Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

merhaba arkadaşım yeni katıldığım için birçoğunuzla ilgili fazla bilgim yok o yüzden sormak istiyorum acaba senin hikayen ne ve ne kadar bekledin benim o kara günümün üzerinden 4 ay geçti ve ben bu ay tam anlamıyla hamilelik çalışmalarına başlamak istiyorum bide hemen hamile kalamama korkusu var şimdi başlarsak ancak tutar galiba : )...

Ben yaklaşık 4,5-5 ay kadar beklemiş oldum canım. Doktorların en az 6 ay bekle demesine rağmen gözümü kararttım ve çok şükür ilk ayda da oldu.İnşallah sorunsuz geçer.
Ben kızımı 34 haftalıkken kaybettim. Hareketlerini hissetmiyorum diye gittim.Bir takım işlemler yapıldıktan sonra acil sezeryana alındım.Bize söylenilen bebekten bana doğru kan akışı olmuş.Kızım kansız ve dolayısıyla oksijensiz kalmış, 2 gün yaşadı sadece :(

Doktora gittin mi yakın zamanda,sana verilen bir süre oldu mu?

Ben yaklaşık 4,5-5 ay kadar beklemiş oldum canım. Doktorların en az 6 ay bekle demesine rağmen gözümü kararttım ve çok şükür ilk ayda da oldu.İnşallah sorunsuz geçer.
Ben kızımı 34 haftalıkken kaybettim. Hareketlerini hissetmiyorum diye gittim.Bir takım işlemler yapıldıktan sonra acil sezeryana alındım.Bize söylenilen bebekten bana doğru kan akışı olmuş.Kızım kansız ve dolayısıyla oksijensiz kalmış, 2 gün yaşadı sadece :(

Doktora gittin mi yakın zamanda,sana verilen bir süre oldu mu?

allah hepimizin yardımcısı olsun bana doktor 4 aydan sonra başla civi civiyi söker dedi ...bak senin bekleme süreni duyunca sevindim çünkü dayanmak çok zor hepimiz için şuan iki görümcem hamile birinin doğumu yakın bebeklerini görünce çok üzüleceğimi biliyorum biran önce hamile kalıp sağ salim bebeğimi bende kucağıma almak istiyorum.bende 38 haftam bitmişti doğuma 3 gün kala hareket azlğından doktora gittim bebeğim çok sağlıklı bir sorun yoktu doğumdan 10 dakka önce ultrasonda kalbi atıyordu nst si zayıftı hemen doğuma aldılar bebeğm çıktıktan sonra kalbi durmuş ve birdaha bana gelmedi....

allah hepimizin yardımcısı olsun bana doktor 4 aydan sonra başla civi civiyi söker dedi ...bak senin bekleme süreni duyunca sevindim çünkü dayanmak çok zor hepimiz için şuan iki görümcem hamile birinin doğumu yakın bebeklerini görünce çok üzüleceğimi biliyorum biran önce hamile kalıp sağ salim bebeğimi bende kucağıma almak istiyorum.bende 38 haftam bitmişti doğuma 3 gün kala hareket azlğından doktora gittim bebeğim çok sağlıklı bir sorun yoktu doğumdan 10 dakka önce ultrasonda kalbi atıyordu nst si zayıftı hemen doğuma aldılar bebeğm çıktıktan sonra kalbi durmuş ve birdaha bana gelmedi....

Hepimiz farklı yollardan aynı acı sona yürümüşüz.Allah hepimize sabır ve sağlıklı bebekler versin.

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba,

Aramıza maalesef yeni arkadaşlar katılmış. Melis, Ceren ve Mehtap, Allah sizlere de bol bol sabırlar versin.Hayırlısıyla kucaklarınızı doldursun inşallah.

Aynur,Doğa,Özay maşallah kızlar sizlere :nazar: Çok ama çok sevindim. Hepiniz anlaşmış gibi aynı zamanda hamile kalmışsınız :46:
Acıları paylaştığınız gibi bu defa aynı süreçleri yaşamanın mutluluğunu paylaşacaksınız inşallah.
Doğacım niye bulantım olmuyor diyorsun.Tatlım ben kızıma hamileyken hiç bulantım olmadı.Aynı şekilde bir arkadaşımın da hiç bulantısı olmadı ve şimdi maşallah 2.5 yaşında bir oğlu var.Her hamilelik bir olmuyor ki,endişe etme lütfen :34:

