- 11 Aralık 2018
- 41.454
- 257.670
- 598
İnsanlar kendi zeka seviyelerine göre yalan söylerler, kendilerinden zeki insanlar yalan olduğunu anlararkadaşlar durum çok yanlış anlaşıldı. ilk konuyu açan arkadaşımdı. Tek sizi yanıltan ikimizin ilişkisindede yaş farkı olması. Benim hesabım olmadığı için ben rica ettim onun hesabından kendi problememi anlatıyorum şuan. dünü dikkate almayın lütfen
Diğerlerine katılıyorum ancak en sondaki ortam kısmına katılmıyorum. Konu sahibinin üniversite mezunu entelektüel bir çevresi olduğunu sanmıyorum. Anlaşabildiği, sohbet edebildiği profil belli. Adamın çevresinde takılırlar evlendikten sonra, elti görümce gezerler.Eğitim seviyesini çok küçümsüyorsunuz; fakat çok çok önemli bir ayrıntı. Hatta eğitimlinin de denk ve denk olmayanı var. Olay para kazanması değil. Çiğ köfteci dükkanı aç, yine kazanırsın. Para kazanmak bir kriter mi?
Adam ilkokul mezunu, çocuk olmayacak, doktora gideceksiniz sende sorun çıkmayacak, adam benim erkekliğim tam diyecek doktoru, tedaviyi reddedecek. Sende bir sıkıntı çıksa belki doktor erkek olunca, karımı elletmem diyecek. Cinsel olarak sorun çıkacak, mahremimizi ele mi anlatalım, terapi de neymiş diyecek. Bir film açacaksınız adam da dil yok bir şey yok. Dublajdan başka bir seçeneğiniz olmayacak. Eğitimli üniversite mezunu çiftlerin olduğu bir ortama gireceksiniz, eşinizin seviyesi net hissedilecek, ortak nokta havadan sudan ibaret olacak. Bunlar daha devede kulak. Sekiz çocuklu bir aileden gelmesi zaten fecaat, aklınızı peynir ekmekle mi yediniz?
Ailemi dinlerim.Merhabalar, benim bir ilişkim var çok güzel giden çok iyi anlaştığımız. Fakat ben üniversite mezunuyum o maddi imkanlar yüzünden okuyamamış ama kendini çok iyi geliştirmiş herkonuda.birde aramızda 12 yaş farkı var. Birde 8 kardeş ben ise tek çocuk gibi büyüdüm ablam ben küçükken evlendiği için. Ailem tüm bunları problem edip denk değilsiniz diye ayrılmama diretiyor. Ama bizim ilişkimizde bunlar hiç problem olmadı çok iyi anlaşıyoruz hiç bir şekilde karakterine yada sevgimize saygı duymuyorlar benzeri durum yaşayan var nasıl sonuçlandı?
Ne kadar zamandir berabersiniz? Yasi sizden oldukca büyük hayat tecrübesi de farkli. Zaman verin iliskiye cok seviyorsaniz. Adamin taniyin iyice. Cok cocuklu aileden olmak, egitim seviyesi benim cok takildigim seyler degil. Ben ve esim de cok farkli aile yapilarindan geldik sizin dediginiz gibi, üstelik benim durumum cok iyiydi onun biseyi yoktu biz evlenirken. Cok da mutlu bir evliligimiz var 15 senedir. Bana göre sevginin yaninda bir de önemli olan dürüst mü, saygili mi, yaptigi iste basarili mi, ayni dili konusuyormusunuz. Kriterler herkese göre farklidir. Siz kendi kriterlerinizi belirleyin.Merhabalar, benim bir ilişkim var çok güzel giden çok iyi anlaştığımız. Fakat ben üniversite mezunuyum o maddi imkanlar yüzünden okuyamamış ama kendini çok iyi geliştirmiş herkonuda.birde aramızda 12 yaş farkı var. Birde 8 kardeş ben ise tek çocuk gibi büyüdüm ablam ben küçükken evlendiği için. Ailem tüm bunları problem edip denk değilsiniz diye ayrılmama diretiyor. Ama bizim ilişkimizde bunlar hiç problem olmadı çok iyi anlaşıyoruz hiç bir şekilde karakterine yada sevgimize saygı duymuyorlar benzeri durum yaşayan var nasıl sonuçlandı?
Böyle konularda hiç şaşmaz;Ailemi dinlerim.
Annemin çok sevdiğim bir lafı vardır. " Sen bu insanla ortak ne konuşuyorsun" der.
Kazancı iyi demissiniz.( Bence bu en son önemli olan konu)fakat kuşak farklı, kültür farklı, eğitim coooooooooook farklı.
