- Konu Sahibi kaptanderya
-
Asalet almak ne demek
Teşekkür ederimmmmmIlk 1 sene stajyer ogretmen statusunde oluyor, 1 sene sonra stajyerligini tamamlamis asil ogretmen oluyor ondan bahsediyor arkadasimiz
Teşekkür ederimmmmmbuna asalet almak mı deniyor yoksa o mu öyle bi tabir kullanmış ayy cehaletimm
Ayy sen ben dedim diye üşenmedin arattın mıO konuda bilgim yok, belki de oyle deniyordurYani bu soru sorulana kadar yoktu. Google'da arattim ifadeyi, sadece 2-3 yerde o sekilde gecmis ama ogretmenlik icin degil, genel olarak memurluk icin kullanmislar. Daha cok yerde ise "asalet tasdiki" olarak bahsediliyor. Ogretmenlik icin de bu sekilde soylendigi bircok konu gordum.
Dt. Illumination yataktan bildirdi
Ayy sen ben dedim diye üşenmedin arattın mıcanım yaaa ben bile üşendim burda sordum gitmiş google dan bakmış
Ben de yataktan dinliyom zati
bende sizin gibi düşünüyorum maddi durumu iyi diye benim çalışmamı istemiyor 4 senedir birlikteyiz üstelik senin 1 ayda kazanacağın parayı ben 1 günde kazanıyorum yorulmanı istemiyorum diyor hem laf sokuyor hem düşünüyormuş gibi yapıyor ne yapacağımı şaşırdım
Buna asalet almak deniyor bütün memuriyet için geçerli eşimden biliyorum.Teşekkür ederimmmmmbuna asalet almak mı deniyor yoksa o mu öyle bi tabir kullanmış ayy cehaletimm
zipzip bacım sen hiç uyumuyor musunYaslariniz kac canim?
Ben 22 yaşındayım o 27 yaşındaa...beni çok sevdiğini biliyorum evlenme isteği gibi o da aşırı ama artk ailesinin ilk çocuğuyum diyerek bi düğün olsun istiyorum diyorYaslariniz kac canim?
sırf yardım almak için bu iteye üye oldum bugünkızlar bayanlar.4 yıllık bir ilişkim var erkek arkadaşım işe başladı maddi durummları fazla iyi ben bu sene bitirdim okulu atanamadım 100 kişi kaldı önümde şubatta atama bekliyorum öğretmenlik.erkek arkadaşım çalışmamı istemiyor ben ise şubatta atanıp en az 1 sene çalışıp asaletimi olsun almak istiyorum o ise önümüzdeki yaza düğün istiyor ama eğer şubatta atanırsam 1 yıl hiçbir şekilde yerimden kıpırdayamam ayrılık noktasına geldik ne yapıcam bilmiyorum ben çalışmak kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek istiyorum
Yaaa ne kadar güzel özetlemişsiniz beni ya sanki yakınımda biri gibisiniz olayı şöyle açıklayayım..o hemen evlenmek istediği için benim atanmam onun zamanına zaman ekliycek mesela 2015 yazı düğü olabileceklen 2016 da olacak ..bana asla çalışmayacasın gibi cümleler kurmyor mesela şubatta yaşadığımız şehre atanabilsem hiç bir sıkıntı yapmaz onun tek derdi hemen evlenmek ..o yüzdende durumu iyi olduğu için çalışmamı istemiyor...ben de hem çalışmak hem de sevdiğim adam ile evlenebilmek...Dayanamam hic ya, boyle hele biri bir sey sordu mu ben de tam bilmiyorsam ogrenip soylemeden duramam
Konu sahibi, sana yorum yapayim bir de4 senelik bir iliski, ikiniz de yetiskinsiniz, okullar bitmis, eniste beyin hali vakti yerinde, meslegi elinde. Yani "asiri" bir sekilde evlenmek istemesi gayet normal, her sey oturmus engel yok adamin onunde cunku. Eh, seviyordur da haliyle, beklememek istememesi cok dogal.
Ama senin calismani istemiyor olmasi, bunu baskiya donusturmesi durumunda kabul edilebilir degil. Benim de sozlum evlenince calismamami tercih ediyor, acik acik da soyluyor bunu zaten. Ama "calismani istemiyorum" diye degil. Ben su anda calismiyorum, yuksek lisans yapiyorum, evlenince de sehir degistirecegimiz icin bir calisma duzeni kuramiyorum haliyle su anda. Bazen calismadigim icin bunaliyorum, sikiliyorum, dile getirdigimde evlendikten sonrasi icin "calismak istersen tabii ki calis, istemezsen de bana gore hava hos zaten, isime gelir" vs gibi cumlelerle soyluyor dusuncesini, gulerek. Senin sevgilin de bunu yapiyorsa sadece sorun degil. Ama baski yapiyorsa "calisamazsin" diye, o sikinti.
Bir de en azindan 1 sene calisayim vs demeni anlayabiliyorum. Ama stajyerligin kalktiktan sonra isi birakacaksan ne anlami var ki o bir seneyi atlatmanin? Kamudan istifa edip tekrar geri donemezsin her istediginde kolay kolay. Ayrica, yanlis bilmiyorsam (ben de ogretmenim, gecen sene boyle bir konusma gecmisti calistigim kurumda) bir dil kursunda, dershanede, ozel okulda vb devamli olarak 1 sene calisirsan eger stajyerligin kalkmis oluyor zaten. Yani stajyer ogretmen degil asil ogretmen oluyorsun (egitimlere seminerlere sinavlara vs tekrardan katilman gerekmiyor belgelersen eger), ama yine 1 senelik memurluk stajyerligi olacak. Asil memur olman icin devlette 1 sene calisman sart yani. Fakat 1 seneden sonra ayrilacaksan dedigim gibi anlamsiz.
Evlendikten sonra bir ozel okulda calismaya baslayabilirsin. Hatta evlenmeden once de baslayabilirsin, illa atama beklemene gerek yok bence. Dedigim gibi, eger ortada sana yapilan bir baski yoksa cok da problem yok. Baski varsa zaten evlenilecek bir insan olmasi konusunda dusunurdum ben
Of yine cenem dusmus
Yaaa ne kadar güzel özetlemişsiniz beni ya sanki yakınımda biri gibisiniz olayı şöyle açıklayayım..o hemen evlenmek istediği için benim atanmam onun zamanına zaman ekliycek mesela 2015 yazı düğü olabileceklen 2016 da olacak ..bana asla çalışmayacasın gibi cümleler kurmyor mesela şubatta yaşadığımız şehre atanabilsem hiç bir sıkıntı yapmaz onun tek derdi hemen evlenmek ..o yüzdende durumu iyi olduğu için çalışmamı istemiyor...ben de hem çalışmak hem de sevdiğim adam ile evlenebilmek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?