sezeryan dedi ama emin değilim :(

Ben de sezeryandan çok korktuğum halde mecbur kaldım. Doktorundan Allah razı olsun, benim korkuma rağmen doğru olana yönlendirdiği için. Çok da rahattım yani.
Önemli olan doktora güvenmek. Son sözüne güvenmeyeceğim insana 9 ay muayene olmam yani ben. Hastalık olur Allah korusun görünürsün başka bir doktora ama zaten o doktor takip etmiş aylarca son dakika başka doktorun söylediğine mi inanacağım?

Önemli olan doktora güvenmek. Son sözüne güvenmeyeceğim insana 9 ay muayene olmam yani ben. Hastalık olur Allah korusun görünürsün başka bir doktora ama zaten o doktor takip etmiş aylarca son dakika başka doktorun söylediğine mi inanacağım?

İşte insanın aklı bulanıyor kafasındaki gibi olmayınca ya da korkunca. Ama salim kafayla düşününce, eşimle konuşunca başka doktora gitmenin gereksiz olacağına karar verdimX

Dediğiniz gibi, gideceğim yeni Dr sadece benim anlattıklarımla kısmen bilebilir hamilelik sürecini. Ama diğeri defalarca ultrasonda gördü, tansiyonumu takip etti. Ben yeni dr.a tahlil sonuçlarını göstersem neyi anlayabilir ki oradan.

Sağlıklı bir şekilde doğum yaptım çok şükür

İşte insanın aklı bulanıyor kafasındaki gibi olmayınca ya da korkunca. Ama salim kafayla düşününce, eşimle konuşunca başka doktora gitmenin gereksiz olacağına karar verdimX

Dediğiniz gibi, gideceğim yeni Dr sadece benim anlattıklarımla kısmen bilebilir hamilelik sürecini. Ama diğeri defalarca ultrasonda gördü, tansiyonumu takip etti. Ben yeni dr.a tahlil sonuçlarını göstersem neyi anlayabilir ki oradan.

Sağlıklı bir şekilde doğum yaptım çok şükür
Allah sağlıkla,huzurla büyütmeyi de nasip etsin hepimize inşallah.

siz de bilmeden yorum yapmışsınız. bir arkadaş oran dediği için imada bulundum çirkin olmuş diye..
ayrıca normal doğum en doğalıdır.. mecburi tansiyon vb şeyler ayrıdır..
ben bizzat doktorlardan duydum. çatının saçmalık olduğunu her kadının doğurabilme kapasitesinin olduğunu.
sezaryen de 7 kat her halukarda kesiliyor. bunun kaçarı yok. ama doğal doğumda yırtılma herkes de olmuyor bu..
doğalı dururken nedensiz yere erkenden çocuğu neden yerinden koparsın ki..
ee çocuk 3600 müş. bazen yanılma payıda oluyor + veya -. ya - yönündeyse..
zaten en güzeli sezaryen olacaksa bile sancıyla olmasıdır. avrupa ülkelerinde böyledir. zaten sağlık da ne kadar geride olduğumuzu söylemem gerek bile yok..
komplikasyon dediğiniz şey hayatımızın her alanında var zaten..
ben de 2 parmakla zorlandım.. hatta imkansız doğuramam dedim. öyle olmadı. doğum anı farklı yani..
38. hafta da doğum başlar hatta daha da erken olabilir. ama 42 ye kadar da yolu var. çocuğun anne karnındaki her 1 günü altın değerindedir. bu da değiştirilemez bir gerçek..
keyfi sezaryen anne için de çocuk için de çok zararlı bir ameliyat..
Burda herkes uzman doktor gercekten. Doktoru catın dar demıs, neden rısk alsınkı. Arkadasımın bebegı catısı dar oldugu ıcın omuzdan zorlanarak dogdu ve dogdugundan berı fızık tedavı goruyor. Hersey yolundaysa elbette normal olur ama doktor rısk gorduyse sezenyana yonlendırebılır.

