Gebeliğe Hazırlık Sezeryan doğum yapmış ya da yapacak olanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
4 sene once sezeryan doğum yaptım belden uyusturmali oldu yani ilk 3 günü biraz zordu sonra cabuk toparladım. Şimdi 34 haftalık hamileyim yine sezeryan olacak büyük ihtimalle bu nasıl gecevek yaşayıp gorucez
Kolay geçer inşallah az kalmış sizinde bebiş prens mi prenses mi

3 hafta önce doğum yaptım. Hiç de öyle korkulacak bi yanı yok. 4.gün evde temizlik yaptım. Hastanede hemen ayaklandım.

Benım 3.bebişde tombik oldu normal doğmla 4280 oldu diğerleri 7 ve 8 aylık beklemediler

İşte insanda ilk günden korkuyor ya sezeryan anı ve sonrası

Spinal oldum ben belden uyuşturma. Yine onu olucam o çok konforluydu.
Doğum anın zaten sıfır his. E uyuşukluk geçene kadar 7 8 saat geçmiş oluyor ameliyatın üstünden. Geçmeye başlayınca ağrı kesici vuruyorlar zaten.
İlk Ayağa kalkınca biraz zahmeti var ama dayanılmaz bi acı değil abartıldığı gibi.
İlk gece oturup yatakta bebeğimin altını değiştirdim mesela :)

Doğru.Ama sezeryanda korkutuyor beni ne bileyim ben hayatımda hiç ameliyat olmadım. Şimdi dünyayla bütün bağlantın kesilecek ölecek misin kalacak mısın belli değil gidiyorsun bir yola
O korku oluyor maalesef. Iki sezaryen dogum yaptim. Ilkinde genel anestezi digeri spinal ile oldu. Ikiside cok rahatti spinal de agrilar daha erken geldi ama hicbiri normal dogumda ki gibi acidan kivrandiracak gibi degil acikcasi. 2. Gunun sonunda baya bi toparlaniyorsun. Ardindan sadece dikisler icin agir isler yapmamak lazim hepsi bu. Tek sorun bence gaz sancisi. Gaz cikarmanin velinimet oldugunu o zaman anliyosun

Sezaryen candır hep söylerim. Bir kez deneyimledim pek sevdim ilk hafta ağrılı günler ama normal doğum yapan çevremdekiler de ilk hafta dikişlerden dolayı zorlandıklarını söylemişlerdi. Hiç pişmanlık duymadım çok şükür öyle travmatik acılar yok.

Benim ikizlermiş bide o yüzden ne yapacağımı şaşırdım iyice

Üç normal doğumum oldu. İki ve üçüncü zor oldu. Sımdı sezeryan düşünüyoruz ama korkum var. Sezeryan doğumunuz nasıldı, sancıları nasıl bilgi verirseniz sevinirim
İlk 2 haftam sancılı geçti. Yürürken bişey yok ama yatıp dogrulurken destek aldım eşimden. Bünyeye göre de değişiyor. Kuzenim sezeryan oldu ertesi gün dip.kose temizlik.yapti öneriyorum bu arada !

Arkadaşlar sezeryan da sonda durumunuz ne oldu takılma cıkarma işlemi agrılı mı? Kimiside özellerde taktrmıyormuş

Arkadaşlar sezeryan da sonda durumunuz ne oldu takılma cıkarma işlemi agrılı mı? Kimiside özellerde taktrmıyormuş

Ameliyathanede uyuşukken takıldı.
Uyuşma geçmeye başlayınca çıkarıldı. Çıkarılırken acı hissetmedim. Yani içerden bişeyi çektiler hissi. Ama acı değil. Oda 1 saniyelik. Takarken acıyor diyenler var o yüzden Ameliyathanede takılmasını istersiniz

Anladm canım acaba genel aneztezıde önce hazırlıkda mı takıyorlar ki uyutmadan yani

Anladm canım acaba genel aneztezıde önce hazırlıkda mı takıyorlar ki uyutmadan yani

Onu bilmiyorum ama doktora söylerseniz uyutunca takarlar heralde. Arkadaşa daha önce taktılar acımadı demişti 2 saniyelik bi his demişti

Üç normal doğumum oldu. İki ve üçüncü zor oldu. Sımdı sezeryan düşünüyoruz ama korkum var. Sezeryan doğumunuz nasıldı, sancıları nasıl bilgi verirseniz sevinirim
Sezaryen doğum yaptım ve hiç ağrım olmadı doğuma giderken şarkı söyleye söyleye oynaya oynaya gittim
Gerçi benim ağrı eşiğim çok çok yüksek

1.5 sene önce normali beklememe rağmen olmayınca epidural sezaryen oldum.. hiç korkmadım takılırken çok ufak saniyelik elektrik çarpması gibi bişi hissettim.. ameliyat esnasında kesi yerinde bebeği çıkarırken falan bası hissi dışında bişi hissetmedim (dişçide nasıl dişinize bişi yaptığını hissediosunuz ama acı yok aynısı) sadece kaburgama kim bastırdıysa aşırı acıdı ve zedelenme oldu..bunun yüzünden 2 hafta yataktan desteksiz kalkamadım ağrım 3-4 hafta sürdü.. bu ağrı yüzünden dikiş acısı falan hatırlamıyorum hiç..edipural 24 saat kaldığı için ilk gecem süper geçti çok rahat ayaklandım, 2.gece biraz gaz sancısı çektim.. benim bebeğim uzun ve kiloluydu hamileliğin son 3 ayında kaburgama batıyo ve nefes aldırmıyordu o yüzden zor çıkardılar
tekrar hamile kalsam yine normali denerim olmazsa da üzülmem veya korkmam, her türlü o an sesini duyduğunuzda bitio herşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…