Sezaryan ile doğummu yoksa normalmi ?yardım kızlar

Epidural Normal dogum yaptim bayagi uzun bir sure sanci cektim acilmam olana kadar. Yandan epizyotomi oldum. 1 hafta feci dikis acisi oldu oturup kalkarken yururken falan. Yine olsa yine normal yaparim. Kat kat kesilmek ameliyat falan beni daha cok korkutuyor. Epizyotomi tek kesi en azindan. Bir de sezeryandaki riskleri okumustum acidan korkarken neleri kabul edip imzaliyorlar sasirtici dogrusu. Bu arada dogurali bir yil oldu. cinsellik konusunda cok daha rahatina dogumdan onceye nazaran

bende ölümüne korkuyorum normal doğumdan ama bi aksilik çıkmazsa normal doğum yapmak istiyorum...bi de bebeğini düşün...bebek doğum kanalından geçerken yararlı bakterilerle karşılaşıyor ve bağışıklık sistemi sezeryanla doğanlara göre daha güçlü oluyor..sezeryanla doğan bebeklerin çoğunda alerjik astım hastalığı var ve doktorlar bu durumu kesinlikle çocuğun normal yollarla doğmamasına bağlıyor...zaten adı üstünde normal doğum..olması gerektiği gibi:) sezeryanla doğum yapınca 3 çocuktan fazlasını kaldırmıyo bünye ama normal doğumla 10 tane doğursan banamısın demiyor,demekki eski halini alıyor rahim:) benim bi arkadasım var 2 çocuğunu da normal doğurdu ve bana dediği şu oldu..iyileştikten sonra genç kız gibi eski haline dönüyor rahmin dedi..gerisini sen düşün...inşallah herşey yolunda giderde normal doğum yaparsın..Allah yardımcın olsun..

valla aynı ay içinde bi arkadaşım normal doğum bi arkadaşım sezertan oldu sezeryanla doğan bebek tosun gibi astımı ya da sarılığı yok ama normal doğuran arkadaşımın bebeği sanırım hastaneye yatacakmış sarılıktan bu bi tercih meselesi, insanları korkutmayın lütfen

Bebeğimin sağlığı herşeyden önemli benim için sadece normal doğumda eski haline dönüyomu dikiş atılması bile beni ürkütüyo cinsellikten soğurmuyum genişliomu o bölge yoksa eskisine göre dahamı dar oluyo bunlarıda düşünmeden edemiyorum tabi bebeğim sağ sağlim doğsunda

Aynı fikirdeyim insanlarda bir sezeryan düşmanlığı ama nedenini bence çoğu da bilmiyor. Epidural olan biri olarak hiç ama hiç pişman değilim. Doğumun her annı tadına vararak izledim. Kızımı gördüğüm zaman bilincim açık ve netti. Her şey yolundaydı benim için de çocuk için de..
Geçen bir arkadaşım normal doğum yaptı.. bebek sarılık. Bunun bir sürü nedeni olabilir..

Bende mecbur kaldığımdan sezeryan oldum ama hepp normal istemiştim
duyduguma göre bazı ülkelerde 6 yılı tamamlayınca ikinciye normal dogum yapıuorlarmış
bizim ülkemizdede böle bi durum söz konusumu
bilgisi olan var mı?

doğum henüz yapmadım ama etrafımda duydugum ve memnun kalanların çoğu epidural normal oldu ve sıkıntıları olmadı bende öyle düşünüyorum nasipse

İlk bebegimi mecburi sezeryanla dogum yaptim sipinal le.en son batikon doktugunu gordum dr umun:)5 dakika bile surmeden yavrum kollarimdaydi.sabah a karsi dogum yaptim ayaklarim acilinca kalktim kizimin uzerini degistirip mamasini almaya gittim.3 gun sizim oldu o kadarda olucak ama yine ilk defa olsa sezeryan olurdum.simdide 33+1 gunluk hamileyim.yine sezeryan olucam gayette rahatim.aci sizi beni cok etkilemiyor ama tabi bu benim bunyem.bana gore sezeryan in en kotu yani hemen sut gelmemesi.

Evet canim bizim ulkemizdede var 5 sene sonra yapilabiliyor.sezeryan sonrasi vajinal dogum diye yazarsan dr makalelerini okuyup fikir edinebilirsin.

Sonuna kadar haklisin arkadasim.1 haftayla ne alaka.ben ilk kuzumu 33+4 te dogurdum kac 1 hafta erken:)valla oyle bir emiyorduki:)ha sarilik oldumu oldu.dr yenidogan sariligi hemen hemen her bebekte olur dert etmeyin demisti.ustelik benim sutum gelmedi biberonla mama veriyorduk dakikasina emiyordu valla.

kesinlikle bünye ile alakalı bişey benim teyzemin 3 sezeryanı var hepsindede canavar gibiydi, ama normal doğumda epizyo yüzünden çok sıkıntı çeken gördüm annem 4.5 kilo kardeşimi normal doğurmuş kesisini de çok güzel dikmişler maşallah hiç sıkıntı çekmedim diyo 20 sene önceki doktorlar daha maharetli idi galiba

narkoz alınmadığı takdirde bebeği etkileyen bir şey yok. hatta bana daha mantıklı geliyor bebek zorlanmıyor çıkarken. bazı normal doğumlarda vakum kullanmak zorunda kalıyorlar. bu durumda epidural bana göre bir tıp mucizesi. yaşayan biri olarak hiç pişman değilim, yeniden doğum yapacak olsam yine epidural olurdum. kaldı ki anne için her iki doğumunda kendine göre avantajları var. ama olay körü körüne neden normal doğum deniyor o kısmı anlamıyorum.

