seviyorum ama eskisi gibi sıcak davranamıyorum nasıl aşabilirim?

athenenoctua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2013
5.452
5.134
168
Ankara
erkek arkadasımla ciddi guzel bir iliskimiz var,
beni ne kadar sevse de umursamaz tavırlarından rahatsız oldugum icin onunla ilgili soru isaretlerim vardı (bununla ilgili konu açmıştım)
en son yanıma geldi, konustuk ve duzeltmeye calısıyor davranıslarını,
onceden dısarı cıkmazdı hic, simdi cok istemese bile dısarı cıkalım diyor sosyal bir seyler yapalım diyor. kendisi degismeye calısıyor.
fakat onunla hicbir sey yapmamaya o kadar alışmısım ki... bir de icten ice kin gutmusum sanırım. simdi icimden gelmiyor bir seyler yapmak ve guzel seyler dese bile pek sıcak davranamıyorum.
birbirimize gercekten cok deger veriyoruz ve ben bu durumu aşmak istiyorum fakat elimde degil surekli daha onceden yapmadıkları aklıma geliyor, tam iyiyken eskisine benzer ufak bir bencilliginde ya da umursamaz tavrında hemen tartısıyorum ya da uzak duruyor susuyorum.
ne yapmalıyım sizce?

Birşey söyliyimmi bir insan bencilse bencil kalıyor yaptığı iyi şeylerde samimi gelmediği için mutlu etmiyor seni bendede var aynı sıkıntı

Birşey söyliyimmi bir insan bencilse bencil kalıyor yaptığı iyi şeylerde samimi gelmediği için mutlu etmiyor seni bendede var aynı sıkıntı

Aynen bende ayni seyi yasadim ya zihnini formatlayacaksin kin tutmadan ani yasayip degerlendireceksin ya da devam etmeyeceksin yoksa hem sana hem ona yazik....

Aynen bende ayni seyi yasadim ya zihnini formatlayacaksin kin tutmadan ani yasayip degerlendireceksin ya da devam etmeyeceksin yoksa hem sana hem ona yazik....

Ben evliyim evet çok iyi bir eşim var ama bencil nazik değil düşünceli değil ve çok sinirli ama ben bir şekilde idare ediyorm. Ama değişmez

Aynı durum bende de var. Önceden aramazdı ilgilenmezdi buluşamaz görüşemezdik çok ihmal etti ettiğini de kabul ediyordu. Ara verdik gibi bişey ve sonra gene başladık şimdi çok iyi eskiye göre ama dediğin durum bende de var. Hatta üzüldü bir ara neden soğuk davranıyorsun bana yanımda başka biri var sanki filan diye. Şİmdi şimdi biraz aştık gibi gibi.

samimiyetine inanıyorum, gercekten emek veriyor kaybetmek istemiyor o yuzden ben de iyi olmaya ona ve kendime bir sans daha vermeye calısıyorum fakat an geliyor ki buz kesiliyorum, hep konusmaya calısan ben hemen tartısıyor hatta kavga ediyorum
mesela gecenlerde bir sey yaptı, ben de degisecegine inanmıyorum dedim cok uzuldu
cunku bu sorunları atlatamazsak iliskinin ileride sorun olacagının ikimiz de farkındayız

aksine hep arar sorar ilgilenir o konuda sorunum yok fakat beraberken bir sey paylasamadıgımızı hissediyordum ben,
adım attıgımda ise usengec, umursamaz ve kendi isteklerine oncelik tanıyan biri vardı
ben de ona ara vermeyi beni bir sure aramasını vs soyledim ama hep olumsuz karsıladı tekliflerimi,
birkez uzaklasırsak sen beni hic kabul etmezsin dedi.
durumun ciddiyetini anladıgından beri ugrasıyor fakat ben simdi ben adım atamıyorum.
sen nasıl aştın? birazcık kendini mi zorladın yoksa kendiliginden her sey yoluna giriyor mu ?

