- Konu Sahibi nurprensess
-
İlki genel diğeri spinal oldu belden uyuşturma oldu. Daha şimdiden düşünmeyin bunları Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahEvet aynen. Anestezi ne uyguladılar sıze ben genel istiyorum uyanıkken olup biteni düşünmek istemiyorum
Genel aneztezıde de agrıyla uyanıyorsun dıyorlar ama bılemiyorum genel anestezi olanlar yazarsa bilgilenirizBenimde 3 ,700 doğdu epidural tavsiye etti doktor kabul ettim ama sezeryan esnasında sanırım hissettim çok garip bi şekilde baskı vardi karnında bayıltılar hemen bidaha sezeryan olursam kesinlikle genel anestezili istiyorum iki-kere narkoz yedim boşuna zor ayıldım 10 güne yavaş yavaş iyileştim 13 gün islerimi yapmaya başladım
Genelde uyanırken cok sancı oldumu sizce genel nasıl?İlki genel diğeri spinal oldu belden uyuşturma oldu. Daha şimdiden düşünmeyin bunları Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Evet genel garanti bence gecen bayanın birinın çok uyuşmamıs cok bagırmış ameliyat sırasında hıssedıyorum ben diye bebek cıkınca sonradan bayıltmışlar ne kotu durumBenimde 3 ,700 doğdu epidural tavsiye etti doktor kabul ettim ama sezeryan esnasında sanırım hissettim çok garip bi şekilde baskı vardi karnında bayıltılar hemen bidaha sezeryan olursam kesinlikle genel anestezili istiyorum iki-kere narkoz yedim boşuna zor ayıldım 10 güne yavaş yavaş iyileştim 13 gün islerimi yapmaya başladım
Evet ilk olunca acısı daha çok gibi düşünüyorsunuz ama aynı işlem sonucta ama diğerinde daha fazla ağrı kesici yapıyorlar galiba ikinci daha rahat geçmişti.Genelde uyanırken cok sancı oldumu sizce genel nasıl?
O büyük ihtimal bebeği çıkarırlarken oluyor kaburgalarınızda baskı oluşuyor 2,3 dk falan hissediliyor. Ben bu ameliyatımda soracağım zaten bu durumu.Evet genel garanti bence gecen bayanın birinın çok uyuşmamıs cok bagırmış ameliyat sırasında hıssedıyorum ben diye bebek cıkınca sonradan bayıltmışlar ne kotu durum
Ya bana da ilk normal doğumdan sonra kolay olur demişlerdi, doğru değilmiş demek ki. Ben ilkini normal, ikinciyi sezaryen doğurdum. İkisi de 4 kilo üstüydü. Sezaryen de kolay değil, ilk gün çok çok zor. Ben hatta doktoruma dedim ki ya insanlar sanki kolaymış gibi niye sezaryen istiyor? Ben herkes sezaryen tercih edince kolay sandım. Ama dediğim gibi benim bebekler tombik oluyor. Gözünü korkutmak istemem. Ben 2. günden sonra normaldim tabi kalkarken falan acıyordu ama hiç yatmadım mesala bebeği de kendim alıyordum. Doktorlar hemşireler ne derse onu yap. Emzirmek rahmini toparlıyor, mutlaka emzir sık sık, yürüyüş çok önemli, koridorda bol bol yürü. Ben rezene çayı ve kahve içmiştim, onları da öneririm.Üç doğum gercekleştırdim ama hepsıninde sancısı farklıydı ilk cok kolaydı az sancı vardı ıkıncı baya zor oldu üçüncü kasılmalı sancı oldu ccok farklıydı ve kötüydü baya
Benim sezaryen olan arkadaşım, bebeği çıkarırken sarsılır gibi oldum başım döndü demişti. Ben öyle hissetmedim. Doktorumuz da aynıydı.O büyük ihtimal bebeği çıkarırlarken oluyor kaburgalarınızda baskı oluşuyor 2,3 dk falan hissediliyor. Ben bu ameliyatımda soracağım zaten bu durumu.
Belki de kişiden kişiye değişiyordur sonuçta herkese aynı doz vermiyorlar ilaç Ama bu ameliyat için girmeden konuşcam doktorum ile not alsın.Benim sezaryen olan arkadaşım, bebeği çıkarırken sarsılır gibi oldum başım döndü demişti. Ben öyle hissetmedim. Doktorumuz da aynıydı.
