Kolay yol oldugu icin. Hem maddi getirisi dah fazla sezeryanin hem de guya risk yok. Normal icin donanimli ebe ortam anneye destek vs. bu ayrintilarla kim ugrasir nasilsa her hastanede ameliyathane var. Normal dogumda da olmasi gerektigi gibi destek olan yok insanlar ne yapsin.Şu kadarını soylim 2 normal 1 sezeryan dogumum var..
Sezeryanda cektigimin ceyregini normal dogumda cekmedim...Ne oturabildim ne kalkabildim yataktan dönmek bile iskenceydi tam 10 gün iki buklum olmuştum. ..aciya çok dayanıklı biriyimdir ama bu defa öyle olmadı ağrıdan gece aglayarak uyanmalarim oldu hastanede ilaç üstüne ilaç aldım. ..10 tane normal doğur ama bir tane sezeryanin olmasın dikiş yeri de çabası. ..bilmiyorum benim sezeryanmi böyle zordu hastanede hep düşündüm türkiyede neden bukadar sezeryan patlaması yaşanıyor. ..
Okadar sabrettin az bişey daha sabret derim...
gerekli ilaçları dontor veriyor zaten mikrop urememesi için ve iyileşmesi için. Alttaki kesikle ustteki bir olmuyor aslında tam tersi ustten olacagına alttan olması daha iyi zaten normalide bu şekilde olmali yani adı ustunde normal dogum ayrıca bildiginizin aksine alltaki kesik ustteki kadar olmuyor bilmiyorum bnm oglm 4 kg 100 gram dogdu bi santim dikiş atılan yer . Sezeryan yapılırken kaç kat deri kesiliyor biliyormusunuz organlar hep ortada bebegi ordan çikarıyolar resmen canli canli kesiyolar ama tabi hissedilmiyor uyuşturma yontemi sayesinde . Bu yontem olmasaydı herkes normal dogum yapmk için can atardı isterseniz netten hm sezeryan dogum hm norml dogum videolarına bakın ne demek istedgmi anlarsınız.Doğumdan önce ebe bir arkadaş, kolay olduğu için beklemiyorlar atıveriyorlar kesiği demişti. Normal doğum analarımızın yaptıkları gibi olmuyor yani. Açıkçası aşağıda hem de sonrasında mikrop üremesine bu kadar yatkın bir yerde kesik olmasındansa, üstte olmasını tercih ettiğimden sezeryan oldum.
bugün doktorla bu konuyu konuşamadım bile...bir arkadaş görüşmüş aynı doktora gidiyoruz. özel hastanede bu doktor. demiş ki ben bir tane anestezi uzamnı arkadaşa yaptırıyorum doğum anında o varsa tamam yoksa diğerlerinin epiduralini beğenmiyorum demiş. yani işimiz şansa bağlı...Ben henüz hamile kalmadim çocuğum yok ama epidural normal dogumu dusundun mu peki canim cevremde yapip memnun kalanlar cok
E hayırlısı olsun canim inşallah sansin yaver gider :)bugün doktorla bu konuyu konuşamadım bile...bir arkadaş görüşmüş aynı doktora gidiyoruz. özel hastanede bu doktor. demiş ki ben bir tane anestezi uzamnı arkadaşa yaptırıyorum doğum anında o varsa tamam yoksa diğerlerinin epiduralini beğenmiyorum demiş. yani işimiz şansa bağlı...
Ben 14 saat suni sancı alarak normal dogum yaptım. Dogumdan 30 dk sonra ayaktaydım. Eve gelince yat kızım dinlen kızım cümlelerini dinlemedim, sonuç butun dikislerim açıldı, bir de enfeksiyon kapmış. Suanda kucağımda bebeğimle hastanede yatıyorum, antibiyotik tedavisi bitince yeniden dikeceklerbilseydim boyle olacağını gider sezeryan olur paşa paşa acımı çekerdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?