• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

canım bende hep kolay doğum yaptığımı görüyordum. nasıl doğum yaptığımı anlayamıyordum hala. pıt diye çıkıveriyordu. hep rüya tabirlerinde sevinçli haberler diyordu ama bebeklerimiz gitti. tabi bilemeyiz neyin hayır neyin şer olduğunu. bazen şer gibi görünenin içinde hayır gizliymiş. bizimki de öyleydi buna inanıyorum. ve bebeğim cennette. en çokta bu beni mutlu ediyor. hangi anne diyebilirki benim kızım-oğlum cennete gidecek. kimse diyemez. ama biz diyebiliyoruz. onlar vildan. onlar masum, cennette kavuşuruz inşallah. hep buna dua ediyorum. işte o zaman en mutlu insanlar biz olacağız.

Ne tuhaf ben de hep aynı şekilde görüyordum hamileyken. En son oğlumu kaybetmeden 2 gün önce görmüştüm. O kadar kolay bir doğumdu ki ve oğlumu çok rahat emziriyordum. Sütleri ağzından taşıyordu oğlumun. Demek ki böyle olacakmış, hepimizin aynı rüyayı görmesi tesadüf değil demek ki...

22 de adet oldum canım. 5 ocakta 9 ay bitecek. Bence korunmayi birak bekledikce sagligimiz bozuluyor hamile kalamiyoruz.

aynen canım zaten korunmayı bırakınca hemen kalacağımız belli değil bakalım kaç ay kaç sene beklicez ama bu kez hayırlısı ömürlüsü olsun Rabbim ol der olur biz moral bozmayalım elhamdülillah ebedi yavrularımız bizi bekliyo cennette ya onlar da olmasaydı :(

Başın sağ olsun senin de canım. Hikayelerimiz aynı. Ben de 8 aylık hamileyken kaybettim oğlumu ve senden 20 gün önce 8 Eylül'de kaybetmişim. Ama benimkinin bir sebebi yok. Normal doğumla almaya çalıştılar oğlumu ama olmadı, sezaryenle alındı en sonunda. Doktor özellikle inceledi kordon dolanması, kordon düğümlenmesi vs. var mı diye. Yok, her şey normal. Eğer sende de kordon dolanması olsaydı bence doktor illa görürdü. Kan pıhtılaşması olasılığı 40.hafta da bile devam ediyor. Bu sebeple 40.haftada bebeğini kaybeden anneler oluyor. Bence sen ayrıntılı bir şekilde bu testleri yaptır. Hangi testleri yaptıracağını seninle paylaşabilirim istersen. Başka bir forumda bir arkadaş 38haftalık bebeğini kaybetmiş aynı bizim gibi hiç sebepsiz, onun doktoru da kan pıhtılaşması olmaz demiş bu haftalarda, sonra kız doktora güvenmeyip başka bir doktordan testleri istemiş ve sonuç: PIHTILAŞMA var, hem de 2 faktörü bozukmuş. O sebeple ne olur ne olmaz diye bence pıhtılaşma testlerini de yaptır. 2 ve 3. dönemde (yani 4.aydan sonra) bir bebeğini kaybeden annelerde sigorta bu testleri karşılıyor. Eğitim ve araştırma hastaneleri yapıyor genelde...
Allah sana da sabirlar versin. Gercekten cok zor. Ben dogumumu egitim ve arastirma hastanesinde yaptim. Kordon dolanmasini dogum yaptiran doktorum soyledi. Ama yapilabilecek testler hakkinda bilgi vermediler. Bana o konuda detayli bilgi verebilirsen cok mutlu olurum. Cunku yasadigim yerdeki doktorlara ne yazik ki guvenmiyorum. Ben de zamaninda nerde yaptirabilecegimi arastiririm bu sayede.

