• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

amin inşallah
ama dediğim gibi ben 3 gün sancıya razıydım
gelmeseydi onlar
gerçi şimdi kime nasıl davranacağımı öğrenmiş oldum o da var
moral vermek yerine naptın da böyle oldu dediler
kendi kafalarından isim koymuşlar kızıma hatice diye seviyoduk görüyon mu gitti dediler
yelek ördüydüm nasip değilmiş diyor salak gelmiş başıma
moral vermiyon aksine bozuyon bari sus değil mi

bilirim o aptalları sen yazdıkça kendi yaşadıklarım birbir önüme gelio inan bebeğimizi kaybetmemiz ayrı üzüntü sonrasında yaşananlar apayrı. banada gelip yan odadaki bebeğin ne kadar tatlı olduğunu ne güzel emdiğini anlatan oldu yanlış hareketmi yapmışım çay içmişim hazır yemek yemişim yanlış ilaçmı içmişim doktor hatasıymış bi hareketmi yapmışım daha neler neler benim suçummuş gibi söyledilerde söylediler nefret ettim herkezden hala kimseyle konuşup görüşmek istemiom beni benden ettiler ama yaşadıkları ders oluo insana acı tecrubeler

keşke dinlemeseydim ablamı da görümcelerimi de keşke keşke bekleseydim 3 gün bekleseydim de yinede normal doğum yapsaydım
salağım salak normal doğum yapsaydım korkmazdım hiç hemen hamile kalmak için korunmazdım da
eşime de ablama da kin tutuyorum
niye yaygaraya verdiniz ortalığıda bi sürü gereksiz insanı başıma topladınız sonra da çekip gittiniz hatta ameliyattan çıktığımda bile yoktunuz o gereksizler vardı
dönüp dönüp o günü yaşıyorum gün doğuyor batıyor tekrar 31 ocak oluyor ben yine o güne uyanıyorum yine o saatleri yaşıyorum ne söylenenleri unutuyorum ne yaşananları

insana akıl veren çok ekmek veren yok die bi söz var bende sezeryan olduğuma çok pişman oldum bebeğim kiloluydu yapamazsın zor falan dediler 2. bebeğim melek olduktan sonra aklım başıma geldi şimdi bana akıl verenler gelinimiz hamile normal doğum yap görüyosun görümcenin başına gelenleri diolar sinirlerim alt üst oluyo bide nasip diolar sonra eee seninde hatan var diolar temizlik yapmışsın şimdi bu tesellimi değil mi anlamadın:(

insana akıl veren çok ekmek veren yok die bi söz var bende sezeryan olduğuma çok pişman oldum bebeğim kiloluydu yapamazsın zor falan dediler 2. bebeğim melek olduktan sonra aklım başıma geldi şimdi bana akıl verenler gelinimiz hamile normal doğum yap görüyosun görümcenin başına gelenleri diolar sinirlerim alt üst oluyo bide nasip diolar sonra eee seninde hatan var diolar temizlik yapmışsın şimdi bu tesellimi değil mi anlamadın:(

kendi öz ablamı affedemiyorum sırf bu yüzden düşündükçe ondan nefret ediyorum ama zamanı geri döndürmenin imkanı yok evime gelince hiç bişey olmamış gibi davranıyorum. küçük ablam haber vermiş o da gelmiş hemen daha içeriye girer girmez ne bekliyon sen neyi beliyon hemen sezaryen olacaksın dedi. seni döverim ölmüş bebek hareket etmiyo nasıl doğuracaksın dedi. hala lafları kulaklarımda çınlıyo. kötü konuştum defol git dedim susmadı aynı devam etti başımda. görümcelerin lafları umrumda değil öz ablamın lafları beni yıktı. susmadı o konuştukça öbürleri daha beter oldu.

bilirim o aptalları sen yazdıkça kendi yaşadıklarım birbir önüme gelio inan bebeğimizi kaybetmemiz ayrı üzüntü sonrasında yaşananlar apayrı. banada gelip yan odadaki bebeğin ne kadar tatlı olduğunu ne güzel emdiğini anlatan oldu yanlış hareketmi yapmışım çay içmişim hazır yemek yemişim yanlış ilaçmı içmişim doktor hatasıymış bi hareketmi yapmışım daha neler neler benim suçummuş gibi söyledilerde söylediler nefret ettim herkezden hala kimseyle konuşup görüşmek istemiom beni benden ettiler ama yaşadıkları ders oluo insana acı tecrubeler

eşime de ders olsa keşke başıma bir iş gelirse kimseyi çağırma dedim niye öyle diyon ben napardım tek başıma dedi.
onlar gelmeseydi normal doğururdum dedim ikinciyi normal doğurursun dedi
geçti artık o dedim nasıl yani dedi
birazda gözünü korkutmak için 2 bebek hakkımız kaldı onlarıda normal doğurmamın imkanı yok artık dedim
çok üzüldü bilmiyodum dedi boşuna demiyorum kimseyi çağırma diye dedim