Normal doğumda vajinanın geçen bebek faydalı probiyotikleri alıyor ve bağışıklığına olumlu etki ediyor bu durum sezeryanda da o probiyotikleri bu şekilde vermek gerekiyormuş
iyi de alt taraftan kan akmıyor mu o zaman?

ayrıca çocuğa göre de değişiyor dirençli olma durumu
normal doğum yapıp da çocuğu her hafta hastanelere giden kuzenim var
çocuk 4 yaşında ama sürekli hasta
ben bunu aşırı antibiyotik kullanımına bağlıyorum açıkcası
çünkü anneler bilinçsizce test bile yapılmamış bakteriyel olup olmadığını bilmediği her hastalıkta antibiyotik yazan doktora güveniyorlar.

Ayrıca normal doğumda artık normallikten çıktı
Suni sancı vererek ve vajinaya kesik atarak yapılan doğumda bana aslında doğada olan normal doğum gibi gelmiyor.

iyi de alt taraftan kan akmıyor mu o zaman?

ayrıca çocuğa göre de değişiyor dirençli olma durumu
normal doğum yapıp da çocuğu her hafta hastanelere giden kuzenim var
çocuk 4 yaşında ama sürekli hasta
ben bunu aşırı antibiyotik kullanımına bağlıyorum açıkcası
çünkü anneler bilinçsizce test bile yapılmamış bakteriyel olup olmadığını bilmediği her hastalıkta antibiyotik yazan doktora güveniyorlar.

Ayrıca normal doğumda artık normallikten çıktı
Suni sancı vererek ve vajinaya kesik atarak yapılan doğumda bana aslında doğada olan normal doğum gibi gelmiyor.

Görüş bana ait değil rahmetli ahmet aydın hocanın bir söyleşisinden, hassas anne blogunda paylaşmış ordan okudum,yoksa bana kalsa 3 5 klasör yazıda okusam normal doğum yapmam, şahsi fikrim ve korkum, nitekim sezeryan oldum,anne sütünden aldı alacağını oğlum 20 ay emzirdim bolca da ev yoğurdu yedi

Benimki hem tıbbi gereklilikti hem ben istiyodum, kesisiz normal.doğuran çok az hele ilk doğumda epizyoyu basıyolar vajinamda dikiş olacağına karnımda olmasını bin kere tercih ederim, ordan çocuk çıkması fikri bana inanılmaz geliyo, mantıken yani, vajinismus gibi, tamamen psikolojik

Yazmamdaki sebep hadi sezeryan ol demek değildi, bir ihtimal sezeryan olursa bunun korkunç birsey olmadığını anlatmaktı

Epizyotomi aslinda cogu zaman gereksiz anladigim kadari ile ama sanirim Türkiyedeki doktorlar bunu standart yapiyor dogumu hizlandirmak icin.

Bide vajideki dikis iyilesiyor, ama sezeryanda karn kaslari felanda kesiliyor. Organlarina kadar aciyorlar.

Yasadigim ülkede keyfi sezeryandan bahs etmistim bir arkadasima ve kiz sok olmustu. Insanlarin keyfi ameliyati secmesini anlayamiyordu. Yasadigim ülkede keyfi sezeryan asla yapilmaz. Mesela arkadasim ilk dogumunda baya zorlanmisti, saatlerce sanci cikip, bebek bir türlü cikmamisti. Herseyi denedikten sonra catisi gercekten dar oldugu ortaya cikti ve mecburen sezeryan olmustu.

Sezeryan elbette dünyanin sonu degil fakat keyif, rahat yada para icin yapilmamali. Cati darligi sik görülen birsey degildir ama sorarsan kk'ün %80 bu sekilde sezeryan olmustur.

Cok ters gider seyler var. Doktorlar para ve rahat icin kadinlari sezeryan ile dogurtuyorlar yada 40 hafta dolmadan sünni sanci veriyorlar. Ve isin kötüsü, bircok kadin bundanda pek rahatsiz degil. Sezeryan olmak onlarinda isine göre geliyor cünkü vajinal dogumdan asiri korkuluyor,ki hic korkulcak birsey yokken.

