• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

dun ne oldu biliyomusunuz is yerinde hamile bi arkadas bi oglu var ikinciye hamile diye keske olmasaydi diyor biz evlat hasretiyle yanarken bole dusunenler de var:(((

ben bebeğimi yeni kaybettiğimde kuzenim doğum yapmıştı ne benim ilkti ne onun gideyim bebek görmeye dedim kucağıma aldım cadı kayınvaldesi ikide bir maşlahh maşallah dedi şok oldum hemen geri bıraktım eve geldim hüngür hüngür ağladım :43::43:o anda destek vermeleri gerekirken kıskanacağımı düşündüler:20::20: sonuçta 2 evladım var benim bebeğim melek oldu sizinki doğdu yüce rabbimin işi bizim elimizdemiydi şimdi bebek hep hasta hergün hastanelerde artık onlarla görüşmüyorum:26:

nefret ediyorum bu tarz insanlardan bizim nasıl nazarımız değsin ya tamam kendi bebeğimizi düşünürüz ama nazarımzın değceni asla düşünmemeleri lazım aksine daha hassas oldum nerde bebek hamile görsem kıskanıyorum ama hemen içimden maşallah diyorum :(

Benim de kızım melek oldu 72 gün yaşadı teyzesi gecenlerde dogumdan sonraki küvezdeki ilk halini gördüm alnı kırışmış sanki acı çekiyor yavrum nefes alamadıgı için çok ağladım o halini görünce kendimi çok suçluyorum çoğu zaman ben evlendim hemen hamile kaldım ve çok stresliydim hem hamilelik hem yeni evlilik eşimle kavga ediyorum gerginlik falan hatta bazen kızımın şanssız oldugunu zamansız geldiğini falan düşünüyordum ams onu gercekten istiyordum ben onu çok seviyordum acaba allahım bize bi ders mi verdi diyorum

kendini suçlaman boşuna bende sürekli suçluyorum ama boşuna böyle olması gerekiyomuş rabbim bunu hayırlı eylemiş. bi günah işledim o yüzdenmi oldu diyorum ama alakası yok benim kuzucum hiç sebebsiz gitti herşey öyle güzeldiki uçtu gitti kanatlı kızım...

insanin icine ole bi aci cokuveriyoki birden yakip geciyo yuregini.face i bile kapattim hamile ve bebek resmi gormek istemiyorum ben sadece bir kere hamile fotomu koymustum bi hafta sonra bebegim gitti benle hamile olanlar dogurdi napalim kismet boleymis icini ferah tut ilk calismaya basladigimda herkes bana aciyarak bakiyor gibiydi neler neler dusunuyodum simdi alistim biseylerle ugras yoksa surekli onu dusunursen ruh sagligin bozulur

neyle uğraşırsam uğraşayım çıkmıo aklımdan güzel kuzum :( zamanla sanırım

dun ne oldu biliyomusunuz is yerinde hamile bi arkadas bi oglu var ikinciye hamile diye keske olmasaydi diyor biz evlat hasretiyle yanarken bole dusunenler de var:(((

maalesefki öyle bi yanıp tutuşurken yavrusunu ölüme terkeden bile var geçenlerde haberlerde gördüm çöplüğe bırakmışlar :( yavrum soğuktan ölmüş :( yüce rabbim hayırlısı eylesin evlat hasretiyle yanıp tutuşanlara sağlıklı evlat nasip etsin inşallah

maalesefki öyle bi yanıp tutuşurken yavrusunu ölüme terkeden bile var geçenlerde haberlerde gördüm çöplüğe bırakmışlar :( yavrum soğuktan ölmüş :( yüce rabbim hayırlısı eylesin evlat hasretiyle yanıp tutuşanlara sağlıklı evlat nasip etsin inşallah[/QUOTE

ya gercektende nekadar ayni duygulari yasiyoruz sadece kendimin dusundugunu zannediyordum sanki o suckamalari ben okadar yaptimki ben kendime hergun esime ben sunu yaptim ondan mi oldu nerde gunah isledim ben gibi sorular sormaktan biktirmistim artik onu bile ama esim bana sunu soyledi hep peygamberimizin bile uc oglu cocukken vefat etmis hasa peygamberimizin gunahimi vardi yoktu ama rabbimiz en sewdigi kuluna bile bu aciyi tattirdi belki de farkinda bile degiliz ama aslinda cok sansliyiz belki de kisacik su omrumuz bitecek er yada gec ama ebedi hayatta melekllerimiz hep bizimle olacak boyle dusunun

