Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

canım sen beklemeden kontrole git bence sıkıntı yapma yine düzene girer biliyorsundur bu adet olayını psikoloji acayip etkiliyor senin kafan iyi olursa bedeninde iyi olurr
pantolonların darlığınada dikkat et çünkü benim bak 6.5 ay oldu dar giyindiğimde hafif sızlıyor hala.. dikişlerin enfekte olmuş olabilir dikkat et kendine ihmal etme

Yarın sabah gidicem canım.İnşallah sorun yoktur.Çok şükür ağrım falan yok.Adetim değilde büyük bir ihtimal kisetten kaynaklanıyor.
Ama yaşadıklarım o kadar normal ki.Ben sezeryanlı halimle o kadar koşuşturdum ki ne dinlendin ne kendime bakabildim.
Çok zorlandım her konuda.Hiç kendimi düşünmedim.Kızım benim bütün sevincimdi.O gizince sanki yaşamamın bir anlamı yokmuş gibi.Tekrar işe başladım stresli işimde.Hep oturuyorum.Pantolon iyice dikişlerimin olduğu kısımda sıkıp durdu.
Ama bundan sonra herşeyi düzene koyucam.
Öncelikte hep kendimi tutucam.
İnşallah yarında hiçbir problem çıkmazda bende artık hayatımı düzene sokarım.
Benim için dua edermisiniz.Okadar çok ihtiyacım var ki.[/QUOTE]
dualarım seninle canım iyi haberlerini bekliyoruz:16:

kızımın öldüğünü öğrendiğimde ameliyata giderken doktora tekrar ne zaman hamile kalabilirim diye soruyordum .ameliyattan çıkınca acımı yaşamayıp biran önce iyileşmem gerek diye düşünüyordum .hemen ayağa kalktım ,yürüyüşlere başladım, çok iyi beslendim moralimi yüksek tutmaya çalıştım ,çok olumlu düşündüm doktorum da onay verince 2. ay çalışmalara başladık. ilk aylarda çok kötü değildim ama bikaç ay geçip te olmadıkça umutsuzluğa kapılmaya başladım ,boşu boşuna mıydı o kadar çaba ben acımı yaşamadım iyileşmek için yanlış yaptım demeye başladım olmadığı her ay yıkıldım ,her regl olduğumda psikoloğa gittim ,evlenir evlenmez hamile kalıp doğuranlara sonra da çocuğun kıymetini bilmeyenlere, istemeden hamile kalanlara ,ya da isteyerek de olsa hemen hamile kalanları üstelik de hiç bir problem yaşamadan çatır çatır doğuranları gördükçe yalan söylemiycem kıskandım, üzüldüm içim içimi yedi sokakta bütün hamileler , bütün pusetli anneler ,bütün çocuklarıyla mutlu insanlar sözleşip benim karşıma çıkıyordu beni mutsuz etmek için .onların karşısında ezik , haklarım elimden alınmış, suçlu ,mahrum ,mutsuz hissettim .kendime hep mantıklı olmam gerektiğini hatırlattım ama duygularıma söz geçiremedim dünyanın en mutsuz insanıydım hele regl günlerimde kendime hiç bir şekilde söz geçiremedim dünyam karardı ,okula gidemedim hayat durdu benim için .bu hissettiklerimi burada paylaştım çünkü başka kimse yoktu paylaşabileceğim beni anlayabilecek herkesin neler dediğini sizler zaten çok iyi biliyorsunuz . evet hamileler bir anlamda beni yıktı ama buradakiler değil ,burdaki hamile haberleri tahmin edemeyeceğim mutluluklar,umutlar VRSverdi bana çünkü şöyle bir saplantılı düşünceye saplanmıştım bu bana Allahın verdiği bir cezaydı kızım da sadece bana bu cezayı vermek için gönderilmiş bir melekti ve bi daha anne olamayacaktım ama burada benimle aynı şeyi yaşamış insanların hamile kalabilmesi üstelik doğurması bana bu düşüncemin ne kadar saçma olduğunu hatırlattı. ayşemin doğurması bebeğin sağlıklı olması o günlerde çok mutluydum sonra uğurböceğinin bana verdiği desteği ayırdığı zamanı minnetle hatırlıyorum:16: her hamile haberi beni uçurdu, umutlandırdı burası sayesinde ayakta kalabildim ,kendimi toparladım ve şu anda hamileyim hiç inanmıyordum buna ama oldu inşallah kucağımıza da alırız diğer mutlu insanlar kervanına katılırızVRS

