Sezaryan ile doğummu yoksa normalmi ?yardım kızlar

queen_gl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
212
0
46
Sivas
Slm kızlar Allah nasip ederse 2ay sonra doğum yapıcam ve normal doğumdan korkuyorum agrısız acısız yapıcam olursa ama yinede kesilivrk duygusu varya demk istedimi anlamışınızdır ondan çok korkuyorum eski halini alıyomu sonradan ve doğumdan sonra oturamıyosun bile diyolar doğrumu sezeryanda nasıl oluyo peki hemn ayağa kalkaniliyomuyuz oda ağrısız sancısız olacak ama sonrasında çokmu zorlanıcam tecrübeli anneler yardımcı olabilirmi ?

ben epidural oldum. hiç de pişman değilim.. tavsiye de ediyorum sonuna kadar..

bende normal doğumdan korktuğum için sezeryan oldum çok rahattım hiç acı hissetmedim ama normal olabiliyorsa normal yapın derim bir çok arkadaşım normal doğum yaptı gayette memnun keşke bende de o yürek olsaydı da normal doğurabilseydim :)

merhabalar...
ablam sezeryan ıle yaptı dogumun
ablam cunku cok panık
ben dogumunda yanındaydım amelıyat haneye gırdıkten tam 11 dk sonra cocugu odaya getırdıler şoke olmustum
ablamı sonradan getırdıler ve baygınken ınlıyordu
cok canım yanıyor dıye
zaten o ınlemelerı gordukten sonra ablamda ben dogum yaptıktan sonra kendıme gelmeden kocamı fılan ıcerı almasalar barı dıye dusunur oldum
zaman zamanda halen tekrarlı oolarak dusunurum
ben cok korkuyorum sanırım sezeryan olurum bende

Gebeliğin normal seyrediyorsa bence normal doğum yapmalısın. Sezaryan neticede ameliyat hemde ağır bir ameliyat. Bende sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldım. Çok zor bir süreç geçirmedim, ama yine de normal doğum diyorum...

Bence daha sonradan size verebileceği faydaları düşünerek vede sağlığınız açısından iyi olacağını düşünerek kesinlikle ama kesinlikle normal doğum yapmanızı tavsiye ediyorummm...Bende normal doğum yaptımmm...Çok ama çok memnunummm...İnsandan insana göre değişir normal doğum ve sezeryan doğumun zorlukları ve kolaylıkları, mesela normal doğum yapıpta ayağa kalkamayanlarda var hemen ayağa kalkabilenlerde var ya da sezeryan doğum yapıp çok rahat ayağa kalkabilenlerde var zorlananlarıda var yani bu bence tamamen insanların bünyeleriyle alakalı bir durum diye düşünüyorummm...Normal doğumda dikiş atıldığında da zaten eski haline gelebilmesi için dikişi atmaları çok normal lütfen korkmayın olumlu düşünün...Dediğim gibi biraz zorluklar yaşayabilirsiniz belki ama sonucunda nasıl olsa bir şekilde iyileşip rahatlayacaksınızzz...Korkmayın...ALLAH YARDIMCINIZ OLSUNNN...

inş bebeğiniz sağlıcakla doğar hakkınızda hangisi hayırlı ise o olsun inş
ben normal doğum yaptım yapar yapmaz ayaklandım kesildim dikildim hiç bişicikler olmadı
bana sorarsanız bende sezaryenden korkuyorum 2. ye sezaryen olursa diye cesaret edemiyorum...

Hepinize teşekkürler arkadaşlar nırmal doğumu bnde istiyorum tabi ama oranın kesilmedi beni çok korkutuyo karnımı kedsinler daha ii diyorum orası tekrar eskisi gibi oluyomu bası kişiler genişledini söylüyo biraz açık konuştum ama bilgilenmk istiyorum sezeryanında sonrasından korkuyorum karmakarışık duygular içindeyim yani

Bu konuyu daha önce hiç doktorunuzla konuştunuz mu belkide korktuğunuz gibi olmazda tam terside durumda söz konusu olabilir...Bence bu konuyu kesinlikle doktorunuza danışmalısınızzz...

ben de normal doğum yaptım oram kesildi 5 dikişim vardı ama kesildiğini anlamadım bile doğumdan sonra direk ayaktaydım çok güzel di herşey

ağrısı falan elbette kolay değil ama normal doğumu kesinlikle tavsiye ederim

Canım kaç haftalık hamilesin bebeginin cinsiyeti nedir bende 32+3haftalik hamileyim yani benimde az kaldı rüyamda normal doğum yapiodum çokkorkuodum ( normal isistiyorum daha saglkli diye ama bende korkuyorum (Allah hayırlısıyla kucagimiza almayı nasıp etsin insallah.

