sezeryan dedi ama emin değilim :(

Haha ben yurtdisindayim burda hic bir doktor catin dar gibi bir tehsis koyamaz. Sen doguma girmedikce catinin ne kadar gerilebilecegini bilemezsin. rahim agzi zaten hamilelikte kapali onu hic bilemezsin. cati dedigimiz sey kemik. Ben 42. haftada normal dogurdum 3.6 kgdi cok sukur bi kac ufak durum disinda dogum sonrasi sorun yasamadim. catiminda dar olmadigini ogrenmis oldum :) Turkiye'deki kadinlarin yuzde 90sinin catisi dar galiba. Kendi kuzenleriminde cocuklari oldu hep ayni yontemler. sezeryan biraz ticarete donusmus sanki, normalin adi normal sonucunda ninelerimiz nasil dogurmus. tabi ki eger baska bi problem veya saglik riski varsa sezeryan daha uygun olabilir ama kilon yerinde dusuk riskli bi gebelik geciriyorsan ben normal tavsiye ederim. Karar yinede senin :)

konuyu uzatıp tartışmak değil kesinlikle amacım. sadece çocuğunuz yokmuş o yüzden hayırlısıyla hamile olacağınız zaman için yazıyorum aklınızda olsun. ben normal doğum yaptım. 5 tane minicik dikişim vardı. dikişi daha az ya da hiç olmayan insan sayısı da fazla. üstelik doğumhaneden normal bir şekilde çıktım. bebeğimi çok rahat emzirdim baktım. doğumum 2 de oldu öğlen. akşam 8 buçuk da çıktım hastaneden.

sezaryen dikişleri çabuk toparlanan hanımlarda var. ama en az yarım gün yatıyorlar. bebeği ilk emzirme çok zor oluyor. denk geldim ve ben daha çok üzüldüm onlar adına..

bir de sezaryen dikiş öyle janinal gibi değil. 7 kat deriniz kesiliyor. 7 kat da dikiş oluyor. vajinal doğumdan sonra iç organları problemli olan hiç yok ki.. ama sezaryenden sonra yıllarca o dikiş bölgesinde sızı ve hissizlik çeken çok gördüm. hala ağrıyor diyorlar..

elbette durum zorunluysa sezaryen olmalı. zaten iyi ki de var. gereksiz ölümler engellenmiş oluyor onun sayesinde.. ama nedensiz sezaryen hiç iyi değil. hatta sezaryen bir tercih bile değil.. sadece mecburi yasalarımıza göre..

Kadın doğum yapmadı uzun uzun yazmak istemiyorum ama her etki ille fiziksel olacak değil psikolojik boyutu var bir de bunun, dikişleri yüzünden çişini tutup tutup idrarı böbreğe geri kaçan birini tanıyorum mesela, ya da eşiyle ciddi cinsel problemler yaşayan, ya da dikişleri tekrar atılan, cok travmatik bunlar, fiziki iyileşme tamamen bünye, gaz sancısı hariç hiç sıkıntım olmadı sezeryan da onun nedeni de odamın işgal edilmesi hani geldi ama sıktım kendimi kv kp odamdan çıkmadı ki, nedeni benlik değildi yani

Kadın doğum yapmadı uzun uzun yazmak istemiyorum ama her etki ille fiziksel olacak değil psikolojik boyutu var bir de bunun, dikişleri yüzünden çişini tutup tutup idrarı böbreğe geri kaçan birini tanıyorum mesela, ya da eşiyle ciddi cinsel problemler yaşayan, ya da dikişleri tekrar atılan, cok travmatik bunlar, fiziki iyileşme tamamen bünye, gaz sancısı hariç hiç sıkıntım olmadı sezeryan da onun nedeni de odamın işgal edilmesi hani geldi ama sıktım kendimi kv kp odamdan çıkmadı ki, nedeni benlik değildi yani

dediğim gibi amacım asla tartışmak değil.. sadece doğalın denenmesi için.
mesela siz gidip ben sezaryen istedim mi dediniz durumlar mı o yönde gelişti??

iki kez sezeryanla doğum yaptım ilk bebeğimde dinlemedim doktoru normal doğuracağım diye sonra tıpış tıpış sezaryan doğuma alındım ....yavrumda bende ölecektik nerdeyse kafası artık koni şeklini almıştı.....hem normal doğum sancısını çekip hem de çatalda azraille pazarlık yapmak yanıma kar kaldı....sezaryan tabikide alternatif olmalı....senin durumundada zorunlu görünüyor daha öncede belirttiğim gibi bence başka doktorada görün ve öyle karar ver......sezaryandanda korkcak bir durum yokmuş ama doğalı olsun isterdim......

dediğim gibi amacım asla tartışmak değil.. sadece doğalın denenmesi için.
mesela siz gidip ben sezaryen istedim mi dediniz durumlar mı o yönde gelişti??