Şimdi gelelim benden haberlere...
Ağustos ayının son günleriydi aynı zamanda Doğa ve Calakan'ın hala neden hamile kalamıyorum diye isyan ettiği günler...
Tam o zamanlar hamile olduğumu öğrendim hem de ilk denememizde :nazar:
İşte bu yüzden çıkıp da "kızlar ben hamileyim" diyemedim.(Neler hissettiğimi anlayacağınızı umuyorum) Hatta bu süreçte Tobeguk da İzmirdeydi ve düşüncelerimi onunla da paylaştım.
Sonrasında ise 2 defa lekelenmem oldu ve bu haberi paylaşmak için iyice emin olmak istedim.Taaaa ki bugüne kadar. Forumu açtığımda 3 tane bomba haberle karşılaştım. Ben bomba patlatıcam derken bizim muhteşem üçlü bombayı patlatmış bile :46:
Hislerime gelince,kızımdaki heyecanım yok.Sanırım burda bilinç altı devreye giriyor ve bebeğe bağlanmamak için kendimi koruyorum.Hareketlerini hissedeceğim haftalara gelebilirsem belki duygularım değişir,bilemiyorum.
Karmaşık duygular hep olacak sanırım ama inanıyorum ki bu defa sonu güzel bitecek.

canım çook sevindim Allah hayırlısıyla kavuştursun sizi de diğer hamişlerimizide :nazar::nazar:

Günaydın kızlar pantolon giyiniyorum ve pantolonlarım sıkıyor.Dün eve dönerken birden bir ağrı oldu dikişlerimin tam orta kısmında hemen geçti ağrı.Eve gittiğimde çok az böyle açık kanlı bir damla sıvı geldi.Sonra tekrar baktım sadece açık sıvı şeklinde geldi.Üzerine sargı bezi koydum sadece.Sizlere oldu mu böyle bişey ?

aysem doğurdu ya kuzucum .onu sıraya koyma artık o bebişiyle çok mutlu şimdi:nazar: inşallah o günleri biz de görücez .bekleyen herkes için ve hamişlerimiz için dua ediyorum çooook duaya ihtiyacımız var .Allahım bekleyenlere sabır bize de tevekkül etmeyi öğret , dayanma gücü ver

Yaa pardonya diyorum ya, isimleri aklimda tutamiyorum hep karisdiriyorum. Alllah aysemede bebeginede saglikli hayat nasib etsin, bizlerede bebegimizle mutlu bir hayat nasib etsin insallah. Beklemede olanlarada bu guzel duyguyu tekrar yasatsin.

Günaydın kızlar pantolon giyiniyorum ve pantolonlarım sıkıyor.Dün eve dönerken birden bir ağrı oldu dikişlerimin tam orta kısmında hemen geçti ağrı.Eve gittiğimde çok az böyle açık kanlı bir damla sıvı geldi.Sonra tekrar baktım sadece açık sıvı şeklinde geldi.Üzerine sargı bezi koydum sadece.Sizlere oldu mu böyle bişey ?

acıyormu dokununca dikiş yerlerin iltihap yapmış olmasın canım yaa

canım doktora git hemen antibiyotik falan verirr,dar giyinme dikkat et,bize de haber verr insallah önemsizdir

bildiğim kadarıyla ameliyatının üzerinden 3 , 4 ay kadar zaman geçti değilmi böyle olmaması lazım bir doktora görün enfeksiyon olabilir bide zorlayıcı hareketlerden kaçın canım kendine dikkat et

Canım arkadaşlarım....

Bildiğiniz üzere dün doktor kontrolüne gittik, allahıma şükürler olsun şuan herşey yolunda minicik keseyi ve çok zor hissedilen kalp atışlarını hisseti bebeğimizin doktor amcası allahım sen bu güzel duyguları bekleyen tüm arkadaşlarımada nasip eyler inş.....daha çok yeni olduğu için kalp atımları zor alınırmış, bugün tam 6 haftalık olduk şükürler olsun allahım inş.... 40. Lı haftaları da göstersin hayırlısıyla hayırlısınıdan versin hayırlı doğumar ve hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli bir ömür boyu büyütmeyi nasip eder cümlemize inş...allah kimselere acılarını göstermesin....

