• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

seviniyimmi ? üzüleyimmi ? bilemedim...

Bence bulunduğunuz çevreye ve yeteneginize göre bir iş belirleyip kosgepe başvurmayı araştırın devlet kadınlara çok güzel destek veriyor karşılıklı ve karşılıksız para veriyor. aynı zamanda da aciktan okuyun. Bizim bir tanıdık öyle yaptı sıfırdan başladı şimdi maddi yönden gayet iyi. Hem çocuklarla da daha rahat ilgilenirsiniz

faizsiz, kredi veriyormuş ama güvence olmayınca cesaret edemiyorum, istiridye mantarı üretmek istiyorumn aslında,
umarım bende bir düzen tutturabilirim, çok tş ederim ..

Tebrik ederim öncelikle:) öncelikle sırf lisans olsun diye fizik tarih gibi ölü bölümler okumayın. İyi bir bölüm kazanabiliyorsanız 4 yıllığa gidin. Odyoloji anestezi gibi çok iyi 2 yıllık bölümler var, iş de bulabilirsiniz bunlara yönelin.

Çevremizde birçok insan zaten önümüzde engel olmak için var:) hepsini yara yara ilerleyin siz pes etmeyin motivasyonunuzu kaybetmeyin! Sizi kıskananlar ayıplayanlar çıkacak, ama unutmayın hepsi halt etmiş :KK49:

Belki kizacaksiniz ama fikriniz bana cok olumsuz geldi biri 11 yasinda biri6 yasinda iki cocuk zaten baba denen sahsiyet yok birde siz sozde okumak adina onlari birakirsaniz cok buyuk hata yaparsaniz...nereye gidiyorsaniz gidin pekala onlarida goturebilirsiniz oyle degilmi?bir ev bul kizinida oglunuda siki siki tembihlersin anlatirsin okuldan geldiklerinde kapayi kilitleyip evde oturabilirler oglun buyuk,kardesinide kendinede bakabilir bence arada bir arayip kontrol edersin, benim bu fikrim daha iyi senin icin sonucta sabahtan aksama kadar univ. Okuyan yok part time ders bile alabilirsiniz hatta ve hatta artik uzaktan egitim sistemi bile var farkli bir sehirden bile univ. Okunabiliyor yada olmadi acikogretim yani eger gercekten birakip gitmeyu dusunmuyorsan bir sekilde bir caresini bulur okursun bence...

konuyu okumadınız sanırım.
boşanma arifesindeyim yazmıştım.
baba maddi konulardan ötürü, yurt dışında.. hoş burda olsada varlığı belli değil..
bende lys den iyi bir puan alabilirsem, örgün eğitim istiyorum.
ailem ist, bende orada yaşamaya başlayacağım yakında.
ist da okul tutturmam çok zor, puanım o kadar yüksek gelmez.
baba yok, bende okumak için farklı bir ile gidersem..
şuan burda,09:00 - 15:00 okul saatleri..

sanırım yanlış ifade etmişim
konuyu tabi ki okudum
baba yok kısmını anlamıştım "anne yok"a takılmıştım,
istanbul kazanamayacağınızı kaçırmışım, görmemişim.
bence farklı bir ile gitmeyin

bir de aklıma şu geldi
eğer istanbul kazanamayacaksanız belki üniversiteyi boşverip ISMEK kurslarına yönelebilirsiniz (istanbul'a gelecekseniz, belediyenin ücretsiz kursları).
bence çağımızın mesleği Bilişim. bilişimle ilgili kademe kademe sertifika alabilirsiniz. web tasarım, web programcılığı, görsel programlama, grafik ve animasyon, veri tabanı programlama, sosyal medya yönetimi, google adwords vs vs vs . 1 yılda 2 sertifika alabilirsiniz. 2 yılda 4 sertifika ile iyi işler bulabilirsiniz, ISMEK de yardım ediyor zaten kursiyerlerin iş bulmasına. ayrıca sertifikaları evden çalışmak için bile kullanabilirsiniz. hem kurslara da hergün gidilmiyor. en fazla haftada 3 yarım gün. sertifikalar da tüm dünyada geçerli.
bilişim sektörü bir örnekti, bunun gibi farklı sektörler de var

Tebrik ederim öncelikle:) öncelikle sırf lisans olsun diye fizik tarih gibi ölü bölümler okumayın. İyi bir bölüm kazanabiliyorsanız 4 yıllığa gidin. Odyoloji anestezi gibi çok iyi 2 yıllık bölümler var, iş de bulabilirsiniz bunlara yönelin.

