Sezeryan sonrası hemşirenin yapmış olduğu yanlış iğne sonucu bacağımın mikrop kapmas.

Bel altı vurma hakkında anlayışınıza da şaşırmıyorum.
Hayırlı günler. Lütfen polemik yapmak için benim konuyu hedef almayın.
Canı sıkılan başka konuya geçsin.

arkadaşa çatıyorsun da
madem polemik istemiyorsun
böyle bir konu neden açıyorsun ki
bdv bölümüne bir de
burası övünme topiği değil ki dert topiği

artı neden böyle bir konu açtın
aferin aferin için mi

bir de bişey söyleyeceğim
dini içeriğe çok girmek istemiyorum ama
belki gerçekten çok dindarsındır burada öyle imaj yapmaya çalışıyorsun
şunu bildireyim dinimizde övünmek yoktur ve yanlıştır
hatırlatayım...

valla affetmiş ama neden yazdıgını bende anlamadım ki
üstünden bide 17 sene geçmiş
affetmedigim için ben kötü olmayada razıyımyeterki konu sahibi affettigi için iyi insan olsun

işin bi yanı da o zaten canım, affedip affetmeme inisiyatifi zaten bizlerde olmamalı bu işin hukuki ve mesleki yaptırımları olmalı

aynen ben affettim diye yan gelsin yatsın
aynı hataları tekrarlamaya devam etsin
en azından görevden uzaklaştırma vs tarzı cezalar şart ki caydırıcı olsun
hadi ben affettim hop dön görevine bana saçma geldi

Hiçkimse hiçkimseyi bilerekten üzmez,elbetteki kazadır.

Bakkalın size Sözcü yerine Zaman vermesi kazadır.
Garsonun iki kola yerine üç kola hesaplaması kazadır.
Karşıdan gelen insanın sizi fark etmeyip çarpması kazadır.

Bir sağlık personelinin bir uvza mal olabilecek “kazası” ise hatadır.

Tıpta “malpraktis” denilen bir kavram vardır. Tıbbi uygulamanın öngörülen/görülmeyen komplikasyonları dışında, sağlık personelinin eksikliğinden veya yanlışından kaynaklanan “yanlış tıbbi uygulama”dır. Örneğin sizin allerji testinde çıkmadığı halde penisiline reaksiyon göstermeniz komplikasyondur, hemşirenin damar içi enjeksiyonu kas içi yapması ve bunun sonuçları malpraktistir.

Malpraktis ise hukuki yaptırımları olan tıbbi bir hatadır. Bu nedenle Türkiye’de doktorlar zorunlu sorumluluk sigortası yaptırır.

Dolayısıyla şikayet edilse mesleki ceza alınacak boyutta bir hatayı öylece affetmek yüce gönüllülük değil, tam tersine sözkonusu hemşirenin ileride verebileceği zararların sorumlusu olmak demektir.

Kk hatunlarını tanımadığın nasılda belli oluyor yemiyoruz biz uydurma konuları helede başka konu karşılığında açılan konuları

Hemşire nasıl dr oluyor onuda hepimiz merak ediyoruz ayrıca

Kardeşim siz neden konuyu bu kadar abartıyor ve başka boyutlara çekiyorsunuz anlamış değilim.
Evet ben yurt dışı eğitim aldım. Müslümanım elhamdülillah,namaza başladım 10 sene önce, ehli beyt hocalarım var. Bana öğretilenleri,merhametli,hoşgörülü,bağışlayan birisi olmayı öğreten büyüklerime yok siz yanlışsınız mı diyeyim??? Diğer konu sahibine de bu konuda tavsiye ve önerilerimde bulundum.
Ben yabancı bir millettenim, Türk hanımlarına olan sevgimden,saygımdan dolayı sabırla sizleri dinliyorum. Fakat bu benim şahsıma olan hakaret karşısında sessiz duracağıma sebep olamaz. Hakaret eden şahıs iftiraya uğramadı. Dalga geçip,böyle ciddi konularda gülen insanın ruh halini kendi açtığı konusuyla susturmak ve haddini bildirmek gerekti,bu da yapıldı.

HANI SABAHTAN BERI ADALETTEN DEM VURUYORSUNUZ???
Buyurun şimdi söyleyin bakalım,adil kimdir?
Birisine hakaret ederek gülmek ve bunu ulu orta insanlara göstererek yapmak,yoksa şahit getirerek kendini savunmak?

Ben gayet normal şekilde konu sahibine düşüncelerimi bildirirken,1,2 canı sıkışan arkadaş sohbet olsun diye konuya değil de,konu dışında yorum yapıyor,ve kendi kişiliğini ortaya koymuş oluyor.
Hala sabırla susuyorum.
Allah anlayanı da anlamayanı da islah eylesin.

Son düzenleme:
Kk hatunlarını tanımadığın nasılda belli oluyor yemiyoruz biz uydurma konuları helede başka konu karşılığında açılan konuları

Hemşire nasıl dr oluyor onuda hepimiz merak ediyoruz ayrıca

Kuzum yurt dışı eğitim alsaydınız böyle konuşmadınız :))

Ayrıca KK hanımları benim merak konum değil.

Her kese saygım var,lakşn saygısızlık edene yeri ve haddi bildirilir.