Mutsuz olursunuz.
Okutmayıp çalıştırmışlardır Kudra. O anlamda “durumları yok”tur. Zaten 8 çocuk yapan aileden ne bekliyorsun? Kızları erkenden evlendirirler, başlık parası bile isterler; erkekleri de erkenden çalıştırırlar evi geçindirsinler diye.Maddi imkansızlık olayı köyde falan yaşamıyorsa hikaye.
Adamla yaşıt sayılırız. Bizim zamanımızda 8 yıl temel eğitim zorunluydu. İlkokul mezunu olması bu açıdan normal değil zaten. Hepimiz mahallemizdeki okullara yürüyerek giderdik. Adrese dayalı sistem gelmişti ben ortaokuldayken. Lise dahil adresinize en yakın okulda okuyabiliyordunuz. Maddi durumu yetersiz öğrencilere okul aile birliği ve meb yardım ederdi. Okul kıyafeti, kitapları, ayakkabısından montuna kadar her sene verilirdi. Yani maddi imkanımız yoktu okuyamadım kısmı hikaye, çocuğun okulunun aileye en ufak bir maddi yükü yoktu. Okumak isteyen okurdu.
arkadaşlar durum çok yanlış anlaşıldı. ilk konuyu açan arkadaşımdı. Tek sizi yanıltan ikimizin ilişkisindede yaş farkı olması. Benim hesabım olmadığı için ben rica ettim onun hesabından kendi problememi anlatıyorum şuan. dünü dikkate almayın lütfen
Sonra evlenince o ilkokul mezunu çok iyi kazanan adamların çok büyük bir çoğunluğu kadına psikolojik, ekonomik ve hatta fiziksel şiddet uyguluyor. Ezikliklerini, aşağılık komplekslerini bu şekilde dışa vuruyorlar.Böyle konularda hiç şaşmaz;
“İlkokul mezunu ama kendini geliştirmiş çok para kazanıyor”
“İlkokul mezunu ama şu bu işi yapıyor, kazancı iyi”
“İlkokul mezunu ama kendini çoook geliştirmiş üniversite mezunlarını cebinden çıkartır, kazancı da çok iyi”
“Ben ne üniversite mezunları gördüm asgari ücretle çalışıyorlar, benim sevgilim ilkokul mezunu ama paraynan totosunu siliyor”...
Ben 1 sene bir iş yerinde çalıştım orda tanıştık o ilkokul mezunu. 1.5 yıllık bşr ilişkimiz var. Ben çalışıyorum diyetisyenim. Oda mankine bakımcısı ama 18 yıldır bu işi yapıyor kazancı iyi.
Böyle konularda hiç şaşmaz;
“İlkokul mezunu ama kendini geliştirmiş çok para kazanıyor”
“İlkokul mezunu ama şu bu işi yapıyor, kazancı iyi”
“İlkokul mezunu ama kendini çoook geliştirmiş üniversite mezunlarını cebinden çıkartır, kazancı da çok iyi”
“Ben ne üniversite mezunları gördüm asgari ücretle çalışıyorlar, benim sevgilim ilkokul mezunu ama paraynan totosunu siliyor”...
E tabi en az 10 karın doyurmak zor.Okutmayıp çalıştırmışlardır Kudra. O anlamda “durumları yok”tur. Zaten 8 çocuk yapan aileden ne bekliyorsun? Kızları erkenden evlendirirler, başlık parası bile isterler; erkekleri de erkenden çalıştırırlar evi geçindirsinler diye.
Her ailede de olur öyle kendinden vazgeçen bir enayiE tabi en az 10 karın doyurmak zor.
Bir tanıdığım var şimdi 50’li yaşlarda aynı bu profil. Sanırım ortaokul mezunu. 8-9 kardeşler. Tek üniversite mezunu olmayan o. Hep “ben kardeşlerimi okutmak için çalıştım, okuyamadım” der. E abin üniversite mezunu, o nasıl oldu? Onu okuttular da senin kazandığın paraya mı muhtaçlardı? Diyemiyorsun tabi
ARKADAS DÜN 40 DEMİŞ YA GECE HESAP YAPMIŞ UYUDUĞU ZAMANLARI ÇIKARINCA 38 OLUYOR GALİBADünkü konunuzu yeniden düzenlemissiniz. İlk haliyle kimse alıntılamamış ne yazık ki. Dün konuyu ilk açtığınızda 14 yaş fark vardı aranızda , adam 40 yaşındaydı , bugün yaş farkı azalmış.
Sitede konu düzenleme kısıtlansa da konular gün gün şekil değiştirmese.
Gerçek her neyse ; Allah ailenizin yardımcısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?