Sevineyim Mi Üzüleyim Mi

PorseLenBebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2009
1.268
0
116
İstanbul
Bayanlarr benim derdim kimine göre çok komik bana göre de çok büyük.18 yaşındayım
4 senelik güzel giden sevgi dolu aşk dolu mutluluk kaynağım olan bir ilişkim var.
Başta ailem bilmiyordu.Buluşuyorduk konuşuyorduk güzeldi.Ama ailem öğrenince fazla dışarı çıkamaz oldum zaman geçti hiç çıkamaz oldum falan derken seneler geçti ve şuan normal gidiyorum buluşuyoruz görüşüyoruz.Fakat gelelim asıl meseleye.Çok direttim nişanlanalım gören oluyo en azından nişanlanalım adı konsun.Babam olur dedi olmaz dedi işler karıştı nişanlanamadık.Hatta ayrılmam istendi.
Ayrılmadım.Babamda kabullendi bu aşkı ve tamam dedi okulun bitsin evlendircem sevdiğinden ayırmam seni.Çünkü amcam gördü yengem gördü dayım gördü eniştem gördü.Elinde olsa babam hemen verecekti ama liseye gittiğim için okulumun bitmesini istedi.Bende istedim.Bu arada artık nerdeyse sık sık çeyiz alır olduk babam para veriyordu git şunu al bunu al ablanada al falan.Ama hiç sormadı nasıl gidiyor ilişkin.Yani bilmiyormuş gibi davrandı umursamadı.Sevdiğimin aileside evlencez diye ev aldı eşya aldı hep uğraşıyorlar sağolsnlar :) Yani erkek arkadaşımla bana göre de ailelere görede 2 sene sonra düğünümüz olacak.
Başta çok mutluydum.Ohh diyordum sevdiğime kavuşcam.Babacım karşıda çıkmıyo çok mutluydum.Resmen bir elimde ayna bir elimde cımbız umrumdamı dünyaaaaaa havasındaydımm.
Ama şimdi evlenmek kelimesinin e'si benden uzak olsun diyorum.Evlilik fobim var resmen.Yemek yapamıyorum temizlikten anlamıyorum ütü bilmiyorum wss...Yok bana kötü davranırmı yok beni ezer mi ya beni sevmezsee sonra... diyerek geçiyo günlerim.
Bunların suçlusu kimm ??
Annemmm !!!
hep kötüledi bana evliliği vazgeçmem için.Dayak yersin yemek yapamazsın 1-2 ay cici bici ayı var ondan sonra günlerin zehir olur diye diye beynimi yıkadı.
Bayanlar napcam ben.?? Evlilik bu kadar kötü bişey olamaz.Nolursunuz bişeyler söleyinn
Tarifler aklımda kalmıyor.Temizlik yapamıyorum.Marifetli değilim. Offff

canım evlilikte yemekti temizlikti önemli değil bana göre zamanla öğrenilir ama geç ama erken
bana göre sorun olan yaşın çok küçük
keşke okuyabilseydin mesleğini kazanıp kendi ayakların üzerinde durabilseydin sonra evlenseydin
en büyük sorun bu bana göre

bende erken olduğunu biliyorum gerçekten ama bütün akrabalar gördü yani nerdeyse.Şükrediorum ki babam şimdiden evlendirmeye kalkmadı.Beklerim çünkü yapardı.Bakalım 2 sene var allah büyük :)

bende evlendiğimde hiç bişi bilmiodum
eşimle büyük bi aşkla evlendik :)
evlendiğimde sadece patates kızartmasını ve yumurta kırmayı biliodum oda yumurtanın tuzunu bile ayarlayamıodum sırnaşık şey
meraklanma canım herşey zamanla rayına oturur ve sen kendi evinde
kendin isteyerek herşeyi büyük bir zevkle öğreneceksin :)
ben şimdi bağzı şeyleri bilerek evlenenlerden daha hamaratım valla
ve eminimki sende öyle olursun
hiç bunları kafaya takma qör bak sen bile şaşıracaksın kendine ve
ilerde bunları düşündükce kendine qüleceksin :1hug:
sana mutluluklar dilerim canım a.s.

evlenme sakın tavsiye etmem bekarlık sultanlıktır oku ve çalış kendini ezdirme evlenme.bu devirde bi ay bile cicim ayı yok evlenme bence

çok teşekkürlerr :)
Öğrenirim eminim ki.Erkek arkadaşım bende yardım ederim yaparız beraber yeterki içinde istek olsun diyor:)İstek var ama olmayınca olmuyoo.

umarım mutlu olursun aama yinede ben okuyup çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durmanı tavsiye ederdim yarın ne olacağı belli deil hiç kimsenin mutluluklar

umarım mutlu olursun aama yinede ben okuyup çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durmanı tavsiye ederdim yarın ne olacağı belli deil hiç kimsenin mutluluklar

Sonuna kadar katılıyorum.bencede okuyup mesleğini edinip maddi gelriini sağlayıp ayaklarının üstüne sağlam basıp öyle evlenmelisin.sonra çooook pişman olabilirsin.
yaşın daha çok genç çok erken böyle konular için bence.
hakkında hayırlısı olur umarım .

24 yasinda egtimimi ve meslegimi tamamladiktan sonra evlendim, 10 yildir evliyim, 2 tane kizim var, mutlumuyum? Cok sükür....Allah bu günlerimizi aratmasin.

Ama yinede simdiki aklim olsaydi dahada gec evlendirdim güzelim, nedenmi?