çok farklı bi duygu kızlar sevinmekle hüzünlenmek arasında bişey.......ifade edemiyorum...siz edebildiniz mi ?

canım doktora git hemen antibiyotik falan verirr,dar giyinme dikkat et,bize de haber verr insallah önemsizdir
Canım ancak yarın sabah gidebilicem aradım bu gün doktorumu asistanı çıktı dar giyinmemen lazımdı 7 ay dedi.Sonra tekrar geldi mi diye sordu sadece sıvı geldi ama bu gün gelmedi dedim tekrarlarsa gelirsin dedi.Ben gelicem dedim.Bu gidişler benim ocak ayı yalan olucak ya :(
acıyormu dokununca dikiş yerlerin iltihap yapmış olmasın canım yaa

Yok ağrımıyo dokununca hissetmiyorum orayı .İnşallah bişey yoktur.

Canım ancak yarın sabah gidebilicem aradım bu gün doktorumu asistanı çıktı dar giyinmemen lazımdı 7 ay dedi.Sonra tekrar geldi mi diye sordu sadece sıvı geldi ama bu gün gelmedi dedim tekrarlarsa gelirsin dedi.Ben gelicem dedim.Bu gidişler benim ocak ayı yalan olucak ya :(

Yok ağrımıyo dokununca hissetmiyorum orayı .İnşallah bişey yoktur.

canım ocak ayının yalan olup olmadığını Allah bilir,ben ona göre plan yapmıyorum, cünkü nasipten inan ötesi yok, bu işi sadece Allah bilir, sadece moral olsun diye ocak diyorum ben,tutunacak dal olsun diye, belki ocakta baslasak calısmalara hemen hamile kalacağımızın garantisi yok zaten, o yüzden sıkma canını, dikişlerini bir iyi ettin sonrasını daha sonra düşünürüz, dar pantolon giydim dün bende, evden cıkarken hafif rahatsız etti, madem bende giymemeyim bir daha,kilo alıp vermekten ne giyeceğimi sasırdım valla

canım ocak ayının yalan olup olmadığını Allah bilir,ben ona göre plan yapmıyorum, cünkü nasipten inan ötesi yok, bu işi sadece Allah bilir, sadece moral olsun diye ocak diyorum ben,tutunacak dal olsun diye, belki ocakta baslasak calısmalara hemen hamile kalacağımızın garantisi yok zaten, o yüzden sıkma canını, dikişlerini bir iyi ettin sonrasını daha sonra düşünürüz, dar pantolon giydim dün bende, evden cıkarken hafif rahatsız etti, madem bende giymemeyim bir daha,kilo alıp vermekten ne giyeceğimi sasırdım valla

Orası tabiki öyle canım.Ben ocak ayında başlamayabilirim anlamında söylemiştim.Yoksa tabiki dediğimiz ay olcak diye bişey yok Yüce Rabbim bilir.Evet ya inşallah problem yoktur.Bu arada yine adet oluyorum iice karman çorman oldu herşey canım sıkıldı iice:5:

Orası tabiki öyle canım.Ben ocak ayında başlamayabilirim anlamında söylemiştim.Yoksa tabiki dediğimiz ay olcak diye bişey yok Yüce Rabbim bilir.Evet ya inşallah problem yoktur.Bu arada yine adet oluyorum iice karman çorman oldu herşey canım sıkıldı iice:5:

canım ilacı bırakınca adet basladı mı gene, bu ne ya neden böyle oldu ki,kist vardı dimi sende ondan mı acaba,benim de adetler cok düzensiz doğumdan önce saat gibiydi,benim de 4cm kistim vardı ne oldu acaba

canım ilacı bırakınca adet basladı mı gene, bu ne ya neden böyle oldu ki,kist vardı dimi sende ondan mı acaba,benim de adetler cok düzensiz doğumdan önce saat gibiydi,benim de 4cm kistim vardı ne oldu acaba

sorma ya bu gün sabah bi kanama oldu ama böyle bir iki damla sadece peteçeye geliyo silince yoksa ortada bişey yok.Benimde adetlerim çok düzenliydi ya kesinlikle ne aksar neden böyle erken 28 günde bir olurdum :( Bilmiyorum ki kistten mi ama sıkıldı ya acaba normalde böyle mi oluyor doğum sonrası.Şimdi ilacı yine içtim napim ya.Ne yapıcağımı şaşırdım iice panik yaptım.

Canım arkadaşlarım....

Bildiğiniz üzere dün doktor kontrolüne gittik, allahıma şükürler olsun şuan herşey yolunda minicik keseyi ve çok zor hissedilen kalp atışlarını hisseti bebeğimizin doktor amcası allahım sen bu güzel duyguları bekleyen tüm arkadaşlarımada nasip eyler inş.....daha çok yeni olduğu için kalp atımları zor alınırmış, bugün tam 6 haftalık olduk şükürler olsun allahım inş.... 40. Lı haftaları da göstersin hayırlısıyla hayırlısınıdan versin hayırlı doğumar ve hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli bir ömür boyu büyütmeyi nasip eder cümlemize inş...allah kimselere acılarını göstermesin....