Son düzenleme:
kendi öz ablamı affedemiyorum sırf bu yüzden düşündükçe ondan nefret ediyorum ama zamanı geri döndürmenin imkanı yok evime gelince hiç bişey olmamış gibi davranıyorum. küçük ablam haber vermiş o da gelmiş hemen daha içeriye girer girmez ne bekliyon sen neyi beliyon hemen sezaryen olacaksın dedi. seni döverim ölmüş bebek hareket etmiyo nasıl doğuracaksın dedi. hala lafları kulaklarımda çınlıyo. kötü konuştum defol git dedim susmadı aynı devam etti başımda. görümcelerin lafları umrumda değil öz ablamın lafları beni yıktı. susmadı o konuştukça öbürleri daha beter oldu.

eşime de ders olsa keşke başıma bir iş gelirse kimseyi çağırma dedim niye öyle diyon ben napardım tek başıma dedi.
birazda gözünü korkutmak için 2 bebek hakkımız kaldı onlarıda normal doğurmamın imkanı yok artık dedim

canım doğrudur o piskolojiyle normal doğum zor olurdu bebek canlıyken anneye yardım eder ama ölüyse zor iner demekki senin hakında böyleymiş kimseyi suçlama ablanda seni düşünmüştür bence bak ben 3 sezryan bir kerede dış gebelik yüüznden açık ameliyat oldum o kadarda kötü değil bne daha 2 istiyorum sezeryan o kadar kötü değil benim yengem 5 doğuracak oluyor artık sabır sadece sabır umutlu olun en kısa zamanda meleklerimiz gelecek ben inanıyorum

öyle cnm birinci sezeryan olunca artık olmuyo çünkü benin 1. sezeryandı melek olan kızımda çok sancı çektim sonra sezeryana aldılar rahmin yırtılmaya başlamıştı dedi dktr:(

Dogum yapmisim yanimda yatiyor sedyede ama normal dogum olmus hayir diyorum olecek o sezeryan olmasi lazim geri koyun kizimi sezeryan yapin, bilincaltina bak

Hep korku doly ruyalarim gecen ust uste ayni rutayi gordum dogum yapiyorum ilki olmus pesinden bi tane saha doguruyorum agliyo gukuyo emziriyorum nasil jutlu oluyorum allahim bu tasiyor sukurler olsun diyorum ama bi sure sinra oda oluyor offff sizinde ruyalariniz boylemi kizlar

Herkes yatmis sanirim tum nelekannekerine guzel ruyalar insallah ruyanizda bebislerinizi gorur opup koklarsiniz

ne biçim insanlar var şu dünyada gerçi onlara insan bile denemez
sağlık ocağından aradılar diyalog aynen şu
ben- alo
ebe- sen sadem karamel misin
ben- siz kimsiniz
ebe- ben sağlık ocağından arıyorum ölü doğum yapmışsın neden bildirmedin
ben- bildirmem mi gerekiyordu
ebe- evet hemen gel form doldur
ben- bi ara gelirim
ebe- benim bunları cumaya kadar teslim etmem gerek senin en geç yarın gelmen gerek yarın müsait bir zamanda gel

nutkum mu tutuldu noldu elim ayağım titriyor bişeyde diyemedim diyemedim diye kendime kızıyorum şimdi sinirden çatlicam insan bi geçmiş olsun falan der bi uslubuna dikkat eder yemin billah olsun bi daha bu sağlık ocaklarındaki terbiyesizlerle muhatap olmicam

ben- alo
ben- siz kimsiniz
ben- bi ara gelirim
ebe- benim bunları cumaya kadar teslim etmem gerek senin en geç yarın gelmen gerek yarın müsait bir zamanda gel

nutkum mu tutuldu noldu elim ayağım titriyor bişeyde diyemedim diyemedim diye kendime kızıyorum şimdi sinirden çatlicam insan bi geçmiş olsun falan der bi uslubuna dikkat eder yemin billah olsun bi daha bu sağlık ocaklarındaki terbiyesizlerle muhatap olmicam

bızım sağlık ocağı ebesı aıle hekımımle beraber ewıme geldı hem bassaglıgı hemde form için

ben- alo
ben- siz kimsiniz
ben- bi ara gelirim

cnm o hemşire gerizekalıymış kesinlikle insanlık dışı yaratık benim hemşirem haberi yoktu kontrolu haber vermek için aradı yarın gel kontrole dedi bende ilk defa o zaman bebeğimi kaybettim dedim zaten ağlamaya başladım Allah razı olsun teselli etti beni baya konuştuk telefonda 3 gün sonra gittim sağlık ocağına hem aile doktorum hem hemşirem 1 buçuk saat benimle konuştular dinlediler yönlendirdiler Allah razı olsun onlardan ama seni arayan insan denemez ama maalesef hemşire olmuş boşver sen üzülme onun mallığı bence hiç gitme bidaha ararsada azarla haddini bilsin aptal

bızım sağlık ocağı ebesı aıle hekımımle beraber ewıme geldı hem bassaglıgı hemde form için

