- 15 Ekim 2020
- 474
- 306
- 23
- 30
- Konu Sahibi nurprensess
-
Benim ilk doğumum normaldi ve zor oldu baya sancı çektim şu an ikinciye hamileyim bana normal yapmamı tavsiye ettiler ilk doğumu atlattığım için ama bende kararsızımÜç normal doğumum oldu. İki ve üçüncü zor oldu. Sımdı sezeryan düşünüyoruz ama korkum var. Sezeryan doğumunuz nasıldı, sancıları nasıl bilgi verirseniz sevinirim
Yanlış anlamazsanız bir şey sorabilir miyim? Yeni doğum yapmış biri neden camları siler gerçekten merak ettiğim için soruyorum çünkü bir çok yerde kadınlar ne kadar iyi olduğunu betimlemek için bu tarz işleri örnek göstermişler. Sadece sezeryan yapanlar değil normal doğum yapanlar da tabi. Mesela falanca gün ütü yaptım, filanca gün torba taşıdım yerleri sildim vs vs. Bir de lohusa kadın ne kadar geleni gideni olsa da neden camların temiz olmasını ister ki. Lohusa işte adı üstünde lohusa:)4. Gün evde makineyi doldurup boşalttl 6. Gün covit yüzünden evi temizledim 10. Gün camları sildim..sadece ilk ve 2. Gün ağrın oluyor ama o da yürümeye çalışrken.. zaten sezeryanda önemli olan bol yürüyüş.. 3. Gün ağrılar bitti sadece yattığın zaman kalkarken zorlandm birkaç gün daha o kadar
Çünkü erken doğum yapmıştım.. Bebeğim küvezdeydi.. Ve korona yüzünden görüş yasaktı.. hastaneden çkmadan 2 kere camın arkasından görmüştüm yavrumu. Daha görememiştim.Yanlış anlamazsanız bir şey sorabilir miyim? Yeni doğum yapmış biri neden camları siler gerçekten merak ettiğim için soruyorum çünkü bir çok yerde kadınlar ne kadar iyi olduğunu betimlemek için bu tarz işleri örnek göstermişler. Sadece sezeryan yapanlar değil normal doğum yapanlar da tabi. Mesela falanca gün ütü yaptım, filanca gün torba taşıdım yerleri sildim vs vs. Bir de lohusa kadın ne kadar geleni gideni olsa da neden camların temiz olmasını ister ki. Lohusa işte adı üstünde lohusa:)
Normal dogum düşünmüyorum ya en sonuncu kasılmalı sancıydı cok yıprandım. Kac aylık hamılesın?Benim ilk doğumum normaldi ve zor oldu baya sancı çektim şu an ikinciye hamileyim bana normal yapmamı tavsiye ettiler ilk doğumu atlattığım için ama bende kararsızım
Çok geçmiş olsun ve başınız sağolsunÇünkü erken doğum yapmıştım.. Bebeğim küvezdeydi.. Ve korona yüzünden görüş yasaktı.. hastaneden çkmadan 2 kere camın arkasından görmüştüm yavrumu. Daha görememiştim.Birde o gün eşimin dedesi vefat etmişti ...Kendimi birşeylere vermem gerakiyordu. Aklımıı dağıtmak için oturup ağlamamak için kendimi işe veriyordum ben de Annem de yanmdaydı ama dinlemiyordum onu birşeylerle uğraşmam lazım diye düşünüyordum
Yanlış anlamazsanız bir şey sorabilir miyim? Yeni doğum yapmış biri neden camları siler gerçekten merak ettiğim için soruyorum çünkü bir çok yerde kadınlar ne kadar iyi olduğunu betimlemek için bu tarz işleri örnek göstermişler. Sadece sezeryan yapanlar değil normal doğum yapanlar da tabi. Mesela falanca gün ütü yaptım, filanca gün torba taşıdım yerleri sildim vs vs. Bir de lohusa kadın ne kadar geleni gideni olsa da neden camların temiz olmasını ister ki. Lohusa işte adı üstünde lohusa:)
En sonn doğumum cok zordu kasılmalar yaşadım bir ay yerimden kalkamadım basurda. Oluştu. Sezeryan düşünüyorum bakalımDoktorunuz ne diyor danıştınız mı? Bu konular biraz karışık ve bence şans işi biraz da. Sezaryen olup memnun olan da var memnun olmayan da. Kişiye ve komplikasyonlara göre değişiyor.