4 ay gectı ama daha dun gıbı acım...kızımı cok özlüyorum parmağımı sımsıkı tutmasını gözümün içine bakmasını cok özledim:(..
Allahım nolur bıze de sagsalım sağlıklı ewlatlar nasıp et..yıne bı arkadsım doğum yapmış resımlerını koyuyor öyle içim acıyo kı..
kıskançlık degıl yanlış anlmayın ama içim cok buruk hayata küstüm...cok buuyuk bısey ıstemedım kı ben sadece mıs kokulu ewlat ıstıyorum ne zengınlık nede saltanat:(((((((((
cok üzgünüm naıcam bılmıyorum ölmek kızama kavuşmak istiyorum:(
yawrumrumeysam merhaba yazdiklarini bir suredir okuyorum allah ikimize de sabir versin.sen11kasimda dogum yapmissin ben de 15kasimda yaptim hemn hemen ayni vakitler ben de senin gibi korunmuyorum yumurtlana tembelligim var zaten bir mucize gibi dogal yoldan hamile kalmistim ama olmadi zaten dra bile gitmedim dogumdan sonra inanmiyorum sanki onlara inanmak istemiyorum bebegimin butun kontrollerini yaptiriyodum butun testlerini vs hep cok saglikli demislerdi ole guzel bi hamilelikti ki midem bile bulanmamisti ama ne oldu hersey olacagina vardi ben de senin gibi dusunmeye basladim gerci bizim onlem almamiz sonra allaha tevekkul etmemiz gerekiyo ama bu konuda serbest biraktim kendimi cunku her dr farkli konusuyo korunmuyorum zaten hamile kalmam zor bakalim ne olacak asilama tup bebek yoksa yine bi mucize olacak mi sen de benim gibisin allahim bize yardim etsin hasretimizi dindirsin minicik yawrularimiz olsun hayirli saglikli evlatlar versin bize ins

Arkadaslar lahusa kanamaniz ne kadar surdu ve ilk adetinizi ne zaman oldunuz

lohsa kanamamın 40.gunu yoğun bı kanamayla hastaneye gıttım 40 bası kanaması yanı adet kanaması dedı..ondan sonra yıne eskısı gıbı tam 28.gunde tekrar adet oldum ve yıne 28.gunu yıne adet oldum suanda öleyım..yıne eskı duzenımde sukur..korunmuyorum bence sızde korunmayın cok araştırdım ınanın 40 çıkıp hamıle kalan ve doğuran cok var..hazır rahım hamılelıgı kabullenmişken ara vermemek lazım.tabı sözüm hemen hamıle kalamaynlara...bırde burdakı eskı arkadslar kendı aralarında bırbırlerıne yasın okuyolardı her hafta..bızde öle yapsak...ve ''lem yelıd''70.000 defa okuyalım ınş. yaratan Rabbım bırbırımıze ettıgımız dualarls bızede nasıp eder inş.
bızde korunmayan arkadslara yasın başlatalım mı?

lohsa kanamamın 40.gunu yoğun bı kanamayla hastaneye gıttım 40 bası kanaması yanı adet kanaması dedı..ondan sonra yıne eskısı gıbı tam 28.gunde tekrar adet oldum ve yıne 28.gunu yıne adet oldum suanda öleyım..yıne eskı duzenımde sukur..korunmuyorum bence sızde korunmayın cok araştırdım ınanın 40 çıkıp hamıle kalan ve doğuran cok var..hazır rahım hamılelıgı kabullenmişken ara vermemek lazım.tabı sözüm hemen hamıle kalamaynlara...bırde burdakı eskı arkadslar kendı aralarında bırbırlerıne yasın okuyolardı her hafta..bızde öle yapsak...ve ''lem yelıd''70.000 defa okuyalım ınş. yaratan Rabbım bırbırımıze ettıgımız dualarls bızede nasıp eder inş.
bızde korunmayan arkadslara yasın başlatalım mı?

