Sezaryenle dogum yapanlar

ben 2 kez amelıyat oldum
bırınde bekarken annem sehır dısındaydı kımsem yoktu yanımda sadece arkadasım yarım gun bendeydı
dıgerınde 1 aylık evlıydım eşim işten cıktıgında benımle ılgılenebılıyordu yıne kımsem yoktu
bırı epudural dıgerı genel anestezı oldu
genel anestezı den uyanır uyanmaz agrım basladı
epuduralde cok daha rahattım
bende sezeryan olucam ılk hamılelıgım ve esımden baska kımse yok yıne
5 gun ızınlı ondan sonra ıse gıdıcek o 5 gunde zaten toparlanabılecegımı dusunuyorum
hıc korkma altındaan kalkabılırsın
Hemen hemen aynı zamanda doğum yapıcaz sanırım. Benimki ocağın ortasına denk geliyo ve illaki ameliyathanede üşücem gaz olayı filan olcak biliyorum ama dikişlerin ağrısından çok korkuyorum yoksa inan sondaymış damar yoluymuş pek ürkütmüyo sadece epidurali kaldıramazsın çok paniksin demelerinden genel yapmalarından korkuyorum çünkü herkes genelden sonra o ağrıya nasıl katlanılır filan diyo sadece bi tanıdığım genelden memnun olduğunu söylüyodu ama o bebeğini kaybettiği için üzüntüsünden anlayamamış olduğunu düşünüyorum

Hemen hemen aynı zamanda doğum yapıcaz sanırım. Benimki ocağın ortasına denk geliyo ve illaki ameliyathanede üşücem gaz olayı filan olcak biliyorum ama dikişlerin ağrısından çok korkuyorum yoksa inan sondaymış damar yoluymuş pek ürkütmüyo sadece epidurali kaldıramazsın çok paniksin demelerinden genel yapmalarından korkuyorum çünkü herkes genelden sonra o ağrıya nasıl katlanılır filan diyo sadece bi tanıdığım genelden memnun olduğunu söylüyodu ama o bebeğini kaybettiği için üzüntüsünden anlayamamış olduğunu düşünüyorum
dogumdan sonra zaten hastane ortamındasın 1 gunde fazladan yatıyormussun
agrı durumunda zaten agrı kesıcı verırler ınan korkma
asıl normal dogum cesaret ısı bursuru panık ınsan var normal dogum yapan dusunsene :)
o an farklı olur bebegın ıcın daha guclu olur kendını sakınlestırırsın
panıkden zıyade heyecan olur :) tadını cıkar bence

Canım kişiden kişiye değişir.
Ben hiç doğum yapmamış gibiydim onerilerimi yaziyim sana
Canım benimle Kettle götürdüm
Sade nescafe birsürü
Rezene çayı
Su. .
Meyve suyu
Lifli bisküvi
Kayısı çayı.
Öncelikle gazını çıkarman lazım bunun için kayısı çayı birde tuvalete çıkabilmek için.
Bol bol nescafe içtim.
Yürümeye başlattıkları zaman sürekli yürü ilk başta zor gelecek.
Ama saat başı yürü hep yürü.
Ben ikinci gün her işimi yapıyordum canım.
3 gün çamaşır astım.
Kızımın altını ilk ben değiştirdim.
Herşeyini ben yaptım. Hiç korkma
Ben spinal anestezi oldum
İnan o kadar rahatlatıcı geldiki lavman yapmıyolar hastanede sanırım sezeryan için aslında yapsalar iyi olur bağırsaklar boşken gaz sancısı çok ağır olmaz ilk yürürken ne gibi zorluklar oluyo kalkarkenmi acı oluyo

