• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
zorunlu sezeryan olanlar da bunu yaşıyor bunu ben yaşatmıyorum yada uydurmuyorum okursanız sezeryanlı doğumun zararlarını göreceksiniz. ben anne çocuk bağını bilemem bunla ilgili sadece kulaktan dolma bilgiler ama diğerleri kabul etsekte etmesekta doğru. ne yazıkki saçmalaık değil. bizde çok meraklı değildik o kadar acıyla doğum yapmaya bende bunların saçmalık olduğunu bilseydim bende sezeryan oludum.

keyfi olanlar adı üzerinde bu zararlara rağmen oluyorlar. zorunlulukta tabiki bunlar düşünülmez sonuçta sonuçları daha ağır birşey yaşamaktansa en hafifiyle atlatma daha ii değilmi...

ben artık bişey yazmıcam nedense sezeryan olanlar (az bir kısım dışında ) kendi sezeryan olduğu için bu doğumu zararlarını kabul etmiyor ve savunuyor. lütfen yanlış yönlendirme yapmayın...

sen u sekılde konusuyorsan zorunlu sezeryan olacak annelerın bebegıne daha sımdıden saglıksız dıye don bıcıyorsun..yazıktır!!
benım kardesımde mecburı sezerynla dunyaya geldı..ne astımı var ne bronsıtı nede baska bır sorun olmadı sımdıye kadar..neye dayanarak soluyorsunuz bunca seyı..genellemeyı neye gore yapıyorsunuz?

Bilemiycem canım.

Benim ilk kızımda normal doğumdan sezaryene aldılar.
2. de de sancılarım başlamıştı ama mecburen onu da sezaryen olmak zorunda kalmıştım.
Yani doğma vakti gelmişti.
Bu sezaryenin ne kadar fazla eksileri varmış ya.
Keşke normal doğurabilseydim:26:

benim anlatmak istediğim bu halkımızda aman acı çekmeyeyim sezeryan olayım herkes doğuruyor ne varki sanki düşüncesi vardı. bu son zamanlarda iyice azaldı. ama halkımız çoğu zararını bilmiyor belki biz bile eksik biliyoruz. daha 1 sene olmadı astım alerji hastalıklarının sezeryan ile doğan çocuklarda daha fazla görüldüğü. bilinçlenelim. sıkıntı vardır o zaman bunları göze alırsın daha kötü sonuçlardansa...

Son düzenleme:
sen u sekılde konusuyorsan zorunlu sezeryan olacak annelerın bebegıne daha sımdıden saglıksız dıye don bıcıyorsun..yazıktır!!
benım kardesımde mecburı sezerynla dunyaya geldı..ne astımı var ne bronsıtı nede baska bır sorun olmadı sımdıye kadar..neye dayanarak soluyorsunuz bunca seyı..genellemeyı neye gore yapıyorsunuz?

internetten araştırmanı tavsiye ederim o zaman neye göre söylediğimi göreceksiniz. bunları ben söylemiyorum.