bende araştırdım ondan cesaret alıyorum zaten benim normal doğum sanırım çabuk hamile kalırım yani rabbimin izniyle hem korkuyorum ama yinede 40 çıksın bekliom işte az kaldı.
bence süper fikir bizde paylaşıp yasin okuyalım ben zaten okuyorum birbirimize destek olursak daha iyi olur. lem yelid duamı cnm duymadım hiç.

maalesefki öyle bi yanıp tutuşurken yavrusunu ölüme terkeden bile var geçenlerde haberlerde gördüm çöplüğe bırakmışlar :( yavrum soğuktan ölmüş :( yüce rabbim hayırlısı eylesin evlat hasretiyle yanıp tutuşanlara sağlıklı evlat nasip etsin inşallah[/QUOTE

ya gercektende nekadar ayni duygulari yasiyoruz sadece kendimin dusundugunu zannediyordum sanki o suckamalari ben okadar yaptimki ben kendime hergun esime ben sunu yaptim ondan mi oldu nerde gunah isledim ben gibi sorular sormaktan biktirmistim artik onu bile ama esim bana sunu soyledi hep peygamberimizin bile uc oglu cocukken vefat etmis hasa peygamberimizin gunahimi vardi yoktu ama rabbimiz en sewdigi kuluna bile bu aciyi tattirdi belki de farkinda bile degiliz ama aslinda cok sansliyiz belki de kisacik su omrumuz bitecek er yada gec ama ebedi hayatta melekllerimiz hep bizimle olacak boyle dusunun

eşin ne güzel demiş ya okuyunca içim bi tuhaf oldu evet arkadaşlar düşünsenize bu fani dünya kısacık ama ebedi hayatta kuzucuklarımız olucak bizim sonsuz hayatta onlarla olucaz ne mutlu bizlere burda ciğerimiz yanıyo ama orda kavuşup hiç ayrılmıcaz .

bu acıyı yaşayan herkez aynı düşüncelerde herkezin yazdıklarını okuyunca bende şaşa kalıyorum sanki ben yazmışım gibi hissediom. hepimiz aynı hislerdeyiz

Evet acil sezeryana aldilar beni ozaman berbatti.. Cünki beni zehirlemis oglumun kani benim kan dolasimima girmis bende ölebilirdim .. Baska cocugum yok ilk oglumdu ama suan tekrar hamileyim dr 1 sene minimum bekle dedi dayanamadim nolacaksa olsun dedik ve 6. ayda ilk denemede hamile kaldim suan dogumuma bi kac hafta var ve cok endiseliyim cok korkuyorum cünki birden bire hareketleri azaldi ve doktorlar biseylerin ters gittigini diyor ama ne oldugunu bilemiyolar sürekli kontrollere gidiyorum hastaneye vs insallah bi mucize olur sag salim alirim bu sefer kardesini kucagima.. Piskolojim alt üst oldu iki yildir hep tetikte yasamaktan biktim 😞 hayirlisi olsun hakkimizda..

cnm benm korkma bol bol dua et kendini strese sokarsan bebekte sterese girer oda hareketlerini etkileyebilir ne kadar oldu bebiş,,geçen bende senin gbi yaptım kendimi strese çok sokmuşum doğal olarak hmn bebeği etkiledi rahim kasılmış onun üzerine korkudan yne olacak moralimi yüksek tutuyorm iyi düşünmeye çalışıyorm yaşadıklarımız kolay değil kimse bizi anlayamaz ewet ama bu bebişleride düşünmemiz lazım onun için moralini yüksek tut her zmn mutlu ol cnm :)

cok şükür atlattık gelen gidenden ben kaptım bendende kızıma gecti sanırım tabi tam teshis bu değil ama olasılık bu.
9 gün yattı hastanede ama artık evimizdeyiz.nazara inanırım.Allahım esirgesin.

