• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

seviyorum ama eskisi gibi sıcak davranamıyorum nasıl aşabilirim?

Aynı şeyleri hatta daha ağırlarını bende önceki evliliğimde yaşadım.
Bir insan değişmez ben değişmesini çok bekledim ama, değişmedi.
Keşke senin gibi bende aşktan gözü kör şekilde davranmak yerine mantıklı düşünebilseydim.
Bak herşeyin farkındasın bu çok iyi birşey bence.

Şimdi ise ilişkimde önceden yaşadığım olumsuzluklardan dolayı çok negatif yaklaşımlarım oluyor.
İnsanların değişmeyeceğini o kadar kanıksamışım ki olumlu bütün çabaları öldürecek davranışlarım oluyor.

Ben insanların değişeceğine inanıyorum ama, bencillik değişmez.
Mesela zamanla farkına varıp durulabilir ama, bu bir anda olmaz.
Eğer bencilliği aşırı derecede egoisçeyse asla bu beklentiye girme.
Bencilliği nasıl davranacağını bilmediğin dolayıysa değişebilir, öğrenebilir.
Bunu da zaman gösterir.

Mesela bende şu an ki sevgilim bazen böyle davranınca buz gibi davranıyor, soğuyorum.
Elimde değil bu benim.
O da mesafeli duruyor sonra konuşuyor anlaşıyoruz.
Bence sen kendi duygularını iyice tahlil et olay senden bitiyor sevgilinde değil.

Değerlendirmeni yaparken de her erkeğin en geç 5 yıl sonra böyle olacağını bilerek yap.
Seni göklere çıkarıp evlendikten sonra yerlere atmasındansa düz olması daha daha iyidir, en azından ne aldığını bilirsin.

Ama, işte evlendikten sonra da bu şekilde mi kalacak yoksa daha mı umursamazlaşıp bencilleşecek bu konu da çok mühim.
Benim aynı dertten muzdarip arkadaşım evliliklerinin üçüncü yılınca kendine yeni aşık olmuş gibi davranan bir erkek elde etti sabrıyla.
Şu anda eşi flört döneminden bile daha iyi.
Çünkü maddi sorunları bitti, evini aldı, düzenini kurdu, çocuğu oldu falan vs.

Zamanla insanlar değişir ama, genel manada değişir.
Yani detaylarda aynı zannettiğin zamanlar tabi ki olur ama, önemli olan bence senin ona aşık olup olmadığın.
Affetmek aşkın içinde var bunu hiç bir zaman unutma.
Kininin öfkenin aşkını tükettiğinin farkında ol.
Ya da aşık olduğun adama kıyamazsın bunu düşün.
Sen gerçekten aşık mısın?
Sevgi değil, aşık mısın?
Onu kaybetmekten korkuyor musun?

Bu sorulara vereceğin yanıtlar sizi doğruya götürür.

Belki de sadece alışkanlık bu ilişki sen hiç kendi duygularını tarttın mı?

Sevgiliniz yavaş veya hızlı değişir veya değişmez zaman gösterecek.

erkek arkadasımla ciddi guzel bir iliskimiz var,
beni ne kadar sevse de umursamaz tavırlarından rahatsız oldugum icin onunla ilgili soru isaretlerim vardı (bununla ilgili konu açmıştım)
en son yanıma geldi, konustuk ve duzeltmeye calısıyor davranıslarını,
onceden dısarı cıkmazdı hic, simdi cok istemese bile dısarı cıkalım diyor sosyal bir seyler yapalım diyor. kendisi degismeye calısıyor.
fakat onunla hicbir sey yapmamaya o kadar alışmısım ki... bir de icten ice kin gutmusum sanırım. simdi icimden gelmiyor bir seyler yapmak ve guzel seyler dese bile pek sıcak davranamıyorum.
birbirimize gercekten cok deger veriyoruz ve ben bu durumu aşmak istiyorum fakat elimde degil surekli daha onceden yapmadıkları aklıma geliyor, tam iyiyken eskisine benzer ufak bir bencilliginde ya da umursamaz tavrında hemen tartısıyorum ya da uzak duruyor susuyorum.
ne yapmalıyım sizce?
merhaba canım benim nacizane fikrim bence onu o kadarda çok sevmiyorsun alışmışlığı sevgi sanabilirsin..şöyle durup cidden sor bize sölemek zorunda değilsin ünkü insan aşık olunca çokk sevince kör olur gözü böyle dalmaz sorunlara hem düzelmeye çalışıyor ve en ufak bi hatasında siz yine geriçekiliyormuşsunuz..emin olun hiç iyi bir teşvik olmuyordur onun için..bide belki ben sledikten sonra yapmasının çokta önemi yok gibi düşünüyo olabilirsiniz..şöyle 5 10 gün görüşmeyin aramayın o da aramasın özleyecekmisiniz yoksa alışkanlıktanmı isteyeceksiniz bi nabzınızı kontrol edin belirsizlikle yaşamak zor
sevgiyle kal

