sevipte ailenin karşı çıkması üzerine kavuşamayan var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar kendi zeka seviyelerine göre yalan söylerler, kendilerinden zeki insanlar yalan olduğunu anlar

Eğitim seviyesini çok küçümsüyorsunuz; fakat çok çok önemli bir ayrıntı. Hatta eğitimlinin de denk ve denk olmayanı var. Olay para kazanması değil. Çiğ köfteci dükkanı aç, yine kazanırsın. Para kazanmak bir kriter mi?

Adam ilkokul mezunu, çocuk olmayacak, doktora gideceksiniz sende sorun çıkmayacak, adam benim erkekliğim tam diyecek doktoru, tedaviyi reddedecek. Sende bir sıkıntı çıksa belki doktor erkek olunca, karımı elletmem diyecek. Cinsel olarak sorun çıkacak, mahremimizi ele mi anlatalım, terapi de neymiş diyecek. Bir film açacaksınız adam da dil yok bir şey yok. Dublajdan başka bir seçeneğiniz olmayacak. Eğitimli üniversite mezunu çiftlerin olduğu bir ortama gireceksiniz, eşinizin seviyesi net hissedilecek, ortak nokta havadan sudan ibaret olacak. Bunlar daha devede kulak. Sekiz çocuklu bir aileden gelmesi, yaşla birlikte çağ farkı zaten fecaat, aklınızı peynir ekmekle mi yediniz?

Son düzenleme:
Bilemiyorum lakin denk gözükmüyor gibi
26 yaşında birine akıl verecek değilim
Sizin hayatınız sizin kararınız
Yapma etme demem
Bunu hak ettiğinizi düşünüyorsanız
Mutluluk dilerim

Maddi imkansızlık olayı köyde falan yaşamıyorsa hikaye.

Adamla yaşıt sayılırız. Bizim zamanımızda 8 yıl temel eğitim zorunluydu. İlkokul mezunu olması bu açıdan normal değil zaten. Hepimiz mahallemizdeki okullara yürüyerek giderdik. Adrese dayalı sistem gelmişti ben ortaokuldayken. Lise dahil adresinize en yakın okulda okuyabiliyordunuz. Maddi durumu yetersiz öğrencilere okul aile birliği ve meb yardım ederdi. Okul kıyafeti, kitapları, ayakkabısından montuna kadar her sene verilirdi. Yani maddi imkanımız yoktu okuyamadım kısmı hikaye, çocuğun okulunun aileye en ufak bir maddi yükü yoktu. Okumak isteyen okurdu.

Diğerlerine katılıyorum ancak en sondaki ortam kısmına katılmıyorum. Konu sahibinin üniversite mezunu entelektüel bir çevresi olduğunu sanmıyorum. Anlaşabildiği, sohbet edebildiği profil belli. Adamın çevresinde takılırlar evlendikten sonra, elti görümce gezerler.

Ailemi dinlerim.
Annemin çok sevdiğim bir lafı vardır. " Sen bu insanla ortak ne konuşuyorsun" der.
Kazancı iyi demissiniz.( Bence bu en son önemli olan konu)fakat kuşak farklı, kültür farklı, eğitim coooooooooook farklı.
Mutsuz olursunuz.

Ne kadar zamandir berabersiniz? Yasi sizden oldukca büyük hayat tecrübesi de farkli. Zaman verin iliskiye cok seviyorsaniz. Adamin taniyin iyice. Cok cocuklu aileden olmak, egitim seviyesi benim cok takildigim seyler degil. Ben ve esim de cok farkli aile yapilarindan geldik sizin dediginiz gibi, üstelik benim durumum cok iyiydi onun biseyi yoktu biz evlenirken. Cok da mutlu bir evliligimiz var 15 senedir. Bana göre sevginin yaninda bir de önemli olan dürüst mü, saygili mi, yaptigi iste basarili mi, ayni dili konusuyormusunuz. Kriterler herkese göre farklidir. Siz kendi kriterlerinizi belirleyin.