çok farklı bi duygu kızlar sevinmekle hüzünlenmek arasında bişey.......ifade edemiyorum...siz edebildiniz mi ?

yok canım bizde ifade edemiyozzzz
iyi olmanıza çok sevindim aynurcum inşallahh her kontrolünüz iyi geçer hep güzel haberler paylaşırız buralarda......... amin aminnn

sorma ya bu gün sabah bi kanama oldu ama böyle bir iki damla sadece peteçeye geliyo silince yoksa ortada bişey yok.Benimde adetlerim çok düzenliydi ya kesinlikle ne aksar neden böyle erken 28 günde bir olurdum :( Bilmiyorum ki kistten mi ama sıkıldı ya acaba normalde böyle mi oluyor doğum sonrası.Şimdi ilacı yine içtim napim ya.Ne yapıcağımı şaşırdım iice panik yaptım.

canım sen beklemeden kontrole git bence sıkıntı yapma yine düzene girer biliyorsundur bu adet olayını psikoloji acayip etkiliyor senin kafan iyi olursa bedeninde iyi olurr
pantolonların darlığınada dikkat et çünkü benim bak 6.5 ay oldu dar giyindiğimde hafif sızlıyor hala.. dikişlerin enfekte olmuş olabilir dikkat et kendine ihmal etme

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba,

Aramıza maalesef yeni arkadaşlar katılmış. Melis, Ceren ve Mehtap, Allah sizlere de bol bol sabırlar versin.Hayırlısıyla kucaklarınızı doldursun inşallah.

Aynur,Doğa,Özay maşallah kızlar sizlere :nazar: Çok ama çok sevindim. Hepiniz anlaşmış gibi aynı zamanda hamile kalmışsınız :46:
Acıları paylaştığınız gibi bu defa aynı süreçleri yaşamanın mutluluğunu paylaşacaksınız inşallah.
Doğacım niye bulantım olmuyor diyorsun.Tatlım ben kızıma hamileyken hiç bulantım olmadı.Aynı şekilde bir arkadaşımın da hiç bulantısı olmadı ve şimdi maşallah 2.5 yaşında bir oğlu var.Her hamilelik bir olmuyor ki,endişe etme lütfen :34:

Şimdi gelelim benden haberlere...
Ağustos ayının son günleriydi aynı zamanda Doğa ve Calakan'ın hala neden hamile kalamıyorum diye isyan ettiği günler...
Tam o zamanlar hamile olduğumu öğrendim hem de ilk denememizde :nazar:
İşte bu yüzden çıkıp da "kızlar ben hamileyim" diyemedim.(Neler hissettiğimi anlayacağınızı umuyorum) Hatta bu süreçte Tobeguk da İzmirdeydi ve düşüncelerimi onunla da paylaştım.
Sonrasında ise 2 defa lekelenmem oldu ve bu haberi paylaşmak için iyice emin olmak istedim.Taaaa ki bugüne kadar. Forumu açtığımda 3 tane bomba haberle karşılaştım. Ben bomba patlatıcam derken bizim muhteşem üçlü bombayı patlatmış bile :46:
Hislerime gelince,kızımdaki heyecanım yok.Sanırım burda bilinç altı devreye giriyor ve bebeğe bağlanmamak için kendimi koruyorum.Hareketlerini hissedeceğim haftalara gelebilirsem belki duygularım değişir,bilemiyorum.
Karmaşık duygular hep olacak sanırım ama inanıyorum ki bu defa sonu güzel bitecek.

