• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

seviniyimmi ? üzüleyimmi ? bilemedim...

Tek söyleyeceğim çocuklarımı bırakmazdım net.
Çocuklarımın geleceği için çocuklarımı bırakmak.
Cıkkss başka yollar bulmayı denerdim ama onları bırakmak
seçenekler arasında olmazdı herhalde.

çok tş ederim canım, hayırlısı işlh..

ne güzel demişsin, ben.. ben lise mezunuyum aylık ,iyi bir gelirim var.
bunu bende diyebilsem, ne işim olur üniyle, okumakla vs bu yaştan sonra, ama diyemiyorum, neden ?
çünki iş aradığım süreçte, lise mezunu olmam hep sorun hale geldi, tercihimiz, lisans, önlisans diyip reddedildim.
benim evlatlarıma düşkünlüğümü buraya yazdığım 2, 3 satırla kimse anlamaz, anlamalarınıda beklemiyorum açıkçası..
ama inanın o kadar zor zamanlar geçirdimki, bu bir başlangıç olabilirmi, çocuklarım için yapacağım bunu ama bunu yaparkende onlara zarar vermek isteyeceğim en son şey,
ailem bana evlerini açmakla, bir süre sonra da, kiracıyı çıkarıp, evlerini bana vermekle bana destekler, iş bulduğumda çocuklara bakma konusunda da annem destek, lakin başka bir şehire asla ve asla benimle gelmezler.
şuan bile yanımdalar, farklı bir ilde, annem fakanlar geçiriyor, sıkıldım bunaldım, daraldım, onuda anlıyorum ama :KK43:
amalar işte ..
Ben sızı hatırladım
Su konunuzdan sıze cok ta uzulmustum , sarampole yuvarlanasım var kamyon benım degıl .

Cocukllarınızı lutfen ama lutfen kımseye bırakmayın, bakın benım bır oglum var bıyolıojık babasını hıc tanımıyor ve bunu bılmemesıne ragmen bazı eksıkler onda bazı yaralar acmıs sanıyorum kı cokta seven bır babamız var suanda ancak cocuk sezmıs buyuyor anlıyor 7 yasında. Ben her gun ozellıkle son 15 gundur iç sıkıntısından ölüyorum , ölemiyorum ama yasıyor gıbıde degılım. Sız eger cocuklarınıza bunu yaparsanız Ege den daha cok yara alacaklar , kıra alacakmıssınız o zaman gıdın ufak bır sehre cocuklar okula sız okula , az bucuk bı ev anca boyle.
Sakın cocuklarınızı bırakmayın ,ben bırakmadım bırakmama ragmen acı cekıyorum , sen bırakırsan eger daha fazlasını yasayacaksın, cocuklarıma baglıyım demıssın kafanı yastıga rahat koyamazsın
Cocuklara maddı bır gelır bırakmak demıssınız herkes ıster bende cok ıstıyorum evını arabasını alayım kımseye boyun egmesın ama en once ayaklarının uzerınde durana kadar onu saglıklı buyutmek benım hedefım .
Eskı esınızdende hayır yok kumarbaz ,bu cocuklar babanneye emanet edılemez, bakmak ıstemeyen ananeyede edılemez

Oku arkadasim mutlaka, hemde en iyisi hangisiyse senin icin onu oku. Cocuklarin simdi anlamaz belki ama ilerde anlayacaklardir. Türkiyedeki okul sistemi bilmiyorum acikasi, ama derse girme zorunlulugun var mi? Yoksa eger, yada her zaman yoksa bu zamani cocuklarin icin ayirabilirsin.
Ailen anladigim kadariyla arkanda durmuyor. Cocuklarini kimseye emanet etme, hem sen oku hem onlari oku eminim basaracaksin

hmm güzelmiş hayırlı olsun
Anadolu Üni. de 2. sene staj zorunluluğu varmış ben çalıştığım için tercih edemeyeceğim
ham puan mı 335 sizin
Atatürk üni de bürosu yok.. tam hatırlamıyorum cnm ya.. 1 sene geçti. Ama son puanım okulla beraber 335 di

