- Katılım
- 6 Ağustos 2015
- Mesajlar
- 1.808
- Emoji Skoru
- 1.223
- Puanlar
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
- #221
Annesi gitmiyor eşim de zaten ayrılamıyor özlüyor bebek gibi ben sanki annemi özlemiyorum kız halimle bıraktım geldim o 30 yaşında anneisnin eteğindeAllah aşkına şu anneleri bir gönderin. .Böyle ne evliliğe alışırsınız, ne huzurunuz olur.
Aşırı gereksiz bir yorum yapmışsınız sizin eşinizin annesini doğru düzgün öpmemesi iyi bir örnek mi şimdi? Belli ki ilgi alaka sevgi görememiş annesinden ve mesafeliler. Benim erkek kardeşim annemi öper ısırır deli gibi sever asla evden annemi öpmeden çıkmazdı bekarken şimdi de aynı şekilde anneme her gün uğrar yakın yaşadıkları için annemse onun evliliğine asla karışmaz ve gelinini kızı gibi sever bana nasılsa ona da aynı davranır hatta çok daha hassas hareket eder kadın alınmasın diye.Ay anneye tombul kuşum filan gerçekten böyle insanlar var mı ya.Benim eşim annesini doğru düzgün öpmez bile.Bence daha evliliğe alışamamışsınız.Birde 3. Şahısları aradan çıktın evlendiğinizi göre bütün sorumluluğu alabilecek olgunluktasınız.
Şu an karnıma ağrı girdi midem bulanıyor eşimin kapısı kilitli uyandırdım kızar. Ambulans çağırsam mı sizce. Birşey olabilir mi. Bulantı ağrı ve iğne batması gibi oldu karnımda. Bir de anahtarın yok. Geri almazsa ne yapıcsmEvliliğin ilk birkaç yılı birbirini tanımaya çalışmakla geçer bu tecrübeyle sabittir. Bu dönemde iki kişide zorluk yaşar özellikle erkek. Çünkü kadın yaradılışı gereği evini çabuk benimseyip kadınlık yapmaya başlar. En azindan çoğu böyle. Erkeer biraz daha geç alışır evliliğine evine karısına. Bu dönemde alttan alıp konuşarak uzlaşmak yerine anneleri dahil etmekle en büyük yanlışı yapmışsınız. Aile olmak kolay değil birinden yardım almak güzel tmm ama kendi probleminizi kendiniz çözersiniz anneler sadece tetikler koruma içgüdüsüyle. Karşına al konuş madem hamilesin evliliği kurtarmaya çalışın ki baktınız olmuyor o zaman düşünün ayrılmayı. Bu kadar çabuk vazgeçmeyin birbirinizden. Sevgi böyle zamanlarda daha güçlenir sizinki kopuyorsa saygı kalmıyorsa bitmiş demektir. Her ne olursa olsun saygınızı kaybetmeyin ve anneleri karıştırmayın.. sizde yüz göz olursunuz ve eğer evlilik devam ederse hep o kötü hallerinizle anilirsiniz. Her halinizi kayinvalideniz bilmesi iyi bisey değil yani. Madem evlenecek yetişkinliğe ulaştınız sorunları çözmek için de oturup konuşup uzlaşacak yetiskinlikte olmalısınız Bende evliliğinin ilk bi kaç yılı sorun yasadim eşim hep boşanalım derdi bende ilk geceden hamile kaldım boşanmak kolay mi ben buraya aile olmak için geldim madem.boşanıyorduk neden evlendik dedim hep kendi kendime. Zamanla birbirimize ayak uydurmaya başladık oda değişti bende ama bu beklentisiz farkında olmadan. Zamanla insan birbirini tamamlıyor. Inşallah yuvanız dağılmaz. Allah hic bir çocuğu anasız babasız bırakmasın.