adına ve adımıza çok sevindim inşallah bizler de bekleyen melek annelerine umut oluruz. VRShepimiz farklı yerlerde aynı acıyı yaşadık en acılı günlerimizde bizi bizden başka kimse anlamadı benim sevincimi de kaygılarımı da sizden başka kimse anlayamaz o yüzden burası bir terapi grubu ,o yüzden buradayım her türlü duygumu paylaşmak ve elimden geldiğince destek olmak için

doğa benim doğumumdan bu zamana kadar içimden geçenlerin hepsini bir araya toplamışsın canım ne deyim bilemedimm...

Benim için dua edermisiniz.Okadar çok ihtiyacım var ki.

dualarımız seninle canım çook iyi olacaksın inşallahhh

Bebeklerimizi kaybettikten sonra geçtiğimiz süreç ve hislerimiz tamamen aynı. Hep diyoruz ya zaten bizi bizim kadar anlayan yok diye.
Ben, siz o kadar umutsuzluğa düştüğünüz noktada çıkıp ilk ayda oldu diyemedim. Elbetteki sevinecektiniz haberime bundan şüphem yok ama içime sindiremedim. Başka hiçbir amacım yok, öyle olsa Tobegukla da paylaşmazdım ki ben ona haberi yüzyüze daha gelmeden telefonda söylemiştim. Beni anlayacağını umuyorum.

Bebeklerimizi kaybettikten sonra geçtiğimiz süreç ve hislerimiz tamamen aynı. Hep diyoruz ya zaten bizi bizim kadar anlayan yok diye.
Ben, siz o kadar umutsuzluğa düştüğünüz noktada çıkıp ilk ayda oldu diyemedim. Elbetteki sevinecektiniz haberime bundan şüphem yok ama içime sindiremedim. Başka hiçbir amacım yok, öyle olsa Tobegukla da paylaşmazdım ki ben ona haberi yüzyüze daha gelmeden telefonda söylemiştim. Beni anlayacağını umuyorum.
tabiki de anlıyorum seni benim ne şekilde düşündüğümü nerden bilebilirsin senin yerinde olsam öyle bir kasvetli bir ortamda belki de ben de söylemezdim .ama ben de, söyleseydin ne şekilde hissedeceğimi paylaşmak istedim hepimiz o kadar zor zamanlardan geçtik ve geçiyoruz ki duygularımız karmakarışık .,inan ne zaman kime nasıl tepki vereceğimi kestiremiyorum .şu anda da kaç aydır beklediğim sevinçten havalara uçacağımı sandığım duyguyu yaşayamıyorum tek yaşadığım duygu korku .hele bugün doktorum bu sefer de aynı şey olabilir garanti veremem oluruna bırakıcaz dedi resmen yıkım yaşadım .sabır sabır....

tabiki de anlıyorum seni benim ne şekilde düşündüğümü nerden bilebilirsin senin yerinde olsam öyle bir kasvetli bir ortamda belki de ben de söylemezdim .ama ben de, söyleseydin ne şekilde hissedeceğimi paylaşmak istedim hepimiz o kadar zor zamanlardan geçtik ve geçiyoruz ki duygularımız karmakarışık .,inan ne zaman kime nasıl tepki vereceğimi kestiremiyorum .şu anda da kaç aydır beklediğim sevinçten havalara uçacağımı sandığım duyguyu yaşayamıyorum tek yaşadığım duygu korku .hele bugün doktorum bu sefer de aynı şey olabilir garanti veremem oluruna bırakıcaz dedi resmen yıkım yaşadım .sabır sabır....