ayyy cnm gelen giden mutlaka oluyodur gelen giden olduktan sonra felak ve nas oku nazara iyi geliyo pek kimsenin yanına çıkarmamaya çalış diecem ama yapabilirmisin bilmiyorummm :D :D

eşin ne güzel demiş ya okuyunca içim bi tuhaf oldu evet arkadaşlar düşünsenize bu fani dünya kısacık ama ebedi hayatta kuzucuklarımız olucak bizim sonsuz hayatta onlarla olucaz ne mutlu bizlere burda ciğerimiz yanıyo ama orda kavuşup hiç ayrılmıcaz .

bu acıyı yaşayan herkez aynı düşüncelerde herkezin yazdıklarını okuyunca bende şaşa kalıyorum sanki ben yazmışım gibi hissediom. hepimiz aynı hislerdeyiz

emin ol birebir ayni duygulari paylasiyoruz yalniz degiliz ben hayatimda yasadigim kotu oldugunu dusundugum olaylarin sonunda hep buyuk mutluluklaryasadim biliyomusun her serde bir hayir her hayirda bir ser olabilir bunu biz bilmeyiz de allah bilir bir de esim hep sunu soyler saglikli bebek herzaman yasama egilimindedir bizim bebeklerimizin saglik sorunlari vardi demekki belki yasasalardi ciddi rahatsizliklari olacakti daha cok uzulecektik kaldiramayacaktik allah insana cekebileceginden fazla yuk yuklemez emin ol tavugun altina bile konulan yumurtalarin hepsinden civciv cikmiyor iste insan yawrulari da boyle saglikli olan hayata tutunuyor olmayan vakti gelince gidiyor

arkadaşlar psikolog doktoruna soru yazmıştım durrmumu anlattım hemen hamile kalmak istiyorum falan yazdım bana attığı cevabı aynen yolluyorum

ben bu fikre uzun vadede katılmıyorum göç. anne-bebek ilişkisinde bu tip bir telafi niteliği taşıyan seçimler, uzun vadede çok zararlı olabiliyor. şimdi odaklanman gereken yaşadığın acı ve kaybettiğin hayallerin olmalı. bir kaybın yerine yeni bir çocuk doğurmak çok sakıncalı. bu yeni doğacak çocuğuna bir misyon yükleyecektir. annesini depresyondan ve yaşadığı sıkıntıdan kurtarmak gibi. "misyon bebekleri" kendi öz benliklerini geliştirme fırsatı bulamazlar. senin yapman gereken kendi depresyonunla kendi başına başa çıkmaktır. bunu küçücük bir bebeğin varlığına bağlamak ona çok büyük haksızlık olur. özlemini ve acını anlamaya çalışmadığımı düşünme sakın. ancak bu denli ağır bir kayıpta en az yapılan şey düşünmek(işlevsel düşünce) oluyor. önce kendi depresyonuna odaklanmalısın göç.

iyice kafam karıştı artık bi an önce kendime gelip hayata dönmeliyimm

banada 2 ay geçti ama hala dün gibi yarın 12 şubat oğluşumda 12 aralıkta beni bırakıp gitmişti.bende facebooktan fotoğraf koyanlar oluyo bebişi olanlar hatta aramızda 1 hafta vardı ben ondan 1 hafta önceydim duydunm doğum yapmış koymuş hemen fotoğrafını hemen çıkardım arkadaşlık listesinden benim değil eşimin arkadaşıydı iş yeriden ama çıkardım.sizin bebeğiniz kaç ay yada kaç hafta gün yaşadı benim oğluşum 5 gün yaşadı.bugün doğum yaptığım hastaneyi internetten şikayet edecektim ama beceremedim neden biliyormusunuz?oğlum yoğun bakımda yatarken bizden bez ıslak mendil mama bebek yağı ve şampuan istediler.tamam bezi anladım ama şampuan neyin nesiydi benden onları isteyince ohhh be oğlum iyileşiyor banyo yaptıracaklar dedim ama olurmu ya heryerinde hortum olan tüp olan bi bebeği nasıl banyo yaptırabilirlerdi ki.canım oğlum senin hayrına orda ki küçük arkadaşların kullansınlar iyi olsunlar ama onlar beni çok ümitlendirmişti canım oğlum.

çok sinir oldum hangi hastane bu kadar aptallık olurmu bunu senin ümitlendireceğini nasıl düşünemezler gerzek insanlar :(

arkadaşlar bebeğimi kaybedeli 48 gün oldu ilk adetimi oldum ama aşırı kanamam oluyor daha önce bu kadar kanama olmuyordu normal mi sizlerde nasıl olmuştu?