Çevremizde birçok insan zaten önümüzde engel olmak için var:) hepsini yara yara ilerleyin siz pes etmeyin motivasyonunuzu kaybetmeyin! Sizi kıskananlar ayıplayanlar çıkacak, ama unutmayın hepsi halt etmiş :KK49:

çok tş ederim, araştırıcam işlh, lys yede girip bakıcam artık, valla kim ne derse desin umrumda olmaz, ben ailemle uzlaşabilirsem, onlar arkamda olduktan sonra..

Belki kizacaksiniz ama fikriniz bana cok olumsuz geldi biri 11 yasinda biri6 yasinda iki cocuk zaten baba denen sahsiyet yok birde siz sozde okumak adina onlari birakirsaniz cok buyuk hata yaparsaniz...nereye gidiyorsaniz gidin pekala onlarida goturebilirsiniz oyle degilmi?bir ev bul kizinida oglunuda siki siki tembihlersin anlatirsin okuldan geldiklerinde kapayi kilitleyip evde oturabilirler oglun buyuk,kardesinide kendinede bakabilir bence arada bir arayip kontrol edersin, benim bu fikrim daha iyi senin icin sonucta sabahtan aksama kadar univ. Okuyan yok part time ders bile alabilirsiniz hatta ve hatta artik uzaktan egitim sistemi bile var farkli bir sehirden bile univ. Okunabiliyor yada olmadi acikogretim yani eger gercekten birakip gitmeyu dusunmuyorsan bir sekilde bir caresini bulur okursun bence...

estff neden kızıyım, ben okumayı, heycan olsun, özgür olayım ünili olayım gezeyeyim tozyım diye istemiyorum. iş arıyorum bulamıyorum, lise mezunuyum dediğimde, lisans yada önlisans tercihimiz deniliyor..
hiç bilmediğim bir şehirde, hastalığı var sağlığı var 2 çocukla yapabilirmiyim bilmiyorum, annemisiniz bilmiyorum ama 11 yaş küçük sayılabilecek bir yaş, kızımı emanet edip gidemem gibi geliyor. allah korusun herşeyi yapabilirler, ocak, kibrit ,çakmak vs vs

sanırım yanlış ifade etmişim
konuyu tabi ki okudum
baba yok kısmını anlamıştım "anne yok"a takılmıştım,
istanbul kazanamayacağınızı kaçırmışım, görmemişim.
bence farklı bir ile gitmeyin

bir de aklıma şu geldi
eğer istanbul kazanamayacaksanız belki üniversiteyi boşverip ISMEK kurslarına yönelebilirsiniz (istanbul'a gelecekseniz, belediyenin ücretsiz kursları).
bence çağımızın mesleği Bilişim. bilişimle ilgili kademe kademe sertifika alabilirsiniz. web tasarım, web programcılığı, görsel programlama, grafik ve animasyon, veri tabanı programlama, sosyal medya yönetimi, google adwords vs vs vs . 1 yılda 2 sertifika alabilirsiniz. 2 yılda 4 sertifika ile iyi işler bulabilirsiniz, ISMEK de yardım ediyor zaten kursiyerlerin iş bulmasına. ayrıca sertifikaları evden çalışmak için bile kullanabilirsiniz. hem kurslara da hergün gidilmiyor. en fazla haftada 3 yarım gün. sertifikalar da tüm dünyada geçerli.
bilişim sektörü bir örnekti, bunun gibi farklı sektörler de var

anladım canım, yalnış anladım sanırım, sınavı kazanmışken bundan vazgeçmeyeceğim, ama + olarak bunuda araştıracağım, çok tş ederim önerilerin için :)