senin sevgilin değişmeye karar vermiş ama iş işten geçmiş.
İnsan soğuyunca tekrar ısınması zor oluyor.
Yaptığı hareketler yapmacık geliyor
İşin çok zor Allah yardımcın olsun...

sevgiliniz değişmiş değişmesine ama bu bir müddet devam edecektir.sonuçta insan katakterini bir an içinde nasıl değiştirebilirki.
sizi seviyor ve sizi kaybetmemek adına "oyunculuk" yapıyor gibime geldi.kusura bakmayın biraz ağır oldu.:26:
siz onu seviyorsanız onu eskiden olduğu gibi kabullenin çünkü dediğim gibi biraz zaman geçtikten sonra sizinle arasını düzelttikten sonra eskiye yolculuk başlayacak.

Atalarımız can çıkar huy çıkmaz demişler. Şimdi birşeyleri değiştirse bile ilerde kendi kişiliğine geri dönecektir. bu konuda boşuna ümitlenme. Fakat şöyle birşey de var. toplumumuzdaki birçok erkek, ailsinden veya çevresinden görmediği için, bir kadına nasıl davranılır, nasıl yakınlaşılır, sevgisini nasıl gösterir farkında değillerdir. Ya ben bunlarla uğraşamam diyip yol yakından vazgeçeceksin ya da ona bunu öğretmeye çalışabilirsin. Yani kendisini aşmasına ve yakın ilşki kurmasına yardımcı olacaksın. Seçim senin.

Benim eski eşim de beni üzmemeye çalışan fakat bir ilişki nasıl yürütülür bilmeyen birisiydi. Yani elinden tutmak, öpmek, kucaklamak, güzel şeyler söylemek, beraber birşeyler paylaşmak, centilmen davranmak vs bunları bilmiyordu. İki kişi konuşacak paylaşacak birşey bulamıyorduk artık. Ben birşeyler yapmaya çalıştım, o da değişmeye çalıştı ama sadece 1 ay falan iyi gidiyordu. Sonra yine eski hamam eski tas. Bense ruhumu okşayacak hareketler bekliyordum. Tamamen kendimi tek ve yalnız hissediyordum. Ailelerimiz de uyuşmayınca tamamen koptuk ayrıldık.

Umarım herşey yolunda gider ve sen bu sorunu atlatırsın. Mutluluklar

hayır agır oldugunu dusunmuyorum, sonucta olumlu olumsuz herkesin dusuncesini almak icin konuyu actım.
surekli cok yakısıyorsunuz, bu devirde boylesi bulunmaz vs duymayı isteseydim gercek hayatta onunla bir suru ortak arkadasımıza kulak veriyor olurdum.
eski halini zaten seviyorum ama bazı davranıslarına tahammul edemiyordum, ornegin aldıgım tiyatro biletini haberi oldugu halde bu aksam yorgunum diyip (sırf usendigi icin) yakmıslıgı var, bunun gibi seyler birikince sorun cıkarmaya baslamıstım ben de.

sevgisini gostermede sorun yoktu, genelde tavırları da nazik ve dusuncelidir ama dediginiz gibi yakın iliski kurması paylasması vs daha once hic yasamadıgı seylermis, o konuda cok emek verdim ve ve uzun suredir de benimle her seyini paylasıyor birseyleri bana anlatmadıgı zaman huzursuz hissettigini soyluyor
benim sorunum bazı umursamaz tavırlarıydı, belli bir noktadan sonra annesi gibi hissetmeye baslamıstım kendimi. s
adece o degil, bu yeni surecte ben de bazı huylarımı degistirmeye calısıyorum ama bir turlu o coskulu halime donemedim,
misafirken ben erken kalkıp kahvaltı hazırladıgımda uyumayı tercih eden adam, simdi erken kalkıp fırına vs gitse bile pek bir etkisini hissedemiyorum, olsa da olur olmasa da gibi davranıyorum.

