Gebeliğe Hazırlık Sezeryan doğum yapmış ya da yapacak olanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Daha yeni 6 haftalık 2. Daha kolay olur demişlerdi ama siz 2. zor geçti deyince sezeryan düşünmeye başladım bende ama o da zor
Canım bence
Daha yeni 6 haftalık 2. Daha kolay olur demişlerdi ama siz 2. zor geçti deyince sezeryan düşünmeye başladım bende ama o da zor
Canım bence normalden sakın şaşma başka bir durum olmadığı sürece. Gerçekten tavsiye etmem

Üç normal doğumum oldu. İki ve üçüncü zor oldu. Sımdı sezeryan düşünüyoruz ama korkum var. Sezeryan doğumunuz nasıldı, sancıları nasıl bilgi verirseniz sevinirim
Bennn hemde daha 1 ay oldu

Bende erken doğum yapmıştım ilk doğumu da sancı çekmiştim çok değil ama Bi 8saat falan, ters olduğu için çok bekleyemedik dönmedi sezeryan oldum ilki iyidi sonuncuda iyidi ama 2. sezeryanda çok sıkıntı çektim. Tek sıkıntım uyuşturduklsrı ilaca direncim varmış çok zor uyuştum 2.de de uyuşmayınca genele çevirdiler hem uyuşturma hem genel ağır geldi tabi biraz. Sonuncudada uyuşmayınca geneli istemedim çok korktum ama görmek istemiştim

Bennn hemde daha 1 ay oldu
İlki 4 yıl önce sezeryan oldu bebek makat geliş olduğu için. Hersey güzel geçti ilk 3 gun şiddetli ağrı sonraki günler azalarak bitti. Rahim cok cabuk toparladı dikislerim cok cabuk iyileşti doktor bile şaşırmışti masallah dedi. 2. Yine mecbur sezeryan oldu riskli bir gebeliğim vardı erken olmak zorunda kaldık 35 haftalık. Bu kez amelıyatta uzun sürdü neden bilmiyorum zor geçti biraz. Ağrılarım felaketti ustune atoni yaşadım. 32 gün oldu hala agrı sizi bitmiyor kontrole gittik iç dikisler henüz daha hiç iyileşmemis doktorum biraz geç toparlayacagimi söyledi. Yani hic belli olmuyor bir ile ikinci bile çok farklı oldu. Daha önce sorsaydınız sezeryan daha kolay derdim ama şimdi normal doğum en iyisi derim yaşadıklarıma dayanarak. Umarım güzel kolay bir dogum olur hakkınizda hayırlısı olsun

Aslında normal doğum yapmak çok isterdim kısmet olmadı. Ama ço şükür sağlıcakla kucağıma aldım ya hepsini önemli olan o

1 normal 1 sezaryenim var. Hangisi zor derseniz ikisi de. Ancak duruma göre karar verilmeli. Ben tekrar hamile kalsam sezaryeni seçerim çünkü benim bebekler iri oluyor. 3,5 kilo altında olacağını bilsem normal doğum isterdim. İkincide doktorum sezaryen dediğinde her ne kadar çok güvensem de, insanların 2. doğum daha kolay oluyor söylemi kafamı karıştırdı boşuna mı ameliyat olucam, daha kolay olursa ya diye. Ama iyi ki doktorumu dinlemişim.

Yani iri oluyosa bebek zaten sezeryan daha iyi olur. Benimkiler hep küçüktü en sonuncusu 2kilonum altında doğmuştu diğerleride 2buçuk civarında normal olsalardı çok zorlanmazdım heralde

Normal doğum bıraz yıpratıyor doğum anında aslında ama sezeryan da ameliyat şans işte kımi sancılı kımi sancısız korkum da var sezeryan olmadığım ıcın daha once. Bu doğumum da sezeryan dusunuyorm bakalm

İlki sezeryandı şimdi normal doğum düşünüyorum. Doğum yaptığımda kızım küvezdeydi eğer yanımda olsa zorlanırdım sanırım. Doğum oncesı kendımı üşütüp çok yordum bu yüzden doğum sonrası agrım oldu ama 3.gün kalkıp süpürge yaptım yani çokta uzun sürmüyor agrıları

Sezeryanla doğum yaptım oğlum erken doğdu bulunduğumuz hastanede yenidoğan yoğunbakim olmadığı için 1,5 saatlik uzaklıktaki bir hastaneye gönderildi.. Taburcu olur olmaz oğlumun olduğu hastaneye gittim.. Çok fazla bir ağrım yoktu hastaneden çıktığımda hatta ilk bir kereden sonra agrikesici ye bile gerek görmedik ama uzun yol yoğunbakim servisi ,uzun koridorlar,yatip dinlenemeden sandalye üzerinde uzun süre oturunca bacaklarım şişti. Bir hafta kadar onun ağrısını çektim baya kocaman ayaklarım bacaklarım olmuştu bir hafta içinde oda geçti...Hamilelikte herşey yolunda gidiyorsa bebek ve annede herhangi bir rahatsızlık yoksa normal doğum en güzeli doğal olanı o ama en ufak bir sıkıntı var ise de ne annenin ne bebeğin hayatı riske atilmamali..

Normali yapabilen biri sezaryenden nasıl korkar anlayamadım

Bence dayanılmaz bir ağrı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…