmak zorundalar. En olmadı düğünde nişanda bir araya geliniyor ve curcuna da asıl orada oluyor zaten.

Kapalılık konusunda da; evet kötü bir şey talep etmemiş senden ama bunu sen istiyorsan yapman lazım. İçinden gelmeden yapmanın bir anlamı olmaz ki.

Onun için istemesem de kapanırım desen dahi bu ilişki sağlıklı bir ilişki olamaz.

İç açıcı şeyler söyleyemeyeceğim sana. Dediğim gibi bu konuda hayli tecrübe edindim ben.

Sizin eşiniz doğulu sanırımo_O

tam üstüne bastınız..malesef öyle...
Başka bir yerde okumuştum sanırım sizin yorumunuzu ben senin kocanım saygı göstermek zorundasın ben ne dersem o gibi şeyler diyordu yanlış hatırlamıyorsam.. Merak ediyorum da acaba evlenince mi değişti.

Benim Ankaralı bir eniştem var, tam anlamıyla iğrenç bir karakter, Küfürü, şiddeti, yalanı her türlü pisliği var. Şimdi biri bana, İç Anadoluyu sorsa tüm bölgeye bulmazdım kusuru, sonuçta eniştemin karaktersizliği. İç Anadolunun ne suçu var:KK66:
Eşinle yaşadığında aynı hesap o tamamen onun karakteriyle alakalı yaşadığı yerle, coğrafi konumuyla değil.
Bende doğuluyum eşimle çok şükür saydığınız problemlerin 1'ini bile yaşamıyorum. Ablam Ankaralı biriyle evli ve o yaşıyor. Yani bunu nasıl şehire bölgeye mal ederiz ki.

Son düzenleme:
Başka bir yerde okumuştum sanırım sizin yorumunuzu ben senin kocanım saygı göstermek zorundasın ben ne dersem o gibi şeyler diyordu yanlış hatırlamıyorsam.. Merak ediyorum da acaba evlenince mi değişti.

evet canım evlenince değişti tam olarak..
yani herkes demiş "kendin gibi davranırsan seni kabul etmez, rol yap" diye..
o da müthiş rol yaptı..
evlendikten sonra eşşekten düşmüşe döndüm..

evet canım evlenince değişti tam olarak..
yani herkes demiş "kendin gibi davranırsan seni kabul etmez, rol yap" diye..
o da müthiş rol yaptı..
evlendikten sonra eşşekten düşmüşe döndüm..

Avatarina bakarak konusuyorum, gordugum en alimli en tatli kadinlardansin. Eminim icin de guzeldir, ve umarim esin bir donus daha yapar seni kaybetmemek icin, bilmiyorum tabii su anki durumu ama. Tabii sen de kendi kiymetini bilir ve sana gerektigi gibi davranmasini saglayabilirsin. Insan 7sinde neyse 70inde de o oluyor malesef, hemen hemen her zaman..

Back
X