Sadece dikis uzerine pansuman yapiliyorArkadaşlar merhaba,
8 aylık hamileyim. Nasipse 1 ay sonra bebeğim doğacak. Tıbbi nedenlerden dolayı mecburi sezaryen olacağım. İlk doğumum olacağı için hiçbir bilgim yok. Sizlere danışmak istiyorum. Doğumdan sonra 2 gün hastanede kalacağımı söyledi doktorum. Merak ettiğim şey; doğumdan sonra hastanede kalınan 2 günlük süreçte vajinal herhangi bir muayene yada kontrol oluyor mu, yoksa sadece dikiş yeri mi kontrol ediliyor?
Benim ilkinde sadece pansuman yapıldı ikinci doğumumda alttan da muayene oldu. Rahmimin yerinde olup olmadığına baktılar herhalde. pansumana bakilmasi tamamen acısız bir islem. Bol bol yürü ayağa kalkman istendiğinde . Bir zorlanirsin 2 zorlanirsin sonra kolaylaşır ama hareket etmezsen hep zorlasir. Kayısı suyunu ihmal etme. Doktorun izin verir vermez neskafe ve kayısı suyu. Muhakkak bol iç. Gazını büyük tuvaletini yapman önemli. Kayısı suyu sana bu konuda yardımcı olacak. Allah yardımcın olsun sağlıkla kucağına almayı nasip etsinArkadaşlar merhaba,
8 aylık hamileyim. Nasipse 1 ay sonra bebeğim doğacak. Tıbbi nedenlerden dolayı mecburi sezaryen olacağım. İlk doğumum olacağı için hiçbir bilgim yok. Sizlere danışmak istiyorum. Doğumdan sonra 2 gün hastanede kalacağımı söyledi doktorum. Merak ettiğim şey; doğumdan sonra hastanede kalınan 2 günlük süreçte vajinal herhangi bir muayene yada kontrol oluyor mu, yoksa sadece dikiş yeri mi kontrol ediliyor?
Sadece dikis uzerine pansuman yapiliyor
Benim ilkinde sadece pansuman yapıldı ikinci doğumumda alttan da muayene oldu. Rahmimin yerinde olup olmadığına baktılar herhalde. pansumana bakilmasi tamamen acısız bir islem. Bol bol yürü ayağa kalkman istendiğinde . Bir zorlanirsin 2 zorlanirsin sonra kolaylaşır ama hareket etmezsen hep zorlasir. Kayısı suyunu ihmal etme. Doktorun izin verir vermez neskafe ve kayısı suyu. Muhakkak bol iç. Gazını büyük tuvaletini yapman önemli. Kayısı suyu sana bu konuda yardımcı olacak. Allah yardımcın olsun sağlıkla kucağına almayı nasip etsin❤
Gaz sancısı cekeceksin cok.dogum sancisindan daha berbat birsey.Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için
Rica ederim korkma olur mu ben ilkinde heycanla girdim amelyathaneye 2. De de arkada 1 evlat olunca korku ve heyecan yaşadım ama bosaymis.. hamileliğin son zamanlarını zehir ettin kendime. Bir anda hazirlayacaklar seni ve ameliyat olup bitecek sadece dua et. Tedirginlik olmasın. Canin acımayacak hiseetmeyeceksin sadece ameliyathane soğuk olduğu için üşürsün titrersin belki. Belki de hiç usumezsin yapıyla alakalı ama aklıma geldiği için yazdım. Genel anestezi olursan bunu da hissetmezsin. Ben ikisinde de belden uyuşmali oldum ve memnunum.Amin inşallah çok teşekkür ederim. İlk doğum olunca malesef gerçekten çok cahil oluyormuş insan☺ teşekkür ederim cevabınız ve önerileriniz için❤
Gaz sancısı cekeceksin cok.dogum sancisindan daha berbat birsey.
27 gün önce spinal anesteziyle mecburi doğumum oldu.. vajinayla alakalı hiçbirşey yok sadece uyuşturulduktan sonra sonda takılıyor...Ameliyattan 1 gün sonra dikiş.yerine pansuman yapılıyor ve su geçirmiz bant.yapıştırılıyor.. Eve gittiğinde duş alabliyorsun zaten dışardan dikişinde olmuyor.
Rica ederim korkma olur mu ben ilkinde heycanla girdim amelyathaneye 2. De de arkada 1 evlat olunca korku ve heyecan yaşadım ama bosaymis.. hamileliğin son zamanlarını zehir ettin kendime. Bir anda hazirlayacaklar seni ve ameliyat olup bitecek sadece dua et. Tedirginlik olmasın. Canin acımayacak hiseetmeyeceksin sadece ameliyathane soğuk olduğu için üşürsün titrersin belki. Belki de hiç usumezsin yapıyla alakalı ama aklıma geldiği için yazdım. Genel anestezi olursan bunu da hissetmezsin. Ben ikisinde de belden uyuşmali oldum ve memnunum.
Hastanede bagirsak calistirici beyaz toz icirtiyolar oyle iyi geldiAnladım, peki bu konuda bi öneriniz var mı, bana iyi geldi dediğiniz falan?
Doktor evde pansuman yapmani soyledi mi canim.ben 5 gundur yapiyorum27 gün önce spinal anesteziyle mecburi doğumum oldu.. vajinayla alakalı hiçbirşey yok sadece uyuşturulduktan sonra sonda takılıyor...Ameliyattan 1 gün sonra dikiş.yerine pansuman yapılıyor ve su geçirmiz bant.yapıştırılıyor.. Eve gittiğinde duş alabliyorsun zaten dışardan dikişinde olmuyor.
Ama bir önerim.var ameliyattan sonre anestezinin etkisi geçtikten sonra yürüyiceksin .. biraz ağrın olacak ama sakn pes etme yürüyüşle açılacak.. Birdegaz sancısna hzrlıklı ol onun içinde zaten sıcak su verip rahatlamanı sağlıyorlarRahatladım biraz da olsa, teşekkür ederim cevabınız için❤
Yok 5 gün sonra gel kontrol etcam dedi gittim bantı çıkarttı baktı sıkıntı yok normal hayatna döneblrsn dedi. Döndüm bendeDoktor evde pansuman yapmani soyledi mi canim.ben 5 gundur yapiyorum
Kesinlikle genel anestezi ol bana doktor epidural yaptı ama ben feci baskı hissettim karnımda tekrar bayıltdılar iki-kere narkoz aldım boşuna cnm genel ol hiçbişey anlamazsın
Ama bir önerim.var ameliyattan sonre anestezinin etkisi geçtikten sonra yürüyiceksin .. biraz ağrın olacak ama sakn pes etme yürüyüşle açılacak.. Birdegaz sancısna hzrlıklı ol onun içinde zaten sıcak su verip rahatlamanı sağlıyorlar
Aynen cnm hepsinin zorluğu var tabiki dogum sonuçta ama uyanıp bebeğini gördüğün ilkan unutulmuyo hayirlisiyla al kucağınaDoktorum zaten durumumdan dolayı genel anestezi yapacağını söyledi. Biraz üzülüyordum ama doktoruma güveniyorum o yüzden direk kabul ettim. Genel anestezinin de ayılma anından korkuyorum saçmalarım falan diyeama hepsinin Bi zorluğu var anladığım kadarıyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?