özelden yazıyım sana eşimin mesleğini aldığı maaşı hergün sölenir boşa okumuşum diye daha düün kardeşim işçi 2400 alıyo dediki iş başı yaptı makine mühendisi 1900 tl üüzldüm diye yaa

anaokulunda verilen maaşları biliyomusunuz asgari ücret çok iyi yabancı dil veren nişantasında öğretmenlik yapan arkadaşım oda dil öğretmeni olduğu için tabi 4000 tl ama orda en düşük kreş aylık ücreti 3000 tl miş zaten

oğlum 11, kızım 6 yaşında..
kızım bu sene 1. sınıfa başlayacak.
yeni bir şehirde, yeni bir hayat demek onun için.
baba yok, anne yok bir anda boşluğa düşermi ona haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
oğlum anlayabilir bunu yaş itibariyle ama kızıma anlatamam :KK43:

bu kadar küçük çocuklarla ancak açıköğretimden okuyabilirsin ben olsam açıköğretimden bir bölüm seçer okurdum..

ygs ye bende girdim geçen yıl 306 puan almıştım 2 çocukla bende boşandım biliyorsun ve annem aynı kelimeleri sarfetti bana... aynı zamanda çalışıyorum zaten gidemezdim okula..

bu yüzden açıköğretim tercih ettim ben sizin yerinizde olsaydım ki ben bunu yaptım çok şükür.. madem ygs yi kazanacak durumdasınız bir temeliniz var kpss ye hazırlanın açıköğretimden önlisans 2 yıllık önü açık bir bölüm büro yönetimi ve sekreterlik mesela ilk aramada 200 kişi kadro geldi onlar 85 puanla atandılar ben 85 puanla atama bekliyorum..

hem sınav 2018 de siz şimdiden başlayın çalışmaya derece yapın hem açıköğretimden de anca mezun olursunuz puanınız iki yıl geçerli olacak..

ailenizle yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla iş bulamamışsınız ama para kazanıp kimseye muhtaç olmammak kendi paranızla çocuklara bir çorap almanın tadı hiçbirşeyde yok.. işkurun 6 ay süren günlük el harçlığını verdiği kursları var bu kurslara iş verenler gelip başarılı öğrencileri almak istiyorlar..

30 yaşımdayım evet içimde kaldı ben önlisans mezunuyum ve dikey geçiş sınavına girsem ankarada iyi bir üniversiteye geçiş yapacak temele sahibim şuan ama 2 çocuğum var zamanında seçtiğim yolun da bir bedeli var.. benim yapmam gereken hem çocuklarımı büyütmek hemde olabildiğince kendi hayatımı düzene sokup içimde uhde kalmadan yaşayabilmek olmalı..

demiyorum ki hayatını çocuklarının üzerine kur asla.. sen iyi ve mutlu ol ki onlara da faydan olsun ama imkanlar dahilinde hareket etmek gerekir bir vicdan yarasıyla üniversite okumak sana iyi gelmeyeceğine inanıyorum ben

Tek söyleyeceğim çocuklarımı bırakmazdım net.
Çocuklarımın geleceği için çocuklarımı bırakmak.
Cıkkss başka yollar bulmayı denerdim ama onları bırakmak
seçenekler arasında olmazdı herhalde.

geçen yıl ağustos ayında başladım kpss için ders çalışmaya ama nasıl çalıştım işten eve (ki özel sektör müdürden gizli kulaklıkla video izledim-otobüste dolmuşta soru çözdüm) 19.00 da geldim ayaküstü atıştırıp 3 saat çocuklarımla oynadım ilgilendim saat 22.00 de çocuklarımı uyutup evi toparladım (evi temizleme ve ütü yapmak bu işe dahil ve evde 5 kişi yaşıyoruz çünkü annem asla destek olmadı hatta dalga geçtiler) ve gece ders çalıştım kimi günler yorgunluktan uyuyakaldım kimi günler harıl harıl çalıştım ayugrasamam ayugrasamam can yoldaşım bana hep destek oldu inandı bana.. ve kpss önlisanstan 85 puan aldım kadro bekliyorum..

ve özel sektörde çalıştığım için garantisi yok kimseye muhtaç olmayayım emeklilik yaşıma kadar diye yani hem kendim hem çocuklarım için olan birşeydi bunun için çocukları babasına da verebilirdim ama yapmadım.. çocukları babasına bırakmak bir tercih olmamalı..

kusura bakmayın bu konuda biraz hassasiyetim var o yüzden böyle uzun uzun yazdım.

merhabalar hanımlar,

eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..