erkek arkadasımla ciddi guzel bir iliskimiz var,
beni ne kadar sevse de umursamaz tavırlarından rahatsız oldugum icin onunla ilgili soru isaretlerim vardı (bununla ilgili konu açmıştım)
en son yanıma geldi, konustuk ve duzeltmeye calısıyor davranıslarını,
onceden dısarı cıkmazdı hic, simdi cok istemese bile dısarı cıkalım diyor sosyal bir seyler yapalım diyor. kendisi degismeye calısıyor.
fakat onunla hicbir sey yapmamaya o kadar alışmısım ki... bir de icten ice kin gutmusum sanırım. simdi icimden gelmiyor bir seyler yapmak ve guzel seyler dese bile pek sıcak davranamıyorum.
birbirimize gercekten cok deger veriyoruz ve ben bu durumu aşmak istiyorum fakat elimde degil surekli daha onceden yapmadıkları aklıma geliyor, tam iyiyken eskisine benzer ufak bir bencilliginde ya da umursamaz tavrında hemen tartısıyorum ya da uzak duruyor susuyorum.
ne yapmalıyım sizce?

Şimdi daha iyi anlıyorum nasıl bana doğru yorum yaptığını. Kelin merhemi olsa kendine sürer ama yinede bişiler demek istiyorum.
Bence erkek arkadaşından soğmuşsun ama onu seviyorsun. Zamanında seninle yapmadığı şeyler aklına geliyor ama bence bunda kötü bişi yok ki yani bak en azından değişmeye çalışıyor bişiler yapmaya başlıyor. Bu içinde kin güdecek kadar bir davranış değil bana göre. Sevginde bir azalma var sanki, öyle mi?

Şimdi daha iyi anlıyorum nasıl bana doğru yorum yaptığını. Kelin merhemi olsa kendine sürer ama yinede bişiler demek istiyorum.
Bence erkek arkadaşından soğmuşsun ama onu seviyorsun. Zamanında seninle yapmadığı şeyler aklına geliyor ama bence bunda kötü bişi yok ki yani bak en azından değişmeye çalışıyor bişiler yapmaya başlıyor. Bu içinde kin güdecek kadar bir davranış değil bana göre. Sevginde bir azalma var sanki, öyle mi?

Hayatım321 soğumuşsun ama seviyorsun diye bir ifadeyi de ilk defa sende gördüm sabah sabah güldürdün beni... Soğuduysa iş bitmiştir.. Bunun altında sevgi aramak ilişkiyi sizin yaptığınız gibi yıpratmaktan başka bir şey değildir.. Hayır ne istediğini de bi anlasak..

Son düzenleme:
elbette yasanmıslıklarla beraber bir alıskanlık oluyor ama devam etmemi saglayan sey bagımlılık degil,
askın ilk zamanlarda hos ama zamanla hastalıklı bir hal aldıgını dusunenlerdenim.

onu gercekten cok seviyorum (su an boyle dusunuyorum ama tavsiyelere uyup tekrar bir degerlendirme yapacagım),
bu kadar sormamın yazmamın nedeni de bu,
onun degisme cabalarına karsılıksız kalmak istemiyorum, fakat neyi nasıl yapacagımı da bilemiyorum.

askın goz kor demissiniz ya, ilk baslarda aynen oyleydim, ne derse kabul ederdim, aman o uzulmesin yorulmasın vs diye dusunmeden fedakarlıklar yapardım (makul olmayan istekleri hic olmamıstır, bunun da etkisi var)
ama bir sure sonra bunun yanlıs oldugunu farkettim, ben sikayetci olmadıkca da isteklerinin ardı arkası kesilmedigini gordum,
onun icin iliskinin dogalı bu olmustu.
anlayacagınız kendim ettim kendim buldum.

