• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

cnm bende 33 haftalık dekolman oldum ve benim yaşayan bir kızım var sağlıklı normal doğumla dünyaya gelmiş bana da bütün dr lar sende pıhtılaşma çıkmaz doğmuş kızın var imkansız o yaşamazdı dediler ama ben aklımda kalmasın diye tanıdık dr bulup yaptırdım sonuçları görünce genetik doktoru bile şaşırdı benim 2 farklı genim de pıhtılaşma varmış kesinlikle bundan dolayı diyemez kimse ama şimdi 18 haftalık hamileyim ve cleaksan 0.4 kullanıyorum

cnm bende 33 haftalık dekolman oldum ve benim yaşayan bir kızım var sağlıklı normal doğumla dünyaya gelmiş bana da bütün dr lar sende pıhtılaşma çıkmaz doğmuş kızın var imkansız o yaşamazdı dediler ama ben aklımda kalmasın diye tanıdık dr bulup yaptırdım sonuçları görünce genetik doktoru bile şaşırdı benim 2 farklı genim de pıhtılaşma varmış kesinlikle bundan dolayı diyemez kimse ama şimdi 18 haftalık hamileyim ve cleaksan 0.4 kullanıyorum
Aynen dediğin gibi canım. Ben de araştırdım. Belli bir yaştan sonra da olabiliyormuş pıhtılaşma. Dediğin gibi ilk bebeğinde olmayıp ikinci bebeğini bu sebepten kaybeden insanlar varmış. Pıhtılaşma da dekolmana neden olabiliyormuş araştırdığıma göre. Preaklemsiden de kaynaklanabiliyormuş...

kızlar kan pıhtılaşması nasıl birşey bebekte ya da annede olduğunda ultrasonda ya da kontrollerde çıkan birşey dmi. olsa bilinir yani

Onun özel testleri var canım. Bir sürü genetik test yaptırıyorsun. Öyle normal kontrollerde falan çıkmıyor. Genelde de ultrason ya da kontrolde fark edilemiyor. Zamanla bebeği besleyen plesantadaki süzgeç kan pıhtılarıyla tıkandığı için bebeğe yeterli miktarda oksijen ve besin gitmiyor ve bebek ölüyor anne karnında :(
Sanırım ancak hamileyken şu şekilde tespit edilir, sadece bir tahmin benimkisi. Bebeğin hareketleri zamanla azaldı ya da fetal gerilik varsa bebekte doktor detaylı ultrason isteyebilir ve detaylı ultrasonda da bebeği besleyen damarlardaki kan akış hızı olması gerekenden azsa eğer pıhtılaşma var demektir. 20.haftada da detaylı ultrasona girmiştim ve orada bebeği besleyen damarlara bakmıştı doktor ve kan akışının gayet iyi olduğunu ve bebeğin yeteri miktarda beslenebildiğini söylemişti. Şimdi diyorum keşke ben hareketlerini hissetmediğimi söylediğimde, doktor detaylı ultrasona sokup baksaydı oğlumun yeterli beslenip beslenmediğine... :( Belki de bu yüzden kaybettim bebeğimi...

Onun özel testleri var canım. Bir sürü genetik test yaptırıyorsun. Öyle normal kontrollerde falan çıkmıyor. Genelde de ultrason ya da kontrolde fark edilemiyor. Zamanla bebeği besleyen plesantadaki süzgeç kan pıhtılarıyla tıkandığı için bebeğe yeterli miktarda oksijen ve besin gitmiyor ve bebek ölüyor anne karnında :KK43:
Sanırım ancak hamileyken şu şekilde tespit edilir, sadece bir tahmin benimkisi. Bebeğin hareketleri zamanla azaldı ya da fetal gerilik varsa bebekte doktor detaylı ultrason isteyebilir ve detaylı ultrasonda da bebeği besleyen damarlardaki kan akış hızı olması gerekenden azsa eğer pıhtılaşma var demektir. 20.haftada da detaylı ultrasona girmiştim ve orada bebeği besleyen damarlara bakmıştı doktor ve kan akışının gayet iyi olduğunu ve bebeğin yeteri miktarda beslenebildiğini söylemişti. Şimdi diyorum keşke ben hareketlerini hissetmediğimi söylediğimde, doktor detaylı ultrasona sokup baksaydı oğlumun yeterli beslenip beslenmediğine... :KK43: Belki de bu yüzden kaybettim bebeğimi...
çok saol canım bilgilendirdiğin için. ben bebeğimi ani bebek ölümü sendromu nedeniyle kaybettim.5gün yaşadı çok sağlıklıydı.acaba böyle birşey nasıl oluyor diye merak ettim neden arıyorum kendimce

çok saol canım bilgilendirdiğin için. ben bebeğimi ani bebek ölümü sendromu nedeniyle kaybettim.5gün yaşadı çok sağlıklıydı.acaba böyle birşey nasıl oluyor diye merak ettim neden arıyorum kendimce
Rica ederim ne demek canım...Ben sana özelden bir mesaj atmıştım hatırlıyor musun? Bence o ihtimali de düşün derim...