Aslinda kadinlar ayaga kalksa ve doktorlara karsi gelse bicok sey degisir diye düsünüyorum.

Epizyotomi aslinda cogu zaman gereksiz anladigim kadari ile ama sanirim Türkiyedeki doktorlar bunu standart yapiyor dogumu hizlandirmak icin.

Bide vajideki dikis iyilesiyor, ama sezeryanda karn kaslari felanda kesiliyor. Organlarina kadar aciyorlar.

Yasadigim ülkede keyfi sezeryandan bahs etmistim bir arkadasima ve kiz sok olmustu. Insanlarin keyfi ameliyati secmesini anlayamiyordu. Yasadigim ülkede keyfi sezeryan asla yapilmaz. Mesela arkadasim ilk dogumunda baya zorlanmisti, saatlerce sanci cikip, bebek bir türlü cikmamisti. Herseyi denedikten sonra catisi gercekten dar oldugu ortaya cikti ve mecburen sezeryan olmustu.

Sezeryan elbette dünyanin sonu degil fakat keyif, rahat yada para icin yapilmamali. Cati darligi sik görülen birsey degildir ama sorarsan kk'ün %80 bu sekilde sezeryan olmustur.

Cok ters gider seyler var. Doktorlar para ve rahat icin kadinlari sezeryan ile dogurtuyorlar yada 40 hafta dolmadan sünni sanci veriyorlar. Ve isin kötüsü, bircok kadin bundanda pek rahatsiz degil. Sezeryan olmak onlarinda isine göre geliyor cünkü vajinal dogumdan asiri korkuluyor,ki hic korkulcak birsey yokken.

Aslinda kadinlar ayaga kalksa ve doktorlara karsi gelse bicok sey degisir diye düsünüyorum.

Benim yaşadığım ülke de aynı. Türkiye bu konuda pek dünya standardını yakalamış ülke değil anladığım kadarıyla. Çatı dar diye bir şey uydurmuşlar, 2 kadından birinin çatısı darmış. 3 yıldır doğumla ilgili bölümlerde çalışıyorum hastanede, kim neden hangi şekilde doğurmuş bilmem gereken bir mesleğim var. Bir kere bile çatı dar diye bir şeye rastlamadım. Kitaplarımda okuduğumu bile hatırlamıyorum sezaryen gerekçeleri olarak. Ha yoktur diyemem, ama bu kadar yaygın olamaz, ona eminim. Türkiye'de doğum yapacak olsam fellik fellik düzgün kadın doğum doktoru arardım. Şu an yaşadığım ülkede böyle bir korkum yok. Biliyorum ki normal istersem, şartlar uygunsa normal deneyeceklerdir. Sezaryen olacaksa gerçekten olması gerektiği içindir. Yoksa daha açılmamış servikse bakıp çatı dar diye uydurmayacaklardır.

Valla o ayağa kalkacak kadın asla ben olamam karnımı boydan boyada kesecek olsalar vajina kesiğine yeğlerim aksi halde cinsel hayatım biterdi, muhakkak iyileşiyor eski haline geliyor, annem 4 kilo çocuk doğurmuş misal ama işte benim düşüncem vajinismusun alt yapısı gibi, yapamam yani orda dikiş olsa, şu an yazarken bile içim ürperiyo

Avrupayla kıyas ediyorlar ama avrupada da bizdeki kadar epizyo yok çünkü ebeler daha aktif doğumda,bizde genelde doktor var, doktorda saatlerce bekler mi, aslı da doktor da haklı,bi ters bişey olsa doktoru öldürür bile bizim millet, ablatamazsın doğrusunu, keza sezeryan isteyen kadın da haklı,yıllarca çığlık kıyamet doğum yapan kadinları izledik filmlerde dizilerde, bilinçaltına yer etti e haliyle akşamdan sabaha hadi normal doğurun olmuyo

sezeryanın sonunda ölüm mü var acaba? doktorun ne dıyorsa onu yap ;)
2 parmağa dayanamamıssın bir de normal mı ıstıyorsun? senın gibi normal diye diretıp dogum anında sezeryan isteyen o kadar çok kişi tanıdım ki..
bu konuda cevre baskısı çok onlardan etkılenme.. hakkında hayırlısı olsun.

