sezeryan olup pişman olanlar:((((

aselkuzum

Rabbim yavrumu koru...
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
913
6
68
mrb arkadaşlar mutlaka benim gibi olan vardır aranızda...yaklaşık 1 aydır spinal sezeryan ile doğum yaptım.Ama çekmediğim sıkıntı kalmdı inanın.Hamdolsun bunada...Ameliyattan sonra 3.gün başlayan o lanet baş ağrısı ve beni yoğun bakımlara kadar düşüren yüksek tansiyon hikayesi...Şimdilerde yeni başlayan bel ağrısı ve ayaklarımdaki soğukluk:43::43::43::43:Ama ben istememiştim böyle olmasını:43::43::43:Çok üzülüyorum kızlar ya...İnanın normal doğum yapanları kıskanır oldum.Bebeğimin suyu 20.haftadan beri suyum azalıyordu ve 37.haftaya kadar o şekilde yüreğim ağzımda bi şekilde geldik şükürler olsun....ama 37.haftada artık iyice azalmıştı ve acil sezeryana alınmak zorundaydım.Hiç sancım yoktu dr.um la suni sancı meselesini konuştuk bebeği yorar dedi strese sokar dedi çünkü uzun zamandır suyu az dı bebeğimin..Çok sıkıntılıyım kızlar benim gibi olanlarla sıkıntılarımızı paylaşmak isterim....

yaşadığın sıkıntıları az çok anlayabiliyorum bende genel anestezi ile sezaryan oldum.bebeğim 41 haftanın içindeyken bir türlü sancım yoktu normal doğum yapmam o an %20 idi nst ve parmakla muhayene sonucu hiç açılma yoktu suyum azalıyodu doktor istersen 2 gün daha bekleyelim yada suni sancı vereyim başlatayım doğumu dedi bende duyduklarımdan dolayı çok korkuyodum suni sancıdan çünki hiç sancı başlamadığından 2 katı acı çektiklerini söylüyodu arkadaşım ve teyzem ve ikisininde sezeryana dönmüştü sonradan o kadar acıyı çektikten sonra hala açılmaları olmamıştı bende çok korktum aynısını yaşamaktan o anki psikolojiyle sezeryan yapın dedim.sonrasında öle ağrım sızım olmadı doğru düzgün ama ben gaz sancısından 2 hafta çektim bide suyu az içen biri olduğumdan sürekli süt gelsin süt olsun diye bol su dayadılar bana annemler oda beni bozdu bünyem alışkın olmadığı için af edersin iki taraftanda mahvoldum.bir taraftan göğüslerim yara içide ağrıdan kıvranıyorum emzirdikçe iki büklüm bir taraftan dikişler sıkıntı yapıyo ağrımasada şükür 3.hafta kendime geldim.ama hep düşünürüm acaba bekleyip normal doğurmaya çalışsamıydım acaba diye acı için değil sadec e o anı yaşamak bebeğimin doğuşunu hissetmek ve onu ilk saran ben olmak için. eşime söylediğimde sen istemeseydin karşı çıksaydın ben sezeryana alın diycektim diyo çünki doktorla konuşmuşlar sonradan suyum çok azalmış plesenta yaşlanmasından dolayı doğumda sıkıntı çıkma olasılığı varmış baya ben korkmayayım diye söylememişler benim yanımda eşim öyle dedi.eğer bebeğin tehlikeye girecekse tabiki en iyisini yapmışsın sezeryan olarak doğrusuda bu zaten.doktoruna güvendikten sonra gerisi önemli değil .doğum da yaşananlar kişiden kişiye değişiyor sipinalle doğum yapıp hiç ağrı sıkıntı yaşamayanda var yaşayanda.yada normal doğum yapıp rahatca iyileşende var 1 ay kesi yüzünden oturup kalkamayanda hatta iltehap kapanlarda.bu biraz şans bünye ve doktorun iyiliğiyle alakalı oluyo bence.
ama yinede seni çok iyi anlıyorum tüm bunları bilmeme rahmen bende hala normal doğum yapabilseydim keşke iliklerime kadar o acıyı sevinci mucizeyi yaşayabilseydim diyorum.doğum sancısı nedir hiç bilemiycem öyle bir deneyimim yok.ablam 3 saat sancıdan sonra sezeryan oldu ona diyorum delimisin hiç bilme öyle bir acı yok diyo tarif edemezmiş:)
gerçi o zavallımda neler cekti dikişleri enfeksiyon kaptı hastahaneden karnından 3 litreye yakın kanlı irin akıttılar neredeyse ölüyodu allahtan yer bulup dışarı akmış içe aksa gidecekti allahım kimseye yaşatmasın beterin beteri var.ben onun yaşadıklarından sonra şükrediyorum.allah herşeyim hayırlısını versin kolayını versin .birde bebişlerimize sağlık versin canları sağ olsun herşey gelip geçer.
bir sorun yoksa tabiki öncelikle normal doğum ama eğer tehlike varsa sezeryan kesinlikle...