risk hep var canım herkes için var sevinemememiz ve korkmamızda bu yüzden değil mi zaten Allahım güzel yapsın inşallahhh
neyse neyse karartmayalım içimizi teyzoşumun keseciğini gördünüzmü sen ondan haber ver arkadaşımm güzel şeyler konuşalım güzel olsun demi amaaaaaa

kızımın öldüğünü öğrendiğimde ameliyata giderken doktora tekrar ne zaman hamile kalabilirim diye soruyordum .ameliyattan çıkınca acımı yaşamayıp biran önce iyileşmem gerek diye düşünüyordum .hemen ayağa kalktım ,yürüyüşlere başladım, çok iyi beslendim moralimi yüksek tutmaya çalıştım ,çok olumlu düşündüm doktorum da onay verince 2. ay çalışmalara başladık. ilk aylarda çok kötü değildim ama bikaç ay geçip te olmadıkça umutsuzluğa kapılmaya başladım ,boşu boşuna mıydı o kadar çaba ben acımı yaşamadım iyileşmek için yanlış yaptım demeye başladım olmadığı her ay yıkıldım ,her regl olduğumda psikoloğa gittim ,evlenir evlenmez hamile kalıp doğuranlara sonra da çocuğun kıymetini bilmeyenlere, istemeden hamile kalanlara ,ya da isteyerek de olsa hemen hamile kalanları üstelik de hiç bir problem yaşamadan çatır çatır doğuranları gördükçe yalan söylemiycem kıskandım, üzüldüm içim içimi yedi sokakta bütün hamileler , bütün pusetli anneler ,bütün çocuklarıyla mutlu insanlar sözleşip benim karşıma çıkıyordu beni mutsuz etmek için .onların karşısında ezik , haklarım elimden alınmış, suçlu ,mahrum ,mutsuz hissettim .kendime hep mantıklı olmam gerektiğini hatırlattım ama duygularıma söz geçiremedim dünyanın en mutsuz insanıydım hele regl günlerimde kendime hiç bir şekilde söz geçiremedim dünyam karardı ,okula gidemedim hayat durdu benim için .bu hissettiklerimi burada paylaştım çünkü başka kimse yoktu paylaşabileceğim beni anlayabilecek herkesin neler dediğini sizler zaten çok iyi biliyorsunuz . evet hamileler bir anlamda beni yıktı ama buradakiler değil ,burdaki hamile haberleri tahmin edemeyeceğim mutluluklar,umutlar VRSverdi bana çünkü şöyle bir saplantılı düşünceye saplanmıştım bu bana Allahın verdiği bir cezaydı kızım da sadece bana bu cezayı vermek için gönderilmiş bir melekti ve bi daha anne olamayacaktım ama burada benimle aynı şeyi yaşamış insanların hamile kalabilmesi üstelik doğurması bana bu düşüncemin ne kadar saçma olduğunu hatırlattı. ayşemin doğurması bebeğin sağlıklı olması o günlerde çok mutluydum sonra uğurböceğinin bana verdiği desteği ayırdığı zamanı minnetle hatırlıyorum:16: her hamile haberi beni uçurdu, umutlandırdı burası sayesinde ayakta kalabildim ,kendimi toparladım ve şu anda hamileyim hiç inanmıyordum buna ama oldu inşallah kucağımıza da alırız diğer mutlu insanlar kervanına katılırızVRS

adına ve adımıza çok sevindim inşallah bizler de bekleyen melek annelerine umut oluruz. VRShepimiz farklı yerlerde aynı acıyı yaşadık en acılı günlerimizde bizi bizden başka kimse anlamadı benim sevincimi de kaygılarımı da sizden başka kimse anlayamaz o yüzden burası bir terapi grubu ,o yüzden buradayım her türlü duygumu paylaşmak ve elimden geldiğince destek olmak için

offff ne yazı ama beni benden aldı
ben bircok topikte gezmeye basladım artık,bazı yazıları yazanlara güvenmiyorum yalan gibi geliyor, ne bileyim inandırmıyorlar beni,ama bu sayfada kimseden şüphe etmedim,neden mi
çünkü bbu acıyı yasamayan tarif edemez,ne olduğunu anlayamaz,anlatamaz,sizin her yazınızı okurken evet ya bende öyle düşünüyorum diyorum sürekli

doğacım ben ilk 2,5ay kendime cok kötü baktım,yemek yemedim,ac bıraktım kendimi, içki nedir bilmeyen ben bir 10gün kadar hergün alkol aldım,sigara içtim,depresyon ilacı aldım,bilerek yaptım bunu o ilk psikolojiyle,sonra ne oldu bütün vücudumda hayatımda ilk defa ucuk cıktı,genital herpes oldum ve idrarımı yaparken ki agrı doğumdan beterdi, sonra kendime iyi ddavranmayı ögrendim,önce can sonra cananmış

