• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Arkadaşlar merhaba
7 kasım da rahim yetmezliği sebebiyle 26.haftamda erken doğumla bebegimi kaybettim.Doktorumun ısrarına ragmen o an o psikolojiyle normal dogum yapmayı kabul etmedim.Pişman olmadım degil ama kaldıramayabilirim o an.Doktorum 6 ay korunmamızı sonrasinda ara vermeden tekrar bebek düşünmemizi söyledi.33 yaşındayım ve rahim yetmezliği teşhisiyle tekrar serklaj olacak yeni gebeliğimde.Sezeryan sebebiyle iyileşme sürecinde yapılması gerekenler (tahlil test ilac kullanma vs ) nelerdir? Vücudun toparlanması 6 ay mı süruyor ?Teşekkürler.

merhaba 6sene sonra okadar tedavıden sonra dogal yoldan hamıle kalmıştım hersey çok guzel gıdıyordu butun testlerımız temızdı gelişimide guzeldı 2haftamız kalmıştı doguma ramazanın ılkgunu haereket etmemesı uzerıne once saglık ocagına ordanda hastaneye gıttım gorumcemle allahım kabus gıbıydı ebeler nst kalp tışı alamıyorlardı dr geldı ultrasonda baktı çok uzgunum bebek ölmuş dedıgınde sankı odada hayat durdu sesler kesıldı şoka gırmışim aglayamıyorum sadece bagırıyorum dr odaya ındırın sunı sancı verın bıde sakınleştırıcı yapın dedı asansorle aşagıya inerken eşim geldı bebegımız ölmüş dıyebıldım sarıldık agladık zaman benım için durmuştu butun ailem yanımdaydı annemde aglıyordu yaptıkları ignenın etkısıyle aglayamıyordum suan bıle yazarken zorlanıyorum 9saat sancıdan sonra benım zorumla sezeryana aldlılar kızımı eşim gormüş gece sezeryana gıren doktor bebegın gunu dolmuş buyuk bır ıhtımal bebek kakası yemış olabılır demiş kendı dr olacakta hala gunu vardı dıyor otopsıye gondermemiş eşım kıyamamış bende istemezdım bugun 15gun oldu acum hala aynı psıkıyatrını verdıgı ılaçlarla sakınım yemek bıle yıyemıyorum hıçbırsey tat vermıyor tek umudum yenıden hamıle kalıp bebegımı kucagıma almak dr 6ay korunun dedı ama okadar bekleyebılırmıyım bılmıyorum hergun aglıyorum gızlı gızlı:KK43:
Merhaba arkadaşlar bu yazıyı yazdigimda bu acı hiç bitmeyecek gibi geliyordu iki sene sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım çok sıkı takip edildi hamileligim 37 +1 sezeryanla doğum yaptım şuan kızımı emziriyorum size umut olsun diye yazdım
Rabbim kimseye evlat acısı yasatmasin inş

Merhaba arkadaşlar bu yazıyı yazdigimda bu acı hiç bitmeyecek gibi geliyordu iki sene sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım çok sıkı takip edildi hamileligim 37 +1 sezeryanla doğum yaptım şuan kızımı emziriyorum size umut olsun diye yazdım
Rabbim kimseye evlat acısı yasatmasin inş
Allah bagislasin evladini canim! Yazini okuyunca gözyaslarimi tutamadim, cok üzüldüm. Kendi yasadiklarim yine gözümün önüne geldi, allahim nezaman geccek bu aci diye yalvariorum artik.
Haberin gercekten bir umut oldu benim icin. insallah rabbim cok bekletmeden banada yine bir evlat nasip eder. Kizimada dogal yoldan hamile kalmistim ama iki sene sürmüstü calismalar.
Hamileligin nasil gecti peki? Korkularin cok olmustur, nasil sakinlestirdin kendini? Tekrar anne olmak istiorum ama hem hamilelikden korkuorum, tekrar bebegimi kaybedersem diye birde sanki birdaha bir bebek sevemicem gibime gelior. Cok tuhaf biliorum ama sanki kizim topragin altinda yatarken ben kucagima nasil baska bir bebek alirim diye düsünüorum..:-(

