kiyamam sana.. canim ben eltimle birlikte hamileydim ve onunda kizi olacakti hep seviniyordum kizimin bir kuzeni olacak ve cok iyi arkadas olacaklar diye.. eltimle beraber alisverise gidip beraber aliyorduk pempeleri.. ve onun kizi iki ay sonra dogdu... onun gözünü baktigimda zülali soruyorum ona gizlice... sonra eltim bebek mevlidi yapti gittim aglaya aglaya. kiskaniyor demesinler diye.. hala gözümün önünde o büyüyor aldiklarini giydiriyor arabasiyla dolasiyor ben bombos.. ve kizimin mezari yakin bile degilki gidip aglayayim.. demek istedigim canim beterin beteri var... kendini toparla canim allah verdi ve allah aldi.. ve yine vermeye yanliz allah kadirdir.. rabbim insallah tez zamanda kucagini doldurur...unutma bizim sefaatcilerimiz var.. buda herkese nasip olmuyor...bizim cennette meleklerimiz var..
canım benimde 3.aydan sonra suyum azalıyordu doktorum günde 3 litre içmemi söyledi ben 1,5 2 litre içerdim sonra sonra derken çoğaldı 7. ayımda ve doğumumda çok iyiydi suyum sana su içmeni söylemedimi doktorun
bende çok su içtim günde 3 litreden fazla ama hiç artmadığı gibi azalmaya devam etti. sebebini bulabildiler mi suyunun azalmasının
yok canım bende pek problem olmadı içince düzeldi o yüzden araştırmadı doktorum ama senin ki çok deişikmiş ya seninkini bulamadılar mı?
sebebini bulamadılar böbrekleri çalışmıyor diyorlardı ama çalışıyordu doğduğunda benim gibi hiç yok burda herhalde.
ay nasıl anlıyorum seni ya bende dün annem çok ısrar etti ara hayırlı olsun de die duymazdan geldim ama çok ısrar etti ağlamaktan konuşamam die korktum tam konuşurken bebek ağlar duyarım die korktum ama aradım zar zor iki üç kelime konuştum kapatmaya kalmadı hıçkırıklarım şimdi hayırlı olsuna gitmek zorundayım hem arkadaşım hem amcamın eşi ama nasıl gidicem gitmezsem kıskanıyor derler gidersem ağlarım duramam ağlasamda kısknıyr olucağım ne yapıcağımı bilemiyorum Allah aşkına ayşem ne yaptın o mevlütte nasıl durdun ben gidip oğlumun mezarında yatasım geliyor şuan mübtela oldum her dışarı çıktığımda acaba fırsat bulur uğrayabilirmiyim die düşünüyorum keşke seninkide yakın olsaydı bana da çok yakın deil ama aynı şehirde
sebebini bulamadılar böbrekleri çalışmıyor diyorlardı ama çalışıyordu doğduğunda benim gibi hiç yok burda herhalde.
canim arabayla giderken aglaya aglaya gittim. 10dakika kadar sürdü sonra park ettim arabayi orda kendine gel.. allah büyüktür herserde bir hayir vardir. allaha sigindim.. ama yüzümü görme üzgün durgun ve dokunsalar aglayacak haldeyim.. gittim oturdum bir kenara. tabi eltim bi mutlu kaynanamda orda.. icimdende onlara kiziyorum. nasil yaparlar mevlüt diye benim acimi biliyorlar eltim sahitti herseye.. ama yangin benim icimdeydi onlar nerden bileceklerdiki icimdeki yangini.. eltimin kucaginda kizi varken benim icimin boslugunu nasil bilebilirki.. sonra bebek sekeri dagitirken eltim bana soruyor sen aldimmi bebek sekeri sonra ay gördümya sen pempe almistin.. bende bebek sekeri almistim ablam türkiyeden getirmisti eltimte benden görmüstü. sabrettim canim acimi icime attim belli etmedim.. sonra evde hickira hickira agladim.. acini anlamayana sakin belli etme.. benim en samimi arkadasim amcamin kizi dogum yapti benden 4ay sonra. o bile beni anlamadi... telefon actigimda oglunun aglamasini bana dinletiyordu bak teyzesi cok tatli falan... elbet rabbim tekrar sana bir evlat nasip edecek o yüzden o günleri düsün... inan güzel olacak...
canım benim nasıl içten okudum bilemezsin sanki orada senin yerine ben varım nasıl yeeteeeeerrrrr bağırmadan durabildin ya nasıl içindeki incileri tutabildin ya çok zor nasıl imtihanlardan geçiyoruz Rabbim :< hakikaten eltin çok anlayışsızmış ya inanamıyorum hadi o anlamadı ya kayınvalden bi büyük olarak o da mı? off inanamıyorum bu insanlara ya gerçekten hiç kimse anlamaz bizi kimseye anlatamıyorum o yüzden iyi ki siz varsınız <eşim bide> :<
kızlaaaar bıktııımmmkızım öldü! plasenta previa dediler, rahmi alıcaz dediler!! sapasağlam ameliyattan çıktım dedim. endometrit oldum!!! sonra şiddetli kanama, tekrar hastaneye yat, yine tedavi işe yaramazsa rahmini alıcaz lafı!!! onu atlattım rahmi kurtardım dedim, bu sefer de ağrı üstüne ağrı, rahim fıtıklaşması!! o da iyileşti dedim şimdide göğsümden kan gelmeye başladı. yeter artık kaldıramıyorummmmm bitsin artık bu terslikler 4 ay için çoooook ağır geliyo, taşıyamıyorum artık!!!!!!!