aynı dertten bende müzdaribim.sabaha karsı 4 te suyum geldi evdeyken hemen dr u arayıp hastaneye gittik.benim sancım cok fazla yoktu yani dogum yapmaya yeticek kadar yoktu 10 dk da 15 dk da bir geliyordu sancım.acılmamda cok yavas ilerliyordu.daha sonra sancılarım artmaya basladı dr um ısrarıyla suni sancı aldım ama tansiyonum yükseldi(zaten hamilelgim boyunca hep sınırdaydı) bayılmısım bebegin kalp ritmi bozulmus.sonuc 8,5 saat agrı ve sancı cektim sadece 3 cm acılmam oldu artı saat bası alttan muayne olmanın sıkıntısını yasadım ve acilen sezeryane alındım.bana sormadı bile dr um cunku bebegimin kalbi durmak üzereydi.tansiyonumun cıkması cok kötü oldu.gecen hafta yakın arkadasım 2. dogumunu yaptı topu topu 3 saatte ve normal yaptı.onu dogumdan cıktıgında yatagında yatarken gördügümde o kadar cok kıskandımki.ben yasayamadım onun yasadıklarını.o agrılarına ragmen gülüp herkesi karsılarken herkesle sohbet edip bebegini kucagına alırken onun adına cok mutlu oldum ama kendi adımada bir kere daha üzüldüm.ben gözlerimi acmakda zorluk cekiyordum konusmayı bırakın aglamaya gücüm kalmamısdı bebegimi kucagıma almak icin dogrulamıyordum emzirmek icin yanıma yatırıyorlardı ve diger tarafımada yastık koyuyorlardıki bebegim emsin. wc ye bile gidemiyordum.2 hafta dogrulamadım kambur yürüdüm .sezeryan öncesi yasadıklarım üstüne bide sezeryan beni mafetti. sükür gecdi gitti ogünler ama icimde inanın cok taze acısı o günün.keske bende normal dgum yapabilseydim keske suni sancıyı kabul etmeyip bi 10 saat daha bekleseydim.neyse kısmet arkadaslar hepmiz öyle yada böyle bunu yasadık belki 2. cocuklarımızın dogumları rahat olur..

bende sezeryan olduğuma çok pişmanım ama mecburen oldum. 41. haftaya kadar bekledik ama bebeğim gelmedi.
kanala bile inmemiş. 2hafta oturur pozisyonda uyudum. sonra biraz iyileştim derken 40 derece ateş ve dikişimin patlamasıyla hastaneye gittim meğer iltaap kapmışım. 2haftada öyle hastanede yattım tam rezillikti. karnımın alttarafı şiş kalmıştı iltaap akınca şişlik gitti. ben dikişlerime dokunamazken. hemşireler ve doktorum iltaabın akması için sıkıyorlardı.. off allaha şükür herşey geride kaldı şuan çok iyiyim tek şikayetim karnım sarkık kaldı 6ay oldu ama toparlanırmı bilmiyorum pekde sanmıyorum. yaşadıklarıma rağmen bunada şükür diyorum.

mrb arkadaşlar mutlaka benim gibi olan vardır aranızda...yaklaşık 1 aydır spinal sezeryan ile doğum yaptım.Ama çekmediğim sıkıntı kalmdı inanın.Hamdolsun bunada...Ameliyattan sonra 3.gün başlayan o lanet baş ağrısı ve beni yoğun bakımlara kadar düşüren yüksek tansiyon hikayesi...Şimdilerde yeni başlayan bel ağrısı ve ayaklarımdaki soğukluk:43::43::43::43:Ama ben istememiştim böyle olmasını:43::43::43:Çok üzülüyorum kızlar ya...İnanın normal doğum yapanları kıskanır oldum.Bebeğimin suyu 20.haftadan beri suyum azalıyordu ve 37.haftaya kadar o şekilde yüreğim ağzımda bi şekilde geldik şükürler olsun....ama 37.haftada artık iyice azalmıştı ve acil sezeryana alınmak zorundaydım.Hiç sancım yoktu dr.um la suni sancı meselesini konuştuk bebeği yorar dedi strese sokar dedi çünkü uzun zamandır suyu az dı bebeğimin..Çok sıkıntılıyım kızlar benim gibi olanlarla sıkıntılarımızı paylaşmak isterim....

bende son ana kadar hep normal istedim hatta özellerin gereksiz sezeryan yaptıklarını okuyup her elimi attığım doktorla ilgili bir kötü hikaye duyunca devlet hastanesinde doğum yapmaya karar verdim.normal doğumu kolaylaştırır diye inanılmaz yürüyodum. 39 + 5 falandım sabah suyum geldi 18 saat sancı sonucu acılma olmadığı ve enfeksiyon riskinden sezeryan oldum. kaderden kaçış yok. ben sezeryanı genel anesteziyle oldum. malum devletde size pek sorulmuyo iyide oluyo benim gibi kararsız ve pimpirikliler için. ilk iki günümü hafızamdan atmak istiyorum okadar kötüydü yani ama şimdi 5 ay oldu gayet iyiyim. 2. haftada normal hayata döndüm diyebilirim.

ama belden uyuşturmayla daha önce başka bir ameliyat oldum anestezi uzmanı ameliyattan sonra yanıma gelip bunun ameliyat sonrası ağrı yapacağını 48 saat bol su kahve ve çikolata benzeri şeyler içmemi söyedi. ve hiç başım ağrımadı.

sizin gibi spinal sezeryan ile doğum yapan bir tanıdığımdada aynı baş ağrısı omuş doktorunu aradığnda oda aynı şeyi önermiş. 2 ameliyat 1 i sezeryan deneyimim ve eşimin çok büyük ameliyat geçirmesi deneyimimden sonra şunu rahatlıkla söylüyorum. özel hastaneler ticarethaneden başka bişey değil.

Back
X