Ben sizi cok iyi anlıyorum.
Hemen hemen benzerini yaşadım ben kazandım gitmedim evliydim. 1 yıl sonra tekrar kazandım bu yıl bitiyor ve yeniden ygs girdim.
BoşandıM size göre yaşım belki küçük ama inanin okumanın yaşı yok.
Bende 2 yıllık istediğim bölümü okumak istiyorum. Bazen bzimkiler olsun etrafta olsun zaten okudun daha ne okuycan ise gir diyorlar ama ben pişman olmak istemiyorum ve önüme bakıyorum.
Siz de içinizde kalıp pişman olmayın okuyun.
4yillik gelmese bile 2 yıllık bölümler var illaki mezun olun.
2 yıllık güzel secenek sizin için pes etmeyin. Zorlukları da gogusleyin

Cnm bende üni okumadım evlendim. 2 çocuktan, eşimin bu saatten sonra okuyup ta napıcaksın demesine rağmen 10 yıl sonra hiç çalışmadan kazandım. Açıköğretim den çocuk gelişimi okuyorum. 2.dönem.. Açıköğretim Düşünseniz sizde..

KK'de böyle konular görüp kendi anneme her geçen gün daha çok sukrediyorum be. sanki sizi onlar doğurmamista komşu gibisiniz böyle bir anne mı olur torunuma bakamam nedir. Benim annem bakmak için kırk takla atıyor

Okursunuz 31 yaş bunun için geç değil. "Kazandım, üni kazandım yuppi" filan dese biri ygs puanı açıklandı dıye bende anlam veremem :KK70: 180 barajını gecen herkes lys hak kazanıyor zaten ve bu zor birşey değil, üniversite kazanmakta değil. Milletin tepkilerini boşverin gerçekten üniversite kazandığınızda ise kendiniz sevinseniz yeter. Sonuçta aferin almak için uğraşmıyorsunuz. Yerinizde olsam çocuklar anne, babama bırakır okurdum.

merhabalar hanımlar,

eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..

19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..

ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..

lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorum:KK43: kafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..
19+14=33 yapar
demek ki 17 yaşında evlendin.

başka şehre gidip okumak çocuklarına haksızlık olur eğer ayrı kalacaksanız.

zaten artık iş bulmak için ünv mezunu olmak da yetmiyor.

aöf olarak okumalısın bence. aynı zamanda belediyelerin, işkur un meslek edindirme kursuna devam et ki iş ararken bir vasfın olsun.
bir de kpss için çalış, onda değişmez şart bilgisayar işletmenliği. onun için de meb onaylı bir kursa git.

Okuyabilirsiniz bence evet belki biraz zor olur ama okursunuz çocuklar okula gidince siz de gidersiniz.Böylece aynı anda eve gelebilirsiniz.
Ama bölüm tercihini çok düzgün yapın ki o kadar eziyeti boşuna çekmiş olmayın.

Yani bilemedim ama bence çocuklarını bırakma...üniversite okumak hayaliyle çocukları birde annesiz bırakma derim.yaninda götürme ihtimalin varsa götür ama bırakıp gitme.
Birde bazı bölümleri okumanla okumaman bir gibi.yani iyi araştırıp iyi bak.
Ne zamandır ders çalışmıyorum diyorsunuz yüksek puan aldığınızı düşünmüyorum(yanlış anlasilmasin alamazsın diye değil uzak kaldığın icin) şimdi ya sağlık ile ilgili bir dalda iş bulursun yada eğitim. İşletme iktisat gibi bölümler (iyi üniversite de okuyup yurt dışına gitmedik ten sonra) ayak altına düştü.....