ne güzel insanlar var bi türlü beni bulmuyor bunlar

cnm o hemşire gerizekalıymış kesinlikle insanlık dışı yaratık benim hemşirem haberi yoktu kontrolu haber vermek için aradı yarın gel kontrole dedi bende ilk defa o zaman bebeğimi kaybettim dedim zaten ağlamaya başladım Allah razı olsun teselli etti beni baya konuştuk telefonda 3 gün sonra gittim sağlık ocağına hem aile doktorum hem hemşirem 1 buçuk saat benimle konuştular dinlediler yönlendirdiler Allah razı olsun onlardan ama seni arayan insan denemez ama maalesef hemşire olmuş boşver sen üzülme onun mallığı bence hiç gitme bidaha ararsada azarla haddini bilsin aptal

canım biraz sakinleşince düşündüm de onun beni anlaması benim derdimle dertlenmesini beklemek benim hatam
çünkü malesef bazıları insan doğuyor ama insan kalamıyor
hep diyoruz ya melek annesini başka bir melek annesinin dışındakiler anlayamaz

ne güzel insanlar var bi türlü beni bulmuyor bunlar

canım biraz sakinleşince düşündüm de onun beni anlaması benim derdimle dertlenmesini beklemek benim hatam
çünkü malesef bazıları insan doğuyor ama insan kalamıyor
hep diyoruz ya melek annesini başka bir melek annesinin dışındakiler anlayamaz
Benim ebem de çok nazik davranmıştı, ama onun dışında bir sürü insan çok kabaydılar belki iyi niyetli belki moral vermek içindi yaptıkları ama batırıyolardı yok niye o doktora gittin mi demeler senin neyine gerek normal doğum mu demeler en son birisi senin acın çok büyük allahtan o kızını hiç görmedi( başka bi arkadaşından bahsediyor doğumda kaybetmiş hiç görmemiş) belki kötü bir söz değil ama bu bile canımı sıktı yani bana acıyor gibi geldi, yine gecen bi akrabamı gördüm gözlerimin içine bakıyor acıyarak nasılsın derken bile sesi titriyor, bana kendimi eksik hissettiriyor bu yaklaşımlar sanki herkes çocuk yapabildi ama sen yapamadın gibi belki de ben böyle düşünüyorum bilmiyorum , dünde bi arkadaşımın dogumuna az kaldıgını öğrendim böyle içimde kıskançlık hırs üzüntü o kadar çok duygu vardı ki karmakarışıktım allahım neden ben dedim bir kez daha sonra düzeldim sonra yine moralim çöktü hayat eskisi gibi olmayacak artık çok yorgunum çok yıprandım

Benim ebem de çok nazik davranmıştı, ama onun dışında bir sürü insan çok kabaydılar belki iyi niyetli belki moral vermek içindi yaptıkları ama batırıyolardı yok niye o doktora gittin mi demeler senin neyine gerek normal doğum mu demeler en son birisi senin acın çok büyük allahtan o kızını hiç görmedi( başka bi arkadaşından bahsediyor doğumda kaybetmiş hiç görmemiş) belki kötü bir söz değil ama bu bile canımı sıktı yani bana acıyor gibi geldi, yine gecen bi akrabamı gördüm gözlerimin içine bakıyor acıyarak nasılsın derken bile sesi titriyor, bana kendimi eksik hissettiriyor bu yaklaşımlar sanki herkes çocuk yapabildi ama sen yapamadın gibi belki de ben böyle düşünüyorum bilmiyorum , dünde bi arkadaşımın dogumuna az kaldıgını öğrendim böyle içimde kıskançlık hırs üzüntü o kadar çok duygu vardı ki karmakarışıktım allahım neden ben dedim bir kez daha sonra düzeldim sonra yine moralim çöktü hayat eskisi gibi olmayacak artık çok yorgunum çok yıprandım

canım Allah yardımcın olsun yardımcımız olsun
aynı şeyleri hissediyoruz emin ol
acıyarak bakmalar saçma sapan konuşmalar güya moral vermek için söylenenler
bunlar hepimizde aynı iyi niyetlisi kötü niyetlisi hepsi var
ben artık kimseyi umursamıyorum evimde tek başımayken ağlıyorum dışarıda normal olmaya çalışıyorum kimsenin beni anlamasını beklemiyorum
zamanın geçmesini bekliyorum gözümü kapatsam açtığımda 5 ay geçmiş olsa yeniden doktoruma gidip söylediği testleri yapsa sonra artık korunmayın dese kızım geri gelse

Arkadaşlar kaç gündür yoktum kayınvalidemler ankaradan gelmişlerdi onlardaydım walla sizleri tanımıyorum ama özlemişim:)))aklım burda kalmıştı çünkü derdimi en ii anlayan sizlersiniz burda kendimi çok rahatlatıyorum..bulutgoç cnm sen korunmayı bırakmıştın demi?eymen46 da kararsızdı lütfen hbr verin merak ediyom sırayla doğum hbrleri gelsin umut olsun bizlere inşlh

Back
X