Sezaryan ile doğummu yoksa normalmi ?yardım kızlar

Ben normal yaptim.parmagima bicak dokunsa inim inim inleyen ben dogumdan iki saat sonra ayaktaydim.oyle rahat oldu yani.
Ama doktorum sezeryan deseydi oyle yapardim.muhim olan bebegin sagligi.
Cok dusunmeyin ve kimsenin dogum hikayelerini dinleyip gozunuzu korkutmayin,doktorunuza guvenin ve ona danisin.

Gerçekten bunu söyleyen alık beyinliler var...

Böyle iddiada bulunanlara sormak lazım, bebeğini gizlice orda burda tuvalette doğurup öldüren, çöpe atanlar ne oluyor acaba?

Son düzenleme:
Gerçekten bunu söyleyen alık beyinliler var...

Böyle iddiada bulunanlara sormak lazım, bebeğini gizlice orda burda tuvalette doğurup öldüren, çöpe atanlar ne oluyor acaba?

işyerinde bi abla sezeryan istiyorum diye kolayına kaçıyosun yani demişti, nasıl kolayına kaçmaksa ameliyat istemek

doktorunuza bırakın derim, çoğu zaman sizi sizden daha iyi tanıyor.. benim ki öyleydi en azından.. bana istersen sezeryana alalım, sen dayanabilecek bir bünyeye sahip değilsin dedi, ben normal doğum istiyorum dedim.. ne oldu peki? 8 saat suni sancıdan sonra acilen sezeryana alındım, ameliyattan çıktığımda suni sancının acısı vardı dikiş acısından ziyade.. şimdi bin pişmanım o anları yaşadığıma keşke baştan sezeryan isteseydim diyorum.. ikinci de çok daha rahattım..

şehir efsanelerini dinlemeyin, doktorunuzla konuşun ve ona güvenin.. nihayetinde ne sizin yerinize "şöyle doğum yap- böyle doğum yap" diyenler yapacak doğumu ne de onlar olacak yanınızda.. hiç de strese sokmayın kendinizi, kadınların doğum hikayeleri ile erkeklerin askerlik anıları bitmezmiş :) çok zor olsa herkes 2. -3. kere doğum yapmazdı

işyerinde bi abla sezeryan istiyorum diye kolayına kaçıyosun yani demişti, nasıl kolayına kaçmaksa ameliyat istemek

evet bana da biri böyle demişti, hemde ilkinde yaşadığım zorluğu bildiği halde.. ben de o sinirle "birgün ağızdan doğum yapılsa onu da denerim yeter ki kolay olsun" demiştim teyze baktı ki normal değilim tırıs tırıs gitmişti yanımdan

bende sezaryenle doğum yaptım ve pişman olmadım.ağrım falanda olmadı.zaten sürekli serum taktılar.ama bu bünye meselesi.bana kolay gelen zor gelebilir.normal doğumdan çok korktuğum için sezaryen istedim.senin içinde hayırlısı neyse o olsun.

Gerçekten böyle düşünen tipler var, doğurmakla anne olunsaydı gözümü kırpmadan 5 6 tane doğururdum, ki ben bir çocuk annesi bir insanım ve başka çocuk düşünmüyorum çünkü hamilelik ve doğum hiçbirşey mesele çocuğa bakmakta zaten..
Bende epdural sezeryan oldum doğumun ertesi günü kalkıp yürüdüm sonraki 2 3 gün ayaktayken biraz ağrım oldu o kadar doğum sonrası falan hiç ağrı zorluk çekmedim benim için çok rahat bir doğum şekliydi,
Arkadaşım 2 gün önce sezeryan doğum yaptı ilk çocuğu normaldi ama zor geçtiği için ikincisini normal doğurmayı hiç düşünmemiş yani aslında kişiye göre değişiyor kim hangi doğum şeklinde zorlanıyorsa diğeri daha iyi olurdu diyor..
Ama en güzeli normal doğum tabi ama doğuramam diyenede niye normal doğurmuyorsun demek kadar saçma birşey yok inşallah kendiniz ve bebeğiniz için en iyisi olur kolay bir doğum olur inşallah

Slm ben de 3 çocuklu yani 3 sezaryenli bir anneyim .Normal doğum çok istedim ama bebek iri olduğu için ilk bebegimden itibaren sezaryan oldum.Eevet çok rahat geçti ameliyatlar ama gene de normal doğumu sonuna kadar tavsiye ederim .Önemli olan sağlıklı olan , kolay olan değil .Kesmek kolay doktorlara o yüzden korkma öbür kesilme derdini de düşünme herşey yolunda gider insaallah sağlıkla alırsın bebisini koynuna.Allah kolaylik versin kardeşim.

Benimde cok korktuğum konu bu:) cocugum yok ama olanlardan gördüğüm duyduğum kadariyla normal dogum diyorlar. Sezeryanla doğum yapanlar aciyii haftalar ca cekiyor kardesimden yengemden biliyorum. Sezeryanla dogum yapanlar zor kilo veriyormus. Normal doğum iyi güzelde rahim eskisi gibi oluyormu gerçekten cogu oluyor diyor ama bazileride eskisi gibi olmuyo diyor. Kiminin ilişkisi bayagi etkileniyor mus normal doğum dan sonra. Biyerde okudum artik kadınlar normal dogumdan korktulari icin çoğunluğu Sezeryan la doğum yapıyor:S.