Gerekli gereksiz sizi ilgilendirmez.Evet 30 küsür yaşında adamın hala annesiyle göbek bağını kesmemesi bana saçma geliyor.Annelerinde kırklı bebek gibi eşlerinin yanında, oğlum içlik giy oğlum atlet giy aman şunu ye bilmem ne diye koca adamlara bebek muamelesi yapmaları aşırı itici geliyor.Çok meraklıysanız oğlunuza evlendirmeyin elin kızının başını da yakmayın.Aşırı gereksiz bir yorum yapmışsınız sizin eşinizin annesini doğru düzgün öpmemesi iyi bir örnek mi şimdi? Belli ki ilgi alaka sevgi görememiş annesinden ve mesafeliler. Benim erkek kardeşim annemi öper ısırır deli gibi sever asla evden annemi öpmeden çıkmazdı bekarken şimdi de aynı şekilde anneme her gün uğrar yakın yaşadıkları için annemse onun evliliğine asla karışmaz ve gelinini kızı gibi sever bana nasılsa ona da aynı davranır hatta çok daha hassas hareket eder kadın alınmasın diye.
Adı evlilik içi cehennem olan bişey yaşadım. Dört aydır. İlk günden hamile kaldım. Çok büyük hata yaptım. Çok seviyordum çok seviliyordum. Mutlu bir yuvam olcak sandım. Çok fedakarlık yaptım evlenirken. Evlendim çok garip bir ortama düştüm. Eşimi daha ilk haftadan doldurmaya başladılar. Bizi küçümsüyor bizi beğenmedi bilmem ne. Sonra eşim ev temizliği yemek diye başladı. O zamanlar çok midem bulanıyordu yapamıyordum ev işlerine de alışık değildim. Eşim her dk annesini arayıp evi bok götürüyor yemekleri güzel değil demeye başladı. Çok ağrıma gidiyordu. İnadına yapmadım. Sonra daha kötü oldu. Annesi geldi benim annem geldi. Evde hep birileri vardı. Birbirimize hiç alışamadık. Kontrollere hep yalnız ya da annemle gittim. Dört ayda iki kere dışarı çıkıp gezdik. Birlikte dört beş kere uyuduk. Annesi ilk başlarda yumuşak huylu ol yuvayı dişi kuş yapar falan bana yol gösterdi ilk zamanlar evet iyi niyetli konuşuyordu ama herşeyi benden bekliyordu. Gece üçte online oyun oynuyor eşim buna kızma hakkım yokmuş. Kıskanıyomuşym yanlış yapıyormuşm kv öyle diyor. Biraz dik konuştum inat ettim. Bir ara eşim tokadı çamaşırları falan. Ama bilmiyorum tek hatalı ben değilim. Çok yalnız kaldım bu evlilikte. Tek başına uyudum hep. Geldi yaptı biraz sarılıp gitti oyun oynadı odasında. Bir kere dışarı çıkalım gezelim demedi. Annesi hala bizde herşeye karışıp laf söylüyor. Benim huzur bozduğumu söylüyor. Dik konuşuyormuşum. Onun işi stresliymiş alttan alacakmışım. Sabah kalkıp ona kahvaltı hazırlamam gerekiyormuş. Ee peki ben ne olacam. Hizmetçi miyim ben bu evde. Annesine gidiyor sarılıyor şakalaşıyor kızıımm Tombul kuşum diyor geliyor anca benim mememi sıkıp gidiyor. Ne bi ihtiyacın var mı diye soruyor. Ne uyurken yanıma yatmak istiyır. Uyuyamıyomuş. Annesi kendi kendine abarta abarta bi hal oluyor herşeyi. Çocuğun başına gelenler ah vah gebermeyesice bilmem ne . Neymiş çocuğu sinirlenir kendini öldürürse ondan korkacakmışum. Bilmem kaç kere para istediler. Ben çalışmıyormışum onun parasına karışamazmışım İzmir'in merkezinde yaşamış insanlar meğer aşiret kafasındalarmış. Boşanmak evet kesin çözüm. Ama benim de hatalarım olduğunu düşündüğüm için son olarak elimden geleni yapmak istiyorum. En azından içim rahat etsin. Çünkü daha çok yeniyiz ben bir ay annemdrydşm. İki ay kadar onun annesi buradaydı. Ve iki hafta da benim annem buradaydı. Ara ara toplam olarak. Başbaşa kalamadık. Onun için önerilerinizi bekliyorum. Elimden geleni yapayım vicdanım rahat olsun.