seviyorum ama evlilik konusunda kararsızım

nazansimal

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2012
44
0
16
Karaman
ilk önce size başımdan geçenleri anlatayım. 1 yıl önce sevgilimle iş arkadaşım vesilesiyle tanıştım. ilk görüşmede hiç çekici bulmadım hiç tipim değildi. açıkçası dış görünüş olarak beğenmedim ama ona hayırda diyemedim çünkü beni çeken bir şeyler vardı. neyse günler geçip durdu. hala aşık değildim hala beğenmiyordum ama karakterinden ötürü içimde bir sevgi saygı vardı. gel zaman git zaman aileleri tanıştıralım dedik aileler tanıştı bu iş olacaktı ama o kadar basit bir sebepten dolayı kıskançlıktan dolayı ilişkimizi bitirdik daha doğrusu o bitirdi.dedimki ona bak 1 hafta geçsin düşünelim ondan sonra ailelerimize durumu anlatırız ayrılırız.tamam dedi demsine ama 2 gün sonra annesine anlatmış herşeyi annesi inanmak istememiş sen çok seviyordun nasıl bitirdin niye bitirdin baya sorgulamış ve dayanamamış nasıl olsa tamamen bitti diye aslı olmayan bir şekilde beni annesine kötülemiş. yalnız ailesine düşkün daha doğrusu baya saygılı kırmak rızasız iş yapmak istemiyor benim aileme karşı da gayet saygılıydı. birde annesi herşeyin kendi istediği gibi olmasını isteyip baskı yapıyor olumsuz birşey duydumu bayılıyor ve annesine birşey olacak diye de korkuyor.neyse aradan 3 gün geçti ben sensiz yapamıyorum ne olur barışalım ben ailemi ikna ederim, senin aileni de ikna ederim ama zaman geçsin biraz dedi. aradan zaman geçtikçe onun aileside benim ailemde daha fazla soğudu. hatta ailesine konuyu açtığında annesi gelin olarak almam hakkımı helal etmem gibi sözler sarfetmiş. neyse dedik biraz daha zaman geçsin. şimdi bana annesini savunmuyor. benim annem kötüdür diyor. merak etme olcak diyor. ailesine ben istiyorum diyemiyor birde.hani seviyorum olsun diyemiyor.alacağı tepkiden çok korkuyor bana hep derdi evlenince ailerimizi unutmayalım hep sevgi saygı dolu bir evliliğimiz olsun onlar hep hayatımızda olsun.neyse ilk başlarda soruyordum annen benden nefret edecek belki hiç anlaşamayacağız diyordum seversin diyordu şimdilerde ise ya sen sorun etme birlikte hallederiz diyor.ayrılık yok ağzına alma bu iş olacak diyor.yani yeni yeni beni sahiplendi kabullendi.önceden bu iş olmayacak acaba ayrılsak mı derdi. baya yol aştık şükürki.yalnız geçen zaman içinde onu tanıdıkça ona ben de aşık oldum onu seviyorum. başka erkekleri görünce o bana melek gibi geliyor. beni el üstünde tutup mutlu ediyor. bana bir bakması yetiyor mutlu olmam için hemen yüzümde gülücükler açıyor. neyse konuyu çok uzattım korkularım var annesinden ötürü ya annesini kıramazsa ilerde arada kalırsa beni üzerse diye çok endişeliyim.annesine düşkünlüğü bana zarar verir mi? yanında kendim oldum hep kendimi buldum kaybetmek istemiyorum denemeye değer diye düşünüyorum ama bu işlerde deneyeyim olmazsa ayrılırım diye de başlanılmazki.ailesinin tavrından çok korkuyorum ve hala ailesine açılmadı.kafam karışık lütfen görüşlerinize ihtiyacım var.çevremdekilere anlatamıyorum gizli görüşüyoruz çünkü.

normalde insan sevgilisinin ona sahip cikmasini ister. Senin sevgilin ilk basta cocukluk etmis. Bundan ziyade belli ki annesi ileride sizin iliskinizde cok büyük bir rol oynayacak, sevgilin annesine seninle ilgili olan konularda restini cekemezse. Bu cok önemli. Her sey iyi tamam, ama sen isin icine girdigin zaman, annesine " dur" diyebilmeli. Ileride sana sahip cikabilecegini saniyor musun? Bu kadin simdiden bayilmalara baslamis...

işte bundan bir türlü emin olamıyorum. ama ayrılmak istemiyorumda. o kadar kararsızımki.babam karışmıyor ama annemde kötü yorum yapıyor.hala görüştüğümü bilmiyor ama ben ortam yapmaya çalşıyorum iyi insandı diyorum.ama annesi kötüydü,annesi şöyleydi,annesi böyleydi.moralim bozuluyor sonra başlıyorum ağlamaya.önceden böyle değildim olursa olur olmazsa olmaz diyordum ama şimdi ayrılmak istemiyorum.ayrılmak düşüncesi bile beni ağlatmaya yetiyor.ben de mutlu bir yuva kurmak istiyorum.ailelerimizle iyi anlaşmak istiyorum.

ah canim benim. bende sevgilimden üc gün önce ayrildim. cok kötü bir durum, agliyorum ben de günlerdir. benim de mantigim diyor ki bu kadar risk varken bu cocukla niye evlenesin? ama kalbim onsuz duramiyor bir türlü. ben de sevgilimi sevmiyordum ilk baslarda, hatta kendi kendime hep diyordum, nasil evlenirim ben bununla, sevmiyorum ki diye.. ama oldu.

biliyor musun, kalbindeki aci birgün gecer herhalde...
hayat istedigimizi gibi gitmiyor her zaman...
büyüklerimizi dinlemekte fayda var...
senin göremedigini belki annen görür...
yanlis anlama ama sevgilin ileride de hep arada kalacak. annesi nasil olsa ve diger taraftada sen.
hakkinda hayirlisi olsun canim...
istersen bir istihare namazi kil, hakkinda hayirli mi degil mi diye..

doğru haklısın dışardan birilerinin bakmasıyla benim olaya bakmam çok farklı. çok üzüldüm ya. insan bir ilişkiye emek veriyor. bir çocuk gibi büyütüyor güvenmek sevmek zaman alıyor. bir daha onun gibi birini bulamam gibi geliyor. üzüldüm ya, çok üzüldüm sanki kendim ayrılmış gibi oldum.

Back
X