Doğuma Hazırlık sezeryan mı normal doğum mu? deliriyorum artık...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
sezeryan oldum,hıcbıse hıssetmedım..

sabah 11 de doğurdum,aksam 6da ayaklandım..

amelıyat yerının acısını 2 gün hıssettım,oda sadece öksürmeye çalışırken..

sutum hemen geldi..

normal dogurcam dıye çok ısrarcıydım,vakti gecınce sezeryana alındım,amelıyat korkum çok fazlaydı..ama ıkıncıye olsa koşa koşa sezeryan olurum,korkulcak hıcbıse yokmuş..5 dakkalık iş..yarım saatte odanda oluyorsun..

Çok üzüldüm Geçmiş olsun, İnşallah sağlığınıza biran önce kavuşursunuz

Ha bi de sunu yazmak isterim, kesi isin en basit olayı bence. Hissetmiyorsun diyorlardı doğruymuş, agri kesici iğne vuruyorlar zaten. Ondan korkma

Bence kesinlikle normal doğum.zaten o anda bişiy sıkıyo kesiği falan hissetmyorsun bebeğinin sesini duyduktan sonra bütün acılar geçiyor.. :)

ben bekarım ama ben olsam normal doğum yapardım allah bir an önce sağlıkla bebeğinizi kucagınıza almanızı nasıp eder

Offf naptiniz ya? Gecmis olsun.

Sezeryan ameliyatlarinada.girdim bebegi almak icin. Normal dogumda yaptirdim. Ve kendim normal dogum yaptim.ebeyim. Sadece kendi doktorumu dinledim.ve guvendim..
Kendime dogumdan.sonra dikkat ettim.ve guzel.iyilestim.. Pisman degilim..
Agriya dayanikliysaniz normal dogum tavsiye ederim.

Sezaryen dogum yaptim. Asansör bozuktu eve geldiğimde, 6. Kata kucagimda bebegimle çıktım. Ertesi gun gecelik almaya gittim. Tabi agrisi var elbet.
Sutum de bebeğim agzina aldığı an geldi
Gerçi 6 aylik hamileyken de akiyodu zaten..
Bünye meselesi galiba.

normal doğumdan korkuyordum, sezaryen oldum, sonrasında hiç zorlanmadım, sütüm de hemen geldi.

arkadasiniz çok dogru soylemis
oglumda 10 cm açiklik tamam ama biraz bekleyelim çocuk asagi insin daha kolay olur dediler
1 saat bekledim ve dedikleri gibi çok kolay dogdu oglum , basi gorundu dediklerinde inaanmadim bu kadar çabukmu diye

Demirden korksam trene binmezdim sözü geldi aklıma. Yapacak birşey yok kendinizi sakinlestireceksiniz olumsuz şeyler dusunmeyeceksiniz. Sadece sizin başınıza gelmiyor gelmedi bu durum. Sonrasındaki mutluluk unutturur hepsini.

Spinal anestezi ile sezeryan oldum ilk gün akşam istediğim gibi hastanede dolaştım eve gelince herkes otur diyordu ben duramıyordum yerimde bebeğimi kendim alıyordum kucağıma emzirip yatırıp altını değiştiriyordum.
Sütüm zaten hemen geldi çok şükür daha da emziriyorum. Önemli olan bebeği doğar doğmaz görmek. Spinal ve epiduralde bu mümkün.
Aslında sezeryan büyük rahatlık ağrı sızı olmadan doğum yapıyorsun, süt gelmemesi gibi bişey yok tamamen psikolojik ama genel anestezi olursan bilemem. Yine de cesaretin varsa normal yap derim.
Her doğumda risk vardır. Normal doğum da herşey süper oluyor diye birşey yok sezeryanda öyle yani olacağı varsa olur şeklinde düşün ve kafandan ne geçiyorsa onu uygula. Ben sezeryan istedim sonucu ne olursa olsun kendi seçimim dedim ve şimdi çok memnunum iyi ki sezeryan yapmışım diyorum. Önemli olan kişinin kendi seçimi yani normal doğum yapıp da çok memnun olan da var sonuçta. Ben de gebeliğin ilk haftasında doktor alttan ultasonda baktığı ve canım çok yandığı için normali hiç düşünmedim. Her kadının çatısı ve acı eşiği farklı. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Sezeryan olunca günlerce yataktan kalkamazsın, sütün gelmez gibi şehir efsanelerine inanmayın. Benim arkadaşım da normal doğum yaptı alt tarafındaki dikişleri kötü diktikleri için kırk gün kıçının üstüne tam oturamadı acıdan, sezeryan yapıp dikiş acısı çeken de var. Demek istediğim hangi yöntemi seçersen seç her doğumda risk vardır.