Evet türkiyede bunu destekleyen doktorlar hatta facebookta bir grup var bununla ilgili ilki Sezaryen ikinci normal dogumla alakalı.ben face dondurdum ama daha önce takip ediordum bu sayfayı çok yararlı bilgiler var ..grubun adı Ssvd beğendiğiniZde bilgileri yayınlaniyor..Ssvd acilimida Sezaryen sonrası vajinal doğum.

Evet türkiyede bunu destekleyen doktorlar hatta facebookta bir grup var bununla ilgili ilki Sezaryen ikinci normal dogumla alakalı.ben face dondurdum ama daha önce takip ediordum bu sayfayı çok yararlı bilgiler var ..grubun adı Ssvd beğendiğiniZde bilgileri yayınlaniyor..Ssvd acilimida Sezaryen sonrası vajinal doğum.

Bu korkularla kendinizi yıpratmayın bence.
Oluruna bırakın,zaten doğum çoğu zaman planlandığı gibi gitmiyor. Ben normal doğum yapmayı çok istemiştim,suyum gelmesine rağmen sezeryan olmak zorunda kaldım. Bebeğimi kollarıma alabilmekti önemli olan benim için, öyle yada böyle önemi de yoktu bi yerden sonra.
Doğum sonrasına gelecek olursam , ağrı eşiğiniz düşükse iki doğum şeklindede kısa bir süre ağrınız olur bu çok normal yok değilse hemen ayaklanırsınız Allahın izniyle.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Agrisiz acisiz diyorsan normal dogum.
Zaten diger turlu de kesinlikle normal dogum derdim.

Dogum sonrasi ve yenidogan hemsiresiyim. Normal dogum hastalarimiz cocugu doguruyorlar, sonra hemen ayaga kalkip hayatina kaldiklari yerden devam ediyorlar. Sezeryan oyle degil. Gunlerce acisi agrisi gecmiyor. Ayrica risklerini filan dusununce zaten normal dogum daha saglikli.
Benim cocugum yok, ama ara sira hangisi daha kolaydir filan diye dusunurdum. Is tecrubemden sonra mutlaka normal dogum der oldum. Hatta benim icin dogumda hayati bir tehlike disinda en korkunc sey sezeryan olmak zorunda kalmaktir. Oyle de bir fobi olustu. :)

Bu arada konusu gecmis. Bebegin sarilik olmasinin dogum sekliyle hic bir alakasi yoktur. Sariligin sebebi tamamen farkli. Ama sezeryan dogumlarda bazen bebeklerin cigerlerinde, midesinde filan biraz su kalmis olabiliyor, o da dar bir alandan gecip o suyu atmadiklari icin. Her bebekte olan birsey degil. Olanda da 1-2 gune geciyor. Astim filan alakasiz, sadece bu durum var iste. O da zararsiz bir sey.

Bence mesele şu ki, birçok konuda olduğu gibi, doğum şekli konusu da kadınlar arasında bir yarış haline getiriliyor maalesef Neredeyse normal doğum yapmak daha fazla anne olmak demektir diyecekler, o derece yani Doğumun her türlüsü zaten yeterince zor ve stresli. O yüzden tamamen kadının tercihi önemli, ağrısı sızısı da tamamen kişiden kişiye değişiyor. Kim nasıl istiyorsa o şekilde doğum yapmalı, bu her şeyden önce insan hakkı bana göre.

Ben epidural oldum çok da rahat bir yöntem. 2. Gün çarşıya çıktım ama gençliğin enerjisinde vardı tabi. Ama fikrimi sorarsan cesaretiniz varsa , adı üstünde normal yani doğal yollarla doğum tabii ki....

Ben normal doğumdan korktuğum için isteğe bağlı sezaryan oldum,

bebeğimin sarılığı ,emme güçlüğü filan olmadı çok şükür.

ama ben bayağı zorluk çektim sonuçta ameliyat çok ağrım sancım oldu ilk üç gün yataktan kalkamadım,ayılmam çok zordu

bir haftada tamamen toparlayabilmiştim.

Eğer normal doğum için herşey uygunsa bir denenmeli yeterince cesaretin varsa en güzeli odur tabi ama benim gibi çok korkuyorsan,

o zaman mecburen sezaryan.

Benim şuan tek pişmanlığım epidural olmamam keşke genel olmayıp epidural sezaryanı tercih etseydim ,geçen kardeşimin eşi

epidural sezaryan oldu hiç benim gibi acı çekmedi hemde doğum sıranda bebeğini görebildi,kısmetse bende ilerde ikinci bebeğime

epidural düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…