sanki herkes aynı şaeyleri birebir yaşıyobenim kardeşimin eşi kuzenlerim teyzem hepsi benim meleğimle beraberdiler maşallah diyeyim hepsinin yanında yada karnında ve benimki yok (arkadaşlar yine bazılarınızın ölüm sebebi belli ama benim hep benim yüzümden oldu başka hiç bi sebep bulamadılar bebeğin sapasağlam dediler yaptığım temizlik yüzünden kanama ve sancıyı durduramadıkları için bebeğimi almak zorunda kaldılar bu beni kahrediyor 40 gün oldu ama ilk günkü gibiyim bunu yazarken bile gözyaşlarına boğuluyorum hiçbirşeyden zevk alamıyorum çocuğu olan kimseyi görmek istemiyorum sizce bebeğim benden sefaatçiminolcak yoksa dünya işi yüzünden onu koruyamadığım için şikayetçimi?
canım Allah hepinize hepimize sabır versin,zor bi durum ama zaman geçtikçe insan unutamasa da alışıyor ileriye bakıyor.Allah ım birdaha ne bize ne başkasına böyle bir acı yaşatmasın.Ben de 9 ay önce 27 haftalık kızımı canımı kaybettim.Hertürlü ağlama krizlerine girdim.Benle birlite hamile olanlar vardı,benden önce ve sonra doğum yapanlar oldu Allah bağışlasın ama üzüldüm hem de çok,aradan zaman geçmişti alışıyordum geleceğe bakıyordum ama şunları yazarken ağlamamak mümkün değil.Allah yaşatmasın bidaha hiçbirimize,hepimize sağlıklı bebişler nasıp etsin inşallah..Acı ilk günkü gibi taze kalsaydı kimse yaşayamazdı ben şimdiye ölmüştüm canım.Drum ozaman 6 ay verdi.8. ayımda düşündük tekrar ama 6 haftalıkken düşük yaptım.Yani o benim talihsizliğim,birkere oldu diye herzaman olacağı anlamına gelmiyor,Allah nasip ederse 2 aya yine düşünecez bakalım..
canım acın senı bun ıtıyor..bende kullandığım camasır suları yüzünden cıgerı gelışmedı dıye kendımı suçluyorum ama hepsı BAHANE..yabancı bı ülkede belkı ızlemışsındır;tuvalete atılan bebek 3 gun boruda yasıyor...yaniRabbım onu yasatacaksa eger naparsan yap yasayacaktı...ben ıkızım. annem bızı düşürmek için merdivenlerden atlamış ılac kullanmış ama bak yasıyoruz....
bıze sadece sabretmek düşüyor..senın bı sucun yok..Rabbım senı de bızım gıbı cennete ''vıldan''için taşıyıcı yaptı..yanı ana rahmine düştüğü günden ıtıbaren bellıydı böle olacakları(((.sımdı uzuluyoruz ama ınş. ahırette gulcezzz ebedı annelık unvanı verılcek bızlere taclanıcaz..
benım başka cocugum yok suan tek umudum ahırette ıkı bebegım var ınş. Rabbım bu dunyadada ıkı evlat nasıp eder edecekte ınanıyorum.. senın cocugun var mı başka?[ cnm benim bi kızım var 3 yasında sezeryandı oda ikincide meleğim 27- 28 haftalıktı dktr bana bebeğin vebaline giremem dedi sapasağlam çocuk dedi sancını durduralım dedi kanamamda vardı hersey temizlikten sonra oldu durduramayınca sezeryana aldılar 3 saat yasadı yavrum sonra öldü senin ikiside sezeryanmıydı?
canım acın senı bun ıtıyor..bende kullandığım camasır suları yüzünden cıgerı gelışmedı dıye kendımı suçluyorum ama hepsı BAHANE..yabancı bı ülkede belkı ızlemışsındır;tuvalete atılan bebek 3 gun boruda yasıyor...yaniRabbım onu yasatacaksa eger naparsan yap yasayacaktı...ben ıkızım. annem bızı düşürmek için merdivenlerden atlamış ılac kullanmış ama bak yasıyoruz....
bıze sadece sabretmek düşüyor..senın bı sucun yok..Rabbım senı de bızım gıbı cennete ''vıldan''için taşıyıcı yaptı..yanı ana rahmine düştüğü günden ıtıbaren bellıydı böle olacakları(((.sımdı uzuluyoruz ama ınş. ahırette gulcezzz ebedı annelık unvanı verılcek bızlere taclanıcaz..
benım başka cocugum yok suan tek umudum ahırette ıkı bebegım var ınş. Rabbım bu dunyadada ıkı evlat nasıp eder edecekte ınanıyorum.. senın cocugun var mı başka?
