- 31 Ağustos 2014
- 1.156
- 1.047
- 133
- Konu Sahibi hippotalamus
-
uzun zaman önce bir dua topiginde beraberdik bebegin olmuş çok sevindim.Allah uzun sağlıklı ömürler versin inşallahnester sesi mi??? sen cok film izliyorsun galiba :))) 5 ay once spinal sezeryan.ile dogum yaptim. hamdilsun sukrolsun masaallah bir sikintim olmadi...
bebegimi kokladim optum dogar dogmaz muayenesini izledim. anestezi uzmani ile geyik yaptim ve hopp dikisim oldu ciktim.
hic aci olmadi sadece belime igne vurulurken azicik o kadar. dogum sonrasinda da cok sikintim olmadi.
takma okadar da gozunde buyutme. ilki kotu bir tecrubeymis egwr anestezi uzmaninda iyiyse hic biseycik olmaz. Hyirla saglikla al kucagina...
Sezeryan olmadım ama sizde gördüm ki doktor lar kolayı seçip sezeryana almışlar sizi. Benim ilk dogumumda aynen sizin gibi sabah 6 da suyum geldi sancı açıklık hiçbir şey yoktu aksama kadar bekledik yok en sonunda suni sanciyla doğum yaptım. Şimdi 2. De inşallah ters giden birşey olmazsa yine normal olur
Yok benim suyumda sabah birden geldi hatta rahat bir kova vardı korktum ama yinede bekledik aksama kadar az az gelmeye devam ettisizin suyunuz azar azar gelmiştir belki..
benim suyum mesela patlamıştı resmen göl gibi olmuştu.. hastaneye gidene kadar paçalarımdan akmaya devam etti.. gece vaktiydi birde doktor 1 saate geldi acil sezeryana aldılar oğlumun havasızlıktan bölge bölge morlukları vardı ..
Benimki de durduğum yerde patladı resmen.. hiç unutamıyorum o anı.. hastaneye gidene kadar karnım baya bir inmişti. . Gece hasta bezi taktık, ona rağmen yatak ıslanmıştı.sizin suyunuz azar azar gelmiştir belki..
benim suyum mesela patlamıştı resmen göl gibi olmuştu.. hastaneye gidene kadar paçalarımdan akmaya devam etti.. gece vaktiydi birde doktor 1 saate geldi acil sezeryana aldılar oğlumun havasızlıktan bölge bölge morlukları vardı ..
Benimki de durduğum yerde patladı resmen.. hiç unutamıyorum o anı.. hastaneye gidene kadar karnım baya bir inmişti. . Gece hasta bezi taktık, ona rağmen yatak ıslanmıştı.
Cnm bende sezeryan olucam yüksek ihtimal ama ben kabul etmeyi düşünmüyorum belden uyusturulmayi korkarım kesin bayılırım. Dayanamam onlar beni orda keserken ben izleyemem bende isterim bebeğimi görmeyi ama suan için Hayır :))Şimdiden herkese iyi bayramlar.. sorun şu ki bu benim ikinci doğumum ve ikinci sezaryenim olacak. Birincisi açılmam ve sancım olmadığı halde birden suyumun gelmesi sonucu oldu. Çok korkmuştum. Anestezi uzmanı doğumu izlemek ister misin diyince hemen hayır ben korkarım dedim onlarda bana narkoz verdi galiba. O sırada kadın doğum doktorum gelip "canım bak sen uyumak istiyorsun ama uyanınca çok ağrın olur gel seni belden aşağı uyuşturalım" dedi. Doktoruma güvenip kabul ettim ve belimden iğne yaptılar. Sonrasında uyumuşum. Gözümü açtığımda karanlık bir yerde uzanıyordum. Önümde gelen geçen insanlar. . Acaip bir susuzluk. . Öldüm zannettim. Uyandığımı görünce beni odaya aldılar. Ama uzunca bir süre kendime gelemedim. Bir yandan saçma sapan konuşup bir yandan ağlıyordum. Neyse sorum şu ki bu sefer sadece belden aşağı uyuşturalım bu yaşadığın hiç bir sıkıntıyı yaşamazsın dedi doktorum(bu arada doktorumu başkası).. ama ben ameliyat anında uyanık olmaktan çok korkuyorum. Daha önce bu şekilde doğum yapanlardan yardım istiyorum. Canım acır mı? Hisseder miyim? Neşter sesi korkunç mu? Lütfen yardım edin düşünmekten yoruldum.
Canım vicdan azabı cekmene gerek yok bence.Amin çok teşekkür ederim. İnanım bende o anı yaşamak, Bebeğimi ilk gören olmak istiyorum. Oğlumu gördüğümde giyinik bir haldeydi. Herkes benden önce görmüştü. Ve ben o an narkozun etkisiyle ağlıyordum bebeğimle yeterince ilgilenemedim diye hala vicdan azabı çekiyorum
İşte bende ilk hamileliğimde böyle düşündüm ve pişman oldum. Şimdi istiyorum ama cesaretlenmek için herkese soruyorum.Cnm bende sezeryan olucam yüksek ihtimal ama ben kabul etmeyi düşünmüyorum belden uyusturulmayi korkarım kesin bayılırım. Dayanamam onlar beni orda keserken ben izleyemem bende isterim bebeğimi görmeyi ama suan için Hayır :))
Ben çok korkagim ama yok ya olmaz kabul edemem Allah yardımcımız olsun inşallahİşte bende ilk hamileliğimde böyle düşündüm ve pişman oldum. Şimdi istiyorum ama cesaretlenmek için herkese soruyorum.