19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..

ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..

lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorum:KK43: kafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..

Tebrik ederim başarılarının devamı gelsin ancak; Örgün eğitimde okumak ve şehir dışına gitmek dışında bir çok seçeneğiniz varken neden böyle hayalperestsiniz?
Açıköğretim yada uzaktan eğitim yoluyla da okuyabilirsiniz. Web tasarım, İnsan kaynakları yönetimi, Halkla ilişkiler, Bilgisayar programcılığı bir sürü bölüm var devam zorunluluğu olmayan ve güzel iş imkanı barındıran.. 2 tane sorumluluğu olan bir kadın olarak ben üniversite okumaya gidiyorum deme lüksünüz yok. Alternatifleri değerlendirmelisiniz.

Ben lıse mezunuyum ve aylık gayet ıyı bır gelırım var , ben cocukların anneden ayrı cıl yavrusu gıbı dagılmalarına karsıyım ne yaparsan yap asla bu eksıklıgı tamır edemezsın. Bırde aılen sana destek olsa senınle sehır degıstırseler gıt oku , ama bu sartlarda okuman evet cocuklarına karsı haksızlık
35 yasında nerede ıs bulacaksın oda tamamen ayrı bır mesele

cuteye katılıyorum

sertifikalar var halkla ilişkiler muhasebe insan kaynakları... işkurun kursları var iş garantili...

evet içimde kalan uhdeleri bir yazsam sana.. destan olur..

ama o çocukları doğururken onlara sormadık.. 11 yaş size göre büyük mü o daha ana kuzusu..

böyle kararsız kalacaksanız babannesi ve babası daha iyi sahip çıkacaklarsa velayeti vermenizi tavsiye ederim..

Ben annenin yerinde olsam ben de kabul etmezdim.4 yıl boyunca çocuklarınızın yanında anne yok baba yok. Çocuklarınızın psikolojisi mahvolur.terkedilmişlik duygusu yerleşti mi bunu ilerde bulacağınız iş ve onun getirecekleri kurtarmaz. Üniversite bitirseniz de iş garantisi de yok ya.
Kızınızın ergenlik dönemi sıkıntıları ile anneniz baş edemez ve belki sizin düştüğünüz hataya düşerek erkenden evlenip evim yuvam olsun diye düşünebilir. Kendi torunum bile olsa bu sorumluluğu almazdım ben . Anneniz haklı yani.
Sizin için en makulü açıköğretim okuyarak meslek kurslarına yazılarak bir an önce ayaklarınızın üzerinde durmak.
Üniversite hayali içinizde ukde kalmış olabilir onu anlayabilirim ama bunu çok istiyorsanız daha ilerde ekonominiz düzeldiğinde kendiniz için yapabilirsiniz. Şu anda 4 yıl çocuklarınızdan uzak kalmak çocuklarınız için yıkım olur ve kusura bakmayın ama bunun adı bencilliktir.

Bu dört yılda üniversite masraflarınız ve çocuklarınızın masrafları da ailenizin üstüne binecek. Aileniz maddi manevi çok zorlanacak biraz gerçekçi olmanız lazım.