Avrupayla kıyas ediyorlar ama avrupada da bizdeki kadar epizyo yok çünkü ebeler daha aktif doğumda,bizde genelde doktor var, doktorda saatlerce bekler mi, aslı da doktor da haklı,bi ters bişey olsa doktoru öldürür bile bizim millet, ablatamazsın doğrusunu, keza sezeryan isteyen kadın da haklı,yıllarca çığlık kıyamet doğum yapan kadinları izledik filmlerde dizilerde, bilinçaltına yer etti e haliyle akşamdan sabaha hadi normal doğurun olmuyo
Ben ABD'de yaşıyorum. Hemşireyim bilirsin. Bizde hemşireler duruma göre 2 veya 1 saatte bir açılma var mı diye muayene ediyorlar. Doktorlar etmiyor. Ne zaman açılma 10cm i bulursa, serviks incelirse, yani doğumun gerçekleşmesi uygunsa veya yakınsa doktor telefonla aranıp çağrılıyor. Doktorun işi bizzat bebeği çıkarıp orayı onarmak filan oluyor. Sonra doktor gidiyor, yine hemşire devralıyor. Hatta bu yüzden doktorun yetişemeyip doğumu hemşirenin yaptırdığı vakalar var. Türkiye'de, bizde hemşire görevi olan şeyi de dr yapıyor galiba. Uğraşmak istemiyorlardır belki sürekli kontrolle, bilemiyorum.
Epizyotomi meselesi için şunu söyleyeyim. Burada o bile çok yaygın değil. Çoğunlukla orası kendiliğinden yırtılıyor, kesi atılmıyor. Yırtılmanın da dereceleri var. Genellikle yırtığa dikiş atılıyor, episiyotomi çok yaygın değil.

Artik sezeryan normal dogumdan daha kolay, anne icin de bebek icin de, epidural ya da spinal olun mutlaka. Vajinaniza 20 dikis atilacagina karniniza atilsin inanin cok daha cabuk iyilesirsiniz.
Diyelim ki doktorunuz sahtekar, ne kaybedeceksiniz? Hicbir şey...
Peki ya doktor hakliysa? Risk almaya deger mi?
Bu konularda bir cok topige yazdım.. Buna yazmaya gerek girmemiştir fakat göz gezdirirken eşsiz yorumunuza denk geldim..
İki dogumuda yaşadım ben öncelikle, ama siz nasıl net bi şekilde sezeryan kesiginin, epizyotomi kesiginden çok daha kolay iyilestigini soyleyebiliyorsunuz..sezeryandan yedi kat deri kesiliyor ve iç dikişlerin iyileşmesi altı ay en az..insanları yanlış yönlendirmeyin..

Bir çok arkadaş epizyo kesisinden öcü gibi bahsetmiş Hiçte öyle korkulacak bişi değil doktorun iyisine denk gelirsen o dikişlerin yapıldığı sonrasında belli bile olmuyor ben mecburi epizyo oldum çünkü bebek üç sefer tam çıkarken kendini geri çekti doktorum izah edip epizyo yaptı ne kesildiğini hissettim ne dikişleri sonrasında bi 20,25 gün temizliğine ve bakımına dikkat ettim o kadar hiç oturup kalkmamda da sorun olmadı benim doktorum normal doğum taraftarı bir doktordu 34. Haftamda sancım olunca açılmam varmı yokmu diye muayene etti yoksa çatı muayenesi yapmıyor doğum yaptığım gece 2 normal 1 sezeryan doğum yaptırdı viziteden çıktıktan 2 saat sonra hastaneye geri döndü en son ben doğum yaptıktan sonra sabah 10 da viziteye geri döndü kadın sabaha kadar ebeyle birlikte gebelerini bekledi yani şansıma ebemde en iyilerinden biriydi anlayış ve ilgi 10 numara sezeryanda mecburi sezeryandı bebek iri gebede gebelik şekerinden dolayı hamileliğinde aşırı kilo almış onu bile üç kere çatıya çıkarıp normal doğumu denedi gebenin normal doğuma gücü kalmayınca sezeryana yönlendirdi velhasil bu Ülkede doğuracaksan doktoru çok araştıracaksın sezeryan ameliyat gibi algılanmayıp normal bişeymiş gibi empoze ediliyor

