Gebeliğe Hazırlık Sezeryan doğum yapmış ya da yapacak olanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Daha cok yenı benimde 1aylık daha belirti ne hissettinz acaba
Kasık bölgesinde ağrı ve batma, sık idrara çıkma, halsizlik ,baş ağrısı ve sırt ağrısı hissettim bide adetimden 10 gün sonra yerleşme kanaması oldu
 
4280 oldu. Kendı sancımla son dk gittiğim için kilosunu bilmıyorlardı ama bu kıloyla sezeryana alırlarmıydı bilmiyorum
4.300 nerdeyse. Sezeryana alırlardı diye düşünüyorum elbette. Benim bebeğim 3 bile değildi, yırtılmam çok oldu sizi düşünemiyorum. Neyse siz de şimdi kötü zamanlarınızı düşünmeyin, doktorunuzla enine boyuna konuşursunuz. Yalnız şunu duymuştum doktorunuza da sorun dilerseniz 4 kilo bebeği doğuran kadın sonrakini çok daha rahat doğuruyormuş. Yani kanaldan geçen 4 kilo bebek bir kez zaten yolu açmış oluyormuş.
 
O kiloyu bende beklemıyordum zor çıktığı belli ama yanımda yatan diğer bayanların bebişi küçücük gelıyordu gozume bızımki 1 5 aylık gıbıydı
 
Diğer ilk oğlan 8 aylık 2900gr ikinci kızım 7 5 aylık civarı 2050gr en sonuncu 9.aya kadar bekledı pregestan yazmıştı doktor erken oluyor diye oda işte 4280 oldu.
 
İlk iki bebeğinizin kilosu azmış üçüncü zor olmuş peki ikinci doğumunuz erken olmuş ve kilosu çok azmış, erken doğumda neden sezeryana almadılar? Genelde böyle yapılıyor riske atmamak için. İkinci de zor muydu?
 
Kiloları normal ayını beklemedikleri için bekleselerdi onlarda 4e yakın olurlardı 7 aylık doğuranlar kilosu baya dusuk oluyor genelde 1200 1400 arası oluyor benimki gayet normaldi bide erken doğumlarda genelde sezeryana solunumda cok sıkıntı yoksa almıyorlar 7aylık öncesini bilmiyorum ama. ıkıncı bebekte küveze aldılar hemen on gün kaldı
 
Kiloları normal ayını beklemedikleri için bekleselerdi onlarda 4e yakın olurlardı 7 aylık doğuranlar kilosu baya dusuk oluyor genelde 1200 1400 arası oluyor benimki gayet normaldi bide erken doğumlarda genelde sezeryana almıyorlar 7aylık öncesini bilmiyorum ama. ıkıncı bebekte küveze aldılar hemen on gün kaldı
Zorluğuda doğum anı kilosu düşük oldugu için çabuk oldu ama bebek erken dıe bekletildim uc saate yakın sancı cektim suluk kendiliğinden ne zman patlarsa dedıler iğne serum yapıldı ciğerleri gelişsin dıye ve 11 cm acıklıkla sadece 2 kılo doğurdum resmen aktı yani ama sancı berbattı beklettıklerı için
 
Sezaryende mide bulantısı vs olursa hemen damardan serumla ac goneeriveriyorlar hemen kesiliyor ben cok gerilmiştim 2. Sezaryende, sakinlestirici bile yaptılar. 3 sezaryen oldum travma sanki. Normal dogum varken,3 tane de normal doğurmuşken ihtimalini düşünmek bile istemezdim. Normal doğumda doğana kadar cwktiginiz ağrı sancı ile kaliyorsunuz sezaryen ömürlük izler bırakıyor. Bende bel ağrısı kaldi mesela.
 
Yani bünyeyle alakalı kimisi kolaydı kimisi zordu dıyor. Her doğum bir değil bende de basur oluştu doğumdan sonra 1 ay yerimden kalkamadım.
 