Son düzenleme:
bu topikte çok yürekli anneler var...şuan hamilesiniz ve kendinize bebeğinize en ii şekilde bakacaksınız eminim. bana dr ilk 3 ay herkesin hamileliği aynıdır. tüm dünyada bebekler boy gram olarak aynıdır, demişti.(ister japon olsun ister afrikalı hepsi ilk üç ay aynı gelişimi gösterirmiş ) problem varsa eğer 18. haftadan itibaren görülüomuş. 23. haftadan itibarende görüntü olsa bile net olarak budur diemiolarmış.ben 4. ay ve 5. ayda bebeğimi besleyememiştim. hamile kaldığımda bu seferde sezeryandaki süre az old. yine böle bişeyle karşılaşırım die ödüm kopuo. ama siz bana umut oluosunuz. ne bilim siz olmasanız. ben kendimi ocak ayına hazırlayamam şuan içimde bi umut olmaz.melekyavrumun dediği gibi ocak ayında illaki hamilelik olcak die bişey yok ama ne bilim en azından bi iki ay dolsun die beklemek bana yaşam enerjisi oluo. hadi diom bugünde geçsin kasım ayı bitsin die bekliom işte.zaman hızla geçsin kızlar siz bebeklerinize kavuşun biz de doya doya sağlıklı bi hamilelik yaşayalım.

yüzüm gözüm şişene kadar ağlamak istiyorum,süper bir sarkı ya

bir melek vardı diye bir sarkısı var bu grubun o da süper,ama siz hamişler dinlemeyin,aferim böyle güzel sarkılar dinlensin komik diziler izlensin

özaycımm kontroller samsunda mı sinopta mı olacak? samsunda olacaksa mükerrem beye mi devam edeceksin merak ettim.

melekyavrum sen kilo verdin mi? benimm iştahım baya bi açık vermek ne kelime alıorum galiba:(

nolursun ümitsizliğe düşme senin yazdıklarını okudukca çok duygulandım sen mutlu ol ki bebişinde mutlu sağlıklı sana gelsin emin ol aynı duyguları yaşıyoruz.

canım ben hamilelikten önce normal kilom52-55 arasıydı, ama o sıra 58 olmustum,ama gene de zayıftım,small giyerdim bazen xs
hamilelikte bende tansiyon ve albumin olduğu için resmen balon gibi şiştim son 2 ay bir de cok yedim,inanılmaz yedim hemde ve 83kilo oldum,ilk 2 ay üzüntüyle hiçbişi yemedim,19kilo verdim,sonra hastalandım korkudan yemeeye basladım 3-5 kilo aldım, şimdi diyete basladım,64e indim 67den, diyetimde 2,haftam bitecek ctesi günü ama yanımda tartı yok annemlerdeyim hala, suan diyet ve spor yapıyorum ama kilolar gitsin istiyorum, bu sefer hamile olursam en fazla 10kilo almak istiyorum, tansiyondan korkuyorum cünkü
sen kaç kilosun,suan gözüm yemeklerde kalıyor,2 haftadır ekmek tatmadım,açımmmmmmmmmm aççççççççç