cnm bi kızım var oda sezeryan 3 yasında kızım.ikincide yani melek olan kızım 27-28 haftalıktı.temizlık yapaı kendimi yormuştum ardında kanamam geldi sancı başladı dktr bebekte sorun yok dedi bebek gelmiyor dedi sağlıklı dedi vebaline giremem dedi sonra sancıyı durduramadılar annesi bebektense artık seni düşünmeliyiz dedi sezeryana aldılar bebeğim 3 saat yaşadı sonra öldü tabii bana demediler kuveze alındı dediler göremedim yavrumu defnetmeye götürünce bana söylediler.canım senin diğer ikisi sezeryanmıydı?
cnm benimde 27 28 haftalıtı. seninde sezeryanmıydı?bide sebep neydi?
cnm senin normal doğum heralde bizim sezeryan olduğu için çok fazla çocuk şansımız yok rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın o hastaneden taburcu olurken kimsenin kucağı boş kalmasın amnin....
amin canım,canım malesefki benimki de sezeryan benim de dezavantajım,çünkü iki sezeryan geçirdim,şans azalıyor.bir oğlum var şükür ama onda da biraz sıkıntımız var,otizm tanısı aldı 7 yaşında ama hafif,kendini ifade ediyor,şükür ki bu sene bayağı ilerlemeler gördük,göreceğiz de inşallah.Bir çocuğum daha olsun inşallah,sonrası da artık zamanı gelince Allah nasip ederse,umudumuz var ya ne diyim..canım pardon merak ettim de kaç sezeryanın var ki şansının az olduğunu düşünüyosun,dört hatta beş sezeryan geçirenleri bile duydum ama herkesin bünyesi de bir değildir tabi.Zaten bir ya da en fazla iki çocuğum daha olsa istemem daha ama nasip..Allah ım inşallah o muhteşem günleri bizlere de gösterecek..
bırı 9 haftalıkken kalp atımı durdu..kürtaj oldum..dıgerı sezeryan pusetiyle gıttım hıç bı sorun yok dendı.....ama nefes alamamış doğunca kuveze alındı başka hastaneye sewk oldu 14 gun yasadı ve vefat ettı :(((...bugun yıne dr ye kontrole gıtcem korumuyorum cunku herhangı bı sorun varmı bı baktırcam..3 gundur sol kasıgım agrıyo hafıf hafıf..
bkalım ne dıcek gelınce yazarım dua et bana..
amin canım,canım malesefki benimki de sezeryan benim de dezavantajım,çünkü iki sezeryan geçirdim,şans azalıyor.bir oğlum var şükür ama onda da biraz sıkıntımız var,otizm tanısı aldı 7 yaşında ama hafif,kendini ifade ediyor,şükür ki bu sene bayağı ilerlemeler gördük,göreceğiz de inşallah.Bir çocuğum daha olsun inşallah,sonrası da artık zamanı gelince Allah nasip ederse,umudumuz var ya ne diyim..canım pardon merak ettim de kaç sezeryanın var ki şansının az olduğunu düşünüyosun,dört hatta beş sezeryan geçirenleri bile duydum ama herkesin bünyesi de bir değildir tabi.Zaten bir ya da en fazla iki çocuğum daha olsa istemem daha ama nasip..Allah ım inşallah o muhteşem günleri bizlere de gösterecek..
allah yardımcın olsun cnm oğlunada sifa versin inşlh. peki cnm 7 yaşından önce hiç farkedilmedi mi oğlundaki otizm tanısı okula falan gidiyo mu?