KONU BURADA BEN TARAFIMDAN KAPANMIŞTIR!

dalga geçene haddini bildirmek gerek ama sağlığınla oynayanı affetmek öyle mi, e diğer konudaki arkadaşı niye hoşgörmedin madem üstelik ailevi problemleri varmış

sen tarafından kapanmış olabilir ama Mune gelipte kapatmadığı sürece isteyen yorum yapar

tamm o zaman aydınlat biz cahil hanımları, hangi ülkeymiş bu ? hemşirelikten doktorluğa geçiş yaptıran?

bence cok dogru yapmıssın ve acıkcası istemeden yaptıgı bişey ama bacaktan iğne yapılıyor o yanlıs degil bende kendime hep bacaktan iğne yaparım kalcadan korkuyorum kendime bacaktan daha az acıyo:))o yanlıs ilacla ilgilidir yada atesinle.canım cok gecmiş olsun ve gercekten bilerek yaptıgı bişi diil.Allah korumus seni.eminim o kızda cok üzülmüştür.cok gecmiş olsun

Son düzenleme:
Şimdi bizim olayı onaylamamız neyi değiştirecek ki?
Yani iyi yapmamışsınız desek geri dönüp hemşire hanımı işten attıramayacağınıza göre ki üzerinden 17 sene geçmiş bir mevzu.
Siz yapmışsınız bir büyüklük tamam bitti.
Bizim yaptığımız yorumların neye faydası olacak

hemşirelerin biraz daha okuyarak doktor olduğu, kalıcı hasar bırakabilecek hatalar yapan hemşirelerin sadece hasta insiyatifiyle işe geri alındığı ülke hangisidir acaba? söyleseniz de biz de bilsek gerçekten çok merak ettim.. kesinlikle Amerika falan değil ona adım gibi eminim de hangisi, bir aydınlat sevabına bizi sevgili üye

Son düzenleme:

Herkesin kendi gibi affedici olmasını istiyor arkadaş, geçen kanuni yoldan hakkını aramaya kalkan birine de ısrarla affet dedi, hatta kaliteden, size yakışan budur gibi ucu açık laflar etti.

Adam cinayet işlesin, affedelim, tecavüz etsin affedelim. Hepimiz kardeşiz e mi bağlamak istiyor mevzuyu anlayamadım ben...

bir de şu var yani;17 sene öncesindeki bir anıdan öte giden ne var.
o zaman anılarımız diye bir topik açalım orada paylaşalım.
sonuçta 17 sene öncesinden kalan bir hasar yok konu sahibinde hani dertli olsa.. alınacak ders desem o da yok... hastaneler, hasta hakları, çalışan hakları sil baştan milyon kez değişti. aydınlatmadan önce amaç ne konudaki onu da anlatıverirse iyi olur.

amacı anladık galiba Ipek, buradan çıkaracağımız ders; bir insan ne kadar "melek" olarak takılırsa takılsın, ufacık bir konuda insanların geçmişini yüzüne vuracak kadar "melek" olabiliyor demek ki.. ibretlik

Son düzenleme:

O konudan haberim yoktu.Yoksa oraya itafen mi bu konu açıldı.Bakın affetmek önemlidir ben yaptım sizde yapın gibisinden.

Benim bu konudan anladığım tek şey bir pohpohlanma arzusu.Yoksa ne için anlatılır dert yok sıkıntı yok bi sorun yok.Geyikse geyik bölümleri var başlıkla alakası yok.

Konu sahibi sevgi pıtırcığı arkadaşım.iyi niyetli olmak insani erdemdir.ama iyi niyetli olduğunuzu ispat etmek için herşeye affedici ve meleksi yaklaşmak bunlarında doğruluğunu göstermek için dini açıklamalara gem vurmak.kusura bakmayın ben bunu yadırgadım artık.amaç dışı olmaya başladığını düşünüyorum.affedici olamayanları dine mi çağırıyorsunuz. Ne anlam çıkarmalıyız biz bundan.yüce gönüllüğünü takdir ediyorum.ama mantıklı bulmuyorum.geçenlerd seyrettiğim bir diziden alıntıdır okuyun lütfen:)

genç kadın totosu çimdiklenmek üzere tacize maruz kalır çantasını kaptığı gibi tacizciye vurmaya başlar mahalleliden birkaç kişi toplanır ve - bu kişi mahallenin delisidir yazık ne vuruyorsun garibe derler
genç kadın onlara dönerek cevap verir
-aaaa öylemi bilmiyordum bakın çok üzüldüm şimdi. Gel kardeş bidaha çimdikle beni :)
arkadaşım yanlış birşey varsa ortada tepkini koyacaksın ne demek bu affedilcek şey var affedilmeyecek şey var.

evet yanlış yaptın bu hata bardak kırmaya benzemiyo ya bacağın kesilseydi o zamanda bu kadar rahat affedebilecek miydin, ben afferim diyemicem sana üzgünüm ben dava bile açardım

Evet, bende öyle düsünüyorum. Kadin bir sefer 2 hata yapmis, hem yalnis igne, hem yalnis yerde. Bunun uzmanligi nerde? Hani bu kadarda hata olmaz. Evet, insanin ekmek parasi ama konu sahibininde hayati söz konusuydu. Sonuçta basit bir hata degilde, ölüme yol açan bir hata!

Ben olsam yemin ederim dava açardim. Ya sadece bana degil, yavrumada yalnis igne yapsaydi? Böyleleri hastahanede yerleri yok, kusura bakmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…