Allah bagislasin evladini canim! Yazini okuyunca gözyaslarimi tutamadim, cok üzüldüm. Kendi yasadiklarim yine gözümün önüne geldi, allahim nezaman geccek bu aci diye yalvariorum artik.
Haberin gercekten bir umut oldu benim icin. insallah rabbim cok bekletmeden banada yine bir evlat nasip eder. Kizimada dogal yoldan hamile kalmistim ama iki sene sürmüstü calismalar.
Hamileligin nasil gecti peki? Korkularin cok olmustur, nasil sakinlestirdin kendini? Tekrar anne olmak istiorum ama hem hamilelikden korkuorum, tekrar bebegimi kaybedersem diye birde sanki birdaha bir bebek sevemicem gibime gelior. Cok tuhaf biliorum ama sanki kizim topragin altinda yatarken ben kucagima nasil baska bir bebek alirim diye düsünüorum..:-(
Canım kalp atışı duymadan kanamam oldu bir ay yattım stresli bir hamilelik geçirdim midem bulamadığı gün soluğu hastanede aldım midem bulanmiyor bi sorunmu var diye
Dr çok iyiydi her ayrıntıyı göz önünde tuttu 32 haftamda ciğer geliştirici ignem yapıldı bebekte bi sorun olursa erken alırız diye bi kere perinatoloji Dr detaylı usg yaptı
Ikinciyide gittiğim hastanede detaylı usg yapıldı doğuma bir ay kalasi
Ailem hep destek oldu inş en kısa zamanda kucagin dolsun canım sağlıcakla

arkadaşlar haftaya doktora gidicem test istiycem doktordan.. sorun varmi hepsini öğrencem.. bunlardan öğrendikten sora nisan ayinda başlamayi düşünüyorum. 6 ay oldu.. koskoca 6 ay geçti nisanda 8 ay olcak.. rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin bzilere inş..

Başın sağolsun cnm. Normal doğum mu yaotın doktor süreyi kısa tuttuğuna göre. Cnm öncelikle genetik testi yaptır lütfen. Pıhtılaşma vs bi sorun çıkabiliyor. Önce önlemini al sonra 2. Bebeği düşün derim. Hepimiz yaşadık aynı acıları tarifsiz bi acı. Ama önlemini al testlerini yaptır.

Çok sevindimmmm:) güzel haberler olsun hep bundan sonra. Biz iyiyiz çok şükür. Şimdilik yolunda herşey. Biraz şekerim yüzsek çıktı. Diyete başladım takip yapıyorum. İnşallah normale döner. Başka da bi sıkıntımız yok. 7. Aya başladık artık Zaman yaklaşıyor yavaş yavaş bende de korkuya karılık heyecan tavan yapmaya başladı.

İnşallah çok beklemesen minik yavrun tutunur sana. Madem kararı sana bırakmış bu aydan başla ve bi dahaki ay bize müjdeli haberi ver inşallah :KK19:
İnşallah canım cok tesekkur ederim ooo maşallah 7 ay olmus bile on hafta falan kaldi desene :) bir dahaki ay birakayim diyorum yine de ne bileyim o zamana kadar biraz kafamı toplarim hem de daha iyileşmis olurum bakalım ne zaman olcak bekletcek mi bizi bu defa ;)) sen dogum yapinca ben ancak kalırım bence :) ismi ne dusundunuz odasını falan aldin mi

İnşallah canım cok tesekkur ederim ooo maşallah 7 ay olmus bile on hafta falan kaldi desene :) bir dahaki ay birakayim diyorum yine de ne bileyim o zamana kadar biraz kafamı toplarim hem de daha iyileşmis olurum bakalım ne zaman olcak bekletcek mi bizi bu defa :KK66:) sen dogum yapinca ben ancak kalırım bence :) ismi ne dusundunuz odasını falan aldin mi
Oğlum 29 ekimdi kızında 23 nisan da olsun diyoruz bakalım hayırlısı. İsmi Defne olacak Allah nasip ederse:) abisine oda almıştım onları kullanıcaz bakalım. Bebek arabası falan hep vardı. Birkaç tane kız kıyafeti alsak yetecek şimdilik:) inşallah çok beklemez hemen bebeğin tutunur sana.

Kizlar ben cok tuhaf bi durum yasiyorum. Adetim bittikten bi gun sonra bi kaza yasadim ama gebelik olucagini hic dusunmedim. O tarihlerde yumurtlama olmaz diye normalde 28 gunde 1 olurdu adetim ama dogumdan sonra 31 gune cikti kasimda 10 unde olmustum aralikta 11 ocakta 13 4 gun suruyor eskiden hep 2 gun one gelirdi simdi geriye gidiyor. 6 ayim doldu ama ben iki ay daha bekleyip zayuflamak istiyodum. Yaklasik 1 haftadir goguslerim dolgunlasti kasiklarimda agrilar var istah acikligi akinti yani oglumda hamileyken yasadigim tum belirtiler var idrar testi yaptim cikmadi doktora gitmekte istemedim sonucta adet tarihime daha var 31 gun olursa 15 inde olmam lazim. Doktora gitsem daha adetin gecikmemis diycek hayirlisi yuce Mevla ol derse olur elbet ama oyle bi zamab ki bi yanim olabilcegine inanmiyor bi yanim Allah verdiyse neden olmasin diyor belkide kucuk mucizem beninledir. Evlilik yildonumdu dun belkide hediye gibi gelicek ;) her ne kadar ben daha hazir degilim desemde bunun olabilme ihtimali bile anladim ki iyi geliyor insana hakkimizda hayirlisi olsun insallah