dogumdan sonra zaten hastane ortamındasın 1 gunde fazladan yatıyormussun
agrı durumunda zaten agrı kesıcı verırler ınan korkma
asıl normal dogum cesaret ısı bursuru panık ınsan var normal dogum yapan dusunsene :)
o an farklı olur bebegın ıcın daha guclu olur kendını sakınlestırırsın
panıkden zıyade heyecan olur :) tadını cıkar bence
İnan normali hiç düşünemiyorum psikolojim kaldırmıyo elim ayağım ister istemez titriyo evet bi gün katlanıyosun sonra rahatsın ama o dikişlere bişey olsa bi yıla yakın bekleyip ameliyat oluyosun tekrar ki ben çabuk iltihap kaparım bu konuda bu sene çok şanssızım çünkü bide bebek plansız geldi hiç kendini belli etmemiş hazır değilim doğuma hazır olsam inan tercih edebilirim ama çok güçsüzüm o yüzden sezeryan istiyorum özellikle illa çıkcaksa karnımdan çıksın istiyorum oranın kesilmesi fikri psikolojimi daha çok etkiliyo çünkü

Gaz olayı yüzünden mi ağtılar çok baskın oluyo ben dikişler yüzünden çok ağrıyo diye düşünüyodum ondan panik haldeyim bu kadar. İlk 8 saat önemli sonra acı baya hafifliyo diye biliyodum çünkü ilk 8 saat içinde katater yada ağrı pompası acıyı daha katlanılabilir hale getiriyo çünkü
elbette dikişler de ağrı yapıyo hele ilk uyuşukluğum geçtiğinde nolur ağrı kesici yapın diye ağlamıştım. İğne yaptılar rahatladım. İlk gün 2 tane vurdular iğne. Ertesi gün o kadar ağrım olmadı. Ağrı kesicidr vurmadılar. Yatarken gayet iyiydim. Ama yürümek işkenceydi. Doktorda onun sebebinin gaz olduğunu söyledi. Yürümen lazım öyle çıkar gaz. Çıkartamazsan lavman yaparız dedi. Diğer hastalar yürüdüler. Hatta kimisi çok rahattı. ama ben yürüyemedim. Bacaklarım kitlendi. Lavman yaptılar ve rahatladım. İkinci günün akşamı tek başıma koridorda yürüdüm defalarca. Bir tek kalkıp otururken yardıma ihtiyacım oldu.

Kuzenim ameliyat gününün akşamı dolanıyodu ortalıkta mesela. Kişiden kişiye değişiyo ama çok ağrın olursada zaten ilacı var

Benim estetik oldu dikis yoktu ilkgun kalktm ayağa ilk gün wcde annem yardim etti sonra bn alistim

Bu arada hiç ağrım olmadı kizlar istdaysaniz dr umu öneririm

elbette dikişler de ağrı yapıyo hele ilk uyuşukluğum geçtiğinde nolur ağrı kesici yapın diye ağlamıştım. İğne yaptılar rahatladım. İlk gün 2 tane vurdular iğne. Ertesi gün o kadar ağrım olmadı. Ağrı kesicidr vurmadılar. Yatarken gayet iyiydim. Ama yürümek işkenceydi. Doktorda onun sebebinin gaz olduğunu söyledi. Yürümen lazım öyle çıkar gaz. Çıkartamazsan lavman yaparız dedi. Diğer hastalar yürüdüler. Hatta kimisi çok rahattı. ama ben yürüyemedim. Bacaklarım kitlendi. Lavman yaptılar ve rahatladım. İkinci günün akşamı tek başıma koridorda yürüdüm defalarca. Bir tek kalkıp otururken yardıma ihtiyacım oldu.

Kuzenim ameliyat gününün akşamı dolanıyodu ortalıkta mesela. Kişiden kişiye değişiyo ama çok ağrın olursada zaten ilacı var
Epiduralde katater üstünde kalmıyomu çıkarmıyolar diye biliyodum ara ara ordan ilaç yollanabiliyo kolaylığı o sanıyodum

Kalkmayı çok istediğin için mi acaba çabuk kalktın ki
Ilk ayaga kalkarken biraz yavas kalktm agrm oldu ama dikisim olmadigi icin cok rahat atlattim bir iki yurumeden snra kendim kalktm yurudum devamli sadece ilk gun wc zordu oturup kalkarken sonradan oda gecti ama kendimde kalkmak istedim tabiki niye yatiyimki

