sevipte ailenin karşı çıkması üzerine kavuşamayan var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence kafaya takmanız gereken bir durum yok. Tabii ki kavusursunuz gerekiyorse ailenizle görüşmez direk evlenip yuva kurarsınız, kimse size engel olamaz. Hayat sizin karar sizin…
Ancak annenize çok üzüldüm, sınanıyor galiba, hakkında hayırlısı

İkisi de 26 yaşında üniversite mezunu , 2 genç kadın ; üyelik ücreti olmayan bir forum sitesinde kendi üyeliklerini dahi oluşturamıyorlar.

Kamu yararı için : eğitim aldığınız üniversitenin adını paylaşabilir misiniz ?

Bu ne saçmalık oturup bir de satır satır yazıyoruz. Her açılan başlığa kim açmış ya da dur eski konusu neymiş diye bakmıyorum. Evet bence de konu düzenleme kısıtlanmalı. Yazılan yorumlara göre birden olumlu ya da olumsuz durumlar oluşuveriyor nedense.

Konu sahibi kafayı takmışsınız, istediğiniz yoruma denk gelene kadar başlık açacaksınız anlaşılan. Gidin evlenin 40 yaşında size yalan söyleyen adamla. Bir siz bir de nişanlım geri dönsün diye ağlayan bir üye daha var o.
Sadece yaş farkı değil, adam bildiğin yalancı. Ortaya çıkmaz diye söylememiştir size, ortaya çıkınca da "seni kaybetmek istemedim, beni bırakmanı istemedim..." kaybetmemiş işte adam elindesiniz daha. Ne eğitim, ne aile, ne maddi seviye denk değil. Bak bu üçü en güçlü en yıkılmaz sevgiyi bile yıkar geçer.

Ben de bakmamıştım. pamuk musun nesin yazınca fark ettim. Sonra sizin bu konuya yazdığınız mesajı okudum ve emeğinize üzüldüm. Dünķü konuya da zaman ayırıp özenli bir mesaj yazmışsınız.

Tüm bunlardan daha saçma olan yaptıkları açıklama :

Hep aynı hikaye...

Ya cidden bir siz akıllısınız
Hesap parayla satılmıyor
Gidin alın hesap
En kıytırık siteler bilr üyelik istiyor artık
Sanki gazeteden 40 kupon toplayınca üyelik veriyorlar

50 sene once boyle bir sey yasamis olsaydin bundan muthis bir senaryo cikardi.
Sonunda Kizimiz ve oglumuz birlesir acik hava sinemasindakiler goz yaaslarini tutmazdi. :)
Sana simdi iyi geliyor ama ben anlattiklarin isiginda anlasabileceginizi dusunmuyorum.
Ayni hanede yasadikca,aileler icli disli oldukca bu fark,daha hissedilir daha rahatsiz edici bir hal alacak.
8 kardes,12 yas,kultur ve egitim farki..Zor,cok zor.

Kuzenim yas farki olmayan ama egitim duzeyi kemdinden cok altta birile evlendi. Biri iki uni bitirmis yurtdisinda yuksek vs yapmis biri ilkokulu zor bitirmus. 12 yil ve 2 cocuktan sonra ben bunu bosuycam diye geziyo. Aile o zaman evlenme bunla diye diretmisti smdi bosanma diye. Ailenizi en basta dinlemelisiniz. Bi de bence yas farkiniz cok siz ozellikle cinsel anlmda en aktif zamaninizdayken o artik ununu elemiiiis elegini asmis olacak. Bence bu da bi evlilikte olabilecek buyuk sorunlardan biri

İkiniz de 26 yaşında ve 1.5 yıllık iliskidesiniz ikinizin de sevgilisi 38 yaşında. Ya da ikiniz de bir adama aşık oldunuz kuma mısınız kızım siz?

40ına dayanmış bir adam var. Hadi 30 sene önce maddi imkansızlık yüzünden okuyamadı diyelim de şimdi derdi ne? Kendisi durumunda olanlara ehliyet bile vermiyorlar artık.

Ben babamla ve en yakın arkadaşıyla aynı anda üniversite sınavına girdim hanımefendi belki yararı olur. Her kademenin açık üretim fakültesi varken İnternet erişimi bu seviyedeyken ilkokul mezunu adam kaldıysa zihniyetini bir sorgulayın derim.

Bir de ay aman kendini çok geliştirmiş bilmem ne. Kime göre neye göre?