Sezeryan aralıkları nedir acaba? Kaç sene arayla yaptınız
 
mecbur değilseniz sezaryen olmayı defalarca düşünüp karar verin.ben 1 kere oldum 3 buçuk yıl oldu karnımda dikiş yeri etrafında his yok kalıcı bir göbekte oldu ayrıca.bel ağrılarım sık sık oluyor.karnızızı bir kez kestiler mi eskisi gibi olmasını beklemeyin.bir daha çocuğum olursa normali zorlamayı düşünüyorum.
 
Ben mesela sancıları çok hatırlamıyorum yani hatırlıyorum ama hatırlayınca öyle gerilmiyorum. Ama doğumdan sonraki psikolojisim berbattı ilk günler normal doğum yaptığıma pişman olmuştum. Sezeryan olup da hiç sıkıntı yaşamayanlar da var. Kişiden kişiye değişiyor. İyi ki sezeryan olmuşum diyenler az değil.
 
Bence doğum kişiden kişiye göre değişiyor hem ilk hem ikinci hemde şimdiki doğumda sezeryan olucam kısmetse.

İlk ikisi sorunsuz çok ağrılı değil bol yürüyüşle gayet ağrısız geçti. Özellikle ikinci çok rahat geçti. Sadece ilk gün zor oluyor gerçi ben hastanede ayaklanıp daha da yatmamıştım.

Kalıcı göbek diye birşey yok o size bağlı kendinizi salarsanız göbek olur ben ilk 5 aydan sonra rahat Sporla hem doğum kilomu vermiştim hem de çokta güzel karın kası yapmıştım.

Yani spor yapmadan o göbek kesinlikle kalacak herşey size bağlı.
 
ben ilk bebegimi sezeryan olmak zorunda kaldım ve hem ameliyat hem sonrası benim için tam anlamı ile kabus gibiydi.. çok ciddi acılar çektim ve uzun süre toparlayamadim. şimdi 6 aylık hamileyim normal doğum istedim ama doktorum riskli olduğu için kabul etmedi.. Ama sezeryan olup da 4. gün alışverişe gittim diyen arkadaşlarım da oldu.. bünyeye göre tamamen değişiyor. ama sezeryanin izleri hep kaldı bende mesela ameliyattan sonra sol ayak parmağımı hiç hissetmedim. Hakkinizda hayırlı olan nasip olsun insallah
 
Nerde yaptınız doğumu birde arastrın farklı yerde ve guzel memnun kalınan yerde yapın doğumunuzu doktordan doktorada fark var. Ameliyat sırasında uyanıkdınız sanırsam ne yaşadınız acaba mide bulantı titreme vs?
 
Evet aynen. Anestezi ne uyguladılar sıze ben genel istiyorum uyanıkken olup biteni düşünmek istemiyorum
 
Benim 3 sezaryeni de farkli doktorlar yapti. Hem bünyeye hem de doktora göre cok fark ediyor.
 
Evet aynen. Anestezi ne uyguladılar sıze ben genel istiyorum uyanıkken olup biteni düşünmek istemiyorum
Merhaba bir yıl önce spinal anesteziyle sezaryen oldum, ilk doğumumdu. Daha önceden ablamı görmüştüm genel anesteziye örnek, o odaya geldiğinde kesisinin acısını hissederek uyanmıştı, o yüzden geneli tercih etmek istemedim. Beş altı saat sonra yavaş yavaş geldi benim ağrılarım o saate kdar bebeğimle kaliteli bi şekilde ilgilenebildim, ilk yürümeye kalkmam dışında da herhangi fazla bir ağrım olmadı.

Mide bulantısı oldu bende ameliyat sırasında, söylediğim an bi ilaç gönderdiler hemencik geçti. Ben 22 saat normal doğumu bekledim, daha da beklerdim iyi gidiyoduk ama bebeğimin kanala inesi gelmedi sonra da oksijen seviyesi düştü. O kadar beklemişken çıktığı anı da görmek istedim, bu da spinale karar vermem için geçerli ikinci sebepti:)
Sağlıklı doğumlar dilerim size hangi yoldan olursa olsun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…