Doğuma Hazırlık sezeryan mı normal doğum mu? deliriyorum artık...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar dr. bana vajinal muayene sonrası çok ideal bir normal doğum yaparsın demişti. şimdi açlma olursa kesik olmuyor mu? yani orayı kesmeden normal doğum olur mu?

20 ay once kordon dolanmasi yuzunden spinal sezeryan oldum gule oynaya doguma girdim gule oynaya ciktim...yavrumun yuzunu ilk goren ben oldum o beni ben onu dogar dogmaz koklastik....agrim az birsey oldu sonrasinda daha uyusukluk gecmeden sari kuzum mememdeydi aksam ayaklandim 3 gun sonra markete gittim hava almak icin....

evet cnm buda ideal bir seçenek ama ben bir vajinusmus olayı yaşadım bir yıllık evliliğimde 5-6 kez ilişkiye zor girdim şükür ki hamile kaldım şimdi yaklaşık 6-7 aydır ilişkiye girmiyorum. eşimde o koca karnıma bakıp bana yanaşmaz diye düşünüyorum. oda çok korkuyor ya bebek hemen gelirse diyor

bebğimin kilosu yerinde ben en güzeli doğumu hızlandırıcı birşeyler yapayım...
yürüyüş yap çömelme hareketi yap. sanki sezeryan bir doğum yöntemiymiş gibi baştan beri sezeryan istiyordum vajinama kimse bakmasın dokunmasın diyene de bakma. çok baskıcı toplumuz cinsellik ve cinsel organlar konusunda. kadınlar kendi organından korkuyor yapabilecekken normali denemiyor bile. sezeryan hayati bir durumda başvurulacak şeydir sadece. ins senin yolunda gider her şey kolay bir doğum olur.

Şimdi farkında değilsiniz ama normal doğuma teşvik eden doktor bulmuşsunuz, şükretmeniz lazım. Sezeryan olmak zorunda kaldım ve öğrenince çok ağlamıştım. İlk gün zor oldu benim sadece,sonrasında hiç doğum yapmamış gibiydim ama yine de normal doğum içimde ukte kaldı

Normal dogum dan şaşma zorunlu olmadıkça

ayy ne kadar zor bisey ben yurtdisindayim burda mecburi normal dogum ama cokta korkuyorum Rabbim sag salim kurtarsin. Turkiyede gonullu sezeryan cok onu goruyorum face'te bi grup takip ediyorum belki 25ten fazla kisi dogum yapti sadece 2 kisi normal dogurdu. boyle oluncada acaba bende bi sekil sezeryanmi istesem diyorum ama eskiler nasil yapiyorsa bizde bi sekil yapicaz insallah az daha dayan bugun yarin gelir bebis zaten.

epidural anestezi yaptirarak sezaryen dogum yaptim..sabah ameliyat oldum sutum de geldi aksamina yuruyordum yardim almadan..evime geldim ertesi gun, hastanede kullandigim geceliklerimi makineye attim astim falan..Allahima sukurler tek basimaydim kimselere elletmedim pamugumu..biz kendi gobegimizi kendimiz kestik..insan bilmedigi seyden korkuyor..hic korkma oyle ya da boyle dogacak..dogunca tum dertlerini unutacaksin..Allah yardimcin olsun..

sperm lerin dogumu hizlandiridigi bilimsel bi gerçek ..
sen yuruyusu elden biakma,dogumunda çok kolay olur bu sayede

benim oglumda kesi atmadilar az oncede dedigim gibi 4 kg ydu gram eksik deildi maasallh :)))

hangi ulkedesin bilmiyorum ama avrupada isen bosuna ugrasma gerek olmadikça sezeryan yapmazlar ..

Doğumdan önce ebe bir arkadaş, kolay olduğu için beklemiyorlar atıveriyorlar kesiği demişti. Normal doğum analarımızın yaptıkları gibi olmuyor yani. Açıkçası aşağıda hem de sonrasında mikrop üremesine bu kadar yatkın bir yerde kesik olmasındansa, üstte olmasını tercih ettiğimden sezeryan oldum.

Ben istege bagli sezeryan oldum ayni gun sutum geldi, ertesi gun kalktim dus aldim, 3. Gun hastaneden ciktim eve gidip 3 kat merdiven ciktim ah demedim. Onyargili olmayin sezeryana karsi.

kızlar dr. bana vajinal muayene sonrası çok ideal bir normal doğum yaparsın demişti. şimdi açlma olursa kesik olmuyor mu? yani orayı kesmeden normal doğum olur mu?

Açılma yeterliyse kesik olmuyor, rahmetli annem dördümüzü de normal doğurmuş, hiç kesiği yoktu, ablamda da yok normal doğum yaptı

Ben evli bile olmamama rağmen benim bile içten içe düşündüğüm gerildiğim bir konu. Siz ne haldesinizdir kim bilir. Sezeryan sonrası dikişler çok sıkıntı, kardeşim sezeryanla doğdu anne ayağa kalkamadı kaç gün... Bir hatun da demiş normal doğum bebek göğsünüze verilene kadardır diye. Bence dayanın, bebek için de sizin için de normal doğum daha iyi. Hemen kucağınıza alıp koşa koşa çıkarsınız hastahaneden. Ameliyat psikolojisi de olmaz, başkasına çok ihtiyacınız da olmaz. Ayyy heyecanlandım şimdi ben. :)

Ben henüz hamile kalmadim çocuğum yok ama epidural normal dogumu dusundun mu peki canim cevremde yapip memnun kalanlar cok

bildiğim kadarıyla genelde kesi oluyor,kesi yapılmazsa yırtıklar oluyor
bi yakınıma doğumda kesi yapılmamıştı,hep yırtılma olmuştu,e haliyle dikişlerde sorunlu oluyor
acısıda cabası,kesi olması daha iyi,dikişler 20 gün 1 aya doğru düşüyor
bende normal doğum yaptım
ağrı kesici aldığın için acıda duymuyorsun,yalnız üstüne oturamıyorsun
ama doğumdan sonra hemen ayaktasın sıkıntı yok
kaşıntılarınız gebelikten kaynaklanıyor,çareside yok diye biliyorum,ancak doğumdan sonra geçer
az dişinizi sıkın normal doğum yapın,ben gebeliğimde yaşamadım ama bilirim çok zordur o kaşıntı.
normal doğum gibisi yok,özel durumlar yoksa tabi.
hayırlı doğumlar.

Bende Yurtdisindayim, ilk dogumumda yalvardim agridan kesip alin artik dedim sorunluda bi dogumdu, dinlemediler, iyikide dinlememisler... Ikinci bebegim 4 kilo üstüydü, ayni odada yatan bi kadin ayni saatlerde sezeryan oldu, ben aksami kalkip dolanirken o iki gün yatagindan kalkamadi...sezeryan olan bicok arkadasimdanda seneler sonra bile zaman zaman sizlamalar oldugunu duyuyorum dikis yerlerinde...

Ben 14 saat suni sancı alarak normal dogum yaptım. Dogumdan 30 dk sonra ayaktaydım. Eve gelince yat kızım dinlen kızım cümlelerini dinlemedim, sonuç butun dikislerim açıldı, bir de enfeksiyon kapmış. Suanda kucağımda bebeğimle hastanede yatıyorum, antibiyotik tedavisi bitince yeniden dikecekler bilseydim boyle olacağını gider sezeryan olur paşa paşa acımı çekerdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…