Rica ederim ne demek canım...Ben sana özelden bir mesaj atmıştım hatırlıyor musun? Bence o ihtimali de düşün derim...
onun olduğunu düşünmüyorum canım araştırdım biraz ama farklı bilgiler edindim.yazamadım sana sonradan.unuttum . çok saol yine de

Bugün karşılaşmaktan en korktuğum soru ile yüz yüze geldim ve çook zorlandım.
- Bebek nasıl, büyüyor mu?

Bugün karşılaşmaktan en korktuğum soru ile yüz yüze geldim ve çook zorlandım.
- Bebek nasıl, büyüyor mu?
Ayyy canım yaaa. Bana da sormuştu bir komşum aşure dağıtmaya geldiğinde. Ben de dedim bebek yok, öldü :( o kadar uzulmustu ki kadın... özür diledi sebebini sormadı doğal olarak. Ben tabi o soruyu sorar sormaz başladım ağlamaya. Ne hissettiğini o kadar iyi anlayabiliyorum ki... yüreği paramparça oluyor insanın... Sanırım bana sorulan en ağır soruydu...

Ben loğusalık dönemim bittikten sonra başladım folik aside. Doktorum başlamamı söyledi. Ayrıca kullandığım folik asitte calsiyum gibi başka mineral-vitamin takviyeleri de var. Kan ilacımı da loğusalık dönemimden sonra kullanmamı tavsiye etti doktorum. Yani bence başlayın kızlar folikaside.

Korku illaki olacak bence. Doktor ne kadar iyi dese de bebeklerimiz için sürekli korkacağız kaybetmekten. Ama eminim ki yaralarımıza merhem de olacak. Şu anki halimizden daha iyi olacağız hamile kalınca. Biz alabileceğimiz tüm önlemleri alalım da gerisi Rabbim'e kalmış. Rabbim ol dedikten sonra her şey olur. İmkansız olanlar bile gerçekleşir. O nedenle hamileyken de çok düşünmemek gerek. Hepimiz için çok zor olacak ama Rabbimin izniyle birbirimize destek olup atlatacağız inşallah bu günleri de...
kan hapına başlıyayımmı bende acaba????

Allah korusun.denemeye karar verdim.Allahın izniyle başarıcam inşallah
İnşallah canım. Ben de ümitliydim 2016dan. Bence hepimize iyi gelecek 2016.
kan hapına başlıyayımmı bende acaba????
Kansızlık problemin varsa bence başla canım şimdiden. Hele hele ki folik aside baslamadiysan hemen başla derim. Çok önemli çünkü folik asit.

İnşallah canım. Ben de ümitliydim 2016dan. Bence hepimize iyi gelecek 2016.

Kansızlık problemin varsa bence başla canım şimdiden. Hele hele ki folik aside baslamadiysan hemen başla derim. Çok önemli çünkü folik asit.
demir hapıda aynısı oluyor dimi??kullanmaya başlıyorum hemen.tsk ederim cnm benim

Merhaba melek anneleri oncelikle her birinize tek tek sabir diliyorum Allahimdan.bende bir melek annesiyim.melegimi kaybettikten sonra caresizce bu aciyla nasil baş edecegimi dusunurken buldum sizleri.acilariniz acim mutluluklariniz umudum oldu.En aci zamanlarimda sizlerden guc aldim yanlizligima ortak oldunuz.Her zaman dualarimdasiniz Rabbim bos kalan kucaklarimizi hayirlisiyla doldursun insallah.15 inde uc ayi dolacak melegimin.Gunler gectikce keskeleri nedenleri nicinleri biraktim Allahima teslim oldum.Rabbim bana bir kader cizdi ve ben onu yasiyorum demek tek care. hep sukrediyorum ama bir gercek varki bu aciyi dindiremiyorum kizimi cok ama cok ozluyorum