Normal doğumu da eskisi gibi normal yapmıyorlar alt taraf biraz açılınca kesiyorlar ve olmadığı zaman suni sancı da veriliyor. Her ihtimali düşünün bence.

Ben sezeryan oldum doğum sonrası ağrım çok şiddetli oldu o yüzden kesinlikle normal doğum diyorum

Sezeryanla dogum yaptim ve 15 gun resmen oturarak uyudum asiri agrilarim oldu ..aci esigin dusuktur belkide ondan bilmiyorum ..ama sutum hemen geldi oyle bi sorun yasamadim .bnce normal dogumu tercih et canm.hakkinda hayirlisi olsun

bu zamana kadar çekmişin o kaşintıları biraz daha bekle 39 haftalık olmuşun bir haftaya sancın başlayabilir . Doktorunda demiş normale daha uygunsun diye . Birde nar dogum kasılmalarını başlatıyormş doktoruna sorup deneyebilirsin. Bende normal dogum yaptım ilk gunden bile çok agri hissetmedim iyileşmm çok çabuk oldu zaten sezeryan mecburi zamanlarda yapılması gereken bir ameliyat hakkında hayırlısı

Okurken bir kez daha anladım ki sezaryen de normal doğum da bünyeye bağlı olarak değişiyor. Ben sezaryenle doğum yaptım kendime geldiğim an çok şiddetli bir ağrım vardı bir de ayağa kalktığım anda çok kötüydüm ama ertesi gün çok rahattım eve geldiğim ilk gün kahvaltı bile hazırladım sütüm biraz geç geldi ama başka sıkıntı yaşamadım çok şükür. Benimki genel anesteziyle olduğu için ağrım fazlaydı epidural sezaryen yaptıran arkadaşlarım çok daha rahattı umarım sizin için de hayırlısı olur.

o kaşintilar buyuk ihtimalle kilo aldıgın için vucut genişliyor deri geriliyor ve çatliyor bu yuzden kaşinti oluyor derin gerildigi için ilk dogumda daha sık ve çok olur çokmu kilo aldın kaç kilo hamile kaldın

Şu kadarını soylim 2 normal 1 sezeryan dogumum var..
Sezeryanda cektigimin ceyregini normal dogumda cekmedim...Ne oturabildim ne kalkabildim yataktan dönmek bile iskenceydi tam 10 gün iki buklum olmuştum. ..aciya çok dayanıklı biriyimdir ama bu defa öyle olmadı ağrıdan gece aglayarak uyanmalarim oldu hastanede ilaç üstüne ilaç aldım. ..10 tane normal doğur ama bir tane sezeryanin olmasın dikiş yeri de çabası. ..bilmiyorum benim sezeryanmi böyle zordu hastanede hep düşündüm türkiyede neden bukadar sezeryan patlaması yaşanıyor. ..
Okadar sabrettin az bişey daha sabret derim...

SEZERYANA hala önyargılı bakanlar var..Normal dogumun o dikişleri cok daha korkunc kac kısıden duydum yırtıp alıp dıkıyorlar ..Sezeryan 5-6 gunde gecıyor ve sonrasında da ne ız ne acı var,ayrıca ıkıncıyı yaparken de dusunmeyeceksın ne yapsam dıye..Bence dayanamıyorsan bırak gıtsın zorlamanın anlamı yok ..Hayırlısıyla saglıkla kucagına almanı dılerım bebegını..O an,sana verdıklerı an kokla onu..Ömre bedel..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…