- Konu Sahibi PorseLenBebek
-
29 yasımda evlendım.
Evlendıgım ılk bır kac ay hazır corbayı dahı paketın uzerındekı tarıfe bakarak yapıyordum.
O denlı aklımda kalmıyordu yanı.
Mısafırım gelecegı vakıt, kayınvalıdem ve gorumcelerım gelır,
yemeklerımı pısırırlerdı.
Bende mısafılerıme ben yapmısım gıbı ıkram ederdım
Bır kac ay sonra esımın butun aılesını yemege davet ettım.
Yardıma gelmek ıstedıklerınde,
'hayır, herseyı ben yapacagım' dedım.
Mukemmel bır masa hazırladım onlara, menum de oldukca kalabalıktı.
Ve her seyı ellerımle yapmıstım, herkes cok begendı.
Demek ıstedıgım su kı;
zamanla hersey oluyor.
Gercı yemek konusunda esımden yana cok sanslıyım.
Onune salata koysam, sesını cıkarmaz.
Fakat bu yasta evlılık konusu dusunduruyor benı.
Evlılık, gercekten yasanması gereken en guzel tecrubelerden bırı.
Fakat evlılıge sadece tecrube edınmek gozu ıle bakılmamalı.
Evlılık, ıcınde bır cok kavramı barındırıyor.
En onemlısı ıse sorumluluk.
Cunku bunun cercevesı cok genıs.
Bır gun once annenızın mınık sımarık kızıyken,
ertesı gun evlı, esıne ve esının aılesıne karsı sorumlulukları olan bır kadın oluyorsunuz.
Bu sorumluluk bazen sıkıntıları beraberınde getırebılıyor.
Yasın kucuk oldugu ıcın buna hazır olmadıgını dusunuyorum.
Elbette, bır sekılde ustesınden gelırsın.
Fakat olgunluga erısınceye dek yıpranabılırsın.
Erken yasta evlılıklerde pısmanlıklar ve keskeler daha cok oluyor.
Arkama donup baktıgımda hayata daır keskem hıc yok benım.
Dılerım senınde olmaz.
Eger kararlıysan,
bu ıkı yılın tadını cıkarmaya bak.
Kiz kismisi birsey sanir bir haftada da usanir..
Yasitlarin okul okuyup yaslarinin gerektirdigini yaparken, sen evde camasir bulasik utu,cocuk vs. derdine duseceksin.. Bence bunlarin derdine dusmekte haklisin, cunku bu yasta bir evi cekip cevirebilecek ve bunlara guc ve sabir yetirebilecek yasta degilsin..Ben de evlendigimde hicbirsey bilmiyordum ama 24 yasimdaydim okulumu bitirmis ve meslegimi elime almistim.. 2 yillik da zorlu bir calisma hayatim vardi.. Hayat tecrubesi, birseyleri basarabileceginin farkina varma, deneme yanilma.. bunlarin hepsini gecmistim.. Evliligin beraberinde getirdigi sorumluluklarin altindan kalkabilecek olgunlugu kazaniyorsun.. Ben demiyorum ki illa universite okumak gerek, baska bir meslek kursu olabilir ya da ne bileyim dikis nakis olabilir, bir hoby kursu olabilir.. Hayattaki tek vasfin es olmak olmasin.. Bu benim gorusum tabii. Sana iyi sanslar diliyorum.
P.S.: Ali veli gordu diyorsun.. Ama yarin sen bunaldiginda o Ali Veli sana yardim edemeyecek.. Erkek arkadasin da seni birkac yil daha bekleyebilir sanirim.... Yani evlilikten sogumakta hic de haksiz degilsin.. Cunku henuz cok kucuksun..
ay saçmalamaya ...evlenmezsen sevdiğinle nankörlük etmiş olursunnnnnnnnnnnnnnn
kendine güven temizlik nedirki ya....4 yıldır konuşuyorum diyosun karşındaki insanı sen tanımıyormusun.....sevdigin elden kaçırma çok pişman olursun sonra ..benden söylemesi..
Aynen çok güzel anlatmışsınız,evlilik zaten ömür boyu sürecek birşey değil midir? 3-5 sene geç olsa nolcak koca ömürde,bu arada meslek edinirsiniz,okursunuz,bir hobi sahibi olup kendinizi geliştirisiniz fena mı? Hep derim evlilik güzel birşey,ama çok genç yaşta alelacele yapılcak,heveslenilecek birşey de değil,ne kadar erken evlenen insanla konuştuysam hepsi ''mutluyum,ama biraz daha geç olsa daha iyi olurmuş,keşke okuyasaymışız,ya da gençliğimizi yaşayasaymışısız'' dediler.Onların yalancısıyım lülülülülülü
Ne bu şimdi kafamçokkarıştı
Evet sevdiğini elden kaçırmasın sonra mazallah bunun pişmanlığını bir ömür yaşar. Ay bir de o nankörlükle yaşanır mı değil mi...Ama inan okumazsa ve mesleğini eline almazsa başını bir ömür duvarlara vurmaya mahkum olur. Evlenince kimsenin başı göğe ermiyor merak etmeyin. Biz burada kıza neler tavsiye ediyoruz sizin dediğinize bakın.
yaş 18 mi...ohaoldumsmile
biraz daha bekleyin ama 20 mi bile dolmamış
20 yi doldurunca evlenebilir yani?
20 den sonra düşünebilir evettta.s
Şuna en az 25 desek.
Bak canım (konu sahibi) sana bir abla olarak nacizane tavsiyem okuman. Çalış ve üniversiteyi kazan, inan hayatında çok şey değişecek. Bu yaşta evlenirsen muhtemelen ne olacağını ben sana söyleyeyim. Eşin isterse ilk bir kaç ay içinde hamile kalacak, bir kaç yıl geçmeden belki de 2. çocuğunu doğuracaksın. Ev işleri, ütüydü, yemekti, bulaşıktı, temizlikti, çocuk-eş bakımı hayatının %80 ini oluşturacak. Ha okuyunca, çalışınca bunlar yapılmıyor mu diyorsan evet yapılıyor daha da yoğun olunuyor ama hayatın bambaşka biçimde ilerliyor.
kısmet bu işler ya....
Aynen öyle... Ama bazı şeyler biraz da bizim elimizde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?