ne olur dua edin kızlar!!hiç bu kadar bunalmamıştım. isyan etme, tırlatma noktasına geldim artııık!!!!
kızlaaaar bıktııımmmkızım öldü! plasenta previa dediler, rahmi alıcaz dediler!! sapasağlam ameliyattan çıktım dedim. endometrit oldum!!! sonra şiddetli kanama, tekrar hastaneye yat, yine tedavi işe yaramazsa rahmini alıcaz lafı!!! onu atlattım rahmi kurtardım dedim, bu sefer de ağrı üstüne ağrı, rahim fıtıklaşması!! o da iyileşti dedim şimdide göğsümden kan gelmeye başladı. yeter artık kaldıramıyorummmmm bitsin artık bu terslikler 4 ay için çoooook ağır geliyo, taşıyamıyorum artık!!!!!!!
ne olur dua edin kızlar!!hiç bu kadar bunalmamıştım. isyan etme, tırlatma noktasına geldim artııık!!!!
her an ağlamaya hazırım zaten msj ını okuyunca başladım yine hüngür hüngür. başın sağolsun allah sabırlar versin .ben de doğumdan sonraki haftalarda çok iyiydim herkes şaşırıyordu ( heralde dediğin gibi şoktan) ama sonrasında öyle bir keder bastırdı ki altından kalkamıycam sandım .aynen ben de çok unutkanımdır ama hamileliğim , ölümünü öğrendiğimiz gün ameliyata giderken hemşireler, doktorumun söyledikleri ,yanımdakiler, bulunduğum ortam ... sanki her an o anlardayım, şu anımı yaşayamıyorum tekrar tekrar zaman durdu o anlarda kaldım sanki. ama etkisi yavaş yavaş azalıyor en azında hayatına devam ediyorsun acı azalıyor mu azalmıyor sadece biraz daha geri planda kalıyor hayat koşuşturmasıylaDoğum yaptıktan sonra şoktaydım galiba. Bebeğimi kaybetmenin acısı azalacağına her geçen gün daha çok artıyor. O kadar unutkan olan ben hamileliğimin ilk anından itibaren her anı hatırlıyorum. Her anımı ona adamışım galiba. Onun için yapmışım her şeyi. Bütün zamanımı onunla geçirmişim. O kadar büyük bir boşluktayım ki. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Ve bazen kendimi düşünürken buluyorum bir sebep arıyorum bebeğimin ölümüne. Her gün yeni bir sebep buluyorum ve her gün yeni bir keşkem oluyor.
yaşadıkların inan çok acı sana nispet yaparmış gibi konuşmalar falan . onlarla görüşmesen olmaz mı kıskanıyor desinler diğer insanların ne dediği şu an evlat acısı yaşarken önemli değil bence. ne olacak ki ne derlerse desinler . tabi şu an dışardan benim için konuşması kolay diyebilirsin aile içi çok farklıYa kızlar ben iki gündür çok fenayım ya çok kötüyüm amcamın eşi vardı benden bir ay sonra hamile olduğunu öğrendi konuşurduk hep ben derdim benim bebeğim daha büyük olur yok artık birbirimize oturmaya gelmeyiz yok çocuk için kavga ederiz falan hep kontrole gittiğimizde konuşup haber verirdik birbirimize dün doğum yaptı bi kızı oldu çok çok kötü oldum kıskanmıyorum tabi ama ne bileyim oğlumun arkadaşı oldu oğlum yok siz anlarsınız beni sonra işten çıktım oğlumun mezarına gittim ağladım ağladım bende ölmek istiyorum gerçekten artık çekemiyorum sanki artık dayanamıyorum. oğlumun mezarının üzerinde 30965 yazıyor biz aylarca babasıyla en güzel ismi düşündük günlerce netlerde kitaplarda isim aradık yeri geldi tartıştık oğlumuza en güzel isim için ama şimdi oğluma layık görülen 30965 miş ne yapıcağım bilemiyorum bitsin istiyorum artık bu acı...
okudukça tamamen aynı şeyleri yaşayıp , hissettiğimizi görünce hem çook üzülüyorum hem çok şaşırıyorum , hem de seviniyorum .yalnız olmadığımı görmek ve paylaşmak bana psikologdan daha iyi geldi valla .canım neden üzülüyorsun bu çok normal ben ilk hamile olduğum günden beri hep kız istemişimdir doktor erkek dediğinde pek sevinmemiştim açıkçası bidaha bakın bidaha bakın diye masadan kalkmamıştım ama öyle alıştım ki oğluma inanılmaz bir sihir oldu sanki aramızda kaybedince yılıkdım hala yerdeyim orası ayrı ama kız delisi olan ben bu kez kızım olur erayım bana tekrar gelmez diye korkuyorum erkek olursa sanki 9 ay deilde 22 ay taşımışım erayıma bişe olmamış sadce karnımda uzun kalmış gibi hissedeceğim bu beni ciddi anlamda çok rahatlatıcak seni çok iyi anlıyorum o yüzden. şimdi sen tedirginsin kız istediğini belli etsen sanki herkes senin hakkında bak bak evlat acısını sanki ben yaşadım sağ salim kucağımda olsun demiyorda daha cinsiyet seçiyor die düşünücekler gibi acını hafifleyecekler gibi geliyor deilmi ama öyle deil ki hiç öyle deil sen aslında başka kız deil zülalini istiyorsun sadece o gelicek sanıyorsun canım benim inşallah gelirler meleklerimiz bize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?