Doğuma Hazırlık Sezaryan ile doğum yapanlar lütfen bana yardımcı olun

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Arkadaşın konusunu saptırmayayım, etiketlemişsiniz diye yazıyorum. O kişinin hemşire olduğuna ben de inanmıyorum. Hiç bir sağlık personeli kişiye göre değişen riskler ya da komplikasyonlarla ilgili ille de yaşayacaksın diye kesin konuşmaz zaten. İhtimalleri, riskleri sıralar, "ille de olacak" diyemez. Yok 10-15 gün sonra ateş basacakmış da bilmem ne... Kendi yaşadığı her şeyi alakalı alakasız sezaryene bağlamış. Bir kere o ateş basması, ameliyattan bağımsız olarak süt kanallarının tıkalı kalmasından dolayı da olabiliyor.
Bu yorumcuya verilen cevaplara katılıyorum.
Bu ateş basmasının lahusalıkla alakalı olduğunu biliyorum ben sezeryanla alakası yok bence

Ya kızlar soylermisiniz sezaryan dan sonra yatıp kalkarken nasıl yaptiniz otura bildiniz mi benim 3.günüm yardımsiz yatamiyorum kalkamiyorum kalkarkende inanılmaz canım yaniyaniyor yururken de öyle
Yatıp kalması işkence oldu sürekli ayakta dolaşıyorum bu sefer tüm sirtim agrıyo offf çok zor
Oluyo canım öyle ben 2 hafta boyleydim hatta bebeğimi beşiğinden 2.hafta ancak alabildim kendi başıma

Kizlar sezeryanla dogum yapanlar bi sorum olacak sezeryandan sonra hasta bezi mo kullandiniz ped yeterli oluyot mu normal dogumda hangisi kullanislo sezeryanda hangidi cantami hazrladim bu kaldi sadece
Bi tane kilot seklinde olan hasta bezinden almistim ilk gun onu kullandim sonrasinda ped yetti canim bana..

Mrhb kk hatunları
Sezaryan ile doğum yapcam fakat bazı tereddütlerim var
1. Amileyat sonrasi sancı çok oluyor mu
Kaç gün sürüyor
2. Kaç gün yattiniz ( hastane + evde )
3. Kalıcı bel baş ağrısı yada başka bir rahatsızlığınız oldu mu
4. Hangi anestezi şekli uygulandı
5. Tavsiyeleriniz neler
6. Tüplerini bağlatip hamile kalan var mı

Cevaplandırır beni aydınlatırsaniz sevinirim

3 ay önce doğum yaptım

1.çok sancım olmadı zaten ağrı kesici yapıyolar sıkıntı olmuyo
2.2 gün yattım hemen kalktım ki dikişlerim iyileşsin diye
3.hayır
4.spinal oldum, belden iğne vurdular
5.rahat ol dua et bol bol yürü ağır kaldırma eğilme üşütme
6.onu bilemicem

Kizlar sezeryanla dogum yapanlar bi sorum olacak sezeryandan sonra hasta bezi mo kullandiniz ped yeterli oluyot mu normal dogumda hangisi kullanislo sezeryanda hangidi cantami hazrladim bu kaldi sadece

merhaba hayırlı dogumlar :)
bana hastane pamuk tampan yaptı verdı ama o olmasaydı bende ped yeterlı olurdu...
yanına bence hem ped hem hasta bezı al derdım

Canım ben e bebek mağazalarında satılan kilot şeklindeki bezler var depend sanırım çok memnun kaldım yiğenimde kullandı oda aynı şekilde memnun tavsiye ederim

Mrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler

Bende 18 ocakda sezeryan oldum
1-ameliyat sonrasi sanci yok ama ameliyat yerinde agri oluyor.daynilmaz bir agri degil tabi
2-2 gun hastanede yattim eve gelincede arada dinlenmek icin uzaniyordum
3-ben spinal oldum inanilmaz bas agrisi bel agrusi cektim ama 1 hafta surdu sonra gecti
4-SPINAL OLDUM AMA PANIK ATAK GECIRDIM GENEL ANEZTEZIDE ALDIM BENCE GENEK EN IYISI
5-SAKIN OLMAN YETERLI PANIK YAPMA BENİM TANSIYONUMDA YUKSELDI
6-ANNEM 18 YILDIR TUPLERI BAGLAMIS HALEN GEBE DEGIL

Mrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler

Cevap 1)ameliyattan sonra 1 gram bile sancım olmadı sezaryen olan arkadaşlarım 20 gün iki büklüm yürüdüm diye anlatmışlardı ben direk dimdik yürüdüm
Cevap 2)ben erken doğum yaptım 1 ay önce doğdu bebeğim kendi doktorum (kadın doğum)2 gece yatıp çıkabilirsin demişti evde de normal yaşantıma döndüm hiç ağrım olmadığı için yatmadım
Cevap 3) benim kaşıntım oldu çünkü ameliyattan sonra eve çıkarken doktorunuz sana büyük ihtimal antibiyotik vericek benim alerjik durumum olduğu için alerji yaptı
Cevap 4)epidural anestezi uygulandı çokta rahattı sohbet ede ede ameliyatım tamamlandı :)
Cevap 5)tavsiyem kesinlkkle korkmaman rahat pozitif enerjiyle doğuma girmen stres yapınca ister istemez kendini kasıyorsun o korku gitmiyor relax ol ve o muhfeşem unutulmaz anı yaşa

Spinalle epidural farku nedir kizlar ya ? Epidural sezeryana ektra 500 vericem olursa spinali sormayi unutmusum :)

Mrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
5. Tavsiyeleriniz neler

Ameliyat sonrasi agri kesici aldigim icin cok sancim olmadi ama agri kesicilerin etkisi bitince epey yokladi
3-4 gun kadar sancim oldu bi daha agri kesici bile icmedim. 2 gun hastanede yattim evde hic yatmadim ilk 3-4 gun cok kotuydu itiraf ediyorum esim goturdu tuvalete bile asla egilip kalkamiyordum ama 7. Gun kendim gayet rahat hareket etmeye basladim 10 gun hicbiseyim kalmamisti
Spinal sezeryan oldum cok memnun kaldim tavsiye ederim
Sonrasinda ne bas ne bel agrisi yasamadim.

Sezeryanin en kotu tarafi sanirim ilk gublerde gulerken ve oksururken hapsirirken duyulan aci. Bir de gaz cikartmak. O ikisi hallolursa hic bi sorun kalmiyo

Spinalle epidural farku nedir kizlar ya ? Epidural sezeryana ektra 500 vericem olursa spinali sormayi unutmusum :)
Epidurel icin hastanemiz ilave ucret aliyordu. Spinal icin almiyorlardi. Farkini sordugumda epidurel daha uzun surecek ameliyatlarda yapiyoruz ama sezeryan gibi kisa operasyonlar icin spinal yeterli dediler

Asla dayanılmayacak bi acı yaşamadım. Hatta ilk günün gecesi bebeğimin altını ben değiştirdim. 3 gün hastanede kaldım. Ameliyattan 3 saat sonra ayağa kalktım. Çok mutluydum bunun ne kadar etkisi var bilmiyorum ama bir an önce toparlanıp ayağa kalkmak bebeğimle ilgilenmek istedim.

Asla dayanılmayacak bi acı yaşamadım. Hatta ilk günün gecesi bebeğimin altını ben değiştirdim. 3 gün hastanede kaldım. Ameliyattan 3 saat sonra ayağa kalktım. Çok mutluydum bunun ne kadar etkisi var bilmiyorum ama bir an önce toparlanıp ayağa kalkmak bebeğimle ilgilenmek istedim.
doğumunuzu nerde yaptınız acaba

Valla herkes ne güzel yazmış kendim dahil 20 günden önce toparlananı duymadım etrafımda
Ama normal doğum yapan tanıdıklarım ertesi gün yemeğini bile kendileri yaptılar

Mrhb kk hatunları
Kaç gün sürüyor
  1. Kaç gün yattiniz ( hastane + evde )
  2. Kalıcı bel baş ağrısı yada başka bir rahatsızlığınız oldu mu
  3. Hangi anestezi şekli uygulandı
  4. Tavsiyeleriniz neler
  5. Tüplerini bağlatip hamile kalan var mı

1- sancı çok olmadı bende ağrı kesiciler iyi geldi ama ilk ayağa kalmak çok zor oldu sakın yere bakma ayağa kalkarken karşıya bak yoksa başın fena dönüyor
2-ilk hafta zor geçiyor benim genelde ikinci hafta kendime geliyorum.ilk üç gün yataktan kalkarken desteğe ihtiyaç duyuyor insan
3-benim öyle bi rahatsızlığım olmadı ama ablam 5 sene önce Doğum yaptı hala sabah kalktığında beli ağrır kişiden kişiye değişiyor sanırım
4-spinal uygulandı ilk bebeğimde çok memnun kaldım ama ikinci bebeğimde çok korktum üçüncüde tamamen bayılmak isterim
5-bol bol su içmen Gerekiyor narkozu atmak için veya sade nescafe ve bol bol yürüyüş yap koridorda ki gaz çıkarman kolay olsun
6- annem tüplerini bağlattığı halde hamile kaldı 38 yaşında kız kardeşimi doğurdu. sanırım doktorlar düğüm atıp bırakmış oysa kesmeleri gerekiyormuş(öyle der annem hep tam bilmiyorum ben)

Başka soruların olursa yanıtlarım canım Allah bebeğini sağlıkla hayırlıca kucağına almayı nasip etsin

Back
X