Ben teee bekarken bile sezeryan diyodum, benim mantığım ordan çocuk çıkabileceğini reddediyo, tamamen psikolojik vajinismus gibi aynı, hasılı evlendim hamile kaldım ben gene sezeryan istiyodum doğuma 1 ay kala babamı kaybettim uzun süre yoklamayan panik atağım çok depresti doktor da dedi normal zaten doğuramazsın sen diye, çünkü atak ne zaman gelir bilemiyosun ve atak geldiğinde nefes alamıyorum tansiyonum çıkıyordu erken dogurdum zaten, 18 nisan sezeryan günüydü 10 nisanda kanamam başladı acil alındım

Nenelerimiz işine girmeden önce eskilerin anne bebek ölüm oranına bir bakın rica ederim

konuyu uzatıp tartışmak değil kesinlikle amacım. sadece çocuğunuz yokmuş o yüzden hayırlısıyla hamile olacağınız zaman için yazıyorum aklınızda olsun. ben normal doğum yaptım. 5 tane minicik dikişim vardı. dikişi daha az ya da hiç olmayan insan sayısı da fazla. üstelik doğumhaneden normal bir şekilde çıktım. bebeğimi çok rahat emzirdim baktım. doğumum 2 de oldu öğlen. akşam 8 buçuk da çıktım hastaneden.

sezaryen dikişleri çabuk toparlanan hanımlarda var. ama en az yarım gün yatıyorlar. bebeği ilk emzirme çok zor oluyor. denk geldim ve ben daha çok üzüldüm onlar adına..

bir de sezaryen dikiş öyle janinal gibi değil. 7 kat deriniz kesiliyor. 7 kat da dikiş oluyor. vajinal doğumdan sonra iç organları problemli olan hiç yok ki.. ama sezaryenden sonra yıllarca o dikiş bölgesinde sızı ve hissizlik çeken çok gördüm. hala ağrıyor diyorlar..

elbette durum zorunluysa sezaryen olmalı. zaten iyi ki de var. gereksiz ölümler engellenmiş oluyor onun sayesinde.. ama nedensiz sezaryen hiç iyi değil. hatta sezaryen bir tercih bile değil.. sadece mecburi yasalarımıza göre..

Elbette normal doğumu kolay olanlar vardır. Bir arkadaşım ilk doğumda biraz zorlandım ama ikinci doğumda bebek nasıl doğdu hiç anlamadım bile demişti, o derece kolay olmuştu. Herkes gibi bende kendi şahsi fikrimi yazdım. Bana normal doğum ürkünç geliyor. Etrafımda ıkınmadan idrar torbası sarkan yada hemoraid sorunu yaşayan, bir iki yıl önce doğum yapmış yada yıllar önce doğum yapmış insanlar var. Hatta kış dönemlerinde tuvaletlerini tutmaya bile zorlanan var. Belki bunlar istisnadır ve sadece bana denk gelmiştir. Sizin yine iyiymiş 5 dikiş nedir ki, ancak doktor normal doğum olmaz çok dar diyorsa 20 dikiş attırıp normal doğum yapmak şahsi fikrime göre doğru değil.

Elbette normal doğumu kolay olanlar vardır. Bir arkadaşım ilk doğumda biraz zorlandım ama ikinci doğumda bebek nasıl doğdu hiç anlamadım bile demişti, o derece kolay olmuştu. Herkes gibi bende kendi şahsi fikrimi yazdım. Bana normal doğum ürkünç geliyor. Etrafımda ıkınmadan idrar torbası sarkan yada hemoraid sorunu yaşayan, bir iki yıl önce doğum yapmış yada yıllar önce doğum yapmış insanlar var. Hatta kış dönemlerinde tuvaletlerini tutmaya bile zorlanan var. Belki bunlar istisnadır ve sadece bana denk gelmiştir. Sizin yine iyiymiş 5 dikiş nedir ki, ancak doktor normal doğum olmaz çok dar diyorsa 20 dikiş attırıp normal doğum yapmak şahsi fikrime göre doğru değil.

Bebekolay diye bir sayfa var ya orda 35 dikiş okudum özellikle sordum yanlış mı yazdın diye hayır dedi,bu normal.doğum mu şimdi, annem 4 kiloluk kardeşimi doğurdu iç dikiş dış dikiş falan diyo iç ne dış ne bilemiyorum

tabi makata kadar yırtılma zor oluyordur. 2 tane de öyle tanıdığım var. işte sağlık sistemimiz çöktüğü için doktorlara da hemen güvenilmiyor. mesela ssvd grubu var. sezaryen sonra vajinal doğum yapanların grubu. ilk doğumda nerdeyse hepsine çatın dar deyip sezaryen yapmışlar ikinciyi başka doktorlarla çok rahat normal doğumla sonuçlandırmışlar. sadece bir doktorla sınırlı kalınmamalı düşüncesindeyim..

Bebekolay diye bir sayfa var ya orda 35 dikiş okudum özellikle sordum yanlış mı yazdın diye hayır dedi,bu normal.doğum mu şimdi, annem 4 kiloluk kardeşimi doğurdu iç dikiş dış dikiş falan diyo iç ne dış ne bilemiyorum

iç dikiş estetik oluyor . benim 5 tane var mesela iç dikiş attım dedi dr. o ne dedim estetikli bir dikiş dedi.. çok yırtılma olunca dıştan atılıyor sanırım..