Sevgiliyken kulağa hoş geliyor uzaktan da 8 kardeş olan bir adam var karşısınızda. Bayram seyran olunca başınıza gelecekleri kestiremiyorsunız toyluğunuzdan.

Ben bu adamın ailesinin, anasını babası yaşlıysa büyük abileri ablalarının sizi ezmek için kendilerine göre yontmak için her şeyi yapacağına eminim mesela. O adam gerçekten çok aşık olduğundan mı 12 yaş küçük kızla beraber gerçekten?

Ne kadar kazanırsa kazansın okumak insana vizyon kazandırır. Günümüzde kampüs görmüş üniversite mezunu erkekler bile oradan yontulmadan çıkabilirken sevgilinizin harika mükemmel bir insna olarak kendisini yetiştirdiğinize inanmanız da komik.

Üstelik size 1.5 yıldır yalan söyleyen adam kim bilir neler neler saklar.

Ay yazılacak çok şey var da dünkü mesajları "arkadaşım yazmış" mesajınız nasıl hala çocuk olduğunuzu göz önüne sermiş.

Bu adam ve ailesi sizi çiğ çiğ yer anne sözü dinleyin.

Yalan parayla olsa bankadan kredi cekersin degil mi ?

Diyetisyen olarak rağbet gören biri değilsiniz de sürekli sürekli absürt ve hikaye tarzı konularınızla her gün bize tartışacak konu açıyorsunuz

Aileniz ve buraya yorum atıp size fikir veren herkes haksız olamaz.

oda işine 18 yılını vermiş ama şuan birçok yığınla dolu üniversite mezunundan daha iyi kazancı var. maddi imkansızlık yüzünden okuyamamış
Eniştem lise mezunu teyzem üniversite. Eniştem maddi olanaksızlık yüzünden okuyamamış ama inanılmaz zeki atılgan bir adam. Teyzemle çalıştığı yerde tanıştı ve daha sonra ikisi ortak bir işe girdiler. İşi eniştem yönetiyor ve teyzemden daha çok kazanıyor. Ama dedim ya eniştem çok uç bir örnek aşırı zeki ve araştırmayı çok seven bir adamdır.

Yaş farkı çok ama çok fazla nasıl anlaşabiliyorsunuz orta yaşta bir insanla? Aileniz haklı davul bile dengi dengine demişler. Eğitimli ve aile yapınıza uygun biriyle olmanız sonradan gelip bdv de konu açmanızı engeller aksi halde burada bir sürü konu açarsınız.

Benzer bir durum yaşamadım. Nacizane fikrimi belirtmek için geldim. Ailenin onaylamadığı hiçbir şey yolunda gitmez. Aileler bizi bizden iyi bilir ve tanır (genel olarak). Ayrıca yaş farkının fazla olması yarın bir gün aranızda problem olur. Yarın gelir senin üniversite okumuş onun okumamış olmasını ego yapar kendine yine sorun olur. O yüzden yol yakınken aileni dinle. En basitinden şöyle bir örnek vereceğim. Çok yakınım bir kadın üniv mezunu ama eşi lise mezunu köye yerleştiler. Aralarında da nerden baksan 7-8 yaş farkı var. Çiftçilikle uğraşıyorlar buraya kadar normal. Çocuk tedavisi için uğraşmak istiyor kadın ama adam ben gidip doktora sperm veremem utanırım yapamam yok şöyle yok böyle işi yokuşa sürüyor. Kadının çalışmasına da çok sıcak bakmıyor.

Maddi imkansızlıktan okuyamamış bunu anlarım da 18 yıldır çalışıp iyi kazanıyorsa en azından açıktan okuyabilirdi. Yaş farkınız fazla, eğitim farkınız da var. Üstelik evlerden ırak 7 tane eltim veya görümcen olacak. Bazı insanların bile isteye hata yapmaları beni çok üzüyor. Üstelik adam da yalancı yani, arkadaşınızın konusu filan değildi o kimseyi kandırmayın öyle yapanlar başta yazıyorlar zaten, siz tepkilerden çekinip şimdi yazdınız bu senaryoyu. Valla siz evlenecek gibisiniz ama sonradan başınızı çok taşa vurursunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun

Kendinize koca olarak bu profili uygun görüyorsanız olur bence. Üniversite size de birşey katmamış demektir. Ama ailenize üzüldüm, onca yıl kendinden kıs, okut, büyüt bir işe yaramasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…