• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

ALLAH hepimize sağlıklı uzun ömürlü bebekler nasip eder inşallah kızlar. biz hiçbişeyi eksik yapmamaya çalışıyoruz da bunlar başımıza geldi. kimi hiç umursamıyo birçok kişi sigara içiyo hamileyken. hiç de bişi olmuyo bebeklerine. takdiri ilahi sadece diyorum . tabiki biz elimizden gelenleri yapalım gerisini ALLAHA bırakıcaz.doktora gitmeden folik aside başlayalımmı kızlar. ben daha net doktorumu bulamadım çünkü. kendi kendime alıp başlayayımmı. ben de bu ay sonu gibi bırakmayı düşünüyorum artık korunmayı. 6 ay olcak ocak sonunda benim nerdeyse...bugün tam 5 ay bitti:KK43:

ben doktora sormuştum hamileik dşnmeden 2 ay önce falan başla folik asite demişti

ALLAH hepimize sağlıklı uzun ömürlü bebekler nasip eder inşallah kızlar. biz hiçbişeyi eksik yapmamaya çalışıyoruz da bunlar başımıza geldi. kimi hiç umursamıyo birçok kişi sigara içiyo hamileyken. hiç de bişi olmuyo bebeklerine. takdiri ilahi sadece diyorum . tabiki biz elimizden gelenleri yapalım gerisini ALLAHA bırakıcaz.doktora gitmeden folik aside başlayalımmı kızlar. ben daha net doktorumu bulamadım çünkü. kendi kendime alıp başlayayımmı. ben de bu ay sonu gibi bırakmayı düşünüyorum artık korunmayı. 6 ay olcak ocak sonunda benim nerdeyse...bugün tam 5 ay bitti:KK43:

hatta bazı yerlerde 9 ay önce başlayın diyorlar tabi bazıları hamileik palnlamadan hamile kalıyorlar illa önemi vardır ama tabi Allah ol dedikten sonra folik asit kullanmsan bile sağlıklı olur bebeklerimiz. ben ilk hamileliğimde folik asit 2. ayda başlamıştım bilmiyordum

hatta bazı yerlerde 9 ay önce başlayın diyorlar tabi bazıları hamileik palnlamadan hamile kalıyorlar illa önemi vardır ama tabi Allah ol dedikten sonra folik asit kullanmsan bile sağlıklı olur bebeklerimiz. ben ilk hamileliğimde folik asit 2. ayda başlamıştım bilmiyordum
ben çok korkuyorum sizde öylemisiniz. evet yeni bi bebek istiyorum ama ya yine bişey olursa diye. düşününce bile kalbim sıkışıyo resmen. napıcazz kızlar .ALLAH ferahlık verir dimi içimize.

ben çok korkuyorum sizde öylemisiniz. evet yeni bi bebek istiyorum ama ya yine bişey olursa diye. düşününce bile kalbim sıkışıyo resmen. napıcazz kızlar .ALLAH ferahlık verir dimi içimize.

korkuyorum evet ben hamileğim boyunca sıkıntı yaşadım aynı şeyler olmasından çok korkuyorum . her muayende doktor kötü birsey söylerdi. ama diyorum sonra Allah verdikten sonra yapacak birşey yok dua etmek lazım

bir daha hamile kalırsam ikili tarama gibi şeyler yaptırmıycam sadece ultrasonda bebek iyi mi o kadar

bir de şubatta dşnüyorsan folik asite başla hamilelikten 2-3 ay önce başlayın diyorlar

Ben loğusalık dönemim bittikten sonra başladım folik aside. Doktorum başlamamı söyledi. Ayrıca kullandığım folik asitte calsiyum gibi başka mineral-vitamin takviyeleri de var. Kan ilacımı da loğusalık dönemimden sonra kullanmamı tavsiye etti doktorum. Yani bence başlayın kızlar folikaside.

Korku illaki olacak bence. Doktor ne kadar iyi dese de bebeklerimiz için sürekli korkacağız kaybetmekten. Ama eminim ki yaralarımıza merhem de olacak. Şu anki halimizden daha iyi olacağız hamile kalınca. Biz alabileceğimiz tüm önlemleri alalım da gerisi Rabbim'e kalmış. Rabbim ol dedikten sonra her şey olur. İmkansız olanlar bile gerçekleşir. O nedenle hamileyken de çok düşünmemek gerek. Hepimiz için çok zor olacak ama Rabbimin izniyle birbirimize destek olup atlatacağız inşallah bu günleri de...