kızımın öldüğünü öğrendiğimde ameliyata giderken doktora tekrar ne zaman hamile kalabilirim diye soruyordum .ameliyattan çıkınca acımı yaşamayıp biran önce iyileşmem gerek diye düşünüyordum .hemen ayağa kalktım ,yürüyüşlere başladım, çok iyi beslendim moralimi yüksek tutmaya çalıştım ,çok olumlu düşündüm doktorum da onay verince 2. ay çalışmalara başladık. ilk aylarda çok kötü değildim ama bikaç ay geçip te olmadıkça umutsuzluğa kapılmaya başladım ,boşu boşuna mıydı o kadar çaba ben acımı yaşamadım iyileşmek için yanlış yaptım demeye başladım olmadığı her ay yıkıldım ,her regl olduğumda psikoloğa gittim ,evlenir evlenmez hamile kalıp doğuranlara sonra da çocuğun kıymetini bilmeyenlere, istemeden hamile kalanlara ,ya da isteyerek de olsa hemen hamile kalanları üstelik de hiç bir problem yaşamadan çatır çatır doğuranları gördükçe yalan söylemiycem kıskandım, üzüldüm içim içimi yedi sokakta bütün hamileler , bütün pusetli anneler ,bütün çocuklarıyla mutlu insanlar sözleşip benim karşıma çıkıyordu beni mutsuz etmek için .onların karşısında ezik , haklarım elimden alınmış, suçlu ,mahrum ,mutsuz hissettim .kendime hep mantıklı olmam gerektiğini hatırlattım ama duygularıma söz geçiremedim dünyanın en mutsuz insanıydım hele regl günlerimde kendime hiç bir şekilde söz geçiremedim dünyam karardı ,okula gidemedim hayat durdu benim için .bu hissettiklerimi burada paylaştım çünkü başka kimse yoktu paylaşabileceğim beni anlayabilecek herkesin neler dediğini sizler zaten çok iyi biliyorsunuz . evet hamileler bir anlamda beni yıktı ama buradakiler değil ,burdaki hamile haberleri tahmin edemeyeceğim mutluluklar,umutlar VRSverdi bana çünkü şöyle bir saplantılı düşünceye saplanmıştım bu bana Allahın verdiği bir cezaydı kızım da sadece bana bu cezayı vermek için gönderilmiş bir melekti ve bi daha anne olamayacaktım ama burada benimle aynı şeyi yaşamış insanların hamile kalabilmesi üstelik doğurması bana bu düşüncemin ne kadar saçma olduğunu hatırlattı. ayşemin doğurması bebeğin sağlıklı olması o günlerde çok mutluydum sonra uğurböceğinin bana verdiği desteği ayırdığı zamanı minnetle hatırlıyorum:16: her hamile haberi beni uçurdu, umutlandırdı burası sayesinde ayakta kalabildim ,kendimi toparladım ve şu anda hamileyim hiç inanmıyordum buna ama oldu inşallah kucağımıza da alırız diğer mutlu insanlar kervanına katılırızVRS

adına ve adımıza çok sevindim inşallah bizler de bekleyen melek annelerine umut oluruz. VRShepimiz farklı yerlerde aynı acıyı yaşadık en acılı günlerimizde bizi bizden başka kimse anlamadı benim sevincimi de kaygılarımı da sizden başka kimse anlayamaz o yüzden burası bir terapi grubu ,o yüzden buradayım her türlü duygumu paylaşmak ve elimden geldiğince destek olmak için

Son düzenleme:
canım sen beklemeden kontrole git bence sıkıntı yapma yine düzene girer biliyorsundur bu adet olayını psikoloji acayip etkiliyor senin kafan iyi olursa bedeninde iyi olurr
pantolonların darlığınada dikkat et çünkü benim bak 6.5 ay oldu dar giyindiğimde hafif sızlıyor hala.. dikişlerin enfekte olmuş olabilir dikkat et kendine ihmal etme[/QUOTE]

Yarın sabah gidicem canım.İnşallah sorun yoktur.Çok şükür ağrım falan yok.Adetim değilde büyük bir ihtimal kisetten kaynaklanıyor.
Ama yaşadıklarım o kadar normal ki.Ben sezeryanlı halimle o kadar koşuşturdum ki ne dinlendin ne kendime bakabildim.
Çok zorlandım her konuda.Hiç kendimi düşünmedim.Kızım benim bütün sevincimdi.O gizince sanki yaşamamın bir anlamı yokmuş gibi.Tekrar işe başladım stresli işimde.Hep oturuyorum.Pantolon iyice dikişlerimin olduğu kısımda sıkıp durdu.
Ama bundan sonra herşeyi düzene koyucam.
Öncelikte hep kendimi tutucam.
İnşallah yarında hiçbir problem çıkmazda bende artık hayatımı düzene sokarım.
Benim için dua edermisiniz.Okadar çok ihtiyacım var ki.

benim de 1 ay sonra ağrı ve şişlik olmuştu hemen doktora gittim ödem olmuş sıcak su tut , akıntı veya kan gelirse hemen gel demişti .sen biran önce doktora git canım ya şimdiden geçmiş olsun

Back
X