ben de hayatıma ve onunla olan iliskime ceki duzen verme kararı aldım,
iliskiler karsılıklı fedakarlık icinde yurutulmeli bence.
tum bu dusuncelerimi de onunla zaman zaman paylastım ama bir etkisi olmadı,
kendimce bahaneler urettim, mezuniyet derdinde (okulu uzatmıstı) biraz daha anlayıslı olmalıyım vs diye.
fakat mezuniyetten 1hafta sonra davranıslarında hicbir degisim olmadıgını bende herhangi bir rahatlama olmadıgını farkedince
ve sonrasında aldıgı kararları gorunce en sonunuda vazgecislerim tumuyle iliskinin kendisine odaklı oldu.
ne zaman ki bunu anlattım panikledi, ozur diledi, bana her konuda hak verdi ve o da benimle ilgili sikayetlerini dile getirdi,
simdi her seye yeniden baslıyormus gibi davranmaya calısıyor ve ben ondan uzun sure uzak kalmama ragmen sevdigimi anladıgım icin devam etmeyi istiyorum, onunla gercekten mutluyum. ama ben eski ben olamıyorum, resmen kinci bir insan olmusum ve bu duygudan nasıl kurtulacagım hakkında hicbir fikrim yok...

elbette yasanmıslıklarla beraber bir alıskanlık oluyor ama devam etmemi saglayan sey bagımlılık degil,
askın ilk zamanlarda hos ama zamanla hastalıklı bir hal aldıgını dusunenlerdenim.

onu gercekten cok seviyorum (su an boyle dusunuyorum ama tavsiyelere uyup tekrar bir degerlendirme yapacagım),
bu kadar sormamın yazmamın nedeni de bu,
onun degisme cabalarına karsılıksız kalmak istemiyorum, fakat neyi nasıl yapacagımı da bilemiyorum.

askın goz kor demissiniz ya, ilk baslarda aynen oyleydim, ne derse kabul ederdim, aman o uzulmesin yorulmasın vs diye dusunmeden fedakarlıklar yapardım (makul olmayan istekleri hic olmamıstır, bunun da etkisi var)
ama bir sure sonra bunun yanlıs oldugunu farkettim, ben sikayetci olmadıkca da isteklerinin ardı arkası kesilmedigini gordum,
onun icin iliskinin dogalı bu olmustu.
anlayacagınız kendim ettim kendim buldum.

ben de hayatıma ve onunla olan iliskime ceki duzen verme kararı aldım,
iliskiler karsılıklı fedakarlık icinde yurutulmeli bence.
tum bu dusuncelerimi de onunla zaman zaman paylastım ama bir etkisi olmadı,
kendimce bahaneler urettim, mezuniyet derdinde (okulu uzatmıstı) biraz daha anlayıslı olmalıyım vs diye.
fakat mezuniyetten 1hafta sonra davranıslarında hicbir degisim olmadıgını bende herhangi bir rahatlama olmadıgını farkedince
ve sonrasında aldıgı kararları gorunce en sonunuda vazgecislerim tumuyle iliskinin kendisine odaklı oldu.
ne zaman ki bunu anlattım panikledi, ozur diledi, bana her konuda hak verdi ve o da benimle ilgili sikayetlerini dile getirdi,
simdi her seye yeniden baslıyormus gibi davranmaya calısıyor ve ben ondan uzun sure uzak kalmama ragmen sevdigimi anladıgım icin devam etmeyi istiyorum, onunla gercekten mutluyum. ama ben eski ben olamıyorum, resmen kinci bir insan olmusum ve bu duygudan nasıl kurtulacagım hakkında hicbir fikrim yok...

kendini çok güzel açıklamışsın.
Yani senin ki biraz değişim olmuş.
İşte sana dediğim nokta bu sen değişmişsin.
senin değişimin de sevgilini değiştirmiş.

Başlarda çok aşıkmışsın şu anda biraz daha normalleşmiş duyguların.
bu iyi bir şey.
korkmana gerek yok.
ama, bu süreç sizi ayırır da, bağlar da.
bunun bilincinde ol ve ne istiyorsan ona göre hareket et.
ilişkilerin aşamaları var bu da bir aşama.
duyguların normalleştiği için çok düşünüyorsun bunu.

sevgilinin hareketleri sana batıyor çünkü, kandırıyor gibi hissediyorsun.
ben sürekli böyle düşünüyorum mesela tecrübelerimden dolayı :27:

yaptığı şeylere inancın yoksa neden onunlasın?
inancın varsa değişeceğine neden dert ediyorsun?