2 sezeryanım var cnm biri melek oldu tabi dktr bana 3 dedi 4 riskli yapan var ama risk üstlenmek lazım dedi bazı arkadaşlar 5 falan dio ama internettenda araştırdım bayağı dktlr sordum 3 diolar 4 de bizim gibi bebeği ölenler için ama riskli dedi(
benimde 40 gün oldu daha gitmedim cnm gidemedim bu soğuk havada o soğuk toprağı görsem hiç dayanamam heralde sende benim gibi yenisin heralde seninde mi sezeryandı cnm bide sebep neydi?Bi suru ip almistim kuzuma yelekler patikler sapkalar orucektim baslayamadan cennete gitti kuzum bende yavrum melek olmadan 2 gun once misafir gelicek diye cok yordum kendimi doktor onunla alakasi yok dedii o zaman gelen misafirin nazari degdi diye dusunuyorum aptal gibi yavrumun fotosunu gosterdim masallah demedi yada kandil gunu namaz kilcaktim usendim kilmadim acaba rabbim bu yuzdenmi aldi yavrumu diyorum bi sebebi olmali ne yaptim kuzuma ben affet beni annem sana zarar vermeyi hic istemedim bilemedim yoksa asla yapmazdim hala inanamiyorum sanki hic hamile degildim gibi oluyorum sabah uyaninca sonra huzunleniyorum benim kizim olucakti melek oldu diye gelio aklima dun annem gitti evde yanliz kalir kalmaz aglamaya basladim kolilerden esyalarini koltuga bosalttim hem agladim hem oksadim hic giyemicek yavrum kuzum gunceye yazdigim notlari okudum buyuyunce yavrum okucak diye dusunurek yazmistim hep hayallerimi planlarimi hep korktugumu yazmisim ama sonra biliyorum bisi olmucak kollarima alicam koklucam emziricem seni yazmisim 8 ocakta ruyami yazmisim bembeyaz giysilerle gormustum kuzumu goguslerim burusukmus sut gelsin diye ugrasiyorum sonra akio sutum emziriyorum kuzumu sonra bi bakiyorum kordonunu tutuyo elleri minicik tirnaklari kirli soruyorum neden kordonunu tutuyo diye erken dogdu onun icjn diyolar ... 13 ocakta melek oldu cigerim gecen ay ruyamda deprem oldugunu gormustum tabire bamistim hamile kadin dusuk yapar yaziodu ablami aradim anlattim korkmustum ablam saclama dedi ne inaniyosun korkma dedi ama rabbim bana ruyalarimla haber yollamis megersem yeniden hamile kalmak istiyorum ama korkularimla gecermi 9 ay zaten gucsuz korkak biriyim hep kotu dusunurum artik umutsuzca nasil gecer gunlerim bilmiyorum rabbim yardimcimiz olsjn sabir versin en kisa zamanda saglikli evlat nasip etsin simdi hem agliyorum hem kuzuma yelek oruyorum ona nasip almistim hepsini orup saklicam icim aciyarak... yemek yerken yada tv izlerken yada gulumseyince aklima yavrum dusuyo anneme bak hemen unuttu beni der gibi gelio burnum sizlio... daha mezarina gitmedim 40 bekle diolar ama ben beklemek istemiyorum kuzumu ziyaret etmek istiyorum siz bekledinizmi gittinizmi hemen
benimde 40 gün oldu daha gitmedim cnm gidemedim bu soğuk havada o soğuk toprağı görsem hiç dayanamam heralde sende benim gibi yenisin heralde seninde mi sezeryandı cnm bide sebep neydi?
bence gidin mezarlarına toprağını öpün rahatlarsınız ben giitim iki kere zaten benden çok uzağa gömüldü ama etrafına baktımda bir sürü küçücük mezar vardı oda onlar gibi melekti yüce rabbim kimsenin kaldıracağı bir yük vermesin bende hazırlık yaptım hayal kurdum ama olmadı
Ocak 13 te hareketlerini hissetmeyince doktora gittik ama hic kalbi durmustur diye dusunmedim kuzum coktan melek olmustu...suni sanci verildi 3 gun sonunda normal dogum yaptim...sebep belli deil otopsi istemedik kiyamadim kuzuma belli olmamasi daha kotu ben ne yaptim bilmiyorum...mezarina gidip gormek istiyorum daha cok cigerimi yakmak istiyorum kuzucum toprak altinda ben onu opmucektim bile dogdugunda zarar gormesin diye sadece koklucaktim cennet kokusunu
Su gunler bi gecse bebegimi kucagima aldim yazsam keske gozlerimi kapatsam ve zaman gecmis olsa yavrum kollarimda olsa yine aglamak istiyorum aglayamiyorum annem gitse bi an once evde aynliz kalsam icimi doksem sayfalara hickirarak aglasam yuregim yanio kavruluyorum
canım geçmiş olsun acın daha çok taze,canlarımız meleklerimiz onlar hep huzurlu mutlu olsunlar orda.Aynı durumu ben de yaşadım,sezeryanla alındı,bir hafta sonra kuzumun meleğimin mezarını hastaneden sordum öğrendim,mezarlığa annemle gittim,bekçi vardı girişte,mezarlık büyük olduğu için o da orda taksiye bindi yerini tarif etti ve işte orda diye işaret ettiğinde en büyük acıyı bir kere daha yaşadım,içim parçalandı,çıkıp toprağına sarıldım ağladım ağladım.Ameliyatımdan hemen sonra sayfalarca yazdım yazdım canıma..Ama üzüldükçe insan biraz daha çöküyor,ayakta durmak lazım umutlarımız hayallerimiz için.İlk günkü kadar acı olmuyo belki ama şunları yazarken ve ilerde tekrar tekrar konusu olduğunda yine dertlenip üzleceğim,hernekadar etrafımdakilere belli etmemeye çalışsam da..
Acılarımız hep aynı canım rabbım sabır versın bızlere cok zor bı acı bızı bızden baskası anlayamaz benım bugun 29 gun oldu yuregım bagrım yanıyor senın ne kadar oldu cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?