Arkadaşlar merhaba
7 kasım da rahim yetmezliği sebebiyle 26.haftamda erken doğumla bebegimi kaybettim.Doktorumun ısrarına ragmen o an o psikolojiyle normal dogum yapmayı kabul etmedim.Pişman olmadım degil ama kaldıramayabilirim o an.Doktorum 6 ay korunmamızı sonrasinda ara vermeden tekrar bebek düşünmemizi söyledi.33 yaşındayım ve rahim yetmezliği teşhisiyle tekrar serklaj olacak yeni gebeliğimde.Sezeryan sebebiyle iyileşme sürecinde yapılması gerekenler (tahlil test ilac kullanma vs ) nelerdir? Vücudun toparlanması 6 ay mı süruyor ?Teşekkürler.[/QUOTE canin oncelikle gecmis olsun Allah bir daha yasatmasin. Aslinda her doktor farkli soyluyor. Genelde Doktorlar sezaryandan sonra 2 yil diyor ama yas ileriyse yani 30 ve ustuyse ve bizim gibi bebegini kaybedenlere 6 ay yeter diyor. Yinede hamilelik oncesi vitaminlerine kan degerlerine baktir. Rahim yetmezligi hakkinda bilgim yok

Kizlar ben cok tuhaf bi durum yasiyorum. Adetim bittikten bi gun sonra bi kaza yasadim ama gebelik olucagini hic dusunmedim. O tarihlerde yumurtlama olmaz diye normalde 28 gunde 1 olurdu adetim ama dogumdan sonra 31 gune cikti kasimda 10 unde olmustum aralikta 11 ocakta 13 4 gun suruyor eskiden hep 2 gun one gelirdi simdi geriye gidiyor. 6 ayim doldu ama ben iki ay daha bekleyip zayuflamak istiyodum. Yaklasik 1 haftadir goguslerim dolgunlasti kasiklarimda agrilar var istah acikligi akinti yani oglumda hamileyken yasadigim tum belirtiler var idrar testi yaptim cikmadi doktora gitmekte istemedim sonucta adet tarihime daha var 31 gun olursa 15 inde olmam lazim. Doktora gitsem daha adetin gecikmemis diycek hayirlisi yuce Mevla ol derse olur elbet ama oyle bi zamab ki bi yanim olabilcegine inanmiyor bi yanim Allah verdiyse neden olmasin diyor belkide kucuk mucizem beninledir. Evlilik yildonumdu dun belkide hediye gibi gelicek :KK66: her ne kadar ben daha hazir degilim desemde bunun olabilme ihtimali bile anladim ki iyi geliyor insana hakkimizda hayirlisi olsun insallah
Daha çok erken gebelik olup olmadığını öğrenmek için. Şüpheli ilişkinin üstünden en az 14 gün geçmesi gerek diye biliyorum. Bide verdiğin tarihlere göre bu aralar yumurtlama dönemin. Belirtilerin yumurtlamayı da gösteriyor.

Allah gönlüne göre versin inşallah. Varsa ne Mutlu sana:)

Daha çok erken gebelik olup olmadığını öğrenmek için. Şüpheli ilişkinin üstünden en az 14 gün geçmesi gerek diye biliyorum. Bide verdiğin tarihlere göre bu aralar yumurtlama dönemin. Belirtilerin yumurtlamayı da gösteriyor.

Allah gönlüne göre versin inşallah. Varsa ne Mutlu sana:)
Bende oyle dusundum onceleei ama yumurtlama donemimde bu kadar gogus agrim olmuyordu bi adet tarihi oncedi hafif agiri oluyodu kasik agrimda en fazla 1 gun oluyodu bu kadar uzun surmedi bende suphe uyandirfi esimde bence hamilesin ben oyle hisediyorum deyincede dun test yaptim ama tek cizgu internette baktim tek iliskiyle adet sonrasi hamile kalanlar olmus sasirdim. Kismet artik Allah buyuk ol demisse olur elbet zaten olursa bi sizinle paylasicagim ;) olmazsa uzulmem cun ki her hangi bi cabam olmadi bu ay zaten iki ay sonra hatta belki 3 ay beklerim folik adite basliycam bu arda