SORUMLULUK.......evliligin sorumlulugnu tasimak hicte kolay degilmis, ne kadar gec girersen bu sorumlugun altina o kadar karli cikarsin bana göre.

18-20 daha ne ki?

Daha yasayacak o kadar güzellikler var önünde....sende evlenip evde camasir bulasikla ugrasacaksin?????

Okulun ne olacak? Egitimin??

Bence acele etme.....bu günlerin bir daha geri gelmeyecek.

önce okulunu bitir sonra evlen..
millet gördüyse gördü nolmuş?
ilerde pişman olursan o millet yanında olmayacak ama..
her zaman kadının mesleği olmalı erkeklere boyun eğmemek için sen de önce üniversiteni bitir sonra bunları düşün..

:)))) canım kim görmş ne örmüş... afedersin yatakdamı gördüler altı üstü çay içmişsinizdir gördükleri o bilen bilsin önemli değil.. daha kimler gelecek kimler geçecek... 18 yaşındasın daha çok ufaksın yakma kendini.. sevgi aşk zamanla bitiyor evet yerini bambaşka bir duygu alıyor bambaşka bir his bırakıyor evlilik doğru zamanda doğru kişiyle yapıldığında çok güzel brişeydir.. kendi evinin patronu oluyorsun... canın ne çekerse onu yapıp yiyorsun evini istediğin gibi düzenliyorsun sana ait bir dünya oluyor ama bunları kavrayabilecek yaşda değilsin.... kendini tart biç duygularını hislerini ölç öyle karar ver milletide boşver.. ama bana sorarsan evlenme oku derim... şuan vereceğin karar yaşından dolayı hatalı olabilir... yanlış olabilir... göremeyecek yaşdasın... yada uzatabildiğin kadar uzak ünüversiteyede gideceğim öyle evleneceğim de.... ama mutlaka bu işi uzat yüzük felanda takma.... biraz büyü... hayatın güzelliklerini tat iilk aşk hikaye en güzeli son aşk....

bende erken olduğunu biliyorum gerçekten ama bütün akrabalar gördü yani nerdeyse.Şükrediorum ki babam şimdiden evlendirmeye kalkmadı.Beklerim çünkü yapardı.Bakalım 2 sene var allah büyük :)

görürlerse görsünler ne olmuş
bu senin geleceğini etkilememeli
yine diyorum acele etme çok çok erken bu yaşta iş güç çoluk çocuk derdine düşeceksin
erkek arkadaşının yaşını ve konumunu bilmiyorum ama oda senin gibi küçükse beraber okuyabilirsiniz sonra evlilik düşünebilirsiniz

Ne bu acele. Ben senin yaşındayken üniversiteye başlıcam,acaba nasıl olcak heyecanıyla yanar tutuşurdum.Hala en az 5 seneden söz ediyorum. Sense 2 seneye evlencem diyorsun.

Neden okumayı tercih etmiyorsun peki?
Lise bitince okul da mı bitiyo?

:1shok:
Herkes için aynı şey geçerli değildir belkii

tabiki herkes için aynı şey qeçerli değil..
bizim 2 yıl bitti 3.yılımıza girdik hala ilk qünki qibiyiz:asigim:
yeter ki sevqi sayqı aşk olsun
herşeyin üstesinden qelirsiniz takma kafanaaaaaaaaa:1hug:

29 yasımda evlendım.
Evlendıgım ılk bır kac ay hazır corbayı dahı paketın uzerındekı tarıfe bakarak yapıyordum.
O denlı aklımda kalmıyordu yanı.
Mısafırım gelecegı vakıt, kayınvalıdem ve gorumcelerım gelır,
yemeklerımı pısırırlerdı.
Bende mısafılerıme ben yapmısım gıbı ıkram ederdım

Bır kac ay sonra esımın butun aılesını yemege davet ettım.
Yardıma gelmek ıstedıklerınde,
'hayır, herseyı ben yapacagım' dedım.
Mukemmel bır masa hazırladım onlara, menum de oldukca kalabalıktı.
Ve her seyı ellerımle yapmıstım, herkes cok begendı.
Demek ıstedıgım su kı;
zamanla hersey oluyor.
Gercı yemek konusunda esımden yana cok sanslıyım.
Onune salata koysam, sesını cıkarmaz.

Fakat bu yasta evlılık konusu dusunduruyor benı.
Evlılık, gercekten yasanması gereken en guzel tecrubelerden bırı.
Fakat evlılıge sadece tecrube edınmek gozu ıle bakılmamalı.
Evlılık, ıcınde bır cok kavramı barındırıyor.
En onemlısı ıse sorumluluk.
Cunku bunun cercevesı cok genıs.
Bır gun once annenızın mınık sımarık kızıyken,
ertesı gun evlı, esıne ve esının aılesıne karsı sorumlulukları olan bır kadın oluyorsunuz.
Bu sorumluluk bazen sıkıntıları beraberınde getırebılıyor.
Yasın kucuk oldugu ıcın buna hazır olmadıgını dusunuyorum.
Elbette, bır sekılde ustesınden gelırsın.
Fakat olgunluga erısınceye dek yıpranabılırsın.

Erken yasta evlılıklerde pısmanlıklar ve keskeler daha cok oluyor.
Arkama donup baktıgımda hayata daır keskem hıc yok benım.
Dılerım senınde olmaz.

Eger kararlıysan,
bu ıkı yılın tadını cıkarmaya bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…