bu konuda doğum yapmadan konuşmak yanlış olur aslında.
kimisinde sıkıntı oluyor kimisinde olmuyor.
her zaman sezeryanda olsa hayırlısını dilemek lazım.
yani illa normal doğum olsun demekte yanlış,normal doğum sonrası yaşanan sıkıntılar da var.
ama tabi sezeryan kesiği ile normal doğumdaki kesik bir değil.
bende sezeryan oldum.3 sene oldu.şuana kadar doğum sonrası yaşadığım ağrılar dışında bir sıkıntım olmadı.
ama olmayacak anlamına da gelmiyor.ama tekrar doğum yapıcak olsam normal doğum yapamazdım heralde

Az önce arkadaşla konuştuk bu konuyu sezeryanla doğum yapmış dikiş sancısı oluyor dedi.
sezeryanla bir hafta falan erken doğum yapılıyormuş o yüzden bebek emme refleksini kazanamamış ve sarılık olmuş bu yüzden.
En iyisi suda doğum :):)

kesınlıkle normal doğur derim. benım normal dıye gıderken bebeğimin ters dönmesı sonucu apar topar sezeryana alındım.spınal anestezıyle sezeryan oldum.tabıkı sezeryan sırasında hıçbırşey hıssetmedım. ama 2 saat sonra başlayan acılar bende tam 2 hafta sürdü. 3 gun bebeğimi alamadım kucağıma.yataktan kalkamadım. kalkarken ağladım.resmen bıçak batıyordu dikiş yerlerime.ama yazdıklarım senı korkutmasın bazı sezeryan olan arkadaşlarımsa 2 gune ıyıleştı anlamadım bende ne sorun vardı.bunye meselası galıba....
normal doğum yap elındeyse arkadaşım...sezeryan sonuçta amelıyat..

Kesinlikle bence doğum işi bünyeye bağlı, kimi fırt diye normal doğumla çıkarıyor sapasağlam günlük hayatına devam ediyor. Kimi normal doğum yapıyor bir daha yapmamaya yeminler ediyor. Sezeryan bile öyle. Arkadaşım sezeryan dikişlerinden çok rahatsızdı ablam üçüncü günden itibaren rahattı iyi ki sezeryan olmuşum diyor. Yani bence bu konuda ne desek boş. Görümcem de normal doğum yaptı ama alt dikişlerini öyle dikmişler ki kırk gün acısı geçmedi normal doğurduğuma bin pişman oldum diyor. Herkesin durumu farklı yani. Hangisi bizim için hayırlısı olacaksa inşallah öyle olur.

Kesinlikle normal dogum ben cok çabuk toparladım. Mecbur kalınmadıkça sezeryan önermem .

yüz çocuk daha dogursam yuzunude normal doğururum

agrı sızı kişiye göre değişir ayrıca özel hastanede yapmıycaksan devlettede sana asla sormazlar sezeryanmı normalmı ıstıyosun dıye o an karar werıyor doktorlar acılmana falan bakıp

valla ben sadece son 2 dakka falan agrı cektım ınan oda dayanılmıycak bır agrı degıldı

şöyle düşün hep herkes yapıyosa bende yaparım beynınde bıtır olayı ben sadece bu dusunceyle sadece ıkı dakıka agrı hıssettım emın ol o çataldan ındıkten sonra hıc bır agrın sızın kalmıyor

ben sezeryan istiyorum normal olup günlerce sürünen de gördüm çünkü, ayrıca panik atak hastasıyım ve epizyolu bi doğumum olursa -ki Türk doktorlar kesmeyi pek seviyolar kesmezsek yırtılır lafını ezberlemişler- eşime dahada yanaşamam heralde 10 sene geçer ben anca ikna olurum vajinamdaki kesiğin iyileştiğinden

bebek emme refleksini kazanamadı ve sarılık oldu diye bir şey çok komik tıp ötesi bir açıklama..
emme refleksi 1 hafta erken doğunca kazılmıyor muymuş? lütfen emin olmadığımız konularda insanlara yanlış bilgi vermeyelim.
bakın yeni doğan sarılığı şunlardan olurmuş.

Bebeğin yeterince anne sütü ya da biberonla besleniyorsa formüla (mama) alamaması,
Diabetli annelerin bebekleri,
Bazı zor doğumlarda, bebeğin kafa derisi altında kan toplanması durumu,
İdrar yolu enfeksiyonu,
Anne sütü sarılığı,
Doğuştan gelen bazı enzim hastalıkları.
yani şiddetle sezeryanı redediyorsanız geçerli ama doğru şeyler söyleyelim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…