Canım o tamamen anestezi uzmanının ve kadın doğum doktorunun bilgi ve tecrübesine bağlı .seni psikolojik olarak rahatlamatmaları da önemli ameliyat Ekibinin.altı ay önce spinal anestezi ile doğum yaptım arada çektiğim bel Ağrı'larımın dışında hiçbir sıkıntım olmadı Hamd olsun ki..kesinlikle hiç bir şey hissetmiyorsun ve Bebek on dk geçmeden kucağında .benim kadar korkan yoktu ama bayılmaktan daha çok kırkıyordum.zaten örtü örtüyorlar kesinlikle bir şey anlaşılmıyor .yslnız çokcesaretin yoksa tansiyonun düşebiliyor sakin olmalısın.çok çok rahat doktorunda neşeli ise süper geçer.doktorum çok neşeli olmasına be beni rahatlatmasına rağmen ayaklarımı oynatmaya çalışmıştım salak gibi hissetmeyince çok korktum ve tansiyonum düşmüştü hemen sakinleştirici iğne yaptılar .sakın kıpırdamaya calışma .panik yapmışım bosuna Nasıl olduğunu anlamadım bir baktım yavrum ağlıyor .zaten her seye karşı önlem alıyorlar bir şey ters giderse sen anlamazsın bile hemen bayıltırlar .çok eğlenceli bir tecrübe :)yalnız basını çok oynatırsan ameliyat Esnasında bas Ağrı'sı yapıyor .onu doktorun söyler zaten.sağlıklı ve kolay doğumlar dilerim :)Şimdiden herkese iyi bayramlar.. sorun şu ki bu benim ikinci doğumum ve ikinci sezaryenim olacak. Birincisi açılmam ve sancım olmadığı halde birden suyumun gelmesi sonucu oldu. Çok korkmuştum. Anestezi uzmanı doğumu izlemek ister misin diyince hemen hayır ben korkarım dedim onlarda bana narkoz verdi galiba. O sırada kadın doğum doktorum gelip "canım bak sen uyumak istiyorsun ama uyanınca çok ağrın olur gel seni belden aşağı uyuşturalım" dedi. Doktoruma güvenip kabul ettim ve belimden iğne yaptılar. Sonrasında uyumuşum. Gözümü açtığımda karanlık bir yerde uzanıyordum. Önümde gelen geçen insanlar. . Acaip bir susuzluk. . Öldüm zannettim. Uyandığımı görünce beni odaya aldılar. Ama uzunca bir süre kendime gelemedim. Bir yandan saçma sapan konuşup bir yandan ağlıyordum. Neyse sorum şu ki bu sefer sadece belden aşağı uyuşturalım bu yaşadığın hiç bir sıkıntıyı yaşamazsın dedi doktorum(bu arada doktorumu başkası).. ama ben ameliyat anında uyanık olmaktan çok korkuyorum. Daha önce bu şekilde doğum yapanlardan yardım istiyorum. Canım acır mı? Hisseder miyim? Neşter sesi korkunç mu? Lütfen yardım edin düşünmekten yoruldum.
Bazen doktorların eli de ağır olabiliyor .benim srzeryanım çok iyi geçmesine rağmen on gün ben de yürüyemedim desteksiz kalkamadım ameliyat anı çok keyifli .yalnız çok acı çektim ,ama benim acı eşiğim de çok düşüktür Kaş'larımı aldırırken bile zıplarım :)Bir de güçsüzlük oluyor basen bacaklarımda sizde de oluyor muDoğum sonrasında 10 gün doğru düzgün yürüyemedim. Niye bı kadar acı çektim bilmiyorum. . Herkes bi iki gün diyor. Bende mi bir sorun var. Bu arada bebekle birlikte iki tanede miyom almışlardı benden. Şimdiki hamileliğimde de iki miyom çıktı. Büyük ihtimal yine alırlar.. acaba o mu çektiğim ağrıyı arttırdı.
Bazen doktorların eli de ağır olabiliyor .benim srzeryanım çok iyi geçmesine rağmen on gün ben de yürüyemedim desteksiz kalkamadım ameliyat anı çok keyifli .yalnız çok acı çektim ,ama benim acı eşiğim de çok düşüktür Kaş'larımı aldırırken bile zıplarım :)Bir de güçsüzlük oluyor basen bacaklarımda sizde de oluyor mu
senin de yolda ben de cok sevindim saglikla hayirl gelsin insallah...uzun zaman önce bir dua topiginde beraberdik bebegin olmuş çok sevindim.Allah uzun sağlıklı ömürler versin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?