KK'de böyle konular görüp kendi anneme her geçen gün daha çok sukrediyorum be. sanki sizi onlar doğurmamista komşu gibisiniz böyle bir anne mı olur torunuma bakamam nedir. Benim annem bakmak için kırk takla atıyor

Ama konu sahibi torunu temelli bırakıp başka şehre gitmekten söz ediyor

Gündüz iki saat bak demiyor ki

İki çocuğun tüm sorumluluğunu al ben de okuyayım diyor

Bence annesi haklı ama çözüm önerisi yanlış birine ben birine Kv baksın diyor

Konu sahibi

İlk başta ben olduğunuz şehirde oğlunuzla düzeninde devam edecek sanmıştım o nedenle yeni şehre götürmüyorsunuz

siz onları yeni bir şehirde ailenizin yanına bırakıp gideyim demişsiniz

Bu asla olmaz

Ben anneniz olsam birine de bakmam derdim bırakılıp gidilmez bu iki üç aylık kurs değil ki dört koca yıl

sevgili umuda_yolculuk2005 umuda_yolculuk2005 ;

şu hikayeni ibret için ergenlik çağında hormonları tavan yapmış, genç kızlarımızın yataklarının baş köşesine asmak lazım!.
Zamanında kolay yolu seçip, zor olandan kaçmış biri olarak şimdi çıkmaza girmeniz çok normal :KK43:
bu yaşınıza gelene kadar bir iş tecrübesi, bir meslek ya da gelir getirecek bir iş bulmamış olmanız da ayrıca düşündürücü. Üstelik 2 tane çocuğa sahipken. Şimdi onların sorumluluğunu annelerinizin üzerine atmak.
Okuyun tabii, ama her üniversite bitiren hoop diye iş bulup, güzel paralar kazanmıyor bunu unutmayın.
Okumak aynı zamanda masraflı da olacak.
sizin önceliğiniz şu durumda para kazanmak. Öncelikle bunun yollarını aramalısınız.
Eşinizden çocuklarınızın temel ihtiyaçlarını karşılamasını talep edin, onları ihmal etmeyin. Onlara daha iyi bir gelecek hazırlayın.

Sizin için de ne önerebilirim? hangi yolu seçerseniz bundan sonra kolay olmayacak.

31 yaşında evlendim, 1 yaşında oğlum var, 10 yılı aşkın senedir çalışıyorum. 2.çocuk planı yapamıyorum.
Bazen evladımı bırakıp öyle zor işe geliyorum ki, akşamları arta kalan 2-3 saatimi onunla geçirmeye çalışıyorum.

hayat her durumda zor aslında :işsiz:
daha çok mücadele edeceksiniz bundan sonra.

Bende unı mezunu degılım , babam bosandıgımda benı ozel unıversıteye yazdıralım senı oku dedı. Okumadım cocugum vardı para kazanmalıydım bagımsız olarak, o yuzden sızın yerınızde olsam bu yastan sonra asla okumam . Cocuklar onda bunda kalacaksa kusura bakmayın ama batsın okuması.

4 sene okuduktan sonra sız belkı bır ıs bulacaksınız ama cocuklarınız artık baska kısıler olacak. Kusura bakmayın sımarıklık yapıyorsunuz

barajı aşmak üniyi kazanmak demek değil ki sakın yanlış anlamayın küçük gördüğümden değil hayatın gerçekleri bunlar o sıkıntılı süreci çok iyi bilenlerdenim siz hayallere dalmış gitmişsiniz iki çocuğu nasıl bırakıp gideceksiniz valla 4 yıllık bitirip üstüne yüksek lisans yapanlar işsiz geziyor ortalıkta sırf üni okumak için gidilmez açık öğretimden bence okuyun o süreçte kurslara gidin ki iş bulma olanağınız çok olsun

valla evlat var ortada bırakıp gitmek akıl karı değil. açıktan okuyun bir yandan da çalışın. kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. kaldı ki biri anneanne de biri babaanne de olunca ortada ne anne bağı ne baba bağı ne kardeşlik bağı olmayacak. çocuklar sığıntı gibi yaşayıp ileride size sitem edecekler. ben olsam hali hazırda ailem varken çalışırdım bir yandan da açık öğretim okurdum.

Barajı aşmanız güzel ama daha hiçbirşey belli değil.olup olmayacağı bile..o yüzden bunları düşünmek için erken derim ben..daha lys var..çok çalışmak lazım..

Back
X