Cinsel hayati etkiliyor mu normal doğum? Bilenler bilmeyenleri aydinlatsin:)

kişi neye hazırsa, doktorunda fikri ile, o şekilde doğum yapmalı bence de.
her iki doğumunda kendine göre kolaylıkları ve zorlukları olabilir.
ben hamileyken biri de bana demişti,normal doğurda anneliğin zorluğunu anla,
diye ,bu lafa bayağı üzülmüştüm ,o zaman hamilelikten dolayı bayağı duygusalmışım :)
nitekim normal doğum yaptım ama şartlar öyle gelişti, neredeyse sezeryan günü alacakken artık,
oğlum gelmek istedive normal oldu, benim için normal doğumun en güzel yanı hiç hastane de kalmamak
oldu çünkü hamileliğim çok zor ve hastanelerde geçti, serumdan korkuyordum o haldeydim artık.
sezeryanı çok rahat atlatan kişilerde biliyorum, dediğim gibi öyle ya da böyle doğum olacak:)
hayırlısı ve kolayı,hem bebek için hem de anne için sağlıklı olan neyse o olur inş.

Bence bu kadr cok dusunme hersey olacagina variyor...ben en basindan normal istedim,sanci da cektim ama bebek inmedigi icin sancilarla sezaryene alindim cektigim sancilar da yanima kar kaldi:) sezeryan sonrasi cok agri cekmedim ilk gunden oturup bebegimi emzirdim ama gaz sancisi cok cektirdi onuda 1haftsda atlattim sukur..bedenin neye izin veriyorsa o olsun cok dusunup kendini yorma bosuna..benim aklimin ucundan bile gecmezdi srzaryen olacagim ama o anda hersey degisebiliyor..

ilk hamileliğim ikiz olduğu için sezeryan oldum zaten biraz erken doğmuşlardı dolayısıyla bu hamileliğimde de sezeryan olmak zorundayım.seçim şansım yok.

sezeryan aslında bir ameliyat normalini olabileceksen biraz acıya dayanıp onu tercih etmen en doğrusu ama yok asla normal yapamam diyorsan da kendini riske sokmanın manası yok.ayrıca 38-39 haftalık doğunca emme refleksi gelişmemiş yok sarılık olmuş gibi şeyler çok komik okurken gülümsedim keşke azıcık araştırıp da konuşsak insanları boş yere korkutmasak,germesek.

her iki doğum şeklinin de bazı riskleri mevcut ama sonuçta birini seçmek zorundayız.sezeryanın sonradan ağrısı çok oluyor kesi yeri baya bir süre acıyor normal doğumu bilmiyorum ama onda da öncesinde sancı ağrı oluyor sanırım.sonuç olarak kadın olmak zor vesselam :)

Son düzenleme:

biz de etkilemedi normal doğum cinselliği, hatta özellikle benim açımdan çok şey değişti olumlu
anlamda diyebilirim :) yazdım madem açık açık yazayım orgazm konusunda değişti mesela,
önceden olmuyordu, doğumdan sonra oldu.
bence kimsenin tecrübesi kimsenin hayatında birebir olmuyor, kimi normal doğumdan memnun (doğumun en doğal
yöntemi,bunu da es geçmemek lazım tabi ki),kimi de sezeryandan,kiminin cinselliği sezeryanda olumlu ya da olumsuz etkilenir,
kiminin normal doğumda olumlu ya da olumsuz etkilenir.
Allah herkese sağlıklı olan doğumu ve sonrasını da güzel etsin inş.

kadesa cım, benim görümcem de aynı senin gibi ilk bebekleri
ikiz erkek bebeklerdi, sonra bir de kızı oldu.
kızına hamileyken yanlış hatırlamıyorsam doktor, önceki hamileliliği
ikiz olduğu için içersinin geniş olmasından kaynaklı
daha rahat normal doğum yapaileceğini söylemişti.
içerinin genişliğiyle ne bağlantısı var o kısmı ben de anlayamadım ama
normal doğumu önerdiğini net hatırlıyorum.
aslında normal doğumda bir kadın için değişik ve tadılması gereken bir tecrübe
olabilir, yani normal düşünürsen doktoruna bir daha sor istersen.
sağlıkla al prensesini kucağına inş.
bu arada görümcemin kızının ismi de zeynep :)

Son düzenleme:
iki normal doğum yapmış biri olarak bende normal doğum diyorum canım. bence ikisindede sancı çekiyorsun normalde doğana kadar sezeyandada doğumdan sonra ameli yat sonçta yani :) normal doğumda bebeği kucağına aldığında tüm ağrılar biyior o duygu başka bir şey bence

amin canım İnşallah..bana kalsa hiç düşünmeden normal isterim çünkü sezeryandan çok çektim ama arada 5 yıl olması lazımmış birde benim tansiyon sorunumdan dolayı tehlikeli olurmuş o yüzden doktorum bunun lafını bile ettirmiyor.görümcen çoook şanslıymış,çok da ortak yönümüz varmış :)

Amin inşallah :) önemli olan sağlık zaten.. tsk ederim yorum icin

Ben şuanki cesaretimi hamileliğimde de bulursam normal doğumu tercih ederim.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…