Allah sabir versin canim. Sunu ögrendimki, hicbirzaman ilk 3ayi atlatinca kurtuldum sanmicaksin.. Her an tehlikeyi tasiosun..malesef.
Evet kizimin adi Elif. Dogumdan 15saat sonra kaybettik yavrumu.
Benim de melegimin adi Elif. Biz kaybedince bi de yanina Melek ekledik. Gercekten kapali kutu diye bosuna demiyorlarmis.

Ins cabucak iyilesirsin duzene grer cnm doktor kontrllerini ihmal etme hersey gnlunce olur insallah bnde doktora gdiyrm surekli pihtlsmadn dolayi tedavi gryrm ama daha perinatologa gdemedm hazirda hssetmiyorm doktorlardan korkuyrm artik Allaha siginiyorum ins bu duygulari cabucak atlatrm biran once hazir hissederm
amin canım inşallah sende hemen iyileşrsin, bende psikolojik olarak dr falan görmek istemiyorum. inşallah sende pıhtılaşma sorununa çözüm bulursun. Allah içimizi rahatlatacak olanaklar versin inşallah.

canımm inşallah çok rahat bi hamilelik geçirirsin ve sağ salim kucağına alırsın bebeğini. hangi doktora gitmeyi düşünüyorsun. istanbuldaydın sanırım sen.
Allah razi olsun insallah oyle olur Rabbimden dilegim hepimiz de boyle olup yasayalil rahatca.. halic hospital de Fuzen Hanima gitmeyi dusunuyorum persembe gunu gidecegim zaten

canım nasılsınız bebisin ve sen iyisinizdir insaallah :) nasıl gidiyo hamilelik? ben korkularımı bi yensem başlıcam 6 ayım da bitti
Teşekkür ederiz iyiyiz çok şükür. Korku oluyor maalesef. Kucağımıza alana kadar da olacak. Hep diken üstündeyim. Ama Allah yardımcı oluyor emin ol. Dua ediyorum aklıma geldikçe. Kafama takıldığı an Dr a gidiyoruz zaten. Öyle böyle 21 haftayı bitirdik çok şükür. İnşallah bından sonrasını da kazasız belasız atlatırız.

Bence sende korkularına yen ve denemelere başla. Ben denemeye başladıktan sonra 5. Ayda hamile kaldım. Süreç uzadıkça insan daha da stres oluyor maalesef.

İnşallah sağlıcakla alırız yavrularımızı kucağımıza.

canım nasılsınız bebisin ve sen iyisinizdir insaallah :) nasıl gidiyo hamilelik? ben korkularımı bi yensem başlıcam 6 ayım da bitti
yazmasioyalı merhaba, eski yazılarına baktım da aynı şeyi yaşamışız. ben de 40. haftamda kaybettim bebeğimi. benden de bi sebep bulamadılar. genetik testi yaptırdım o da çıkmadı daha. korkularımı bende yenemiyorum. 5 ay oldu benimde. ya yine aynı şeyi yaşarsam diye düşünmekten cesaretim yok. napıcaz böyle. :(

Allah sana da sabirlar versin. Gercekten cok zor. Ben dogumumu egitim ve arastirma hastanesinde yaptim. Kordon dolanmasini dogum yaptiran doktorum soyledi. Ama yapilabilecek testler hakkinda bilgi vermediler. Bana o konuda detayli bilgi verebilirsen cok mutlu olurum. Cunku yasadigim yerdeki doktorlara ne yazik ki guvenmiyorum. Ben de zamaninda nerde yaptirabilecegimi arastiririm bu sayede.

