kızımın öldüğünü öğrendiğimde ameliyata giderken doktora tekrar ne zaman hamile kalabilirim diye soruyordum .ameliyattan çıkınca acımı yaşamayıp biran önce iyileşmem gerek diye düşünüyordum .hemen ayağa kalktım ,yürüyüşlere başladım, çok iyi beslendim moralimi yüksek tutmaya çalıştım ,çok olumlu düşündüm doktorum da onay verince 2. ay çalışmalara başladık. ilk aylarda çok kötü değildim ama bikaç ay geçip te olmadıkça umutsuzluğa kapılmaya başladım ,boşu boşuna mıydı o kadar çaba ben acımı yaşamadım iyileşmek için yanlış yaptım demeye başladım olmadığı her ay yıkıldım ,her regl olduğumda psikoloğa gittim ,evlenir evlenmez hamile kalıp doğuranlara sonra da çocuğun kıymetini bilmeyenlere, istemeden hamile kalanlara ,ya da isteyerek de olsa hemen hamile kalanları üstelik de hiç bir problem yaşamadan çatır çatır doğuranları gördükçe yalan söylemiycem kıskandım, üzüldüm içim içimi yedi sokakta bütün hamileler , bütün pusetli anneler ,bütün çocuklarıyla mutlu insanlar sözleşip benim karşıma çıkıyordu beni mutsuz etmek için .onların karşısında ezik , haklarım elimden alınmış, suçlu ,mahrum ,mutsuz hissettim .kendime hep mantıklı olmam gerektiğini hatırlattım ama duygularıma söz geçiremedim dünyanın en mutsuz insanıydım hele regl günlerimde kendime hiç bir şekilde söz geçiremedim dünyam karardı ,okula gidemedim hayat durdu benim için .bu hissettiklerimi burada paylaştım çünkü başka kimse yoktu paylaşabileceğim beni anlayabilecek herkesin neler dediğini sizler zaten çok iyi biliyorsunuz . evet hamileler bir anlamda beni yıktı ama buradakiler değil ,burdaki hamile haberleri tahmin edemeyeceğim mutluluklar,umutlar VRSverdi bana çünkü şöyle bir saplantılı düşünceye saplanmıştım bu bana Allahın verdiği bir cezaydı kızım da sadece bana bu cezayı vermek için gönderilmiş bir melekti ve bi daha anne olamayacaktım ama burada benimle aynı şeyi yaşamış insanların hamile kalabilmesi üstelik doğurması bana bu düşüncemin ne kadar saçma olduğunu hatırlattı. ayşemin doğurması bebeğin sağlıklı olması o günlerde çok mutluydum sonra uğurböceğinin bana verdiği desteği ayırdığı zamanı minnetle hatırlıyorum

her hamile haberi beni uçurdu, umutlandırdı burası sayesinde ayakta kalabildim ,kendimi toparladım ve şu anda hamileyim hiç inanmıyordum buna ama oldu inşallah kucağımıza da alırız diğer mutlu insanlar kervanına katılırızVRS
adına ve adımıza çok sevindim inşallah bizler de bekleyen melek annelerine umut oluruz. VRShepimiz farklı yerlerde aynı acıyı yaşadık en acılı günlerimizde bizi bizden başka kimse anlamadı benim sevincimi de kaygılarımı da sizden başka kimse anlayamaz o yüzden burası bir terapi grubu ,o yüzden buradayım her türlü duygumu paylaşmak ve elimden geldiğince destek olmak için