Sezaryan ile doğummu yoksa normalmi ?yardım kızlar

herkesin doğum hikayesi kendine özel sanırım. kimi sezeryanı önerir, kimi normal doğumu. bunu en doğru bilecek olansa doktorunuzdur. başkalarının kötü doğum hikayelerini dinleyipte kendinizi korkutmayın bence. doktorunuz ne diyorsa ona uyun. galiba bunun için en doğrusu da güvenilir bir doktor bulmak.
gerçi günümüzde normal doğum yaptıran doktoru bulmak zor gibi:) önemli olan sizin o anki durumunuz. normal doğum yapıcam diye kendini hazırlayıpta 1 hafta öncesinde sezeryan olmak zorunda olanları biliyorum.
sezeryanın da riski var, normal doğumun da.. Her ne şekilde olursa olsun Allah hayırlı doğum nasip etsin, tüm bebek bekleyen annelere...

Ben henüz hamile degilim fakat ben normal dogumu tercih ederim. Yüz yillardir kadinlar böyle dogum ediyor. Ben isterimki sancilarimdan sonra bebegimi ele alim. Bence öyle mücadele ederek o dogum ani daha özel ve güzel oluyor (tabi biraz epidural yardimiyla :))

Bulundugum ülkede doktorlar sezeryan tavsiye etmiyorlar. Hatta eger istersen bile sezeryan olamiyorsun. Burda eger cocugun yada annenin hayati tehlkide degil ise, hep normal dogum yapiyorlar. Bana birazda öyle geliyorki Türkiyedeki doktorlar hem biraz para alalim diye fazla sezeryani tercih ediyorlar.

Ben kendi istegimle sezeryan oldum cunku normal dogumdan korkuyodum..insanlarin bu sezeryan dusmanliginida anlayabilmis degilim..herkesin krndi tercihi kesilen benim agriysa cekende benimm ki nirmal dogum yapip cok zorluk cekende var..son ana kadar sanci cekip sezeryan olanda bnce smdilik olan yapma kurallari karnindaki minik koyuyo cnku..bde sezeryandan sonra sut hemen gelmezmis hayir benim sutum hemen geldi emme refleksi gelismezmis hayir ben daha kendime yeni geliyodum kizim gogsume yapistiginda sarilik olurmus hayir cok kucuk bi degerle atlattik sariligi yenidogan sariligi oluyo zaten..hic dusunmedim yda keske normal dogum yapsaydim demedm belki daha zor olucakti benim icin hayirlusi boyleymis

ben bekarım ama allah çocuk nasip ederse kesinlikle sezeryan olcak normal doğum bana vahşet gibi geliyo daha doğrusu doğumhanede insanların başına gelenler vahşet insanlık dışı davranış ve hakaretler çektiğin acı.............. bunları kaldırcak kadar güçlü değilim

tam tersi
fizyolojik ve normal olan spontan vajinal doğumdur.
doğum kanalından geçerken bebek aclerindeki suyu atar ve dünyaya gelmeye hazır olur.
sezaryen sonrası bebekte solunum sıkıntısı olabilir.
ayrıca artık o vakum forceps filan nadir kullanılıyor.
kimse ne annenin ne bebeğin hayatını riske atarak sorumluluk almak istemez.

birçok vajinal doğum ve sezaryen görmüş biri olarak bir sıkıntı olmadığı sürece kendim normal doğurmak isterim.
umarım hamile olursam ben ve bebeğim sağlıklı olarak bu süreci tamamlarız.
herkeze sağlıklı doğumlar :)

Kk da genelde boyle bir konunun sonu iyi bitmez polemik.col olur yada sonunda kapanir

Konuya gelince arkadasim.ben inanilmaz normal dogum korkusuna sahip biriydim sezeryan ile.iki dogum yaptim belkide kendim istedigimden dolayi sorunsuz bir bir surecti benim icin normal.yada seseryan rabbim.hayirli dogum nasip etsin insalla

ben normal doğum yaptım evt dikişleri zor oluyor 1 hafta oturamıyorsun ama geciyo bitiyo
normal doğum için vahset diyen arkadaş asırlardır yapılan adı üstünde normal olan bişey nasıl vahset olur anne olmayı isteyen o kadar cok insan var ki size göre vahsete bana göre bi kadın için hayatının en önemli anısına razı olan ....
tmm her kadın normal doğuracak diye bişey yok vücudun uygun olmayabilir ama ille sen sezeryan ol normal doğur demek kimseye düşmez hamilelik sürecine uygun zmn ne gösteriyosa o olacaktır
nasıl olursa olsun o meleği kucagınıza sağ salim almanızı dilerim inanın bana onu kokladığınızda hersey unutuluyo

Öncelikle bebeğini inş sorunsuz kucağına alırsın. İlk doğumum normaldi evet sancılar zor ama bebeğimi kucağıma aldıktan sonra bütün herşeyi unuttum.iyileşme süresi 5gün sürdü sonrasında rahattım. İkinci sezeryan oldu. Tam narkoz aldım saatler sonra kendime tam geldim. Ağrı kesici devamlı yapıyolar ama yinede ağrın oluyo, yatıp kalkman zor oluyo 1 haftada kendimi toparladım ama yinede ağrım oluyodu. Bence dr konuş en doğru kararı o zaman verirsin. Bu arada hangi hastaneye gidiyorsun?

29 temmuz 2013 te melek kızımı normal doğumla dünyaya getirdimn. eminim bu başlığı açan veye okuyan arkadaşların normal doğumla ilgili korkuları var : lavman acıtıyor mu: rahat olun kesinlikle acıtmıyor
suyun patlatılması nasıl bir şey : kendisi patlayabilir patlamazsa ebe patlatıyor hiç bir şey hissetmiyorsun
doğum sırasında kesi atılması : ne zaman kesi atıldığını anlamadım bile aynen dikişlerde de öyle.doğumhaneden yürüyerek gittim odama gayet rahat. evet bir iki gün oturmakta güçlük çekiyorsunuz ama istediğiniz kadar ayakta kalıyor ve bebeğinizle rahatlıkla ilgileniyorsunuz. dkişlere gelince doğumdan sonra 15. gün dikiş falan kalmadı dişti 37. gün ağdaya gittim hiç acımadı. bugün beşay oldu orası tamamen eski haline döndü hiç bir fark yok.

bu yazdıklarım doğumdan önce benim en çok merak ettiklerimdi umarım sizlere faydası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…