Böyle konularda hiç şaşmaz;

“İlkokul mezunu ama kendini geliştirmiş çok para kazanıyor”

“İlkokul mezunu ama şu bu işi yapıyor, kazancı iyi”

“İlkokul mezunu ama kendini çoook geliştirmiş üniversite mezunlarını cebinden çıkartır, kazancı da çok iyi”

“Ben ne üniversite mezunları gördüm asgari ücretle çalışıyorlar, benim sevgilim ilkokul mezunu ama paraynan totosunu siliyor”...

Okutmayıp çalıştırmışlardır Kudra. O anlamda “durumları yok”tur. Zaten 8 çocuk yapan aileden ne bekliyorsun? Kızları erkenden evlendirirler, başlık parası bile isterler; erkekleri de erkenden çalıştırırlar evi geçindirsinler diye.

bu mu bulabildiğiniz yalan?
kaçarak evlenin denksiniz bence anneniz neden bu kadar karşı çıkıyor anlamadım kızını tanıyamamış demek ki.

Sonra evlenince o ilkokul mezunu çok iyi kazanan adamların çok büyük bir çoğunluğu kadına psikolojik, ekonomik ve hatta fiziksel şiddet uyguluyor. Ezikliklerini, aşağılık komplekslerini bu şekilde dışa vuruyorlar.

Kendini çok iyi geliştirmiş dediğiniz kişi ilkokul mezunu mu? İşini iyi yapmak ayrı kendini geliştirmek apayrı bir durum. Hayır ilişkinizde bu durum hiç problem olmuyorsa üniversite mezunu olduğunuz halde kendini hiç geliştiremeyen sizsiniz bu durumda. 56 yaşında teyzem liseyi bitirdi dışarıdan. Bu kadar imkan varken hala ilkokul mezunu kalmakta ısrar eden adamın vizyonu dardır her şeyden önce. Küçücük çocuklarını maddi imkansızlık adı altında zorunlu eğitimden mahrum eden bir aile profili var ayrıca ortada. Onlarla geçirebileceğinizi düşünüyor musunuz? Siz ailenizi dinleyin, haklılar gayet

Son düzenleme:
Biz boşa okuduk demek ki.

İlkokul mezunu ama iyi kazanıyor demek bence bir sorun yok bu konuda.

Siz 1 buçuk yıldır sevgili olup, evlenmeyi düşünecek noktaya geldiyseniz, aldığınız eğitim aranızda bir farka sebep olmuyor demektir. Boşuna eğitim farkı üzerinden uzun açıklamalar yapmaya gerek yok , arada düşünüldüğünde gibi bir fark yok demek ki.

Aileniz ise istememekte sonuna kadar haklı.

E tabi en az 10 karın doyurmak zor.

Bir tanıdığım var şimdi 50’li yaşlarda aynı bu profil. Sanırım ortaokul mezunu. 8-9 kardeşler. Tek üniversite mezunu olmayan o. Hep “ben kardeşlerimi okutmak için çalıştım, okuyamadım” der. E abin üniversite mezunu, o nasıl oldu? Onu okuttular da senin kazandığın paraya mı muhtaçlardı? Diyemiyorsun tabi

Her ailede de olur öyle kendinden vazgeçen bir enayi . Dönüşümlü yapılabilir, sırayla okunabilir. Diğer kardeşler senin için aynı fedakarlığı yapmıyorsa da bir düşünüp sorgulamak gerekir.

Konudakinde bu bile yok yani, örgün okumak zorunda da değil. Dışarıdan ortaokulu, liseyi bari bitirir insan, bu ne vizyonsuzluk.

okuma yazmasi olmayan anneannem bile gun asiri;
“benim karsima okumamis adamla gelme! sevdigini soyleyemiyorsa en azindan yazar.” derdi.

kendi ailenizi dinlemiyorsaniz benim anneannemi dinleyebilirsiniz.

ARKADAS DÜN 40 DEMİŞ YA GECE HESAP YAPMIŞ UYUDUĞU ZAMANLARI ÇIKARINCA 38 OLUYOR GALİBA

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…