Bence mesele şu ki, birçok konuda olduğu gibi, doğum şekli konusu da kadınlar arasında bir yarış haline getiriliyor maalesefNeredeyse normal doğum yapmak daha fazla anne olmak demektir diyecekler, o derece yani Doğumun her türlüsü zaten yeterince zor ve stresli. O yüzden tamamen kadının tercihi önemli, ağrısı sızısı da tamamen kişiden kişiye değişiyor. Kim nasıl istiyorsa o şekilde doğum yapmalı, bu her şeyden önce insan hakkı bana göre.
Gerçekten bunu söyleyen alık beyinliler var...
Böyle iddiada bulunanlara sormak lazım, bebeğini gizlice orda burda tuvalette doğurup öldüren, çöpe atanlar ne oluyor acaba?
işyerinde bi abla sezeryan istiyorum diye kolayına kaçıyosun yani demişti, nasıl kolayına kaçmaksa ameliyat istemek
Kolaya kaçsaydım çocuk sahibi olmaya kalkmazdım deseydin
işyerinde bi abla sezeryan istiyorum diye kolayına kaçıyosun yani demişti, nasıl kolayına kaçmaksa ameliyat istemek
Bence mesele şu ki, birçok konuda olduğu gibi, doğum şekli konusu da kadınlar arasında bir yarış haline getiriliyor maalesefNeredeyse normal doğum yapmak daha fazla anne olmak demektir diyecekler, o derece yani Doğumun her türlüsü zaten yeterince zor ve stresli. O yüzden tamamen kadının tercihi önemli, ağrısı sızısı da tamamen kişiden kişiye değişiyor. Kim nasıl istiyorsa o şekilde doğum yapmalı, bu her şeyden önce insan hakkı bana göre.
Benimde cok korktuğum konu bu:) cocugum yok ama olanlardan gördüğüm duyduğum kadariyla normal dogum diyorlar. Sezeryanla doğum yapanlar aciyii haftalar ca cekiyor kardesimden yengemden biliyorum. Sezeryanla dogum yapanlar zor kilo veriyormus. Normal doğum iyi güzelde rahim eskisi gibi oluyormu gerçekten cogu oluyor diyor ama bazileride eskisi gibi olmuyo diyor. Kiminin ilişkisi bayagi etkileniyor mus normal doğum dan sonra. Biyerde okudum artik kadınlar normal dogumdan korktulari icin çoğunluğu Sezeryan la doğum yapıyor:S.
Cinsel hayati etkiliyor mu normal doğum? Bilenler bilmeyenleri aydinlatsin:)
kadesa cım, benim görümcem de aynı senin gibi ilk bebekleri
ikiz erkek bebeklerdi, sonra bir de kızı oldu.
kızına hamileyken yanlış hatırlamıyorsam doktor, önceki hamileliliği
ikiz olduğu için içersinin geniş olmasından kaynaklı
daha rahat normal doğum yapaileceğini söylemişti.
içerinin genişliğiyle ne bağlantısı var o kısmı ben de anlayamadım ama
normal doğumu önerdiğini net hatırlıyorum.
aslında normal doğumda bir kadın için değişik ve tadılması gereken bir tecrübe
olabilir, yani normal düşünürsen doktoruna bir daha sor istersen.
sağlıkla al prensesini kucağına inş.
bu arada görümcemin kızının ismi de zeynep :)
biz de etkilemedi normal doğum cinselliği, hatta özellikle benim açımdan çok şey değişti olumlu
anlamda diyebilirim :) yazdım madem açık açık yazayım orgazm konusunda değişti mesela,
önceden olmuyordu, doğumdan sonra oldu.
bence kimsenin tecrübesi kimsenin hayatında birebir olmuyor, kimi normal doğumdan memnun (doğumun en doğal
yöntemi,bunu da es geçmemek lazım tabi ki),kimi de sezeryandan,kiminin cinselliği sezeryanda olumlu ya da olumsuz etkilenir,
kiminin normal doğumda olumlu ya da olumsuz etkilenir.
Allah herkese sağlıklı olan doğumu ve sonrasını da güzel etsin inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?