Anladım canım. Normal dogumdada kalkarken yatarken acıyor altta dikiş oldugu İcin benim baya batmıştı iğne gibi yatmakda otrmakda zorluk cekmiştim. En son doğumum bittıkden sonra bi gece sanki sezeryan oldum gibi sancilarım oldu hastanedeYa bana da ilk normal doğumdan sonra kolay olur demişlerdi, doğru değilmiş demek ki. Ben ilkini normal, ikinciyi sezaryen doğurdum. İkisi de 4 kilo üstüydü. Sezaryen de kolay değil, ilk gün çok çok zor. Ben hatta doktoruma dedim ki ya insanlar sanki kolaymış gibi niye sezaryen istiyor? Ben herkes sezaryen tercih edince kolay sandım. Ama dediğim gibi benim bebekler tombik oluyor. Gözünü korkutmak istemem. Ben 2. günden sonra normaldim tabi kalkarken falan acıyordu ama hiç yatmadım mesala bebeği de kendim alıyordum. Doktorlar hemşireler ne derse onu yap. Emzirmek rahmini toparlıyor, mutlaka emzir sık sık, yürüyüş çok önemli, koridorda bol bol yürü. Ben rezene çayı ve kahve içmiştim, onları da öneririm.
Benım eltimde bebegi cıkarırlarken bende resmen kalktım dedi çıkarırlarken fena oldum dedi midem bulandı başım dondu dedı ikinci sezeyanda da titremekden havalara uçtum dedi o kadr kötü geçmiş ki uyuşturucu yapmışlar bi kaç saat gözünü açamamışBenim sezaryen olan arkadaşım, bebeği çıkarırken sarsılır gibi oldum başım döndü demişti. Ben öyle hissetmedim. Doktorumuz da aynıydı.
Benim iki spinalde farkliydi. Bir kisi bile farkli deneyimler yasayabiliyor. Kisiye gorede cok degiskenBenım eltimde bebegi cıkarırlarken bende resmen kalktım dedi çıkarırlarken fena oldum dedi midem bulandı başım dondu dedı ikinci sezeyanda da titremekden havalara uçtum dedi o kadr kötü geçmiş ki uyuşturucu yapmışlar bi kaç saat gözünü açamamış
Üç normal doğumum oldu. İki ve üçüncü zor oldu. Sımdı sezeryan düşünüyoruz ama korkum var. Sezeryan doğumunuz nasıldı, sancıları nasıl bilgi verirseniz sevinirim
4 sene once sezeryan doğum yaptım belden uyusturmali oldu yani ilk 3 günü biraz zordu sonra cabuk toparladım. Şimdi 34 haftalık hamileyim yine sezeryan olacak büyük ihtimalle bu nasıl gecevek yaşayıp gorucezÜç normal doğumum oldu. İki ve üçüncü zor oldu. Sımdı sezeryan düşünüyoruz ama korkum var. Sezeryan doğumunuz nasıldı, sancıları nasıl bilgi verirseniz sevinirim
İşte annelik zor, bütün zorluğu anneler çekiyor 9 ay karnında taşı, doğur, emzir, doğum kilolarını ver. Çok güzel bir duygu ama zor. Ben 3. de kararsızım yaşım da geçiyor, ama yaparsam sezaryen olurum. Çünkü ne kadar dikkat etsem de bebekler tombik oluyor. Normal doğuma cesaret edemem.Anladım canım. Normal dogumdada kalkarken yatarken acıyor altta dikiş oldugu İcin benim baya batmıştı iğne gibi yatmakda otrmakda zorluk cekmiştim. En son doğumum bittıkden sonra bi gece sanki sezeryan oldum gibi sancilarım oldu hastanede
Diğer cocuklarız nedir? Benm 2 ve 3 kaza eseri oldu ama bu 4. İsteyerek oldu tüpleri bağlatmayı düşünüyorum ama harammış sonuçta geri dönüşşüz yol kararsızımİşte annelik zor, bütün zorluğu anneler çekiyor 9 ay karnında taşı, doğur, emzir, doğum kilolarını ver. Çok güzel bir duygu ama zor. Ben 3. de kararsızım yaşım da geçiyor, ama yaparsam sezaryen olurum. Çünkü ne kadar dikkat etsem de bebekler tombik oluyor. Normal doğuma cesaret edemem.
İşte insanda ilk günden korkuyor ya sezeryan anı ve sonrasıBende sezaryen oldum. C.tesi sezaryen oldum p.tesi oğlumu hastaneye götürdüm.
Ağrı acı oluyor ama yatağa bağlı da olmuyor insan. Allah yardım ediyor. Ki ben biraz zor geçiren kesimdim. Karnımda bide karın kası spazmı oldu. Ciddi ağrı ve acı vardı. Emziriyorum diye de bitek minoset kullanmıştım sütten geçmesin diye. Ama işte 2. Gün hastanede gittik. 5. Gün yeniden gittik. 7. Gün eşimle kahve içmeye çıktık. 20. Gün bebeyi alıp yek başımda arkadaşa oturmaya gittim. Oda eşiöin zoruyla 20 gün dayandım. Yoksa 15. Günde gidecektim gezmeye. Hop zıp yapamıyorsun biraz ama herşeyi yapıyorsun.
Normal olup zor geçende var, sezaryen olup kolay geçende. Yada tam tersi.
Ama hepsi maksimum 1 hafta sonrası geçiyor yavaş yavaş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?