Merhaba melek anneleri oncelikle her birinize tek tek sabir diliyorum Allahimdan.bende bir melek annesiyim.melegimi kaybettikten sonra caresizce bu aciyla nasil baş edecegimi dusunurken buldum sizleri.acilariniz acim mutluluklariniz umudum oldu.En aci zamanlarimda sizlerden guc aldim yanlizligima ortak oldunuz.Her zaman dualarimdasiniz Rabbim bos kalan kucaklarimizi hayirlisiyla doldursun insallah.15 inde uc ayi dolacak melegimin.Gunler gectikce keskeleri nedenleri nicinleri biraktim Allahima teslim oldum.Rabbim bana bir kader cizdi ve ben onu yasiyorum demek tek care. hep sukrediyorum ama bir gercek varki bu aciyi dindiremiyorum kizimi cok ama cok ozluyorum
Canım başın sağolsun senin de. Bizim yaşadığımız şey gerçekten dayanilmasi çok zor bir acı. Ama dediğin gibi elimizden hiç bir şey gelmezdi. O kadar aciziz ki aslında, kendimizi çok güçlü sanıyoruz ama öyle değiliz. Ben öyle olmadığımı bu olaydan sonra anladım. Rabbim verdi ve Rabbim aldı. Biz hiç bir şey yapazmadık. Senin kaybetme nedenin ne peki canım?

Onun özel testleri var canım. Bir sürü genetik test yaptırıyorsun. Öyle normal kontrollerde falan çıkmıyor. Genelde de ultrason ya da kontrolde fark edilemiyor. Zamanla bebeği besleyen plesantadaki süzgeç kan pıhtılarıyla tıkandığı için bebeğe yeterli miktarda oksijen ve besin gitmiyor ve bebek ölüyor anne karnında :KK43:
Sanırım ancak hamileyken şu şekilde tespit edilir, sadece bir tahmin benimkisi. Bebeğin hareketleri zamanla azaldı ya da fetal gerilik varsa bebekte doktor detaylı ultrason isteyebilir ve detaylı ultrasonda da bebeği besleyen damarlardaki kan akış hızı olması gerekenden azsa eğer pıhtılaşma var demektir. 20.haftada da detaylı ultrasona girmiştim ve orada bebeği besleyen damarlara bakmıştı doktor ve kan akışının gayet iyi olduğunu ve bebeğin yeteri miktarda beslenebildiğini söylemişti. Şimdi diyorum keşke ben hareketlerini hissetmediğimi söylediğimde, doktor detaylı ultrasona sokup baksaydı oğlumun yeterli beslenip beslenmediğine... :KK43: Belki de bu yüzden kaybettim bebeğimi...
canım senin dediklerin her bebekte olmuyor benim kan akışım azmış ama bebek hareketleri ve gelişimi çok iyi olduğundan paniklendirmek istememiş dr lar ve son ana kadar kızım hareketliydi dışardan bile anlaşılırdı hareketleri kilosu da normalden fazlaydı artık bizde dr larda bizim için daha sık eleyip inceleyecekler ben detaylı ultrasona 12. hafta da girdim 22 ve 32 . hafta da da gireceksin dedi perinatolog her şey düşünülecek 32 den sonra her hafta nst 36. hafta bitsin yeter diyorlar rabbim ömürlü sağlıklı sihatli evlatlar nasip etsin hepimize

canım senin dediklerin her bebekte olmuyor benim kan akışım azmış ama bebek hareketleri ve gelişimi çok iyi olduğundan paniklendirmek istememiş dr lar ve son ana kadar kızım hareketliydi dışardan bile anlaşılırdı hareketleri kilosu da normalden fazlaydı artık bizde dr larda bizim için daha sık eleyip inceleyecekler ben detaylı ultrasona 12. hafta da girdim 22 ve 32 . hafta da da gireceksin dedi perinatolog her şey düşünülecek 32 den sonra her hafta nst 36. hafta bitsin yeter diyorlar rabbim ömürlü sağlıklı sihatli evlatlar nasip etsin hepimize

Peki sen bebeğini bu sebepten mi kaybettin? Benim oğlumun 35.haftada azalmıştı hareketleri ve normalde inanılmaz hareketliydi oğlum. İlk gebeliğimdi doktorum dahil herkes normal olduğunu söyledi. Yeni doğum yapmış olan tüm arkadaşlarım, ablamın 2 çocuğu var o, hatta 3 gün hiç hareket etmeyen bebekler bile varmış. Onlar da öyle söyleyince içim rahatlamıştı ama aslında bir problem varmış demek ki... Cuma günü hiç hareket etmedi diye acile gittim, NST'ye soktular hareket etmedi yine ama kalp atışları gayet normaldi. Ultrasonla baktı doktorum ve her şeyin normal olduğunu, korkmamam gerektiğini ve hareketlerindeki azalmanın gayet normal olduğunu söyledi. Salı günü sabah da bebeğimi kaybettiğimi öğrendim :( Sezaryende de doktorum özellikle incelemiş plasenta ve bebeğimin kordonunu. Plesantada kan pıhtıları vardı, bu doğum sırasında da oluşmuş olabilir ama pıhtılaşmadan dolayı da bebeği kaybetmiş olabiliriz demişti...

Back
X