Ben loğusalık dönemim bittikten sonra başladım folik aside. Doktorum başlamamı söyledi. Ayrıca kullandığım folik asitte calsiyum gibi başka mineral-vitamin takviyeleri de var. Kan ilacımı da loğusalık dönemimden sonra kullanmamı tavsiye etti doktorum. Yani bence başlayın kızlar folikaside.

Korku illaki olacak bence. Doktor ne kadar iyi dese de bebeklerimiz için sürekli korkacağız kaybetmekten. Ama eminim ki yaralarımıza merhem de olacak. Şu anki halimizden daha iyi olacağız hamile kalınca. Biz alabileceğimiz tüm önlemleri alalım da gerisi Rabbim'e kalmış. Rabbim ol dedikten sonra her şey olur. İmkansız olanlar bile gerçekleşir. O nedenle hamileyken de çok düşünmemek gerek. Hepimiz için çok zor olacak ama Rabbimin izniyle birbirimize destek olup atlatacağız inşallah bu günleri de...
inşallah canım inşallahh. her kontrolde, her hareket etmediğinde panik olucaz:( neyse önce hamile kalalımda Allahın izniyle, gerisi inşallah çok iyi olur hepimiz için.. ben kan ilacı içiyorum. benim zaten kanım düşük normaldede içerim hep yani. hangi folik asidi kullanıyorsun canım.

inşallah canım inşallahh. her kontrolde, her hareket etmediğinde panik olucaz:KK43: neyse önce hamile kalalımda Allahın izniyle, gerisi inşallah çok iyi olur hepimiz için.. ben kan ilacı içiyorum. benim zaten kanım düşük normaldede içerim hep yani. hangi folik asidi kullanıyorsun canım.
Folic Plus kullanıyorum canım. Aşağıda resmini de paylaşıyorum. Kan ilacı olarak da maltofer oral süspansiyon kullanıyorum...
upload_2016-1-6_12-44-55.webp

Arkadaşlar ben doğumdan sonra sadece ferrum Ford kullandım.45gün falan kullanıp bıraktım.demir hapı aynı zamanda folik asit var içinde. Kan hapı kullanmadım yani söylemedi Dr.simdi bi 5 6gündür folbiol kullanıyorum folik asit .sormadan bırakıp başladım vala.napaym Allah'a emanet diycem hamile kalınca

arkadaşlar bişey sorcam sezaryenle doğum yapıp da ikincisine normal doğum yapan varmi??

Arkadaşlar ben doğumdan sonra sadece ferrum Ford kullandım.45gün falan kullanıp bıraktım.demir hapı aynı zamanda folik asit var içinde. Kan hapı kullanmadım yani söylemedi Dr.simdi bi 5 6gündür folbiol kullanıyorum folik asit .sormadan bırakıp başladım vala.napaym Allah'a emanet diycem hamile kalınca
bende demir eksikliği var ne yesem ne yapsam bi türlü yararlanamadim halsiz bitkin düşüyorum kendimi:(

Aynen canım ben de bir sürü doktora gittim hepsi farklı söylüyor. Senin dediğin gibi 3 ay bekle yeterli diyenler de oldu 2 yıl diyenler de... Ben de Şubat'ta başlamak istiyorum artık. Ocak'ta başlayacaktım ama olur da hamile kalırsam hemen diye korktum çünkü oğluma da Ocak ayında hamile kalmıştım. Sezaryenle olacağı için ikinci bebeğim Ocakta hamile kalırsam abisinin öldüğü zamanlarda doğmuş olacak ve ben bunu yaşamak istemiyorum. Oğlumu kaybettiğim zamanda ikinci yavrumun mutluluğunu yaşamak istemiyorum. O yüzden en azından bir ay geçsin istedim... :KK43:
Canım düşüncene saygım sonsuz bende basta senin gibi düşünüyordum.ya martta hamile kalırsam toprağımın Doğduğu yada melek olduğu gün doğum yaparsam çok kötü olurum diyordum.eşim öyle Düşünme o zaman nasipte varsa o zaman olsun. Hem ozaman olması daha da mutlu etsin seni çünkü Rabbim Kaldığımız yerden devam ettirecek bizi insallah dedi.iki evladımızın doğum Gününü aynı zamanda kutlarız hem dedim bende. Ölüm günü diye birsey yok meleklerimizin iki kere Doğdu onlar biri dünyamıza doğumları.diğeri cennete doğumları