Doktorum bana aşağıdaki testleri yaptırmamı söyledi. Trombofili Panelini yaptırabiliyorsan 12'li yaptır. Umarım bir faydam dokunur...
20151210_154203.webp

arkadaşlar allah bizi meleklerimize cennetinde kavuştursun. 39haftalıkken normal doğum yaptım ben. okadar sağlıklı bi bebekti ki gebelik boyuncada herşey güzeldi. taburcu olduktan 3gün sonra kontrole gittik.kontrolde de gayet sağlıklı bi bebek herşey yolunda kilo da almış dedi dr. sarılık değerine baktılar yüksek çıktı.fototerapi için aldılar hastaneye. süt sağıp veriyordum hemşireler besliyordu. hastaneye alındıktan 10 saat sonra bebeğiniz hayatını kaybetti dediler.5gün yaşadı meleğim. şok oldum inanamadım yıkıldım. ani bebek ölümü sendromuymuş.hiç bir sebep yokken bebeğin kendini anne karnında hissederek nefes almayı kesmesiymiş. düşündükçe içinden çıkamıyorum aklım almıyor. sapasağlamdı oğlum.canım meleğim. rabbim bana onun suretinde yeniden evlat nasip etsin ama ömrü uzun olsun .sağlıklı olsun . 44gün oldu doğum yapalı.sizce bir problem olurmu bu kadar çabuk denesem. allahım nasip et lütfen. sizce ne zaman denemeliyiz.doktorlara kalsa 6ay ama çok uzun geliyor bana

arkadaşlar allah bizi meleklerimize cennetinde kavuştursun. 39haftalıkken normal doğum yaptım ben. okadar sağlıklı bi bebekti ki gebelik boyuncada herşey güzeldi. taburcu olduktan 3gün sonra kontrole gittik.kontrolde de gayet sağlıklı bi bebek herşey yolunda kilo da almış dedi dr. sarılık değerine baktılar yüksek çıktı.fototerapi için aldılar hastaneye. süt sağıp veriyordum hemşireler besliyordu. hastaneye alındıktan 10 saat sonra bebeğiniz hayatını kaybetti dediler.5gün yaşadı meleğim. şok oldum inanamadım yıkıldım. ani bebek ölümü sendromuymuş.hiç bir sebep yokken bebeğin kendini anne karnında hissederek nefes almayı kesmesiymiş. düşündükçe içinden çıkamıyorum aklım almıyor. sapasağlamdı oğlum.canım meleğim. rabbim bana onun suretinde yeniden evlat nasip etsin ama ömrü uzun olsun .sağlıklı olsun . 44gün oldu doğum yapalı.sizce bir problem olurmu bu kadar çabuk denesem. allahım nasip et lütfen. sizce ne zaman denemeliyiz.doktorlara kalsa 6ay ama çok uzun geliyor bana

Canım benim başın sağ olsun tekrar. Benim oğlumun da kalbi durdu 36 haftalık hamileyken ve gerçekten de çok sağlıklı bir gebeliğim vardı, zaten ölümüyle ilgili oğlum için de sebepsiz bebek ölümü tanısı konuldu. Suni sancı vererek normal doğumla almaya çalıştılar oğlumu ama 12 saat boyunca hiç açılma olmadı. Ben de dedim sezaryenle alın diye, doktorum çok ısrar etti bak 40'ın geçince istersen hemen hamile kalabilirsin ama sezaryen olursa beklemek zorundasın demişti. Yani benim bildiğim kadarıyla 40'ın çıkınca hamile kalabiliyorsun ama bebeğin sağlığı için 3ay beklemeni öneriyor doktorlar. Vücudun vitamin açısından kendini toparlaması için 3 ay beklenmeli diyorlar. Hemen hamilelik düşünüyorsan bence şimdiden başla folik asit kullanmaya. Bu olaydan sonra bebek ölümleriyle ilgili o kadar çok araştırma yaptım ki folik asit eksikliğinden bile bebek ölebiliyor kafatası gelişmediği için. O sebeple folik asit aslında sandığımızdan çok daha önemli.

Ben de oğlumu kaybedeli bir hafta sonra 4 ay olacak, sezaryenden dolayı doktorum 6ay beklemelisin en az dedi. 2 ayım kaldı ama ben bir ay sonra başlamak istiyorum açıkçası...

Back
X