Epiduralde katater üstünde kalmıyomu çıkarmıyolar diye biliyodum ara ara ordan ilaç yollanabiliyo kolaylığı o sanıyodum
Evet takılıydı ilk 2 gün. Ama ordan hiç ilaç varmediler. Torbaya kan aktı biraz o kadar. Direk bacağımdan iğneyle verdiler baba ağrı kesiciyi

Ilk ayaga kalkarken biraz yavas kalktm agrm oldu ama dikisim olmadigi icin cok rahat atlattim bir iki yurumeden snra kendim kalktm yurudum devamli sadece ilk gun wc zordu oturup kalkarken sonradan oda gecti ama kendimde kalkmak istedim tabiki niye yatiyimki
Yapıştırma yapılıyo hastanelerde artık bu çok iyi aslında orda bi dikiş görsem ben nasıl hareket ederim hiç düşünemiyorum dikişe bişey olmasın patlar filan korkusuyla ama yeni sistem bu konuda baya iyi çünkü dikişlerinin sağlam olduğunu biliyosun çok ufak bi risk var artık açılması iltihap kapması için

Evet takılıydı ilk 2 gün. Ama ordan hiç ilaç varmediler. Torbaya kan aktı biraz o kadar. Direk bacağımdan iğneyle verdiler baba ağrı kesiciyi
Ordan ilaç vermiceklerse katater niye takılıki of yaaa valla acemi hemşirelerden Allah herkesi korusun

İnan o kadar rahatlatıcı geldiki lavman yapmıyolar hastanede sanırım sezeryan için aslında yapsalar iyi olur bağırsaklar boşken gaz sancısı çok ağır olmaz ilk yürürken ne gibi zorluklar oluyo kalkarkenmi acı oluyo
Canım sadece ilk yere bastığında dikişler in sizliyor o kalkistan sonra her şey kolay.
Adet ağrısı cekıyorsun.
1 hafta sonra ağrı hiç bişey kalmıyor .
Ben merdivenleri koşarak inip çıktım. .
Kızımı bebek arabasına koyup tek başıma doktora götürdüm

Canım sadece ilk yere bastığında dikişler in sizliyor o kalkistan sonra her şey kolay.
Adet ağrısı cekıyorsun.
1 hafta sonra ağrı hiç bişey kalmıyor .
Ben merdivenleri koşarak inip çıktım. .
Kızımı bebek arabasına koyup tek başıma doktora götürdüm
Sen baya baya çok güçlüsün kesinlikle kendini hiç salmadığın için bu kadar rahat geçmiş anladığım kadarıyla keşke adet sancısı gibi olsa diyorum inan hiç adet sancısı çekmem normalde fazla bikaç kere başıma geldi çok fenaydı ama üşütmüştümde ama ağrı kesici kullanmam genellikle öyle çok aman aman beni yatağa düşürcek bişey değilse ilaç bile kullanmam

Ordan ilaç vermiceklerse katater niye takılıki of yaaa valla acemi hemşirelerden Allah herkesi korusun
Yanılmıyosam kalan kan falan varsa yada iltihap falan olursa diye kalıyo. Nolur ne olmaz diye sanırım. Ama bi zorluğu falan yok onunda. İkinci gün muayene edip bişey varmı diye bakıp çıkardılar benden katateri.Amin gerçekten önce allaha sonra onlara emanetiz

Lavman da bişey yokki ilaç sıkıyolar diye biliyorum hemen için boşalıyo rahatlıyosun aslında iyi bişey sağlığın için

Yanılmıyosam kalan kan falan varsa yada iltihap falan olursa diye kalıyo. Nolur ne olmaz diye sanırım. Ama bi zorluğu falan yok onunda. İkinci gün muayene edip bişey varmı diye bakıp çıkardılar benden katateri.Amin gerçekten önce allaha sonra onlara emanetiz
Yok canım ya kataterden ilaç verilmesi gerekiyo sonradan senin hemşirenin kolayına iğne gelmiş kataterde düğme vardır hatırlıyosan o düğmeye basıcaktın anestezist cihazı ayarlayıp takıyo ordan ilk gün boyunca ilaç yollayabiliyosun sanırım hemşire o ilaca rağmen iğne istiyosun zannetti

Back
X