Sevmekten çok sevilmek mi önemli?!

matruska32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2009
43
0
86
37
Isparta
2.5 yıldır bir ilişkim var. herşey yolunda gidiyor, hiç kavga etmiyoruz.
ama bişeyler canımı sıkıyor
kendımı kıymetli hissetmıyorum
bencil ve cimri davranıyor.
örneğin onun karnı acıksın üşüsün hemen söyler benim olsun hiçbişey yapmaz lafı geçiştirir. üstüme titremesi gerekirken bana bunları yapıyor.
sınav sonuçlarım açıklandıgı zaman herkes aradı en son o güzel uykusundan uyanıp kahvaltısını yapıp beni aradı. neden böyle davranıyor bilmiyorum.aslında herkese karşı öyle çünkü huyu bu. ama ben onun kız arkadasıyım beni diğer insanlara göre daha farklı yere koyması gerekmiyormu?
beni sevdiğini biliyorum bende onu seviyorum, şu an okuyor. herkes okulunu bitirip askere gitmeyi sonrada sevdıgı kızla evlenmeyı düşünür ama o gelecek hakkında hiçbi plan yapmıyor. herşeyi akışına bırakıyor. 2 yıllık bitsin açıktan üstünü yazıcam diyor. ki okuyamaz zaten maksat zaman geçsin. ailesi zengin o yüzden cok rahat açık öğretim yazıp 2-3 sene aylak aylak gezecek derdi bu.
bi yanda da üstüme titreyen benı yıllardır seven benim için önümde diz çöküp ağlayan istesem canını verecek insan var.reddettiğim için bulundgum şehri terkeden,arabasına laf ettığim için gidip satan bi insan var beni her zaman el üstünde tuttu nereye baksam o vardı ve şimdi evet desem dünyaları önüme serecek birisi...şimdi ben nerde hata yapıyorum yoksa allah beni böylemi sınıyor ne yapmam gerekiyor?
SEVMEKTEN ÇOK SEVİLMEK Mİ ÖNEMLİ??!! :çok üzgünüm:

önemli olan karşılıklı sevmektir.inşallah herkes sevgisinin karşılığını görür

sevilmek de elbette çok önemli ama sizin içinize sinmeyen biri size ağzıyla kuş tutsa sevmediğinizde acıma hissi verebilir.
karşılıklı ilgi sevgi hoşgörü bunlar çok önemli içlerinden biri eksik oldum mu o ilişkinin ayarı kaçıyor malesef.

sevilmek bence cok onemli.
ama sevmekten daha onemli mi bilemiyorum.. en azin sevilmek kadar onemli ama sevmek de cok onemli.
cunku yeterince sevmedigin biri dunyayi onune serse kiymeti olmaz. oysa cok sevdigin biri gozunun ucuyla sana baksa bir kere canim dese dunya senin olur. yani buna gore degerlendirmen gerek bana kalirsa.

kusura bakma ama öncelikle senin ne istediğini bilmen lazım

bi yanda da üstüme titreyen benı yıllardır seven benim için önümde diz çöküp ağlayan istesem canını verecek insan var.reddettiğim için bulundgum şehri terkeden,arabasına laf ettığim için gidip satan bi insan var beni her zaman el üstünde tuttu nereye baksam o vardı ve şimdi evet desem dünyaları önüme serecek birisi...şimdi ben nerde hata yapıyorum yoksa allah beni böylemi sınıyor ne yapmam gerekiyor?

bunları yazmışsın sevgsinden eminsin,sevdiğinden eminsin,emin olmadığın nedir kardeşim.biz insanoğlu bize ne verilirse biraz daha fazlasını istiyoruz.elimizdekine şükretmeyi hala öğrenemedik

sevilmek önemli. sen de zaten seni sevdiğine eminmişsin. bence problem yok gibi. ama huyunu sevmiyorsan buna alışacaksın. can çıkar huy çıkmaz. bencilliğe bi şey diyemem ama cimri adam veya kadın kimse benden mümkünse uzak olsun. sen her şeye rağmen seviyorsan sorun yok. ama gelecek planı yapmaması çok düşündürücü... bilmiyorum. yanlış bi şey de söylemek istemem. seviliyor musun yoksa kendini mi kandırıyorsun? buna kesin bi cevabın olmalı.

Karşılıklı sevmek ve sevilmek çok önemli.
Beni sevdiğini biliyorumdur ama bunu göstermezse,belli etmezse birşeyleri yapmaya çalışan taraf hep ben isem,onun beni sevdiğini biliyor olmam yeterli gelmez bana.
Tabiki,mutluluklarımı sevinçlerimi ilk onunla paylaşmak isterim,eğer herkesten sonra o yanımda oluyorsa en son bana gelen o ise,en son arayan o ise ne anlamı kalır ki bu beraberliğin ?
Böyle bir beraberlikte zaten ileriye dönük planlar yapamam ben.
Bu kadar umursamaz bir insanla aynı hayatı paylaşamam,aynı evde yaşayamam.
Yazdıklarınızdan,rahatına düşkün ailesine güvenen bir sevgiliniz olduğunu çıkardım ben.
Şu açıkça görülüyor ki hayattan beklentileriniz farklı ve o sizin isteklerinize karşılık veremiyor.
Birde bahsettiğiniz,bir yandan kafanızı kurcalayan başka biri var sanırım.
Seçimlerinizde kararlı olun,ilişkilerde kafa karışıklığına yer olmamalıdır.
Eğer varsa doğru bir karar almamışsınızdır ve tercihlerinizi tekrar gözden geçirmeniz gereklidir bence.

sevilmissin, gönül onu sevmememis neye yarar

yada sevmissin ,seni sevmemis buda neye yarar

en güzeli karsilikli sevmek ve karsiliginda sevilmektir

seviliyorum ama ben sevmiyorum

annem hep derdi ki :

sevip köle olacagina birak sevilip el üstünde tutul daha iyi

ama inan ki ikiside birbirinden cok kötü

Ufak çaplı bir analiz yaparsak.