25 sene önce bilmem var mıydı estetik dikiş, kardeşim 91 doğumlu

hehe bilemedim dr bana öyle dedi.. benim 5 dikişi 30 dakika attı. dışarda bizimkiler çok korkmuşlar bişey oldu diye :D
dedi ki iç dikiş yaptım ondan böyle oldu. zaten uyuşmuş oluyor sancı ıkınma hissetmiyorsunda. ben de o ne dedim estetik dedi. varmış herhal de o zaman da..

ya çok komik bazı yorumlar.
20-25 sene önce elbette bu teknikler yoktu. Bu aynen şey gibi yapılan ameliyatların gelişmesi gibi.
Sezeryan için atıp tutanlar ya gerçekten olmadı ya da artık nerede oldu bilmiyorum. Okumanız yazmanız varsa eğer doğum kağıdınıza bakın, bakmadıysanız bu sizin hatanız. Orada doğum serüveni yazar. Mesela bende yazan hatırladığım kadarıyla:2dk batına girildi kız bebek doğurtuldu diye başlayan cümle.
Beni yatırmalarıyla ağlama sesi duymam arasında belki 10 dk var en çok.
Allah aşkına korkutmayın milleti.

Kaldı ki yıllar içinde dikiş izi kalmıyor. Normalde de işaret parmağınızın büyüklüğü kadar biz izle çıkıyorsunuz. Şu an bende hiç yok gibi varsa da bıçak izi kadar küçülmüştür. Bakayım bir WC ye gidince:KK53:

hem normal hem,sezaryennyspmış yengem var. Her zaman söyler normal doğum rahatlıkmış ya diye. Normalden sonra onun da benim de hiç ağrımız olmadı normal yaşamımıza hemen donduk. Sezaryende ise 15-20 gün aya kalkmakta gülmekte vebokdurmekte çok canı yandı. Ama malesef normal doğum yapan bir arkadaşım da sezaryenliden beterdi. Doktor doğumsbgelene kadar ebeler kozo yıtmış kontrolsüz yırtıklsrda da iyileşme zor oluyor maalesef çok dikişi vardı 10 gün poposunun üstüne oturamadı hep yan oturdu. Normal veya sezaryen Allah iyi doktorlarla iyi ebelerle iyi hemşirelerle karşılaştırsın.

Ben ABD'de yaşıyorum. Hemşireyim bilirsin. Bizde hemşireler duruma göre 2 veya 1 saatte bir açılma var mı diye muayene ediyorlar. Doktorlar etmiyor. Ne zaman açılma 10cm i bulursa, serviks incelirse, yani doğumun gerçekleşmesi uygunsa veya yakınsa doktor telefonla aranıp çağrılıyor. Doktorun işi bizzat bebeği çıkarıp orayı onarmak filan oluyor. Sonra doktor gidiyor, yine hemşire devralıyor. Hatta bu yüzden doktorun yetişemeyip doğumu hemşirenin yaptırdığı vakalar var. Türkiye'de, bizde hemşire görevi olan şeyi de dr yapıyor galiba. Uğraşmak istemiyorlardır belki sürekli kontrolle, bilemiyorum.
Epizyotomi meselesi için şunu söyleyeyim. Burada o bile çok yaygın değil. Çoğunlukla orası kendiliğinden yırtılıyor, kesi atılmıyor. Yırtılmanın da dereceleri var. Genellikle yırtığa dikiş atılıyor, episiyotomi çok yaygın değil.
bişey soracağım. Sağlık personeli olarak bizden iyi bilirsiniz. Kontrollü epizyo mu daha iyi yoksa kontrolsüz yırtılma olması mı. Yani belki yırtılmaz diye epiyo atılmıyor mu? Doktor epizyo yapmadığı için poposuna kadar yırtık olanı duydum ben.

27 haftalık hamileyim. özellikle 3 doktor gezdikten sonra normal doğumu destekleyen bir doktor buldum. arkadaşların önerisi ile, çok memnunum.
aynı doktorum eğer her hangi bir komplikasyon gelişirse sezeryana da alabileceğini ancak her halükarda normal doğumdan yana oldugunu söyledi.
bence başka bir doktora da görünün. sırf tatillerinde hastaneye çagırılmamak için henüz zamanı gelmemiş bebeği habersiz ve doğum başlamadan sezeryan ile alınmasına karşıyım. bebek bu, tümör değil.

Son düzenleme:
38 haftalik gebeyim bugün kontrole gittim ve doktor çatımın dar olduğunu ve çocuğun 3.650 gram olmuş ve hala kanala bile girmemis başka seçeneğin olmadığını söyledi sizce napmaliyim başka hastaneye de gitsem mi 3650 38+0 cidden zor mu olur doğum
başka bir doktora daha git. catın dar ise 2 kiloluk cocuk bile zor cıkıyor diyim sana... cocuk da sende cok zorlanırsınız.
doktorlar para kazanmak için sezeryana yönlendirebiliyor iki dok. daha git olayı netleştir.

Back
X