Gebeliğe Hazırlık Sezeryan doğum yapmış ya da yapacak olanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

nurprensess

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2020
474
306
23
30
Üç normal doğumum oldu. İki ve üçüncü zor oldu. Sımdı sezeryan düşünüyoruz ama korkum var. Sezeryan doğumunuz nasıldı, sancıları nasıl bilgi verirseniz sevinirim

Üç normal doğumum oldu. İki ve üçüncü zor oldu. Sımdı sezeryan düşünüyoruz ama korkum var. Sezeryan doğumunuz nasıldı, sancıları nasıl bilgi verirseniz sevinirim
Benim ilk doğumum normaldi ve zor oldu baya sancı çektim şu an ikinciye hamileyim bana normal yapmamı tavsiye ettiler ilk doğumu atlattığım için ama bende kararsızım

1 buçuk ay önce sezeryan oldum. Öyle korktuğum kadar ağrılarım olmadi benim . Bikac Günde topladım kendimi.

Doktorunuz ne diyor danıştınız mı? Bu konular biraz karışık ve bence şans işi biraz da. Sezaryen olup memnun olan da var memnun olmayan da. Kişiye ve komplikasyonlara göre değişiyor.

4. Gün evde makineyi doldurup boşalttl 6. Gün covit yüzünden evi temizledim 10. Gün camları sildim.. sadece ilk ve 2. Gün ağrın oluyor ama o da yürümeye çalışrken.. zaten sezeryanda önemli olan bol yürüyüş.. 3. Gün ağrılar bitti sadece yattığın zaman kalkarken zorlandm birkaç gün daha o kadar

Yanlış anlamazsanız bir şey sorabilir miyim? Yeni doğum yapmış biri neden camları siler gerçekten merak ettiğim için soruyorum çünkü bir çok yerde kadınlar ne kadar iyi olduğunu betimlemek için bu tarz işleri örnek göstermişler. Sadece sezeryan yapanlar değil normal doğum yapanlar da tabi. Mesela falanca gün ütü yaptım, filanca gün torba taşıdım yerleri sildim vs vs. Bir de lohusa kadın ne kadar geleni gideni olsa da neden camların temiz olmasını ister ki. Lohusa işte adı üstünde lohusa:)

Çünkü erken doğum yapmıştım.. Bebeğim küvezdeydi.. Ve korona yüzünden görüş yasaktı.. hastaneden çkmadan 2 kere camın arkasından görmüştüm yavrumu. Daha görememiştim. Birde o gün eşimin dedesi vefat etmişti ...Kendimi birşeylere vermem gerakiyordu. Aklımıı dağıtmak için oturup ağlamamak için kendimi işe veriyordum ben de Annem de yanmdaydı ama dinlemiyordum onu birşeylerle uğraşmam lazım diye düşünüyordum

Benim ilk doğumum normaldi ve zor oldu baya sancı çektim şu an ikinciye hamileyim bana normal yapmamı tavsiye ettiler ilk doğumu atlattığım için ama bende kararsızım
Normal dogum düşünmüyorum ya en sonuncu kasılmalı sancıydı cok yıprandım. Kac aylık hamılesın?

Çok geçmiş olsun ve başınız sağolsun Umarım bebeğiniz şimdi çok daha iyidir. Sizin durumunuz istisna olmuş farklı bir durum yani. Aklınızı dağıtabildiyseniz iyi yapmışsınız o zaman

Doktorunuz ne diyor danıştınız mı? Bu konular biraz karışık ve bence şans işi biraz da. Sezaryen olup memnun olan da var memnun olmayan da. Kişiye ve komplikasyonlara göre değişiyor.
En sonn doğumum cok zordu kasılmalar yaşadım bir ay yerimden kalkamadım basurda. Oluştu. Sezeryan düşünüyorum bakalım

Üç doğum gercekleştırdim ama hepsıninde sancısı farklıydı ilk cok kolaydı az sancı vardı ıkıncı baya zor oldu üçüncü kasılmalı sancı oldu ccok farklıydı ve kötüydü baya

Normal dogum düşünmüyorum ya en sonuncu kasılmalı sancıydı cok yıprandım. Kac aylık hamılesın?
Daha yeni 6 haftalık 2. Daha kolay olur demişlerdi ama siz 2. zor geçti deyince sezeryan düşünmeye başladım bende ama o da zor

Yaa öyle mi çok geçmiş olsun o zaman size sezeryan olsa daha iyi olur sanırım ben de sezeryan düşünüyorum ama korona zamanında normal doğum yapmak daha mantıklı olur dedi doktorum ama o zamana kim öle kim kala

En sonn doğumum cok zordu kasılmalar yaşadım bir ay yerimden kalkamadım basurda. Oluştu. Sezeryan düşünüyorum bakalım
Ben de normal doğurdum ve çok sıkıntı yaşadım sonrasında. Aslında doğumum zor değildi ilk olmasına rağmen ama sonra anladım ki dikişlerim hayli fazlaymış birtakım sorunlar vs vs çok pişman oldum. Bir kez daha hamile kalırsam sanırım sezeryan olurum. Eğer fikrimi değiştirecek bir doktorum olmazsa...

Normal de sürekli alttan muayeneleri suluk patlatılması sancı çekmen bide son yıllarda sezeryan artış gostermiş e millet artk bilgili her konuda

Nasip işi bence. Sezeryan oldum ilk hafta zordu yatıp kalkarken, oturup kalkarken acı hissediyorsunuz. Ağrı kesici saatlerini iple çekiyordum. Hastanede verilen ağrı kesiciler kuvvetliymiş sanırım hastane de pek bişi hissetmedim evde 4-5 gün zor ama dayanılmaz değildi. Benim ilk doğumumdu şöyle bir kafadayım belki yanlış da olabilir normal doğumda olsa sezeryan da olsa kesi ve dikiş oluyor madem normal doğum yaptınız en azından bir bölgede olsun normalden devam edin çok büyük bir sağlık sorununuz yoksa. Şimdi sezeryan olursa bir de karnınız dikiş izlenecek tabi bu düşüncem çok yanlış da olabilir siz daha tecrübelisiniz ve bazı durumlarda kaçınılmaz sezeryan gerekli olabiliyor

Doktorlara kalırsa normal dıyorlar. Ama hangı kadının ne tür sancı cekecegını bilemezler kımi kolay doğuruyor kimi zor benım ilk süperdi sonuncu berbat

Normal de sürekli alttan muayeneleri suluk patlatılması sancı çekmen bide son yıllarda sezeryan artış gostermiş e millet artk bilgili her konuda
Doğru.Ama sezeryanda korkutuyor beni ne bileyim ben hayatımda hiç ameliyat olmadım. Şimdi dünyayla bütün bağlantın kesilecek ölecek misin kalacak mısın belli değil gidiyorsun bir yola

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…