Öncelikle kendini düşünen benmerkezci taraf yani sevilenin bu tutumu sanırım biz bayanlara cazip geliyor aşık olana kadar karşınızdaki insanın bu tutumunu özgüven olarak algılıyoruz sanki. Daha sonrasında da en başında sorulması gereken soru neden böyle? ee zaten böyle idi.

Diğer yandada size tapan bir insan düşünün yani seven bunu da sanki aciz gibi gördüğümüz için bütün herşeyi size adamış siz mutlu olunca mutlu, mutsuz olunca mutsuz bu durum ağır geliyor sanırım. Bir insanı sürekli taşıyormuş gibi bir hisse kapılmak. Kadının hayalindeki her anlamda güçlü erkek tanımına ters kalıyor bir kere. Zoru seven insanlar seven guruba şans tanınmadığı için sevilebilme ihtimallerini de yel götürüyor malesef ki. Taa ki yüz çevirip ayaklarım yere basıyor öncelikle ben dedikten sonra kıymete biniyorlar.

Şimdi sevmek mi, sevilmek mi bu ikisi arasında seçim yapmak gerekirse.

Ne sadece sevmek, ne de sadece sevilmek, hem sevip, hemde sevilmedikten sonra her ikisinin de tek başına yıpratıcı olacağına inanıyorum.
Yanlız inandığım bir şey var ki gerçekten değer verip, sevdiğine inanılan bir insana da eğer kesinlikle olmaz gözü ile bakılmıyorsa şans verilmeli sonuçta sevgi öyle şappadanak oluşan bir şey değil ve zamanın ne göstereceği ise hiç belli olmaz.

mesele yalnızca sevme-sevmeme meselesi değil.. bence sevgilin sorumsuz biri.. seni seviyor olabilir ama kesinikle sorumsuz.. geleceğe karşı nedir bu vurdumduymazlık? hadi kendini düşünümüyosun kız arkadaşını düşüneceksin ne yapalım nasıl bir yol izleyelim diye.. ki 3 sene olacak siz çıkalı.. sorumsuz ve bencil birisi aşkımdan ölse değer vermem ben..

Arkadaşlar ben neyi anlayamıyorum biliyor musunuz ? Karşısında ki insanın iyi ve kötü huylarını çok güzel analiz etmiş yeterince farkına varmış birisi neden hala o kişiyle ilgili Acaba !!! fikrinden kurtulamaz ve düşüncesine bir destekçi arar ???? Neden kendisine bile bile eziyet eder kendisini üzer ...... :uhm: Matrusca 32 canım önce ki cümlelerimi genel olarak söyledim sana hitaben yazmadım .. Sevmek elbette ki önemli ama duyarsızlığı asla kabul etme .. Böylesi birisini ne kadar uğraşsan da değiştiremezsin .. Ama zayıflık gösterip kendisini yerden yere vurup , her dediğine evet diyen uğruna o şehri terkeden birisi de pek sağlıklı değil bence ... Çünkü böylesi birisi de insanda heyecan bırakmaz ki ... :kahve: Şahsen eşim benim her dediğimi yapsa sıkılırım .Umarım seni hak eden birisiyle yoluna devam edersin Canım .. a.s.

Karşılıklı sevmek ve sevilmek çok önemli.
Beni sevdiğini biliyorumdur ama bunu göstermezse,belli etmezse birşeyleri yapmaya çalışan taraf hep ben isem,onun beni sevdiğini biliyor olmam yeterli gelmez bana.
Tabiki,mutluluklarımı sevinçlerimi ilk onunla paylaşmak isterim,eğer herkesten sonra o yanımda oluyorsa en son bana gelen o ise,en son arayan o ise ne anlamı kalır ki bu beraberliğin ?
Böyle bir beraberlikte zaten ileriye dönük planlar yapamam ben.
Bu kadar umursamaz bir insanla aynı hayatı paylaşamam,aynı evde yaşayamam.
Yazdıklarınızdan,rahatına düşkün ailesine güvenen bir sevgiliniz olduğunu çıkardım ben.
Şu açıkça görülüyor ki hayattan beklentileriniz farklı ve o sizin isteklerinize karşılık veremiyor.
Birde bahsettiğiniz,bir yandan kafanızı kurcalayan başka biri var sanırım.
Seçimlerinizde kararlı olun,ilişkilerde kafa karışıklığına yer olmamalıdır.
Eğer varsa doğru bir karar almamışsınızdır ve tercihlerinizi tekrar gözden geçirmeniz gereklidir bence.

ne kadar da güzel anlatmışsınız. evet beklentilerimiz farklı sanırım. ben 22 yaşındayım artık hayatıma yön vermek istiyorum her konuda.. ama bana fırsat bırakılmıyor.
ben en ufak şeylerden bile çok mutlu olan bir insanım, ama ufak şeylere bile hasret kaldım diyebilirim. erkek arkadaşım çok iyi birinsan ailesi de öyle. hani derler ya tam evlenilecek erkek. evet öyle ama kafamı kurcalıyor işte bana ilgisizliği ve bencilliği.
allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın derler ya çok doğru. her kadın gibi ben de el üstünde tutulmayı istiyorum...
diğer beni seven insana gelince. erkek arkadaşım beni seviyorsa peki o kişinin duyguları ne? yani sevildiğime inanamıyorum o kişiyi görünce! zaten çok düşündüm o kişiyle de olmaz. niye mi? çünkü sevemedim hoşlanamadım bile, insanoğlu böyle işte.. ne yapabilirimki

Back
X