Bir insan kafamızda nasıl şekilleniyorsa öyle de kalıyor
Onu o yerden alıp başka bir yere koymak o kadar zor ki
Geçmiş aslında hiç geçmiyor ve her an yakamızda
Belki de önce bundan kurtulmak lazım
Geçmişte bazı şeyler yapmamış olabilir bunu geride bırakıp geleceğe bakmak lazım
Tabi ki kolay bir şeyden bahsetmiyorum zaten bunu yapabilsek
Bir çogumuz daha mutlu olabilirdik !

bence bencil insan asla ve asla degismezzzzzz ayni sorun bizdede var ama biz evliyiz esime yaptigi hareketleri soyledigimde iki gun iyi sonra tekrar ayni bizde surekli tartisiyoruz araya sogukluk girince maalesef eskisi gibi olunmuyo ne yapilsada siz evli degilmissiniz eger evliligi dusunuyosaniz bence cok iyi dusunup karar vermeniz lazim cunku bencil insan her konuda bencil bunu unutmayin

Cocukcağız elinden geleni yapıyor anladığım kadarıyla!
Sevmese yapmaz, yapamaz, beni böyle kabul et seviyorsan mantığıyla yaklaşabilirdi... Ama yapmamış, değişmek ve daha güzel bi ilişki yaşamak adına emek vermek istemiş, arada bi eskisi gibi davranması kadar doğal ne olabilir? Kim bir anda 90 derece değişebilir?

Bence ılımlı yaklaşıp yapıcı olmalısınız.... Emek verdiği için mutlu olmalısınız!

O değişebildiği kadar değişecek, tıkandığı noktada olduğu gibi kabul edebilmelisiniz, tabi sevgi varsa !

Yoksa herşey bahane ...
Bence.

Son düzenleme:

Konuyu ben açmışım gibi hissettim.. bu yorumuda ben yapmışm sanki

meger gerçekten bu konuda yanlız degilmişim.

sevgi yoksa hepsi bahane denmiş ama bnce sevgiyi tüketende bu minik ayrıntıların altındaki kırgınlıklar, eksiklikler, tükenmişlik...

ben savaşmayı bıraktım. içimden gelmiyo ve zorlamakta olmuyo..

ben kötüyüm dedigimde care arayacak birine ihtiyacım var..

"bende kötüyüm senin kadar bende kötüyüm" diyecek benim hayat enerjimi alacak bi insanı nasıl sevebilir onu öyle nasıl kabul edebilirim.. birazda ben bencil olayım artık

umarım geçer şu günler en hayırlı sekilde..

Sonuçta erkek arkadaşınız sizin için düzelmiş ve artık size ayak uydurmaya çalışıyor en azından çaba sarfediyormuş eğer seviyorsanız ki sevdiğinizi söylüyorsunuz beklediğiniz an gelmiş bunu yaşamak yerine geçmişte ki kırgınlıklarınızı çıkartmakta neyin nesi.. Belki de istediğiniz bu da değildi.. Üstelik daha evli bile değilsiniz.. Daha şimdiden bu kadar çok yorulursanız evlenince ne olur Allah bilir..

bencillik ne kadar cok ciftin sorunuymus, okuduklarıma sasırdım...
bir gun oglum olursa paşa gibi degil, empati yapan bir insan olarak yetistirmeye calısacagım

burayı cok sevdim, kendi kucuk dunyalarımızdan cıkıp olumlu olumsuz her seye daha net bakabilmemizi saglıyor

siz de benim icimdekileri anlatmıssınız sanki :)
surekli kucuk seylere takılıyorsun gec artık bu konuyu a.noctua kendine gel diyorum ama nafile, birikiyor...
ilerde daha buyuk patlamasından korktugum icin bunları arkamda bırakmayı istiyorum ama bir becerebilsem...

yorumları sunu farkettim, karsımızdaki kisi kadar bizim de aynı konuda degismeye ihtiyacımız var aslında
hicbir sey tek yönlü degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…