Şaka mı

yapıyorsunuz? ?

ne okuması ya okuyanlar dayısı partisi yoksa ortada işçi maaşıyla çalışıyo bi etiket içinde hiç girme bu işlere ama tıpmı okuycan tamam oku tabi yoksa üni mezunu dolu ortalık

bence haklı arkadaş..lise mezunu olup kıdem ıle tecrube ıle 5 bın alan var.ayrıca cocuklar lıse cagında olsalar anlarım..kesınlıkle cocuklar anneden ayrı buyuyemez..annelıgını sorgulamalı ınsan..tamam cocukları ıcın onu anlıyorum ama cocuklarında bırakacagı hasarı ne para ne buyuk mevkıler duzeltemez
bu ulkede torpıl ile ıse gırıyosun okul hıkaye...

benım genetık muhendısı arkadasım 6 yıldır hala sımıt sarayında calısıyor..genetık muhendıslıgı puanalarına bı bak bakalım.boyle zekı cevherler ıs bulamıyor...
turkıyedesın yahu gercek bu
!

bence haklı arkadaş..lise mezunu olup kıdem ıle tecrube ıle 5 bın alan var.ayrıca cocuklar lıse cagında olsalar anlarım..kesınlıkle cocuklar anneden ayrı buyuyemez..annelıgını sorgulamalı ınsan..tamam cocukları ıcın onu anlıyorum ama cocuklarında bırakacagı hasarı ne para ne buyuk mevkıler duzeltemez
bu ulkede torpıl ile ıse gırıyosun okul hıkaye...

benım genetık muhendısı arkadasım 6 yıldır hala sımıt sarayında calısıyor..genetık muhendıslıgı puanalarına bı bak bakalım.boyle zekı cevherler ıs bulamıyor...
turkıyedesın yahu gercek bu
!
O zaman kimse okumasın etmesin.. torpil yapacak birini bulalım. . Olur mu öyle?? Tabi iş bulmak kısmet işi ama gelecek nesiller içim eğitimli insanlara ihtiyaç var. Konu sahibinin durumu çok farklı tabi..

O zaman kimse okumasın etmesin.. torpil yapacak birini bulalım. . Olur mu öyle?? Tabi iş bulmak kısmet işi ama gelecek nesiller içim eğitimli insanlara ihtiyaç var. Konu sahibinin durumu çok farklı tabi..

ben kımse okumasn demıyorum bende 2 unw okudum bende ıs bulamadım yıllarca .babamın torpilini soktum araya da oyle ıs buldum .bu bır gercek.ama suan konu sahıbının acıkogretımden baska orgun sekılde okuması anlamsız ..cunku 2 tane cocugu var ve bu buyuk sorumluluk...onların psikolojılerını dusunerek davranması gerekıyor..ama orgun okuyup da ıse gıremeyen mılyonlarca genc var.acıkogretım okuyup da ış bulan bi cok ınsan var..kısmetten oteye köy yok.

uzaktan eğitimin nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok, eve kazanırsam okumak istiyorum ama, 4 yıl boyunca çocuklarımdan uzak olamam zaten, kazandığım şehirde, uygun bir ev bulup, çocukları mutlaka yanıma alırım, aklımdaki şey bu, ama bu zaman alacak bişi hemen 2 çocukla yollara düşememki, başına gelmeyen, yaşamayan bunu anlayamaz, iş başvurusu yaptığınızda, ne mezunuzu dedindiğinde, lise diyince geri adım atıyorlar, lisans önlisans tercihimiz diye,

ben hayalperest değilim, herşeyden önce bunu bilin nolur, acımasız yorumlar yapmayın.
üni kazandım, özgürüm, gidip 4 yıl zevkini çıkarırım diyen 19 yaşında biri yok karşınızda.
gitsem bile elimi çocuklarımın üstünden çekmem, er yada geç yanıma alırım, ama bir düzen kurduktan sonra diye düşünüyorum.
anneliğime hiç kimse, ama hiç kimse laf edemez, benim nelerle başaçıktığımı bir ben bir allah biliyor.
okumayı istememin sebebi, iş bulabilmem. ekmek aslanın ağzında değil artık, midesinde..
üni mezunlarının iş bulamadığını, açıkta olduklarını pekala bende biliyorum ama, başvurduğunuzda öyle denmiyor, diploman varmı ona bakıyorlar..
meslek kurslarınıda araştıracağım, aöf den de nereleri yazabilirim hepsini inceleyip bir tercih yapacağım sanırım. yardımcı olan herkese çok tş ederim.

Back
X