Üç doğum gercekleştırdim ama hepsıninde sancısı farklıydı ilk cok kolaydı az sancı vardı ıkıncı baya zor oldu üçüncü kasılmalı sancı oldu ccok farklıydı ve kötüydü bayaBenim ilk doğumum normaldi ve zor oldu baya sancı çektim şu an ikinciye hamileyim bana normal yapmamı tavsiye ettiler ilk doğumu atlattığım için ama bende kararsızım
Daha yeni 6 haftalıkNormal dogum düşünmüyorum ya en sonuncu kasılmalı sancıydı cok yıprandım. Kac aylık hamılesın?
Bünyeylede alakalı dediğim gibi her sancı farklı normalde bebek kılolu olunca zor oluyor birazDaha yeni 6 haftalık2. Daha kolay olur demişlerdi ama siz 2. zor geçti deyince sezeryan düşünmeye başladım bende ama o da zor
Yaa öyle mi çok geçmiş olsunÜç doğum gercekleştırdim ama hepsıninde sancısı farklıydı ilk cok kolaydı az sancı vardı ıkıncı baya zor oldu üçüncü kasılmalı sancı oldu ccok farklıydı ve kötüydü baya
Benim oğlum 3.800 doğdu epey zorladı beni:)Bünyeylede alakalı dediğim gibi her sancı farklı normalde bebek kılolu olunca zor oluyor biraz
Ben de normal doğurdum ve çok sıkıntı yaşadım sonrasında. Aslında doğumum zor değildi ilk olmasına rağmen ama sonra anladım ki dikişlerim hayli fazlaymış birtakım sorunlar vs vs çok pişman oldum. Bir kez daha hamile kalırsam sanırım sezeryan olurum. Eğer fikrimi değiştirecek bir doktorum olmazsa...En sonn doğumum cok zordu kasılmalar yaşadım bir ay yerimden kalkamadım basurda. Oluştu. Sezeryan düşünüyorum bakalım
Normal de sürekli alttan muayeneleri suluk patlatılması sancı çekmen bide son yıllarda sezeryan artış gostermiş e millet artk bilgili her konudaYaa öyle mi çok geçmiş olsuno zaman size sezeryan olsa daha iyi olur sanırım ben de sezeryan düşünüyorum ama korona zamanında normal doğum yapmak daha mantıklı olur dedi doktorum ama o zamana kim öle kim kala
Doktorlara kalırsa normal dıyorlar. Ama hangı kadının ne tür sancı cekecegını bilemezler kımi kolay doğuruyor kimi zor benım ilk süperdi sonuncu berbatBen de normal doğurdum ve çok sıkıntı yaşadım sonrasında. Aslında doğumum zor değildi ilk olmasına rağmen ama sonra anladım ki dikişlerim hayli fazlaymış birtakım sorunlar vs vs çok pişman oldum. Bir kez daha hamile kalırsam sanırım sezeryan olurum. Eğer fikrimi değiştirecek bir doktorum olmazsa...
Doğru.Ama sezeryanda korkutuyor beni ne bileyim ben hayatımda hiç ameliyat olmadım. Şimdi dünyayla bütün bağlantın kesilecek ölecek misin kalacak mısın belli değil gidiyorsun bir yolaNormal de sürekli alttan muayeneleri suluk patlatılması sancı çekmen bide son yıllarda sezeryan artış gostermiş e millet artk bilgili her konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?