- Konu Sahibi nurprensess
-
Aslında hep ilk doğum zor olur, sonrakiler daha kolay derler ama doğumdan doğuma değişiyor tabi. Doğum başlayana kadar kimse bişeyi bilemez. Sizin son doğumUnuz travma yaratmış sanırım o yüzden tedirginsiniz. Kilolu muydu bebeğiniz doğduğunda?Doktorlara kalırsa normal dıyorlar. Ama hangı kadının ne tür sancı cekecegını bilemezler kımi kolay doğuruyor kimi zor benım ilk süperdi sonuncu berbat
4280 oldu. Kendı sancımla son dk gittiğim için kilosunu bilmıyorlardı ama bu kıloyla sezeryana alırlarmıydı bilmiyorumAslında hep ilk doğum zor olur, sonrakiler daha kolay derler ama doğumdan doğuma değişiyor tabi. Doğum başlayana kadar kimse bişeyi bilemez. Sizin son doğumUnuz travma yaratmış sanırım o yüzden tedirginsiniz. Kilolu muydu bebeğiniz doğduğunda?
Aynen son doğumdan sonra tedirginim normal asla istemiyorum yıprandım çokAslında hep ilk doğum zor olur, sonrakiler daha kolay derler ama doğumdan doğuma değişiyor tabi. Doğum başlayana kadar kimse bişeyi bilemez. Sizin son doğumUnuz travma yaratmış sanırım o yüzden tedirginsiniz. Kilolu muydu bebeğiniz doğduğunda?
Şükür ki benim gibi düşünen biri varmış. Tebrik ediyorum ama gerçekten. Kadın olarak kadınları anlamayan ben olarak tebrikYanlış anlamazsanız bir şey sorabilir miyim? Yeni doğum yapmış biri neden camları siler gerçekten merak ettiğim için soruyorum çünkü bir çok yerde kadınlar ne kadar iyi olduğunu betimlemek için bu tarz işleri örnek göstermişler. Sadece sezeryan yapanlar değil normal doğum yapanlar da tabi. Mesela falanca gün ütü yaptım, filanca gün torba taşıdım yerleri sildim vs vs. Bir de lohusa kadın ne kadar geleni gideni olsa da neden camların temiz olmasını ister ki. Lohusa işte adı üstünde lohusa:)
Bu yaşadıklarınız normal doğum sancısına bile denk değil çok kötü ya bıde kac saat sancı cekecegınız bile belli değil o sancılar arasında bıde gelıp sureklı alttan muane etmeleriNasip işi bence. Sezeryan oldum ilk hafta zordu yatıp kalkarken, oturup kalkarken acı hissediyorsunuz. Ağrı kesici saatlerini iple çekiyordum. Hastanede verilen ağrı kesiciler kuvvetliymiş sanırım hastane de pek bişi hissetmedim evde 4-5 gün zor ama dayanılmaz değildi. Benim ilk doğumumdu şöyle bir kafadayım belki yanlış da olabilir normal doğumda olsa sezeryan da olsa kesi ve dikiş oluyor madem normal doğum yaptınız en azından bir bölgede olsun normalden devam edin çok büyük bir sağlık sorununuz yoksa. Şimdi sezeryan olursa bir de karnınız dikiş izlenecek tabi bu düşüncem çok yanlış da olabilir siz daha tecrübelisiniz ve bazı durumlarda kaçınılmaz sezeryan gerekli olabiliyor
Yaa ne guzel darısı bana ve sezeryan isteyenlere2 sezeryan yaptım bile isteye.en ufak bi ağrı hissetmedim..ilk hafta yataktan kalkrken zorlandım sadece o kadar.yürüyüş sezeryan da çok önemli.he en kötüsü gaz..o gaz çıkmadan rahat yok malesef.
Zaten beni en çok yıpratan o, ameliyat sürecinde mahremiyet kalmıyor. Doğum sancılarım vardı biraz gerçekten zorBu yaşadıklarınız normal doğum sancısına bile denk değil çok kötü ya bıde kac saat sancı cekecegınız bile belli değil o sancılar arasında bıde gelıp sureklı alttan muane etmeleri
Ne guzel sıkıntısız olmuş sonrasında cok sancı cektınız mıIki Sezeryan yapmis ve hic sıkıntı yasamamis biri olarak söylüyorum ...sonucta ameliyat . Ici açılınca sterilliği dahi gidiyor..bebek Doğum esnasında geçerken ki yerlerden faydalı mikrop lari alırlar göz sağlığına faydası vardır.
Alerjiye yakalanma riski azalir ,sarilik oranı bile sezeryanda daha fazladır Vs sürer gider faydası .. Ben zorunlu olmak zorunda kaldım ama inşallah ileride üçüncuye normal doğum istiyorum ters bebek olmaz ise ..
Herseyin normali doğalı en iyisi eğer sıkıntı var ise sezeryan elbette olunmali o da tu kaka değil .. Sadece demek istediğim daha iyisi varken daha az iyisine gerek yok...
İnşallah Bebeğinizİ sağlıkla alın kucağiniza
Anestezi ne şekıldı acaba ben genel düşünüyorumZaten beni en çok yıpratan o, ameliyat sürecinde mahremiyet kalmıyor. Doğum sancılarım vardı biraz gerçekten zor
Daha cok yenı benimde 1aylık daha belirti ne hissettinz acabaDaha yeni 6 haftalık2. Daha kolay olur demişlerdi ama siz 2. zor geçti deyince sezeryan düşünmeye başladım bende ama o da zor
Epidural, uyanıktım ameliyatta. Bundan da memnunumAnestezi ne şekıldı acaba ben genel düşünüyorum
Sezeryan sırasında ne hissettiniz bebek cıkarken bastırmaları felan bebeği cıkarırken bulantı yaşanabiliyormuş bazenEpidural, uyanıktım ameliyatta. Bundan da memnunum
Hayırlısı ya nasip bende uc tane normal yaptm. Ama gel benden sor1. Yi normal dogurdum, 2. Dogamadi zorunluluktan sezaryen oldum. Keske 1. Yi de sezaryen olsaymisim, cok kolay gecti benim
Bulantı hissetmedim, bastırmaları rahatsız etti ve kendimi sıkmışım sıkma kaslarını dediler onun dışında bi sıkıntı hissetmedimSezeryan sırasında ne hissettiniz bebek cıkarken bastırmaları felan bebeği cıkarırken bulantı yaşanabiliyormuş bazen
Aklm o an dağılıyordu oturunca geliyordu yineÇok geçmiş olsun ve başınız sağolsunUmarım bebeğiniz şimdi çok daha iyidir. Sizin durumunuz istisna olmuş farklı bir durum yani. Aklınızı dağıtabildiyseniz iyi yapmışsınız o zaman☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?