Bende oyle dusundum onceleei ama yumurtlama donemimde bu kadar gogus agrim olmuyordu bi adet tarihi oncedi hafif agiri oluyodu kasik agrimda en fazla 1 gun oluyodu bu kadar uzun surmedi bende suphe uyandirfi esimde bence hamilesin ben oyle hisediyorum deyincede dun test yaptim ama tek cizgu internette baktim tek iliskiyle adet sonrasi hamile kalanlar olmus sasirdim. Kismet artik Allah buyuk ol demisse olur elbet zaten olursa bi sizinle paylasicagim :KK66: olmazsa uzulmem cun ki her hangi bi cabam olmadi bu ay zaten iki ay sonra hatta belki 3 ay beklerim folik adite basliycam bu arda
Ben kendi adima söyleyeyim cok heyecanlandim simdi :-) merakla haberlerini bekliorum :-)

Ben kendi adima söyleyeyim cok heyecanlandim simdi :-) merakla haberlerini bekliorum :-)
Hayirlisi olsun hepimiz icin olmasada uzulmem cunki bu belirsizlikte heycan yapmam bile guzel hep yeniden olunca ne hisederim sanirim hazir degilim diyordum. En azindan anladim ki artik piskolojik olarak daba iyiyim Hoppa

seyeryan mi normalmi dogum yaptin ben sezeryan dogum yaptim asilama ile olmustu dort sene sonra ama onuda rabbim benden cok sevdi koklamadan aldi yanina kalp doktoruma kalsa bosver cocugu diyor ama ben onlara inat en kisa zamanda tekrar allah nasip ederse düşünüyorum
Hayırlısı olsun cnm sezeryan yaptım evet kısmet inşallah olur seninkide

Bende oyle dusundum onceleei ama yumurtlama donemimde bu kadar gogus agrim olmuyordu bi adet tarihi oncedi hafif agiri oluyodu kasik agrimda en fazla 1 gun oluyodu bu kadar uzun surmedi bende suphe uyandirfi esimde bence hamilesin ben oyle hisediyorum deyincede dun test yaptim ama tek cizgu internette baktim tek iliskiyle adet sonrasi hamile kalanlar olmus sasirdim. Kismet artik Allah buyuk ol demisse olur elbet zaten olursa bi sizinle paylasicagim :KK66: olmazsa uzulmem cun ki her hangi bi cabam olmadi bu ay zaten iki ay sonra hatta belki 3 ay beklerim folik adite basliycam bu arda
Canım Rabbim sana hayırlısıyla nasip etsin minik mucizeni . Ama olmaz diye birsey yok çünkü ben toprak'ıma 1yada 2kez denemeyle hamile kalmıştım ve 6kere idrar testi yapmama rağmen hep tek çizgiydi.adetim 3gün geçmişti yine tek çizgi çıkmıştı .en sonunda kanda çıkmıştı var olduğu :) Allah'ım yüzümüzü güldürsün insallah

Arkadaşlar merhaba
7 kasım da rahim yetmezliği sebebiyle 26.haftamda erken doğumla bebegimi kaybettim.Doktorumun ısrarına ragmen o an o psikolojiyle normal dogum yapmayı kabul etmedim.Pişman olmadım degil ama kaldıramayabilirim o an.Doktorum 6 ay korunmamızı sonrasinda ara vermeden tekrar bebek düşünmemizi söyledi.33 yaşındayım ve rahim yetmezliği teşhisiyle tekrar serklaj olacak yeni gebeliğimde.Sezeryan sebebiyle iyileşme sürecinde yapılması gerekenler (tahlil test ilac kullanma vs ) nelerdir? Vücudun toparlanması 6 ay mı süruyor ?Teşekkürler.
Rabbim snAda sabır versin arkadaşım. Insallah en kısa zamanda yeniden nasip eder . Bu Dünyadada sevebileceğimiz evlatlarımız olur

Hayirlisi olsun hepimiz icin olmasada uzulmem cunki bu belirsizlikte heycan yapmam bile guzel hep yeniden olunca ne hisederim sanirim hazir degilim diyordum. En azindan anladim ki artik piskolojik olarak daba iyiyim Hoppa
hamile olabileceğini düşünmek bile bi sevinç veriyo insana. çok garip ama. bunca sıkıntıdan üzüntüden sonra yeni hamilelik olabileceği düşüncesi bile heyecan yaptırıyor. hayırlısıı olsun canım. hakkımıozda en iyisini allah bilir.

Back
X