- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
- Konu Sahibi hippotalamus
-
Şöyleki önce anestezi uzmanı ile görüştüm bana narkoz verdi galiba uyutmak için. Sonra doktorum geldi belden uyuşturalım dedi tamam dedi. Yani ikisini de almış oldum. Artık birbirinden haberleri mi yoktu.. inanın bende anlamadım ve çok kızıyorum şimdi doktoruma..Ilk sezeryanda nasıl bayıldığınızı anlamadım. Belden iğne yaptılar bayıldım demişsiniz. Bu kısmı açıklayabilir misiniz?
Ben spinal sezeryan yaptım iki doğumumu da. Bir kere neşter sesi duymuyorsunuz :) dokunduklarını hissediyor ama acı hissetmiyorsunuz. Ağrı uyuşukluk geçtikçe yavaş yavaş geldiği için ilk emzirmede büyük kolaylık oluyor.
Ben sohbet ederek doğum yaptım. Tercih eden arkadaşlarım da çok memnunlar.
Belden bir iğne yapılıyor ve bir süre sonra uyuşuyorsunuz.
6 ay önce belden uyusturmayla sezaryen oldum.Şimdiden herkese iyi bayramlar.. sorun şu ki bu benim ikinci doğumum ve ikinci sezaryenim olacak. Birincisi açılmam ve sancım olmadığı halde birden suyumun gelmesi sonucu oldu. Çok korkmuştum. Anestezi uzmanı doğumu izlemek ister misin diyince hemen hayır ben korkarım dedim onlarda bana narkoz verdi galiba. O sırada kadın doğum doktorum gelip "canım bak sen uyumak istiyorsun ama uyanınca çok ağrın olur gel seni belden aşağı uyuşturalım" dedi. Doktoruma güvenip kabul ettim ve belimden iğne yaptılar. Sonrasında uyumuşum. Gözümü açtığımda karanlık bir yerde uzanıyordum. Önümde gelen geçen insanlar. . Acaip bir susuzluk. . Öldüm zannettim. Uyandığımı görünce beni odaya aldılar. Ama uzunca bir süre kendime gelemedim. Bir yandan saçma sapan konuşup bir yandan ağlıyordum. Neyse sorum şu ki bu sefer sadece belden aşağı uyuşturalım bu yaşadığın hiç bir sıkıntıyı yaşamazsın dedi doktorum(bu arada doktorumu başkası).. ama ben ameliyat anında uyanık olmaktan çok korkuyorum. Daha önce bu şekilde doğum yapanlardan yardım istiyorum. Canım acır mı? Hisseder miyim? Neşter sesi korkunç mu? Lütfen yardım edin düşünmekten yoruldum.
Lütfen mesajlarınızı bekliyorum. Konum taşınmadan..
Amin çok teşekkür ederim. İnanım bende o anı yaşamak, Bebeğimi ilk gören olmak istiyorum. Oğlumu gördüğümde giyinik bir haldeydi. Herkes benden önce görmüştü. Ve ben o an narkozun etkisiyle ağlıyordum bebeğimle yeterince ilgilenemedim diye hala vicdan azabı çekiyorum6 ay önce belden uyusturmayla sezaryen oldum.
Korkma.
Sana dokunduklarini hissediyorsun ama canın hiç acimiyor...
Zaten ilk 5dk da bebis çıkıyor.
Size getirip opturuyorlar ya... İşte o an için herşeye deger.
Dilerim saglikla kavusun.
Canım belki de haklısın ama bizde 14 saat bekledik. Serum merum bişeyler bağladılar. 2 saatte bir nst ye taktılar. Sabaha kadar suyum gelmeye devam etti. Karnım belirgin bir şekilde inmişti. En sın bebek susuz kalınca sezaryene aldılar.Sezeryan olmadım ama sizde gördüm ki doktor lar kolayı seçip sezeryana almışlar sizi. Benim ilk dogumumda aynen sizin gibi sabah 6 da suyum geldi sancı açıklık hiçbir şey yoktu aksama kadar bekledik yok en sonunda suni sanciyla doğum yaptım. Şimdi 2. De inşallah ters giden birşey olmazsa yine normal olur
Hmm ozaman tamam sözümü geri aldımCanım belki de haklısın ama bizde 14 saat bekledik. Serum merum bişeyler bağladılar. 2 saatte bir nst ye taktılar. Sabaha kadar suyum gelmeye devam etti. Karnım belirgin bir şekilde inmişti. En sın bebek susuz kalınca sezaryene aldılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?