Psikolog ilac vermio ben zaten psikiyatriye gitmem ilac istemiom agir olduo sadece ne yapmam gerek kendim gibi degilim artik

cnm ben buğun psikyatriye gittim iyikide gittim önce tanıştık anlat dedi bebeğimi kaybettim dedim bu yüzden ağlama krizlerine giriyorum herkesten nefret ediyorum kendimi suçluyorum kimseyi görmek istemiyorum hamileleli hiç görmek istemiyorum hayatımdan zevk almıyom dedim ilk sorusu şu oldu mezarına gittinmi ?oldu yas döneminde olanlara ilk tavsiyemiz mezarına gidin gerekirse yalnız olun ve konuşun dedi ağlama krizleriniz tutunca kasmayın ağlayın dedi esimlede görüştü ben memnun kaldım tavsiye edrim amam ilç başladı.

eymen46 nın yazısını okuyunca aklıma geldi keşke ince düşünebilseler ben rutin kontrollere özel bi hastaneye gidiyodum erken doğum şüphesi başlayınca doktoruma gittim ve erken doğum olabilir denildi önce durdurmaya bakalım dedi ben sana müdahale ederim fakat bebek için yeni doğan ünitesindeki dktrla görüşeyim dedi ve çocuk dktr kuvözler dolu ünv hastanesine sevk edlim dedi beni üniversite hastanesine sevk ettiler giitim doğum değil seni nie gönderdiler açıklık yok sancı yok eşi suyu tam çocuk yerinde deiler bi siyah kanama görmüşsün istrahat et geçer dediler yatarsanda refakatçi eşim olduğu için kabul etmediler bende o zman annemlerde kalıp ıstrahat ediyim dedim 5 gün annemlerde istrahat ettim sancı falan bişey yok bebişin hareketleri yerindeydi amam hafif kanamalarım devam etti 5 günün sonunda sancım başladı gittik tekrar başka hasteneye sancyı durduralım dediler ama artık olmadı işişten geçmişti ve bebeğimi olduktan sonra o hastaneneinde kuvözleri doluymuş çünkü sadece doğum hastanesiydi çok yoğundu tekrar bebğimi nereye sevk etseler iyi rutin kontrol yaptığım hastaneye ambulansa alınca 3 saatin sonunda ambulansta ölmüştü yani ben hangi birine üziliyim bunlar yetmezmiş gibi odama başka bir sezeryanlı bayanı aldılar kadın girince ırakın dedim ben çıkıcam onun bebeği yanımda ağlarsa ben naaparım benim yanımda kucağımda boş.....ama kendi açımdan çok şükür yanımdaki bayanın 32 haftalıkmış kuvöze alınmış yani onunda bebği gelmedi amam onun açısından çok şükür durumu iyiymi onun bebeğinin yani hastane yönetimlerinin düşünceli olması lazım bu konularda:((uzun lafın kısası geçmişe dönünce kahroluyom hata hata hata bu suçlulukduygusuna kahroluyum....

cnm ben buğun psikyatriye gittim iyikide gittim önce tanıştık anlat dedi bebeğimi kaybettim dedim bu yüzden ağlama krizlerine giriyorum herkesten nefret ediyorum kendimi suçluyorum kimseyi görmek istemiyorum hamileleli hiç görmek istemiyorum hayatımdan zevk almıyom dedim ilk sorusu şu oldu mezarına gittinmi ?oldu yas döneminde olanlara ilk tavsiyemiz mezarına gidin gerekirse yalnız olun ve konuşun dedi ağlama krizleriniz tutunca kasmayın ağlayın dedi esimlede görüştü ben memnun kaldım tavsiye edrim amam ilç başladı.

gerçektenmi bende gidim ya gerçekten iyi değilim herkese rol oynamaktab bıktım anneme ablalarıma bıktım ya onlarda üzülecek diye tel kapatana kadar mutlu algılasınlar sesimi diye gülüyorum sonra tekrar aynı şeyler.bende gitmek istiyorum.

Back
X