Ya sezaryan iyidir, normal doğum kötüdür yada tersi bir yargıyı dikte etmek bana saçma geliyor. Her insanın acı eşiği farklıdır. Ayrıca bir insanın iki normal doğumu da yada iki ayrı sezaryanı da aynı geçecek diye bir durum yoktur. Ama yaklaşık 4 yıl sağlık sektöründe sanırım düzinelerce kadın doğum uzmanıyla çalıştım. Birinin ağzından da mavigibi sezaryan iyidir dediğini duymadım. Aslanlar gibi normal doğum yaptım üstelik bildiğiniz normal doğum. Epidural falan değil. Dünyanın en güzel saatlerini geçirdim. İlk sancı anımdan bebeğimi kucağıma aldığım ana kadar müthiş bir mucizeye şahitlik ettim. Hoplaya zıplaya çıktım aynı gün hastaneden. 22 Haftalık hamileyim dilerim allahım yine nasip etsin bana normal doğumu ama sezaryanı tercih eden arkadaşlara da saygı duyuyorum. Bu anne adayının (EĞER SAĞLIK NEDENİ İLE DEĞİL İSE) tamamen kendi kararıdır.Ama sezaryan doğumu normal kılmak adına;
cınsel hayatını oldurmek ıstıyorsan normal dogum yap diyen arkadaşa sadece gülüyorum. Çok şükür herşey yolunda belli olduğu üzere ikinci bebeğim yolda.
Vajınanın sarkmasından genıslemesınden mutluluk duyacaksan normal dogum yap; Vajina kendini en çabuk toplayan organlardandır. Atma recep din kardeşiyiz derler adama.
İlerde ıdrar kacırma problemı yasamak ıstıyorsan normal dogum yap; arkadaşın dediği gibi bu doğumla alakalı bir durum değildir gebelik ile alakalıdır...
Acının dıbıne vurmak ıstıyorsan normal dogum yap; herkese göre değiştiğini zaten biliyoruz acı kavramının ama Allahın biz kadınlara bahşettiği bu normal doğum mucizesini yaşamak bence ayrıcalıklı bir durum. 10 bebeğim olsun 10'u da normal olsun daha ne isterim.
Bebegını rıske atmak ıstıyorsan nomal dogum yap; Yapmayın allah aşkına ne riskinden bahsediyorsunuz. Donanımlı bir hastanede iseniz ve Allahım kötü yazılar yazmadı ise bebeğiniz sürekli kontrol altında tutulur. En ufak bir risk görülürse kordon düğümlenmesi, pislik yutulması vs. Zaten dr. sezaryana yönlendirir sizi ki adı üzerinde bu normal bir durum değildir. Netice itibari ile de doğum şeklinin normal olmaması da gayet normaldir.
Vajınal kesı daha ıyı yırtılsın sorun degıl dıyorsan normal dogum yap; Bak buna da güldüm... Sanki hiç doğurmamış gibiyim...
Dogum anına kadar hamılelelıgın tadını cıkarmak yerıne korkularla kafayı yemek ıstıyorsan normal yap; Planlı sezaryan yapacak anne adaylarının korkmadığından mı bahsediyorsunuz? Hadi cnm sizde. Doğum gününü,anını beklemek korkutmadı beni deyin bizde inalım burada daha neler...