Bu konularda bir cok topige yazdım.. Buna yazmaya gerek girmemiştir fakat göz gezdirirken eşsiz yorumunuza denk geldim..
İki dogumuda yaşadım ben öncelikle, ama siz nasıl net bi şekilde sezeryan kesiginin, epizyotomi kesiginden çok daha kolay iyilestigini soyleyebiliyorsunuz..sezeryandan yedi kat deri kesiliyor ve iç dikişlerin iyileşmesi altı ay en az..insanları yanlış yönlendirmeyin..

peki o zaman vucudu uygun olmadığı halde normal doğumdan ısrarcı olup bebek kanala sıkışırsa, ya da oksijensiz kalması vs gibi etkilerden birini yaşarsa, ama sezeryan kesiği de geç iyileşiyordu deriz. gerçekten böylesi riskleri almaya değeceğini düşünüyor musunuz? çok çok bir hafta yatar ama diğer tarafta bebeğin sağlığını riske atmak var, cidden değer mi?
sezeryan oldum, ertesi gün hastaneden çıkıp evime 3 kat merdiven çıktım, duşumu aldım, hiç yatmadım, 4. gün araba kullandım, kızımı hastaneye götürdüm. o 7 kat kesilen deri bende hiçbir sorun yaratmadı, yani gayet kolay iyileşebiliyor. asıl sezeryanı korkunç bir ameliyat gibi göstermek annelerin psikolojisini bozmaktan başka bir işe yaramıyor. doktoru normal doğuramazsın demiş, ötesi var mı, sezeryan olursan şöyle acı çekersin, böyle sorun yaşarsın demek neyi değiştirecek? madem doktorlara güvenmeyeceğiz, her mahallede bir ebe var çağırıp evde doğuralım, ne diye çatı muayenelerine falan giriyoruz ki.

peki o zaman vucudu uygun olmadığı halde normal doğumdan ısrarcı olup bebek kanala sıkışırsa, ya da oksijensiz kalması vs gibi etkilerden birini yaşarsa, ama sezeryan kesiği de geç iyileşiyordu deriz. gerçekten böylesi riskleri almaya değeceğini düşünüyor musunuz? çok çok bir hafta yatar ama diğer tarafta bebeğin sağlığını riske atmak var, cidden değer mi?
sezeryan oldum, ertesi gün hastaneden çıkıp evime 3 kat merdiven çıktım, duşumu aldım, hiç yatmadım, 4. gün araba kullandım, kızımı hastaneye götürdüm. o 7 kat kesilen deri bende hiçbir sorun yaratmadı, yani gayet kolay iyileşebiliyor. asıl sezeryanı korkunç bir ameliyat gibi göstermek annelerin psikolojisini bozmaktan başka bir işe yaramıytsdoktoru normal doğuramazsın demiş, ötesi var mı, sezeryan olursan şöyle acı çekersin, böyle sorun yaşarsın demek neyi değiştirecek? madem doktorlara güvenmeyeceğiz, her mahallede bir ebe var çağırıp evde doğuralım, ne diye çatı muayenelerine falan giriyoruz ki.
Senin cevabın üzerinden bende fikirlerimi yazayım madem..tabiki sezeryan tu kaka değil bende oldum, Sizinkiler kadar kolay iyiledmedim ama bu kişiden kişiye değişiyor.. Ben zaten sezeryan kesiği üzerine bir cevap yazdım..bunun dışında sezeryan bazı durumlarda hayat kurtarıyor..bebeğin kilolu olmasi, tansiyon vs..
Ama yurtdışında çalışan bazı hemşire arkadaslarda söylemiş çatı muayenesi diye bisey yok bana gore de..çünkü bende böyle bi muayene olmadım kizimida çok rahat dogurdum
Saygilar