bu sorularda yardımcı olur sana.
Anladığım kadarıyla sen sevgilinden çok ilgi, her şeyde seni düşünerek hareket etmesini, komplimanlar ve üstüne çok düşmesini istiyorsun :16: bu duyguyu da yakından tanıyorum :27:

ama güzelim erkekler bunları elde etmek istedikleri kadınlara yaparlar bunu unutma.
seninle huzuru bulmuş ki özünü gösteriyor :51:
özlerinde de öküzlük var malesef :30:
erkeklerimizi bencil büyütüyoruz doğaları bu bence.

dediğim gibi sen bi önce kendini ölç tart.
ondan dediğim gibi beklentilerin varsa da emin ol bunlar zamanla olacak şeyler.

Hayatım321 soğumuşsun ama seviyorsun diye bir ifadeyi de ilk defa sende gördüm sabah sabah güldürdün beni... Soğuduysa iş bitmiştir.. Bunun altında sevgi aramak ilişkiyi sizin yaptığınız gibi yıpratmaktan başka bir şey değildir.. Hayır ne istediğini de bi anlasak..

Senin başka derdin yok mu da bana sardın? Sana ne oluyor ki anlayamadım.
Bir derdim var adlı gölümü iyice okursan bu yazdığımın mümkün olduğunu görürsün. İnsanlar eşlerinden pekala soğubiliyor ama seviyor da. Neyse sana burada bunu anlatmıycam, merak ediyorsan bakar okursun.

Senin başka derdin yok mu da bana sardın? Sana ne oluyor ki anlayamadım.
Bir derdim var adlı gölümü iyice okursan bu yazdığımın mümkün olduğunu görürsün. İnsanlar eşlerinden pekala soğubiliyor ama seviyor da. Neyse sana burada bunu anlatmıycam, merak ediyorsan bakar okursun.

Seni tanımıyorum ki sana neden takıyım:34:

geçmişte yaptıklarından dolayı yorulmuşsun,artık ne yapsa da mutlu edemez seni. bende yaşadım çünkü aynı şeyleri. yani eskisi gibi sıcak olamama kısmını.

ama sevgilin değişmeye çalışıyorsa bu gerçekten seni önemsediğini gösterir. bazılarına ne dersen de tehdit et, ayrıl,söv yine de değişmez. yıpranan sen olursun. bu konuda şanslısın bana göre. ona yine de bir şans vermen gerekiyor. ciddiyiz diyorsun sonuçta, ne kadar birliktesiniz bilmiyorum ama böyle bir ilişkiyi hemen elinin tersiyle itemezsin,kolay bitiremezsin.

senin biraz daha çaba göstermen gerek diye düşünüyorum. o teklif etmesin mesela sen et bir kere de. sen birşeyler yapmak iste. zorlamalısın kendini biraz. baktın olmuyor,gerçekten hiç içinden gelmiyor bitirmek en faydalı olanı. o bunun farkına vardığı zaman çok çok daha acı çeker.

okudugum kadarıyla kk herkesin dusuncelerini paylasabildigi ozgur bir platform,
herkes farklı dusunebilir,
burada kimse birbirini sevmek zorunda da degil,
ama yersiz tartısmalara yol acacak sekilde cumleler kurmamaya gayret etsek ne guzel olur...
sizlerden ricam, benim konularımda farklı gorusler sunarken -tercih edilmese dahi- ikili tartısmalar olursa sayet, en azından kırıcı sozler sarfetmemeniz olacaktır.

hanımlar dediklerinize kulak verdim,
bugun ilk adımı attım,
cok eski bir arkadasımla bulusacaktım onu da davet ettim.
nitekim bir anlasmazlık sebebiyle gorusemedik,
ben yanıma gelecek dısarda yemek yiyecegiz sonra onun yeni evini ark.ımla gormeye gidecegiz diye dusunurken o da misafirler gelecek diye iş cıkısı direkt eve yemek yapmaya gitmis, bunu da son dakika haber vererek soyledi ya neyse...
kas yaparken goz cıkardı yani bizimkisi.
yeni tanısan ciftler gibi davranıyoruz :)

once onu degil, kendimi degistirmeliyim diyerek en yakın zamanda tekrar girisimde bulunacagım,
iliskiyi kurtarmak istiyorsam uzerimden bu yılgınlık halini atmalıyım, haydi bakalım...

Back
X