ben hamileliklerimle ilgili yaşadıklarımı kısa anlatayım canlarım....ilk hamileliğim 1,5 ay kadarken yoğun kanamalarımla düşükle sonuçlandı iki ay sonra tekrar hamile kaldım bundada kanamalarım başladı bir ay sonra ikiz gebelik olduğunu öğrendim dünyalar benim oldu ama kanamalarım çoğaldı doktor doktor gezdim 4 ay yoğun kanamalarım oldu kızımın ikizi düştü çok sıkıntılı 8 ay geçirdim bir ay erken doğum yaptım ama Allah'ımın bir lütfu kızıma kavuştum 5 yıl sonra bilmeden hamile kaldım bundada çok korktum kanamam olur sıkıntı olur diye öyle sıkıntım olmadı sadece şekerimle cebelleştim kuzucuma zararı olmasın diye herşey sorunsuz geçti bir sıkıntı yoktu taki 3 temmuza kadar kızım ameliyat kapısında girerken, kızım birazdan kardeşinle geleceğiz bekle dedim güle oynaya girdim ağlayarak çıktım o uğursuz ameliyathaneden şimdi kızım sürekli kardeşini soruyor anne kardeşim nerde yemek yiyormu oynuyormu neden öldü şimdi kardeşim olsaydı oynardık anne diye sürekli soruyor onun sorularına cevap vermek o kadar zorki.doğumdan sonra bende kendimi bıraktım sigara kokusundan nefret ederdim sigara içtim hamileyken bebeğe zararı olmasın diye demli çay içmezdim inadına zehir gibi çay içtim yapmadığım ne varsa yapmak istedim nasıl olsa bebeğim yok bişey olmaz dedim.....ama hayat devam ediyor bizim için zor olsada sevdiklerimiz için yaşamak zorundayız kendimizi toplamalıyız....

ben hamileliklerimle ilgili yaşadıklarımı kısa anlatayım canlarım....ilk hamileliğim 1,5 ay kadarken yoğun kanamalarımla düşükle sonuçlandı iki ay sonra tekrar hamile kaldım bundada kanamalarım başladı bir ay sonra ikiz gebelik olduğunu öğrendim dünyalar benim oldu ama kanamalarım çoğaldı doktor doktor gezdim 4 ay yoğun kanamalarım oldu kızımın ikizi düştü çok sıkıntılı 8 ay geçirdim bir ay erken doğum yaptım ama Allah'ımın bir lütfu kızıma kavuştum 5 yıl sonra bilmeden hamile kaldım bundada çok korktum kanamam olur sıkıntı olur diye öyle sıkıntım olmadı sadece şekerimle cebelleştim kuzucuma zararı olmasın diye herşey sorunsuz geçti bir sıkıntı yoktu taki 3 temmuza kadar kızım ameliyat kapısında girerken, kızım birazdan kardeşinle geleceğiz bekle dedim güle oynaya girdim ağlayarak çıktım o uğursuz ameliyathaneden şimdi kızım sürekli kardeşini soruyor anne kardeşim nerde yemek yiyormu oynuyormu neden öldü şimdi kardeşim olsaydı oynardık anne diye sürekli soruyor onun sorularına cevap vermek o kadar zorki.doğumdan sonra bende kendimi bıraktım sigara kokusundan nefret ederdim sigara içtim hamileyken bebeğe zararı olmasın diye demli çay içmezdim inadına zehir gibi çay içtim yapmadığım ne varsa yapmak istedim nasıl olsa bebeğim yok bişey olmaz dedim.....ama hayat devam ediyor bizim için zor olsada sevdiklerimiz için yaşamak zorundayız kendimizi toplamalıyız....

2temmuzdan nefret ediyorum,3temmuzda da kızım defnedildi,o günden de nefret ediyorum

özaycımm kontroller samsunda mı sinopta mı olacak? samsunda olacaksa mükerrem beye mi devam edeceksin merak ettim.

evet canım şimdilik öle düşünüyoruz ama kastamonudada giderim heralde eee sinopta da gitmeyince olmaz offffffffff bilmiyom :26::26::26::26:

Kızlar az önce ucuzun bir mesaj yazdım silindi. Ben de özet geçmeye karar verdim.

Sağolun valla geçmişi şöyle bir okudum da baya bir özlemişsiniz beni, :42::42:adımı bile anmamışsınız neredeyse yani:19::19:

ÖZAYCIĞIM, canım gözün aydın:nazar::nazar:inşallah bu sefer sağlıcakla kucağına alıp büyüteceksin tatlım. Biliyorsun biz sıramızı savdık...

Bu arada bebek isteyen amam hamile olmayan topiğin eeennnn eski üyesiyim:46::46::65::65::65:

Doğa ve İzmirli size uuuupuzun bir mesaj yazmıştım ama artık yarın arar ikinize de telefonda söylerim...

Gebelerle bebelerini çoook öpüyorum:54::16::54::16: iyi geceler...

Back
X