Çocuğum yok ama etrafımda normal doğum yapanlar sonradan rahatsızlık çekiyorlar. Çok ıkınmadan kaynaklı yıllar sonra iç organlarda hasar olabilir, orayı da illa ki kesecekler iyileşmesi zaman alabilir. Sezaryende, farzet ki herhangi birşeyden ameliyat oldun. Hem eskisi gibi değil ki artık, valla sezaryen olanlara bakıyorum aynı gün yürütüyorlar 3. günü normal senin benim gibi. Alt tarafta dikiş olmasındansa karında dikiş olması daha iyi benim açımdan :KK70:

konuyu uzatıp tartışmak değil kesinlikle amacım. sadece çocuğunuz yokmuş o yüzden hayırlısıyla hamile olacağınız zaman için yazıyorum aklınızda olsun. ben normal doğum yaptım. 5 tane minicik dikişim vardı. dikişi daha az ya da hiç olmayan insan sayısı da fazla. üstelik doğumhaneden normal bir şekilde çıktım. bebeğimi çok rahat emzirdim baktım. doğumum 2 de oldu öğlen. akşam 8 buçuk da çıktım hastaneden.

sezaryen dikişleri çabuk toparlanan hanımlarda var. ama en az yarım gün yatıyorlar. bebeği ilk emzirme çok zor oluyor. denk geldim ve ben daha çok üzüldüm onlar adına..

bir de sezaryen dikiş öyle janinal gibi değil. 7 kat deriniz kesiliyor. 7 kat da dikiş oluyor. vajinal doğumdan sonra iç organları problemli olan hiç yok ki.. ama sezaryenden sonra yıllarca o dikiş bölgesinde sızı ve hissizlik çeken çok gördüm. hala ağrıyor diyorlar..

elbette durum zorunluysa sezaryen olmalı. zaten iyi ki de var. gereksiz ölümler engellenmiş oluyor onun sayesinde.. ama nedensiz sezaryen hiç iyi değil. hatta sezaryen bir tercih bile değil.. sadece mecburi yasalarımıza göre..

Ben ABD'de yaşıyorum. Hemşireyim bilirsin. Bizde hemşireler duruma göre 2 veya 1 saatte bir açılma var mı diye muayene ediyorlar. Doktorlar etmiyor. Ne zaman açılma 10cm i bulursa, serviks incelirse, yani doğumun gerçekleşmesi uygunsa veya yakınsa doktor telefonla aranıp çağrılıyor. Doktorun işi bizzat bebeği çıkarıp orayı onarmak filan oluyor. Sonra doktor gidiyor, yine hemşire devralıyor. Hatta bu yüzden doktorun yetişemeyip doğumu hemşirenin yaptırdığı vakalar var. Türkiye'de, bizde hemşire görevi olan şeyi de dr yapıyor galiba. Uğraşmak istemiyorlardır belki sürekli kontrolle, bilemiyorum.
Epizyotomi meselesi için şunu söyleyeyim. Burada o bile çok yaygın değil. Çoğunlukla orası kendiliğinden yırtılıyor, kesi atılmıyor. Yırtılmanın da dereceleri var.

Kesinin iyileşme hızından ziyade yeri önemli benim için, ben vajinamda kesi dikiş vs istemedim mesela, herkesin bu konudaki hassasiyeti farklı, 15 dk normal doğuran da var kesisiz doğuran da var 20 saat sancı çeken de var, sezeryan olup sıkıntı çeken de var sezeryan olup çok konforlu geçiren de var, bu kimsenin kişisel durumunu dayatacagi birsey değil sana dayatıyosun demiyorum lütfen polemiğe dönmesin yorum genel

Burda konu sahibine doktor sezeryan demiş ve kendisi de 2 parmağa dsyanamadim diyo bebeği iri, sezeryanın nispeten ballandırılma nedeni konu sahibini rahatlatmak, çünkü belli ki morali bozulmuş sezeryan dendi diye, hani sezeryan da olsan üzülme demeye getirdim kendi adıma

Back
X