Ya sezaryan iyidir, normal doğum kötüdür yada tersi bir yargıyı dikte etmek bana saçma geliyor. Her insanın acı eşiği farklıdır. Ayrıca bir insanın iki normal doğumu da yada iki ayrı sezaryanı da aynı geçecek diye bir durum yoktur. Ama yaklaşık 4 yıl sağlık sektöründe sanırım düzinelerce kadın doğum uzmanıyla çalıştım. Birinin ağzından da mavigibi sezaryan iyidir dediğini duymadım. Aslanlar gibi normal doğum yaptım üstelik bildiğiniz normal doğum. Epidural falan değil. Dünyanın en güzel saatlerini geçirdim. İlk sancı anımdan bebeğimi kucağıma aldığım ana kadar müthiş bir mucizeye şahitlik ettim. Hoplaya zıplaya çıktım aynı gün hastaneden. 22 Haftalık hamileyim dilerim allahım yine nasip etsin bana normal doğumu ama sezaryanı tercih eden arkadaşlara da saygı duyuyorum. Bu anne adayının (EĞER SAĞLIK NEDENİ İLE DEĞİL İSE) tamamen kendi kararıdır.Ama sezaryan doğumu normal kılmak adına;
cınsel hayatını oldurmek ıstıyorsan normal dogum yap diyen arkadaşa sadece gülüyorum. Çok şükür herşey yolunda belli olduğu üzere ikinci bebeğim yolda.
Vajınanın sarkmasından genıslemesınden mutluluk duyacaksan normal dogum yap; Vajina kendini en çabuk toplayan organlardandır. Atma recep din kardeşiyiz derler adama.
İlerde ıdrar kacırma problemı yasamak ıstıyorsan normal dogum yap; arkadaşın dediği gibi bu doğumla alakalı bir durum değildir gebelik ile alakalıdır...
Acının dıbıne vurmak ıstıyorsan normal dogum yap; herkese göre değiştiğini zaten biliyoruz acı kavramının ama Allahın biz kadınlara bahşettiği bu normal doğum mucizesini yaşamak bence ayrıcalıklı bir durum. 10 bebeğim olsun 10'u da normal olsun daha ne isterim.
Bebegını rıske atmak ıstıyorsan nomal dogum yap; Yapmayın allah aşkına ne riskinden bahsediyorsunuz. Donanımlı bir hastanede iseniz ve Allahım kötü yazılar yazmadı ise bebeğiniz sürekli kontrol altında tutulur. En ufak bir risk görülürse kordon düğümlenmesi, pislik yutulması vs. Zaten dr. sezaryana yönlendirir sizi ki adı üzerinde bu normal bir durum değildir. Netice itibari ile de doğum şeklinin normal olmaması da gayet normaldir.
Vajınal kesı daha ıyı yırtılsın sorun degıl dıyorsan normal dogum yap; Bak buna da güldüm... Sanki hiç doğurmamış gibiyim...
Dogum anına kadar hamılelelıgın tadını cıkarmak yerıne korkularla kafayı yemek ıstıyorsan normal yap; Planlı sezaryan yapacak anne adaylarının korkmadığından mı bahsediyorsunuz? Hadi cnm sizde. Doğum gününü,anını beklemek korkutmadı beni deyin bizde inalım burada daha neler...
süper anlatmışsın cnm:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Bilemiycem canım.

Benim ilk kızımda normal doğumdan sezaryene aldılar.
2. de de sancılarım başlamıştı ama mecburen onu da sezaryen olmak zorunda kalmıştım.
Bu sezaryenin ne kadar fazla eksileri varmış ya.
Keşke normal doğurabilseydim:26:

benimki kordon dolanması nedeniyle acil doguma alındım zamanı daha dolmamıştı o yüzden sanırım gelişimi tam tamamlanmamıştı.
her iki dogum şeklininde riskleri var sonuçta bi 3 şansımız yok ve doktorlar bence normal yapabiliyorsa kişi normal yaptırıyorlar bi tehlike varsa sezeryana alıyorlar bebeklerimizi saglık durumunu riske atmıyorlar

internetten araştırmanı tavsiye ederim o zaman neye göre söylediğimi göreceksiniz. bunları ben söylemiyorum.

ben 9 aydır ınternette sezeryanı arastırıyorum.ben boyle bırsey gormedım..lınk atarsanız bana bakayım bende..hangı densız soylemıs..

bu kişileriin fikri ile olacak bir şey değildir iyiyi yada kötüyü doktorlar bilirler.sezeryan çok da iyi bir sey degıldır.bu buluşu avrupa buldu ama şimdi bakın avrupada mecburi olmasa sezeryan yasaktır!öyle agrım olmadan dogum yapayayım mantıgıda bi bizlerde var.dogum yapıyorsun elbetteki gerekirse 2 ay çekeceksin agrısınıda sızısınıda.üstelik hiçbir doktor sezeryanı mecburi olmadan önermiyorken bizler ama keyfi olarak sezeryanı tercih ediyoruz.bence son derece yanlışdır keyfiyetten sezeryan.bunun için fikir alınacagına bence bir netten geniş çaplı bir araştırma yaparsan çok daha verimli sonuçlar alırsın.burda herkes kendi dogumunu hangisiyle sorunsuz atlattıysa onu savunarak yazacakdır.ama unutulmamalıdır ki normal dogum en saglıklı ve olması gerekendir....herseyin normali varken diğer türlüsünü istemeninde mantıgını ne yazık ki kavrayamaıyorum

Ooooo yine herkes birbirine girmiş, herkes birbirini suçlamış, herkes birer uzman edasıyla ahkam kesmiş.

Konu incelenmek üzere kapatılmıştır, gerekli işlemler sonrası konu sahibesi açılmasını isterse eğer bizimle iletişime geçsin lütfen...

Back
X