bende demir eksikliği var ne yesem ne yapsam bi türlü yararlanamadim halsiz bitkin düşüyorum kendimi:KK43:
b

bende de var cnm. 10 yıldan uzun zamandır kan ilacı kullanıyorum. ve bırakınca belli bi süre sonra diplere vuruyo kanım. yollarda düşüp kalıyorum o derece. yapcak bişi yok içicen demişti bana doktor. bende içiyorum sürekli.

neden 2 sene ki ben mart-nisanda başliycam ama:KK43:normal doğum istiyorum. sezaryeni zaten mecburi yaptılar bana
canım hiç deneme. heleki böyle bi olaydan sonra derim. hiç riske atma. böyle bir durum olmasa hiç kuşkusuz normal doğum için uğraş derdim, ama onun riskleri var. bebek için değilde anne için riskleri var. ama zaten bebeğimizi kaybettik başka riske girmeye gerek olmadığını düşünüyorum. .ama tabiki karar senin. ssvd olayını da ( sezeryan sonrası vajinal doğum ) internetten araştırtabilirsin. yapan çok doktor var.

canım hiç deneme. heleki böyle bi olaydan sonra derim. hiç riske atma. böyle bir durum olmasa hiç kuşkusuz normal doğum için uğraş derdim, ama onun riskleri var. bebek için değilde anne için riskleri var. ama zaten bebeğimizi kaybettik başka riske girmeye gerek olmadığını düşünüyorum. .ama tabiki karar senin. ssvd olayını da ( sezeryan sonrası vajinal doğum ) internetten araştırtabilirsin. yapan çok doktor var.
dün konuşuyorduk eşimle. dedi ki normal doğum yapcan dedi bana . 3 kere sezaryen oluyomuş.. bende korkuyorum normalden artık.. :(bunun için riske bile girebilirim. bebegim yaşasın.

dün konuşuyorduk eşimle. dedi ki normal doğum yapcan dedi bana . 3 kere sezaryen oluyomuş.. bende korkuyorum normalden artık.. :KK43:bunun için riske bile girebilirim. bebegim yaşasın.
inşallah canım hepimizin bebekleri yaşar artık. ama sezeryan 3 öneriyorlar doğru ama daha fazlasını yapan var. hattayurtdışında 6-7 sezeryan yapanlar var.

İşte doktorların çoğu yanlış biliyor maalesef ve insanları yanlış yonlendiriyorlar :KK43: pıhtılaşma yüzünden 40. Haftada bile bebek kayıpları yasanabiliyor. Ben çok araştırdım ve çok doktor gezdim. Özelinden devletine kadar... başka bir forumda da bir arkadaş 38 haftalık bebeğini kaybetmiş aynı bizim gibi hiç sebepsiz doktoru senin doktorunun dediği gibi pıhtılaşma olsaydı bu haftaya kadar yasamazdi demiş ama kız doktora bağlı kalmayıp yaptırmış testleri. Sonucunda ise pıhtılaşma çıkmış... Bebeğini de bu sebepten kaybettiğini söylemiş başka bir doktor da. Profiline baktım Çanakkale'desin. 18 mart üniversitesinde tıp Fakültesi yok mu? Bu arada benim babaannem de Çanakkale'li. Bilirim çanakkale'yi :)[
cnm bende 33 haftalık dekolman oldum ve benim yaşayan bir kızım var sağlıklı normal doğumla dünyaya gelmiş bana da bütün dr lar sende pıhtılaşma çıkmaz doğmuş kızın var imkansız o yaşamazdı dediler ama ben aklımda kalmasın diye tanıdık dr bulup yaptırdım sonuçları görünce genetik doktoru bile şaşırdı benim 2 farklı genim de pıhtılaşma varmış kesinlikle bundan dolayı diyemez kimse ama şimdi 18 haftalık hamileyim ve cleaksan 0.4 kullanıyorum

Back
X